Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- ptičica
#4176 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Čitajući knjige često ostajem bez daha. Čitajući ljude uglavnom ostanem bez teksta...
- ptičica
#4177 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Kad te ljudi mrze bez razloga, obično imaš nešto što oni žele."
- Čudna sorta
#4178 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Bez ikakve logike, dirnut sam što osjećam da sam joj potreban i što me gleda drukčije nego ikoga drugog, a baš toga se bojim. Žao bi mi bilo da joj nanesem bol, a sigurno bi tako bilo. Ili vrlo vjerovatno. Užasavaju me obaveze, mogle bi da budu mučne, a privlači me što ih ona nudi. To rađa nadmoćnost, koja može da bude surova, ali i velikodušna: čuvam se i jednog i drugog." M. Selimović
Ako je već bilo ne zamjerite.
Ako je već bilo ne zamjerite.
- bariton
#4179 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Tako je lako prestati s pušenjem.
Uradio sam to 100 puta.
Mark Twain
Uradio sam to 100 puta.
Mark Twain
- славянин
#4180 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
bariton wrote:Tako je lako prestati s pušenjem.
Uradio sam to 100 puta.
![]()
Mark Twain
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4181 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I don't want relations, I just want one night
Cause a thirsty bitch, that's the shit that I don't like
Chief Keef
Cause a thirsty bitch, that's the shit that I don't like
Chief Keef
- Anestezija
#4182 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Muslimovic,dakle Halid" Rene Dekart
- Zatamnjena stakla
#4183 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kada sam bio mali novac me nije zanimao.bariton wrote:Kad sam bio mali mislio sam da je novac sve.
Sada to znam.
bariton
- Cherry-Cherry
#4184 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ubijao me je svojim nejavljanjem, nekako je volio da trčim za njim, siguran da mi to nikada neće dosaditi. Ali dogodilo se baš to, dosadilo mi je da se igra sa mojim osjećajima. Falile su mi njegove poruke, pozivi, dani su bili prazni bez njih. I tada sam ja nesvjesno počela raditi njemu ono što je on nekada meni. Slao mi je poruke na koje nisam odgovarala, zvao je ali sam pozive odbijala. Mrzila sam to svoje ponašanje koje sam zapravo vidjela od njega, samu sebe nisam prepoznavala ... da li je to nestala ljubav ili ovo radim iz straha da me ponovo ne povredi .. nisam znala.. ne znam ni dan danas ....
Bio je svjestan da je to zaslužio, bilo mi je odvratno to što osjećam, to moje odbijanje njega, ali svjesna sam da sam da je i on meni isto uradio.. A ja ? Mlada i naivna, prihvatila sam svaki dio njega i nikada nisam pomislila da bi naša bajka mogla završiti .. Tog jutra me probudila dobro poznata pjesma na telefonu, nepoznat broj ... ali jako poznat glas kada je na moje ,,Halo,, rekao samo ,, Večeras u 7 kod crvene zvijezde ,,
Opet onaj strah da li da odem .. Ipak obukla sam majcu koju mi je on kupio, farmerice koje je on volio i parfem na koji me on navukao. Ne znam zašto, ali otišla sam, na klupi kod ,,crvene zvijezde,, sjedio je spuštene glave ... Čuo je moje korake ustao prišao mi i tiho rekao "Nisam došao da bih ti rekao kako mogu da živim bez tebe. Mogu. Ali ne želim."
Šutila sam .. riječi su stale u grlu a suzu nisam mogla da pustim ... uzeo je telefon u ruke i pustio ,,našu ,, pjesmu, Šako je pjevao ,,POD SJAJEM RUŽIČASTIH ZVIJEZDA,, baš kao i uvijek kao nekada na našoj klupi kod ,,crvene zvijezde,,. Pjesma uz koju smo se zakleli na vječnu ljubav i obećali se ,,crvenoj zvijezdi,, Najednom su same riječi počele govorit iz mene, ljutnja je bila jača od ljubavi ....."Sjećaš li se koliko puta sam te zvala samo da te pitam zbog čega je nastala tišina među nama, šta je razlog tvog nejavljanja? Sjećaš li se koliko puta sam te zvala da izađemo a tvoj odgovor je bio - planiraj bez mene? Sjećaš li se..? - rekla sam ...Sad je on šutio .. pružila sam ruku prema njegovoj i upitala. : "Sjećaš li se zadnji put kad sam te zvala.. Htjela sam te samo vidjeti i pitati zar je moguće da si mogao prekršiti zakletvu i obećanje dato baš na ovoj klupi na kojoj smo sada ? ,, Vidjela sam strah u nejgovim očima, možda je to bilo zbog jačine moga glasa i trepeti u njemu ...Ušutila sam , Šako je pjevao dio pjesme koja kaže ,,živjećemo u pjesmi ti i ja,, .. Pjesma koju sam mu stalo slala i govorila da sluša , nebi li ga podsjetila na sretne dane ... sad je on pustio da meni vrati sjećanje, u nadi da će nas ponovo spojiti kad je čujem .... Koja slučajnost.... U ruku sam mu stavila naruknicu na kojoj piše ,, živjećemo u pjesmi ti i ja ... pamtila sam svaki detalj naše veze..Gledao je u narukvicu i posvetu.. Pjesama je uzalud svirala.. Ustala sam okrenula se bez i jedne riječi, suze su same krenule niz lice, ni sada ne znam zašto nisam zaplakala pred njim da i on vidi da mi je stalo još i da ga volim, mmožda je mogao me nagovoriti da ostanem s njim .... taj prokleti ponos ...
