Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Breathless wrote:Autogol dobija samo copor, a s njim i oni koje copor voli
Vidi se imaš iskustva oko divljači, nema potrebe da se baviš nečim kompleksnijim.
Zanimljivo da je lik postavio temu samo sa ciljem omalovažavanja bez ijednog argumenta, sve mu se svodi na fraze "Hamo vid mu glove", ovakav-onakav, ad hominem i sl.
Bogami, ja sam samo ceko kad ce tema o Niksicu (Damiru). Sta reci, covjek jednostavno ima sluha. Koristi video i youtube ( internet -u sirem smislu rijeci, sto bi rekli ovi nacitani) upravo na-neestradni, atipican nacin ( a to je zapravo nacin na koji treba) i biva optuzen za estradu. Kako procitah kod Jergovica neki dan (parafraziram)- ...pisac (umjetnik) trazi pricu medju historijskim fusnotama, a ne u samoj historiji. Tako je i sa Damirom. Kamerom ulovi ono sto domace/lokalne televizije nikada nece i nalazi pricu tamo gdje je nema (medju fusnotama). I zato, Damire, bravo.
Pogledao na preporuku druga dva klipa. Sve u svemu meni glupo i dosadno (lik nekad ponavlja stvari po 10 puta valjda kako bi nakucao minuta) i ne razumijem bas hype oko svega ovoga. No ako to cini ljude sretnim, sto da ne, nek nastavi, ali za mene nije nista.
sa fontela
(Ps gledao one klipove sa kladionicom na aerodromima i ono u sarajevu, onih par minuta se ko godina oteglo i nas 5 je boga molilo da samo prestane)
Nije lako biti aktuelan i držati stalno isti kvalitet. Nisu ni meni svi njegovi "koncepti" jednako zanimljivi.
Ali uglavnom su mi vrlo informativni i pritom još zabavni. Neka zbivanja koja obradi mediji nikako ili tek ovlaš spomenu. A kad i spomenu, to bude na dosadan, bezličan način. Fascinantno je da sam radi ono što bi na TV radila ekipa ljudi. I još fascinantnije da to radi džaba!
Jara wrote:Nije lako biti aktuelan i držati stalno isti kvalitet. Nisu ni meni svi njegovi "koncepti" jednako zanimljivi.
Ali uglavnom su mi vrlo informativni i pritom još zabavni. Neka zbivanja koja obradi mediji nikako ili tek ovlaš spomenu. A kad i spomenu, to bude na dosadan, bezličan način. Fascinantno je da sam radi ono što bi na TV radila ekipa ljudi. I još fascinantnije da to radi džaba!
Jara wrote:Nije lako biti aktuelan i držati stalno isti kvalitet. Nisu ni meni svi njegovi "koncepti" jednako zanimljivi.
I kakve sve to veze ima sa umjetnoscu?
I nemoj biti naivan, nema džabe, ni u stare babe, cak ni kada je u pitanju informativno-zabavni program
U Nikšićevoj biografiji piše da je postdiplomsko obrazovanje 4 godine imao u USA. Zna li se "mecena" ovog obrazovanja, obzirom da je i školovanje i boravak u USA preskup na životne uslove jednog "Bosanca".
A u svim izjavama Damir kaže da je nezaposlen. Teško je živjeti bez stalnog izvora sredstava
akcid wrote:U Nikšićevoj biografiji piše da je postdiplomsko obrazovanje 4 godine imao u USA. Zna li se "mecena" ovog obrazovanja, obzirom da je i školovanje i boravak u USA preskup na životne uslove jednog "Bosanca".
A u svim izjavama Damir kaže da je nezaposlen. Teško je živjeti bez stalnog izvora sredstava
I nemoj biti naivan, nema džabe, ni u stare babe, cak ni kada je u pitanju informativno-zabavni program
Yok, nema, eto ima sa estradom!
S čim god da ima, raji se đasvi!
akcid wrote:U Nikšićevoj biografiji piše da je postdiplomsko obrazovanje 4 godine imao u USA. Zna li se "mecena" ovog obrazovanja, obzirom da je i školovanje i boravak u USA preskup na životne uslove jednog "Bosanca".
Galerija "Java" u Titovoj, to nista?
Mjesecna najamnina takvog prostora iznosi vise hiljada maraka, ne racunajuci rezije i ostale troskove, ali umjetnost je danas u BiH profitabilna grana, pa se ulozeno brzo vrati
Yok, nema, eto ima sa estradom!
S čim god da ima, raji se đasvi!
S estradom i sa poplavom jeftine zabave za mase da, s umjetnoscu ne.
Pa junačino što nam ti ne pokažeš šta je umjetnost, jesi li šta uradio ili čak postigao na tom polju, prvo nam se predstavi imenom i prezimenom kao što je i čovjek koga omalovažavaš iza skrivenog forumskog nicka, pa onda sve ostalo, zatim i argumentovano bez "hamo vid mu glove" fraza osporavati sve u vezi Nikšića, možeš čak i YT kanal napraviti i predstaviti se, ništa ne košta.
Pa junačino što nam ti ne pokažeš šta je umjetnost, jesi li šta uradio ili čak postigao na tom polju, prvo nam se predstavi imenom i prezimenom kao što je i čovjek koga omalovažavaš iza skrivenog forumskog nicka, pa onda sve ostalo, zatim i argumentovano bez "hamo vid mu glove" fraza osporavati sve u vezi Nikšića, možeš čak i YT kanal napraviti i predstaviti se, ništa ne košta.
Hajde, čekamo junače...
Nece posto sada je normalno sto je anoniman ali ako bi ostao anoniman i nakon sto se predstavi imenom i prezimenom preko yt kanala onda bi to bilo previse za njegov ego.
pa najbolji dio njegovog koncepta je ustvari budzet s kojim radi. dok vecina umjetnika sjedi na drzavnoj sisi, a ako ne dobiju pare, onda sjede u kuci i zvocaju po facebooku. dok je damir uzeo kameru, izasao van, snimio sta hoce reci i postavio na internet. da. i to kosta. jer neko treba platiti kameru, kompjuter, internet, hranu, stan. ali nema veze, covjek je poslao svoju poruku. i to poruku koja ocito izaziva reakcije. mogao je on isto sjediti u kafani i zvocati kako ima 2 magisterija i kako on zasluzuje pare od drzave da snima, pise i izlaže. znate li nekog drugog bh umjetnika koji radi dzaba, a da nije student ili tek zavrsio skolu?
Havatar wrote:Uspjesni umjetnici mogu da zive od umjetnosti a oni neuspjesni mogu da zive od pljenuma
vidi se pratis umjetnost Ekrem ti idol
Kao sto vidis, sve ti je ovo, uz nekoliko izuzetaka, najprofinjenija publika koja zna sta je ozbiljna umjetnost. Izdanak je sa svojim obozavateljima, zakebao i Memu