Dodjeljena nagrada "Mirna Filipan"

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
mrmot

#1 Dodjeljena nagrada "Mirna Filipan"

Post by mrmot »

Za najboljeg glumca/glumicu u 2004. godini su bili nominirani Belma Lizde-Kurt, Ermin Bravo, Enis Bešlagić. Nagradu je dobila Belma Lizde-Kurt.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

mrmote,
mozhesh li nam malo vishe retji shta je nagrada i ko je dobio do sada, neshto se ne sjetjam je li ustanovljena proshle ili neke ranije godine?
Lace

Post by Lace »

nagrada tj fondacija mirna filipan je osnovana nakon njene smrti...mislim da je to bilo negdje 2001. godine....fondaciju su osnovali njeni roditelji i sestra...evo vec nekoliko godina se dodjeljuje stipendija nekom od glumaca...ili studenata na akedemiji..to je ukratko

http://www.fondacijamirnafilipan.com/

ona je prva osoba koju sam upoznala prvi dan osnovne skole i s kojom sam sjedila u klupi nardne dvije godine...pokoj joj dusi :(
mrmot

Post by mrmot »

Stipendija je ustanovljena nesto ranije, a mislim da je nagrada ustanovljena prošle godine. Žiri od desetak ljudi iz profesije, (glumaca, režisera, plus predstavnici fondacije), dodjeljuje nagradu za najboljeg mladog glumca/ili glumicu u protekloj godini. Prošlogodišnji dobitnik je Aco Seksan. Specifikum nagrade je da je dodjeluju kolege, i to ne za jednu predstavu, film, ili tv-uradak, već za angažman u cijeloj godini. Inače neki teatri povremeno igraju predstave čiji prihod ide fondaciji. (nagrada za najboljeg glumca nije novčana, ali jeste stipendija koju treba da dobiju mladi talenti)
20cm

Post by 20cm »

[size=24][/size]JE LI SE ZA SVAKOG UMRLOG NARKOMANA TREBA OTVORITI FONDACIJA ILI JE OVO NEKI IZUZETAK ?[/b]
Lace

Post by Lace »

20cm wrote:JE LI SE ZA SVAKOG UMRLOG NARKOMANA TREBA OTVORITI FONDACIJA ILI JE OVO NEKI IZUZETAK ?[/b]
to sto si napisao je jako ruzno...kako je zivjela to je bilo iskljucivo njena stvar...ljudi je pamte po ulogama a svojim roditeljima i vecini koji su je poznavali nije bila narkoman vec mirna filipan, glumica

meni je bila...mirna, skolska drugarica...i bez obzira kako je zivjela (ti si kao veliki poznavalac :-? njanog nacina zivota), ja sam je voljela...jer je bila draga, dobra i njezna
winetou

Post by winetou »

A da je ostala ziva mozda bi mogli danas uzivati u tekstovima bosanske Ane Junk. Ovako :sad:
mrmot

Post by mrmot »

Ocigledno su neki poznavali Mirnu Filipan jednako kao i Enu Begović. (odvratan je taj primitivni sveznajuci nacin diskvalificiranja i zivih i mrtvih - mozda da se zaposlite u Trnu ili Expresu?)
mya

Post by mya »

je li ona lala?
Lace

Post by Lace »

jeste, posudjivala je glas lali
Post Reply