Znao je sve uvijek bolje od mene, ja sam samo bila glumica ravnodušnosti.. Mogao je pretpostaviti koliko je mojih suza palo na tu narukvicu koju je držao, mogao je pretpostaviti da sam je uvijek nosila sa sobom.. Shvatila sam i ja da me zaista boli ovaj rastanak, iako ga još volim i sada kada se pokajao, ali ... nikada više nebi bilo isto kao nekada.... Čula sam da i dan danas nosi naruknicu na ruci, i svjestan je da ćemo živjeti samo u Šakinoj pjesmi ....
Bio je svjestan da je to zaslužio, bilo mi je odvratno to što osjećam, to moje odbijanje njega, ali svjesna sam da sam da je i on meni isto uradio.. A ja ? Mlada i naivna, prihvatila sam svaki dio njega i nikada nisam pomislila da bi naša bajka mogla završiti .. Tog jutra me probudila dobro poznata pjesma na telefonu, nepoznat broj ... ali jako poznat glas kada je na moje ,,Halo,, rekao samo ,, Večeras u 7 kod crvene zvijezde ,,
Opet onaj strah da li da odem .. Ipak obukla sam majcu koju mi je on kupio, farmerice koje je on volio i parfem na koji me on navukao. Ne znam zašto, ali otišla sam, na klupi kod ,,crvene zvijezde,, sjedio je spuštene glave ... Čuo je moje korake ustao prišao mi i tiho rekao "Nisam došao da bih ti rekao kako mogu da živim bez tebe. Mogu. Ali ne želim."
Šutila sam .. riječi su stale u grlu a suzu nisam mogla da pustim ... uzeo je telefon u ruke i pustio ,,našu ,, pjesmu, Šako je pjevao ,,POD SJAJEM RUŽIČASTIH ZVIJEZDA,, baš kao i uvijek kao nekada na našoj klupi kod ,,crvene zvijezde,,. Pjesma uz koju smo se zakleli na vječnu ljubav i obećali se ,,crvenoj zvijezdi,, Najednom su same riječi počele govorit iz mene, ljutnja je bila jača od ljubavi ....."Sjećaš li se koliko puta sam te zvala samo da te pitam zbog čega je nastala tišina među nama, šta je razlog tvog nejavljanja? Sjećaš li se koliko puta sam te zvala da izađemo a tvoj odgovor je bio - planiraj bez mene? Sjećaš li se..? - rekla sam ...Sad je on šutio .. pružila sam ruku prema njegovoj i upitala. : "Sjećaš li se zadnji put kad sam te zvala.. Htjela sam te samo vidjeti i pitati zar je moguće da si mogao prekršiti zakletvu i obećanje dato baš na ovoj klupi na kojoj smo sada ? ,, Vidjela sam strah u nejgovim očima, možda je to bilo zbog jačine moga glasa i trepeti u njemu ...Ušutila sam , Šako je pjevao dio pjesme koja kaže ,,živjećemo u pjesmi ti i ja,, .. Pjesma koju sam mu stalo slala i govorila da sluša , nebi li ga podsjetila na sretne dane ... sad je on pustio da meni vrati sjećanje, u nadi da će nas ponovo spojiti kad je čujem .... Koja slučajnost.... U ruku sam mu stavila naruknicu na kojoj piše ,, živjećemo u pjesmi ti i ja ... pamtila sam svaki detalj naše veze..Gledao je u narukvicu i posvetu.. Pjesama je uzalud svirala.. Ustala sam okrenula se bez i jedne riječi, suze su same krenule niz lice, ni sada ne znam zašto nisam zaplakala pred njim da i on vidi da mi je stalo još i da ga volim, mmožda je mogao me nagovoriti da ostanem s njim .... taj prokleti ponos ...
