Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- Pro
#4651 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Žena...
Mlada, stara, lijepa ili ne, žena je žena. Žena je k'o maslačak nježna i krhka, kad puhneš u njega, nestane, al' sjeme ostaje. Žena je k'o pupoljak, ako ga njeguješ, ljepotu i ljubav ti daje. Žena je mak, mirisna i opojna, u san te baca sladak. Žena je i kaktus; izvana gorda i nedodirljiva, iznutra meka i topla, snagu ti daje.... Jednom u životu pruža ti cvijet... Zapamtiš li ga, nikada drugu nećeš htjeti."
Mlada, stara, lijepa ili ne, žena je žena. Žena je k'o maslačak nježna i krhka, kad puhneš u njega, nestane, al' sjeme ostaje. Žena je k'o pupoljak, ako ga njeguješ, ljepotu i ljubav ti daje. Žena je mak, mirisna i opojna, u san te baca sladak. Žena je i kaktus; izvana gorda i nedodirljiva, iznutra meka i topla, snagu ti daje.... Jednom u životu pruža ti cvijet... Zapamtiš li ga, nikada drugu nećeš htjeti."
- tinkerbell09
#4652 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ni haljinu ne valja krpiti, kamoli ljubav. Najbolje je otići.
- Ti bi otišla?
* Otišla bih.
- Zato što me ne voliš?
* Zato što te volim.
Meša Selimović, Tvrđava
- Ti bi otišla?
* Otišla bih.
- Zato što me ne voliš?
* Zato što te volim.
Meša Selimović, Tvrđava
- Pro
#4653 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Svako srce pjeva pjesmu, nepotpunu, dok neko drugo srce ne uzvrati šapat. Oni koji žele pjevati uvijek će naći pjesmu. Na dodir ljubavi, svako postaje pjesnik.”
- Acta non verba
#4654 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"...Jer i ja imam čaroliju, najvažniju na svetu - to je: videti nečije
lice i čuti nečiji govor. I dodirnuti rukom nečiju ruku i kosu...
Najvažnije na svetu, to je umeti videti vetar i čuti sneg kako pada,
umeti dotaći prstom sumrak na prvom uglu i osetiti na usni sanjivi ukus
mesečine. Mašta je moja prva ljubav."
Miroslav Mika Antic
lice i čuti nečiji govor. I dodirnuti rukom nečiju ruku i kosu...
Najvažnije na svetu, to je umeti videti vetar i čuti sneg kako pada,
umeti dotaći prstom sumrak na prvom uglu i osetiti na usni sanjivi ukus
mesečine. Mašta je moja prva ljubav."
Miroslav Mika Antic
- pilepirgavo
#4655 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
O ukusima se ne raspravlja..po njima se pljujeMuderris wrote:Citat je smeće hahapoticaj wrote:Autor? Citat jepilepirgavo wrote:Ovako stoje stvari: Neću više ništa polovično! Ni pola čokolade, ni pola čovijeka, ni pola misli, ni pola riječi, a još manje pola ljubavi! Hoću sve! Cijelinu. Briga me za situaciju u zemlji, u svijetu , ja ovaj život moram ”odživjeti” sad. Zato, neću ustupiti mesto polovnim stvarima. E, tako..”.
- pilepirgavo
#4656 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nažalost ne znam ko je autor .poticaj wrote:Autor? Citat jepilepirgavo wrote:Ovako stoje stvari: Neću više ništa polovično! Ni pola čokolade, ni pola čovijeka, ni pola misli, ni pola riječi, a još manje pola ljubavi! Hoću sve! Cijelinu. Briga me za situaciju u zemlji, u svijetu , ja ovaj život moram ”odživjeti” sad. Zato, neću ustupiti mesto polovnim stvarima. E, tako..”.
- pilepirgavo
#4657 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Pro wrote:“Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavičluk. A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a ćutanja neznanje.”
- alkalna_baterija
#4658 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
tinkerbell09 wrote:Ni haljinu ne valja krpiti, kamoli ljubav. Najbolje je otići.
- Ti bi otišla?
* Otišla bih.
- Zato što me ne voliš?
* Zato što te volim.
Meša Selimović, Tvrđava
- taylors
#4659 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
How lucky I am to have known someone who was so hard to say goodbye to.
- Pro
#4660 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Until this moment, I never understood how hard it was to lose something you never had.”
- shmizlica
#4661 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Slobodna duša rijetka je, ali lako ćeš je prepoznati.
Prepoznat ćeš je prvenstveno po tome što se s njom ili u njenoj blizini osjećaš dobro, JAKO DOBRO.
