DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Moderator: Chloe
-
darkpitar
#1 DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Da li cete dolaziti i sta mislite o cjenama ulaznica???
- cikcanga
#2 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Sve naki pitari.Pitar ovakav,pitar onakav.darkpitar wrote:Da li cete dolaziti i sta mislite o cjenama ulaznica???
Nego,
cijene su OK,kad se uzme reputacija doticnog gospodina.
Sad ce sigurno vecina reci da je preskupo.
Tacno je da je cijena visoka u odnosu na standard u BiH,medutim,ako zelimo da nam gostuju renomirani muzicari,moramo
to prihvatiti.
Samo cu reci da je za Beyonce cijena i do 900Kn u Zagrebu.
-
darkpitar
#3 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Sta ces drug kad nas ima ko kinezacikcanga wrote:Sve naki pitari.Pitar ovakav,pitar onakav.darkpitar wrote:Da li cete dolaziti i sta mislite o cjenama ulaznica???
- Neelix
#4 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
gdje ces ovo u umjetnost ziv bio.
- kirby
#5 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Svaka cast organizatoru.nadam se da cete uzivati .Ipak nije mala stvar najboljeg DJ-a dovesti u Sarajevo.
-
Phobius
#6 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
kako je neko spomenuo beyonce, reci cu da je u elektronskoj muzici tiesto ono sto je beyonce u pop, r&b zanru. taj njegov nastup ce biti zaista dobro organizovan. vidjecete spektakularne visualne efekte, ali tvrditi da je on najbolji dj na svijetu je apsurdno. elektronska muzika je uvijek svoje srce i kvalitetu imala u nekim "vise underground" krugovima. svaki pravi ljubitelj iste ce se samo nasmijati na tu konstataciju da je tiesto najbolji. upravo ta komercijalizacija, koja je nekako zaista uzela maha pojavom raznih trance, holland trance dj-eva i producenata polako, ali sigurno unistava onaj lijepi duh elektronske muzike. uostalom, to se desilo i sa hip hopom, pojavom raznih 50 centova i slicnih "vidi mi felne, vidi mi lanca, ja sam pimp" mc-jeva.
ipak, taj tiesto je zvijezda u tom komercijalnom svijetu, i siguran sam da ce imati dobru posjetu, bas kao sto bi imala i beyonce da je dosla u sarajevo. ne zelim reci nista lose ovim postom, jer sigurno ima puno onih koji ce ovaj event podrzati.
da se zaista radi o necemu, sto se zove "preseravanje marketing", potvrdjuje i ovo:

ipak, taj tiesto je zvijezda u tom komercijalnom svijetu, i siguran sam da ce imati dobru posjetu, bas kao sto bi imala i beyonce da je dosla u sarajevo. ne zelim reci nista lose ovim postom, jer sigurno ima puno onih koji ce ovaj event podrzati.
da se zaista radi o necemu, sto se zove "preseravanje marketing", potvrdjuje i ovo:

- dube
#7 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Dj-vi mogu biti netalentovani, kao što i manekenke mogu biti glupe 
-
zlatanko
#8 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Licno mislim da u ovakvim vremenima ne treba dovoditi likove koji traze da peskiri budu tacno odredjene tezine, i koji traze bruku para..i ko ce sad reci da se nema para, da je kriza..
Ako sad bude puna dvorana, svaki iduci koncert ce karte biti ultra skupe.. to je garant..
p.s.
a svako moze biti dj..dakle, no respect!
p.s.
- campa_xxx
#9 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Ja mogu reci samo ovo ...
- cikcanga
#10 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Ovo apsolutno stoji!Phobius wrote:kako je neko spomenuo beyonce, reci cu da je u elektronskoj muzici tiesto ono sto je beyonce u pop, r&b zanru. taj njegov nastup ce biti zaista dobro organizovan. vidjecete spektakularne visualne efekte, ali tvrditi da je on najbolji dj na svijetu je apsurdno. elektronska muzika je uvijek svoje srce i kvalitetu imala u nekim "vise underground" krugovima. svaki pravi ljubitelj iste ce se samo nasmijati na tu konstataciju da je tiesto najbolji. upravo ta komercijalizacija, koja je nekako zaista uzela maha pojavom raznih trance, holland trance dj-eva i producenata polako, ali sigurno unistava onaj lijepi duh elektronske muzike. uostalom, to se desilo i sa hip hopom, pojavom raznih 50 centova i slicnih "vidi mi felne, vidi mi lanca, ja sam pimp" mc-jeva.