Znao je sve uvijek bolje od mene, ja sam samo bila glumica ravnodušnosti.. Mogao je pretpostaviti koliko je mojih suza palo na tu narukvicu koju je držao, mogao je pretpostaviti da sam je uvijek nosila sa sobom.. Shvatila sam i ja da me zaista boli ovaj rastanak, iako ga još volim i sada kada se pokajao, ali ... nikada više nebi bilo isto kao nekada.... Čula sam da i dan danas nosi naruknicu na ruci, i svjestan je da ćemo živjeti samo u Šakinoj pjesmi ....
- Acta non verba
#4185 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Možda se nijedna druga vrsta intimnosti ne može uporediti s dva pogleda koja se susreću s istom sigurnošću i odlučnošću i jednostavno odbijaju da se puste."
Justejn Gorder
Justejn Gorder
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#4186 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Neću da se mijenjam ni zbog koga. Meni kod mene ništa ne smeta . 
- ptičica
#4187 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Niko se nikada ne umori od ljubavi. Umorimo se samo od čekanja, nagađaja, slušanja laži, ponavljanja riječi ”izvini” i povrijeđivanja."
- ptičica
#4188 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Kad bi postojalo mjesto na koje može da se pobjegne od tuge, većina ljudi bi bila baš tamo."
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4189 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
kofi šopovi u Holandijiptičica wrote:"Kad bi postojalo mjesto na koje može da se pobjegne od tuge, većina ljudi bi bila baš tamo."
- Pisistratus
#4190 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
mleetavi wrote:kofi šopovi u Holandijiptičica wrote:"Kad bi postojalo mjesto na koje može da se pobjegne od tuge, većina ljudi bi bila baš tamo."
I wc.
- Pisistratus
#4191 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I am for wine and the embrace of questionable woman.(Gannicus)
Ako povučemo sav novac namijenjen za našu kulturu i usmjerimo ga na odbranu i time kulturu žrtvujemo za vojsku, recite mi gospodo, šta ćemo mi to onda braniti od Nijemaca?(Churchill)
Skromnost je vrila skromnih ljudi.(Čombe)
Nije bogat onaj što nema, već onaj što ima.(N.I)
Ako povučemo sav novac namijenjen za našu kulturu i usmjerimo ga na odbranu i time kulturu žrtvujemo za vojsku, recite mi gospodo, šta ćemo mi to onda braniti od Nijemaca?(Churchill)
Skromnost je vrila skromnih ljudi.(Čombe)
Nije bogat onaj što nema, već onaj što ima.(N.I)
- S4mpion
#4192 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ništa te ne učini tako produktivnim kao posljednja minuta."
- frameni
#4193 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Jer oni koji zaista žele rastanak,
ništa ne kažu.
Oni odlaze, ili nestaju,
postepeno se udaljuju,
gube se, blede, gase se,
ali stežući kvaku na vratima
nikada ne uzvikuju,
da je sada kraj.
Lajoš Zilahi
ništa ne kažu.
Oni odlaze, ili nestaju,
postepeno se udaljuju,
gube se, blede, gase se,
nikada ne uzvikuju,
da je sada kraj.
Lajoš Zilahi
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4194 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:Jer oni koji zaista žele rastanak,
ništa ne kažu.
Oni odlaze, ili nestaju,
postepeno se udaljuju,
gube se, blede, gase se,
nikada ne uzvikuju,
da je sada kraj.
Lajoš Zilahi
- Čudna sorta
#4195 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Oduvijek je i svuda tako, da se sitni i bezimeni ljudi penju na leševe onih koji su oboreni u međusobnoj borbi velikih." Ivo Andric
- alkalna_baterija
#4196 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kao igla kompasa što pokazuje sjever, muškarčev optužujući prst uvijek pronađe ženu. Uvijek. Zapamti to, Miriam!
Hosseini
Hosseini
- alkalna_baterija
#4197 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Živimo na zemlji samo jedan dan ili manje. Daj mi snage da oprostim. Jer ko oprosti on je najveći. A znam zaboraviti ne mogu."
Meša Selimović
Meša Selimović
- Anestezija
#4198 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
„Moja prva i najveća želja bi bila da se probudim i da ustanovim da je 1990. godina i da kažem: Uh, al sam nešto ružno sanjao! Milan Mladenovic
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#4199 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Da je hiljade kilometara daleko od mene, ne bih nju prevario, čak i ako niko ne bi saznao. Ne sprečava mene njezina prisutnost da prevarim, nego osećaji koje ne izaziva nijedna druga."
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#4200 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Anestezija wrote:„Moja prva i najveća želja bi bila da se probudim i da ustanovim da je 1990. godina i da kažem: Uh, al sam nešto ružno sanjao! Milan Mladenovic