Cemerno, Cemernica.
Na Peljescu: Zakamenje, Zamaslina, Prizdrina...
Ima toga u svim zemljama.
Da li i imena nashih sela govore vishe o nama nego mi sami?
Moderator: Chloe
-
pyrocool
Sjecam se da ja Austriji bilo rasprave oko sela koje se zove Fucking...e sad na njemackom manje vise ali na engleskom svi znamo sta znaci
Kako god, ni za zivu glavu nece da mjenjaju, cak su i referendum imali ali skontali ljudi da to privlaci turiste....bar da se slikaju pored table s natpisom!
Eto predloga za biznis...
Kako god, ni za zivu glavu nece da mjenjaju, cak su i referendum imali ali skontali ljudi da to privlaci turiste....bar da se slikaju pored table s natpisom!
-
savjest
Tako u Belgiji ima selo "Beausaint" sto u prevodi znaci "lijepi svetac" ali po izgovoru(foneticki ) moze da znaci i "lijepe sise". Naime i svetac i sise se izgovaraju na isti nacin.pyrocool wrote:Sjecam se da ja Austriji bilo rasprave oko sela koje se zove Fucking...e sad na njemackom manje vise ali na engleskom svi znamo sta znaci![]()
Kako god, ni za zivu glavu nece da mjenjaju, cak su i referendum imali ali skontali ljudi da to privlaci turiste....bar da se slikaju pored table s natpisom!![]()
Mnogo turistkinja se slika pokraj table sa nepokrivenim sisama.
-
Šandor
LudoALudjiJA wrote:svi koji su ratovali na Treskavici (ja nisam, bio sam premlad) ce se sjetiti topografskog pojma Pizdino vrelo...izvor hladne vode iz kamena gdje su se znali okrijepiti i povratiti dusu, cuo sam to od mnogih...upisan je u imalo bolje i detaljnije topografske karte...gore je i Djokin toranj (aka Mala Caba) koji je jos poznatiji...a ja na kompu imam sliku putokaza za hrvatsko cini mi se, selo, koje se zove Donje Brijanje...ali ne znam sa kog sitea potice, pa je ne mogu postirati...isto, nisam sve citao...mozda je neko vec spomenuo, u Austriji ima gradic Fucking...na Bjelasnici postoji zaselak Vuko*ebine...u Rogatici selo Vratar...selo Osovo...sigurno svaki taj naziv ima svoju istoriju
-
metastasio
Ubjedljivo dva najsmjesnija imena mjesta u Švicarskoj na koje sam naišao su Sisikon, u Kantonu Uri, i Bubikon, u Kantonu Zürich!
A u bečkom 21. gradskom okrugu jedna ulica nosi naziv Julius-Ficker-Straße...