Bukowski
Prepoznat ćeš je prvenstveno po tome što se s njom ili u njenoj blizini osjećaš dobro, JAKO DOBRO.
Bukowski
- tendzera
#4662 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Puno sam novca potrošio na piće, žene i brze automobile. Ostatak sam jednostavno spiskao."
George Best
George Best
- Pro
#4663 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed."
-
dark_killer
#4664 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
George Best: "1969. godine odrekao sam se žena i alkohola. To je bilo najgorih 20 minuta u mom životu."tendzera wrote:"Puno sam novca potrošio na piće, žene i brze automobile. Ostatak sam jednostavno spiskao."![]()
George Best
- Pro
#4665 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Kada čovjek dotakne dno, obično se preda, zastaje i tako pasivan, ukočen od svoje ogorčenosti i poraza, ostane na dnu. To se zove pesimizam. Rijetki su ljudi koji to dno, taj poraz i tu ogorčenost razumiju na pravi način, pa ponovo, nepredano kreću, s mnogo više sigurnosti, svjesni da od dna ne mogu dalje i da svaki pokušaj, bez obzira koliko loš bio, vodi ka uzvišenju. Skoro uvijek, ljudi tog tipa, pronađu svoje mesto na piramidi uspjeha, pa tako bezbrižni i iskusni, gledaju dno kao najobičniju odskočnu dasku. To je za mene optimizam."
- kockica_kockica
#4666 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Moja domovina je svijet, moja religija je činiti dobro" Thomas Paine
- Čudna sorta
#4667 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Pro wrote:"Kada čovjek dotakne dno, obično se preda, zastaje i tako pasivan, ukočen od svoje ogorčenosti i poraza, ostane na dnu. To se zove pesimizam. Rijetki su ljudi koji to dno, taj poraz i tu ogorčenost razumiju na pravi način, pa ponovo, nepredano kreću, s mnogo više sigurnosti, svjesni da od dna ne mogu dalje i da svaki pokušaj, bez obzira koliko loš bio, vodi ka uzvišenju. Skoro uvijek, ljudi tog tipa, pronađu svoje mesto na piramidi uspjeha, pa tako bezbrižni i iskusni, gledaju dno kao najobičniju odskočnu dasku. To je za mene optimizam."
"Kada se suočimo sa pravom životnom tragedijom, možemo reagovati na dva načina – ili ćemo izgubiti nadu i zapasti u samodestruktivne navike, ili ćemo iskoristiti izazove da pronađemo unutrašnju snagu." Dalaj Lama
- Afanasi_94
#4668 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Dođe vrijeme kad se čovjek nađe pred mračnim, neprelaznim jazom koji je godinama, polagano i nesvjesno, sam sebi kopao. Naprijed ne može, natrag nema kud. Riječi nestalo, suze ne pomažu; sramota ga da jaukne; a i koga da zove? Ne sjeća se pravo ni svoga imena. Tada čovjek vidi da na zemlji postoji samo jedno istinsko stradanje, to je: muka nemirne savjesti." - Ivo Andrić
- tinkerbell09
#4669 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Šta god želiš reći o meni, eto - kaži. Moja ćutnja ti je najbolji odgovor na sve prekore. Nemoj misliti da ti valjan odgovor ne mogu dati, ali lav se sa običnim psetom nikada ne treba ravnati.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4670 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nije nego nemaš protuargumenata.tinkerbell09 wrote:Šta god želiš reći o meni, eto - kaži. Moja ćutnja ti je najbolji odgovor na sve prekore. Nemoj misliti da ti valjan odgovor ne mogu dati, ali lav se sa običnim psetom nikada ne treba ravnati.
- Afanasi_94
#4671 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
leet wrote:Nije nego nemaš protuargumenata.tinkerbell09 wrote:Šta god želiš reći o meni, eto - kaži. Moja ćutnja ti je najbolji odgovor na sve prekore. Nemoj misliti da ti valjan odgovor ne mogu dati, ali lav se sa običnim psetom nikada ne treba ravnati.
Ово је било јако ниско.
- tinkerbell09
#4672 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
lav se sa običnim psetom nikada ne treba ravnati.Nije nego nemaš protuargumenata.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4673 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Opravdanje za nePosjedovanje argumenata.

- Pro
#4674 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Najokrutnije laži često su izrečene šutnjom.”
- naopaka-bajka
#4675 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Izgleda da ima ljudi, mada su rijetki, kojima ni bol ni misao ne unište vedrinu i jednostavnost. Čak ih učine boljim. Ne znam kako to postižu, a volio bih da saznam."
- Meša Selimović
- Meša Selimović