Helem-novo cudo u bosanskoj literaturi

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Helem

Post by Helem »

Jebo se ti, a sto Salko ???
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

ZZ je legenda...

Image

opaaa

zaspao je cijeli svijet....
DONY

Post by DONY »

Salko sto je u vodu skako wrote:ZZ je legenda...

Image
salko ba,kakva je ovo zavjera.. :lol:
Helem

Post by Helem »

zaspao je cijeli svijet....

zaspala je...i radnicka klasa.
Helem

Post by Helem »

Citat:

Sta je ovo Pasha, nema ni pomena od Hercegovine. To nije dobro, ovo vodi razbijanju jedinstvene, medjunarodno priznate i suverene drzave. Sad ce, ja vjerujem, gradjani i republikanci ( i treba jer ovo je izdaja ) da tuze autora i izvodjaca ove pjesme za agresiju i separatizam. Ovom pjesmom se krsi Ustav R BiH i mora se angazovati advokatski tim na celu sa Boyleom ( naravno ) da pred Internacionalnim Sudom Pravde, a sve po internacionalnim zakonima i odlukama UN, EU, Americkog kongresa i pokreta za zastitu prava Hercegovaca utvrdi krivicu i kazni pocinioca.

Beg (citat):

E moj, Dedo.....

General student (citat):

E MOJ Dedo ..

Ja neznam sto te Beg svojata :)

Kao ne volite se , ne trpite se ,a ovaj te svojata?
Znas sta je to?
To ti je pravo veliko islamsko srce jednog tipicnog sina Bosne , u kojem ima dovoljno mjesta i za Pashu i Dedu.

dobar jutar zelim svima...

lijeva, desna
jedan, dva
Helem

Post by Helem »

Obori Zinajd i Fidela.....
Dony, hajde da malo razbacimo pokera, koliki je chip ? Hocel Salko ?
Helem

Post by Helem »

Salko nemoj se igrati zaloga sa forumasicama, nego se obuci i daj spil novih karti.
Helem

Post by Helem »

Vidi, nece poker...
Moze remi.
Harrys

Post by Harrys »

:D sta je napisao helem,nisam u toku? :D
DONY

Post by DONY »

Helem wrote:Obori Zinajd i Fidela.....
Dony, hajde da malo razbacimo pokera, koliki je chip ? Hocel Salko ?

Neda Bush...taman me krenulo.."uzeo" sam tri turnira..i nema vise.. :(
Helem

Post by Helem »

Ma prelazim na kocku, nema od pisanja nista, pisanje se ne isplati, bolje je kockati.
Manje fesata....
U oba slucaja se ostane go ali sta ces, kada covjek stremi ka nistavilu.
DONY

Post by DONY »

Helem wrote:Ma prelazim na kocku, nema od pisanja nista, pisanje se ne isplati, bolje je kockati.
Manje fesata....
U oba slucaja se ostane go ali sta ces, kada covjek stremi ka nistavilu.

Zavisi od motivacije.. i krajnjeg cilja.. :-)
muha_sa

Post by muha_sa »

vozdra DONY--vdjeo dnohla--šaki loma dapa-
DONY

Post by DONY »

muha_sa wrote:vozdra DONY--vdjeo dnohla--šaki loma dapa-

vozdra i bite,stoi vdjeo,ali jeni shelo... :)
Helem

Post by Helem »

kada covjek vidi nistavilo kod drugog pozeli se da ima i svoje....

U Rajvosa kisa pada, kisa sipi, Boze lipi....
sember

Post by sember »

kada covjek vidi nistavilo kod drugog pozeli se da ima i svoje....

Al malo vece :oops:
Helem

Post by Helem »

pa tako nekako otprilike, aschare...ne ubijali se pjesnici dzaba u mladosti a poceli su i drugi, koji nisu pjesnici, ubijaju se nad zivotom, zato sto nisu slusali pjesnike, nego kod nas Karadzica a i na drugim terenima situacija je slicna.
Ubijaju se tako i radi proizvoljnih misljenja, onako kada te covjek svacim poklopi, ti mu zelis dobro ali on to smatra da nije i da ne da nadase, evo ni uzmi ni podaj, slicno ko na ovom i ostalim forumima, kanda mi Shoshana napisa na nemos ispraviti Krivu Drinu ni da je jebes, mislim Krivu Drinu.
Jah, ja vec rekoh da smo mi Bosanci strucnjaci za konstatacije iza kojih obicno nista ne stoji, samo kenjamo, chibucimo i chucimo po brdima, vazda bili i vazda ostali, zadrtost nam je izgleda vrlina, posto smo tobejarabi sposobni da svaku svoju mahanu i falinku, vjesto pretvorimo u vrlinu, pa se dichimo a svakoga onoga ko nam zeli dobro gledamo da bilo kako sjebemo, do daske.
To ono znam ja njega, pizda mu materina, ko je on?
Umjesto "Znam ja njega, svaka mu cast!"

Kod nas ide i ono :" Znam ja njega on je jako pametan" a taj glup ka kurac.
Ali zadzaba, on je pametan i gotovo.

Nasa Bosna ima poraze na tome upravo na tome, mi se porazavamo na vlastitom nedovrsenom misljenju ili nemamo zivaca da uopste slusamo druge a obicno slijedimo budale koji ipak na kraju ostanu pametni, zato sto smo ih mi upravo slijedili.