Medutim,ko je raspolozen za provod i izbacivanje negativne energije,mogao bi i ovo posjetiti.
Samo sto mene more oni siljani,sto dodu,eto da se mogu hvalit da su bili na nekakvom partyu.
Haj, pozdrav.
- cikcanga
#11 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Nek smo se i mi u necemu slozili.Neelix wrote:gdje ces ovo u umjetnost ziv bio.
Ima odlicnih Dj-eva,ali ovaj sigurno nije umjetnik.
-
R A V E N
#12 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Mislim da samo glupani slijede DJ-a i marketing,a pametni slijede muziku.
Hoću ići i kupio sam kartu.
Hoću ići i kupio sam kartu.
- kirby
#13 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Phobius wrote:kako je neko spomenuo beyonce, reci cu da je u elektronskoj muzici tiesto ono sto je beyonce u pop, r&b zanru. taj njegov nastup ce biti zaista dobro organizovan. vidjecete spektakularne visualne efekte, ali tvrditi da je on najbolji dj na svijetu je apsurdno. elektronska muzika je uvijek svoje srce i kvalitetu imala u nekim "vise underground" krugovima. svaki pravi ljubitelj iste ce se samo nasmijati na tu konstataciju da je tiesto najbolji. upravo ta komercijalizacija, koja je nekako zaista uzela maha pojavom raznih trance, holland trance dj-eva i producenata polako, ali sigurno unistava onaj lijepi duh elektronske muzike. uostalom, to se desilo i sa hip hopom, pojavom raznih 50 centova i slicnih "vidi mi felne, vidi mi lanca, ja sam pimp" mc-jeva.
izgleda nema vecih strucnjaka nego Bosanaca.djaba sto je DJ Tiesto proglasavan tri god. zaredom za najboljeg dj na svijetu.
ali sta zna svijet.....
-
fixer
#14 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
neizbjezna tema svakog partia u mojoj kucnoj radinosti.campa_xxx wrote:Ja mogu reci samo ovo ...![]()
- JThomas
#15 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
tiestu svaka čast, ali u kojem su to žanru oni najplaćeniji, najkomercijalniji i najpopularniji stvarno i najvrijedniji?
a osim toga, podžanrovi elektronske muzike su vrlo različiti, pa kad gledate recimo te DJ mag's liste morate imati na umu da su tu u istom košu ljudi koji furaju vrlo različite stilove i "filmove".
a osim toga, podžanrovi elektronske muzike su vrlo različiti, pa kad gledate recimo te DJ mag's liste morate imati na umu da su tu u istom košu ljudi koji furaju vrlo različite stilove i "filmove".
- kirby
#16 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
JThomas wrote:tiestu svaka čast, ali u kojem su to žanru oni najplaćeniji, najkomercijalniji i najpopularniji stvarno i najvrijedniji?
ma jarane ne razumujem se u tu vrstu muzike ali ipak je momak tri puta proglasavan za najboljeg u svijetu.da ne spominjem sviranje na otvorenju olimpijskih igara.
- JThomas
#17 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
šta znači najbolji na svijetu? je li 50 cent najbolji reper na svijetu zato što ima najviše billboard i grammy nagrada?
naravno da nije, samo je najkomercijalniji...
- kirby
#18 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
JThomas wrote:šta znači najbolji na svijetu? je li 50 cent najbolji reper na svijetu zato što ima najviše billboard i grammy nagrada?
o komercijali bi mogli do sutra,ali ipak je on neko i nesto u svijetu tehna.i dolazi u SA.svaka cast organizatorima.da sam dole isao bih.
-
gold'n'brown
#19 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
a jos manje muzicar ...cikcanga wrote:Nek smo se i mi u necemu slozili.Neelix wrote:gdje ces ovo u umjetnost ziv bio.
