Iz mog dnevnika

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Bosancica ?

#1 Iz mog dnevnika

Post by Bosancica ? »

.....................................................................................Ceznja

I nije ti to neki stos voljeti mene.Ja sam obicna , mala, poljska ljubicica sto rano procvjeta, zamirise kratko ,zaplavi u oku,
probudi nemir i ceznju i ..................ode.
Taman si kren'o da uberes koju , a nje vise nema . Otisla .
A vidio je samo jednom, ' nako u prolazu i mislio da ce ove godine cvjetat' duze i blize , bas k' o onda kad si bio dijete
pa se danima valj'o po travi i lezeci gled'o kako oblaci plove u daleke , obecane zemlje .
A nema je !
Stvarno je nema !
Nema ni jedne , jedine ljubicice !
Na njeno mjesto je vec uveliko stigla margareta i svojom raskosnim bjelinom mami sve i svakoga: leptirove , mrave ,
kukce , skakavce i .......tebe .
Ah! Margareta !
Sa lijepim krupnim okom , tananim stasom , cednim obrazima .....
Ko je ne bi volio !!!
A i bere se lako .Ne moras se ni sagnuti a vec je ubrana .
Margareta ! Margareta ! Puno polje margareta !Koju prije da uberes ?
Sve su Tvoje !
A u dusi ljubicica mirise i suti te ostavlja prazninu, trazenje , cutanje i kajanje .....i nemir .
Pa od svega sto se imalo zaplavi u travi ciniti se : Ona je ! Ljubicica ! Jedna zaostala,. plava ljubicica !
Pa sam sebi obecajes da ces je do godine na oku drzati , da ces sigurno doci na vrijeme prije no sto preko noci nestane .
................................................................................................................................................................................................
..............................................................................................................................................................................................
Kazem ti .
Nije ti to neki stos voljeti mene .
Ja sam obicna ,mala , plava ljubicica sto bude i ode bas onda kad treba ostati , sto se tesko bere i tesko mirise .
Mene da uberes moras da kleknes , da molis , pa tek onda da me uberes .
Mene da pomirises moras prvo zemlju da poljubis na kojoj stojim .
Mene vole oni koji umiju cekati , oni koji umiju gledati .
Mene vole oni sto ne kasne i ........................oni koji vole samo ljubicice

A to su djeca !!!!
Djeca razigrana , jednostavna ,radosna , neiskvarena ,brza, nasmijana ! Sto me na koljenima beru malim tanjusnim prsticima ,
mirisu balavim nosicem i nose majci na dar .
Post Reply