Na karju ispadene :" E jednom me zajeb'o nece vise".
ko kaze da nece, hoce, uvijek ce te zajebati, posto ti prvo sam sebe zajebes, ostatak posla je prost.
DONY

Post by DONY »

Helem wrote:pa tako nekako otprilike, aschare...ne ubijali se pjesnici dzaba u mladosti a poceli su i drugi, koji nisu pjesnici, ubijaju se nad zivotom, zato sto nisu slusali pjesnike, nego kod nas Karadzica a i na drugim terenima situacija je slicna.
Ubijaju se tako i radi proizvoljnih misljenja, onako kada te covjek svacim poklopi, ti mu zelis dobro ali on to smatra da nije i da ne da nadase, evo ni uzmi ni podaj, slicno ko na ovom i ostalim forumima, kanda mi Shoshana napisa na nemos ispraviti Krivu Drinu ni da je jebes, mislim Krivu Drinu.
Jah, ja vec rekoh da smo mi Bosanci strucnjaci za konstatacije iza kojih obicno nista ne stoji, samo kenjamo, chibucimo i chucimo po brdima, vazda bili i vazda ostali, zadrtost nam je izgleda vrlina, posto smo tobejarabi sposobni da svaku svoju mahanu i falinku, vjesto pretvorimo u vrlinu, pa se dichimo a svakoga onoga ko nam zeli dobro gledamo da bilo kako sjebemo, do daske.
To ono znam ja njega, pizda mu materina, ko je on?
Umjesto "Znam ja njega, svaka mu cast!"

Kod nas ide i ono :" Znam ja njega on je jako pametan" a taj glup ka kurac.
Ali zadzaba, on je pametan i gotovo.

Nasa Bosna ima poraze na tome upravo na tome, mi se porazavamo na vlastitom nedovrsenom misljenju ili nemamo zivaca da uopste slusamo druge a obicno slijedimo budale koji ipak na kraju ostanu pametni, zato sto smo ih mi upravo slijedili.

Na karju ispadene :" E jednom me zajeb'o nece vise".
ko kaze da nece, hoce, uvijek ce te zajebati, posto ti prvo sam sebe zajebes, ostatak posla je prost.

SLIJEDIi......jer oni sto slijede budale nece opet shvatiti.. :(
Helem

Post by Helem »

pa budali je najteze da sam sebe shvati zato sto misli da je inteligentan, lakse slijedi druge za koje misli da su ispravni, ustvari ne misli za druge, nego misli da je on ispravan.
Pametni tako kalkulisu sa budalama i broje ih koliko ih ima.
Onda se u igru,ludu, upuste kriminalci,kabadahije, zohari, nikogovici i poprilican broj cigana., posto je izmedju inteligentnih i budala najveca sansa za jamiti i jedne i druge.
Helem

Post by Helem »

pa se onda naredaju hohstapleri, rospije.....
Helem

Post by Helem »

objekata u vlasništvu pretežno nesrpskog življa, koji im se kojekakvim pravnim začkoljicama oduzimaju, izmišljaju se kojekakvi regulacioni i urbanistički planovi u svrhu tog oduzimanja, a onda se te nekretnine uglavnom prodaju tamošnjim srpskim tajkunima koji opet grade neke druge objekte na tim parcelama čime mijenjaju izgled Grada i zatiru dokaze o stoljetnom postojanju nekih drugih naroda u njemu. Grad je ionako etnički očišćen, a sada se to smatra završnom fazom. Kako to zaustaviti?

Prof. FILIPOVIĆ: Dragi moj Bedrudine, Ti i sam dobro znaš, da sve što su Srbi radili nakon Drugog svjetskog rata, a oni su cijelo vrijeme od tada praktički vladali Banja Lukom, mada u to vrijeme i još zadugo nisu u njoj bili većinski stanovnici i mada je, kako i sam znaš, Banja Luka kao grad tokom Drugog svjetskog rata bila potpuno na pozicijama narodnooslobodilačke borbe protiv fašizma. U tome su vodeći bili banjalučki muslimani. I sam znaš da su brojne muslimanske familije sa svim svojim članovima (ja ih po sjećanju mogu nabrojati barem pedeset) bile u partizanima, a da ne govorim o masovnom odlasku muslimana iz grada u septembru 1944. godine u partizane. Stvarna politika Srba nacionalista, naslijeđena još od stvaranja Vrbaske Banovine i dobro kamuflirana partizanštinom, bila je plansko preuzimanje grada i njegovih institucija, uporedo sa preuzimanjem najvećeg broja muslimanskih nekretnina, tj. kuća i zemljišta, tvornica i pogona, koji su uglavnom pripadali muslimanima i katolicima (Hamdija,
Afgan, Hamzaga Husedžinović, Hadži Hivzaga Bahtijarević, Bernad Pascolo, Braca Poljokani, Braco Sarafić i Duje Ivezić, bili su glavni kapitalisti tog doba u gradu i sve im je oduzeto). Svi su oni tada bili pokriveni komunističkim kabanicama, koje su nedavno zamijenili četničkim, jer u arsenalu svojih mogućnosti oni koriste podjednako srpstvo, jugoslavenstvo, partizanštinu i četništvo, već prema tome šta odgovara vremenu i šta se više isplati. Banja Luka je, kako znaš, usamljena i na prostoru od oko 40 kilometara oko nje nema značajnijeg muslimanskog naselja (svega nekoliko sela), a i katolička su sela samo na jednoj strani (Dragočaj, Ivanjska) i sva sela oko nje su uglavnom naseljena srpskim stanovnicima.

Prvo mjesto sa značajnijim brojem muslimana je KOTOR VAROS,.................................... zatim Prnjavor, Bosanska Gradiška, Prijedor, Sanski Most, Ključ i Varcar Vakuf, odnosno Mrkonjić Grad,

a sva su danas, osim Ključa i Sanskog Mosta ispražnjena od muslimana.
Locked