- JThomas
#20 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
ma ići ću ja sigurno, ali "najbolji" vala nije, ni u kojem pogledu, samo najplaćeniji...kirby wrote:JThomas wrote:šta znači najbolji na svijetu? je li 50 cent najbolji reper na svijetu zato što ima najviše billboard i grammy nagrada?
o komercijali bi mogli do sutra,ali ipak je on neko i nesto u svijetu tehna.i dolazi u SA.svaka cast organizatorima.da sam dole isao bih.
i to je trance, techna to vidjelo nije
- Neelix
#21 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
naravno. klasicni pustac muzikegold'n'brown wrote:a jos manje muzicar ...cikcanga wrote:Nek smo se i mi u necemu slozili.Neelix wrote:gdje ces ovo u umjetnost ziv bio.
- Compact
#22 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Opet naletih na tijesto!
Nema veze, kada je neko popularan onda nije problem otvoriti nekoliko istih tema, tijesto ovo, ili tijesto ono! Tijesto karte, ili tijesto najbolji ili ne! Uglavnom on je tijesto!
Ko ne bude imao 12887 Eura da vidi "Tijesto", biće u UNITICu za 2 Eura DJ "Fant", za prijeratne revere i partijanere iz Stelexa!
Živio tijesto!
Nema veze, kada je neko popularan onda nije problem otvoriti nekoliko istih tema, tijesto ovo, ili tijesto ono! Tijesto karte, ili tijesto najbolji ili ne! Uglavnom on je tijesto!
Ko ne bude imao 12887 Eura da vidi "Tijesto", biće u UNITICu za 2 Eura DJ "Fant", za prijeratne revere i partijanere iz Stelexa!
Živio tijesto!
-
_Josse
#23 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Ljudi svak ima svoj ukus ok ne svidja ti se Tiesto nemoj ici na njega tvoja stvar normala,ali nemoj ga blatiti nesto i sl lik je Najjaci dj bio 3 g zaredom i prvi je Dj i jedini koji je svirao na olimpijadi u Atheni lik je producent i sve sto treba mozda nije umjetnik po starom gledanju na to,ali je sigurno umjetnik modernog doba to sto se po MTV*u vrte njegove stvarkei baca na komercijalu to je cista formalnost on je na svojim partyima skroz drugi lik to su setovi mixevi razni lik je zvijer!! Znam mnoge ljude koje idu na partye,ali znaju za njega i hoce da idu ipak to je Tiesto Boga pitaj kada ce opet doci ne samo ovdje na balkan uopste i od ovog projekta zavisi hoce li doci ostali best Dj-evi svijeta ipak to ovaj grad treba i zele ga 80% raje kako iz Sa tako iz ostalih vecih gradova iz BiH cak i ko ne voli ovu vrstu muzike treba da zeli ovo svom gradu ovo ce otjerati turbofolkase i sl gluposti !!! pozz raja Urban Sarajevo .......
- cikcanga
#24 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Kakav je bio izbor govori i cinjenica sa King Carl Coxa nema ni u top 20,ako se ne varam,al zato su tu razni umjetnici gay house scene._Josse wrote:Ljudi svak ima svoj ukus ok ne svidja ti se Tiesto nemoj ici na njega tvoja stvar normala,ali nemoj ga blatiti nesto i sl lik je Najjaci dj bio 3 g zaredom i prvi je Dj i jedini koji je svirao na olimpijadi u Atheni lik je producent i sve sto treba mozda nije umjetnik po starom gledanju na to,ali je sigurno umjetnik modernog doba to sto se po MTV*u vrte njegove stvarkei baca na komercijalu to je cista formalnost on je na svojim partyima skroz drugi lik to su setovi mixevi razni lik je zvijer!! Znam mnoge ljude koje idu na partye,ali znaju za njega i hoce da idu ipak to je Tiesto Boga pitaj kada ce opet doci ne samo ovdje na balkan uopste i od ovog projekta zavisi hoce li doci ostali best Dj-evi svijeta ipak to ovaj grad treba i zele ga 80% raje kako iz Sa tako iz ostalih vecih gradova iz BiH cak i ko ne voli ovu vrstu muzike treba da zeli ovo svom gradu ovo ce otjerati turbofolkase i sl gluposti !!! pozz raja Urban Sarajevo .......
- Johnny68
#25 Re: DJ Tiesto SARAJEVO 15.05.2009
Nažalost, sa godinama muzika ne napreduje i sva elektrika nikada neće od svojih začetaka bolja biti:
http://www.youtube.com/watch?v=uXm-Xco5 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=uXm-Xco5 ... re=related