Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#4076 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

"Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam samom sebi krasti svoje vrijeme, i prestao sam praviti grandiozne projekte za budućnost. Danas radim samo ono što mi donosi radost i sreću. Radim stvari koje volim raditi i koje vesele moje srce i činim to na svoj vlastiti način i u svom vlastitom ritmu. Danas znam da se to zove JEDNOSTAVNOST."
Charlie Chaplin
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#4077 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

"Kada sam zaista počeo voljeti sebe oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene: od hrane, ljudi, stvari, situacija i svega ostalog što me je vuklo ka dnu a dalje od mene samoga. U početku sam to zvao "zdravi egoizam", ali danas znam da je to LJUBAV PREMA SAMOME SEBI."
Charlie Chaplin
hanny12

#4078 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by hanny12 »

Sa ljubavlju dolazi odgovornost. Da bi mogao da volis moras da budes spreman da rizikujes.
N.N.
racionalista

#4079 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by racionalista »

"Ne boli robija nego robijaši"

V. Kačavenda :D
hanny12

#4080 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by hanny12 »

Arapska poslovica
"Ljubomora lakomislene žene pokazuje se u brakolomstvu, a ljubomora kreposne žene u suzama."
S4mpion

#4081 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by S4mpion »

"Nije li to čudno, dan za danom ništa se ne mijenja, ali kad se okreneš iza sebe, sve je drugačije."
Sherlock_Holmes

#4082 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Sherlock_Holmes »

„Nikada ne prestajte raditi dok ono za što mislite da je dobro ne bude bolje, a kada bude bolje potrudite se da postane najbolje". Frank Zappa
S4mpion

#4083 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by S4mpion »

"Najvažnija stvar u komunikaciji jeste čuti ono što nije izgovoreno."
ptičica

#4084 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

S4mpion wrote:"Najvažnija stvar u komunikaciji jeste čuti ono što nije izgovoreno."
:thumbup:
ptičica

#4085 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

...život nije ravan i jednostavan hodnik po kojem neometano i slobodno putujemo, već je to labirint pun prolaza , među kojima izgubljeni i zbunjeni moramo naći svoj put, svako toliko gubeći se u pustim ulicama .
Ali uvijek, ako vjerujemo u sebe , otvore nam se neka vrata.
Možda ne baš ona na koja smo sami pomislili, već ona koja će se na koncu pokazati kao prava....
( Spencer Johnson )
S4mpion

#4086 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by S4mpion »

"Iskustvo je kao čačkalica - služi samo vama."
frameni

#4087 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

"Lažna nadanja prekrivena mnoštvom riječi, koje, kao kroz oluju, traže prolaz ka sreći, paraju uši svakog prolaznika koji je primoran, htio on ili ne, da hoda kroz taj nesklad koji užasno zvuči. A kada oluja prođe i sve izgleda kao da harmonija ima glavnu ulogu u prostranstvu koje nas okružuje i kada se sve riječi slože u rečenice, sudbina se umiješa, a misli i osjećanja postanu robovi neke nove, neočekivane oluje."

Ibrahim Osmanbašić
frameni

#4088 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

”Nema radosti u koju se žalost ne umiješa, ni slave koja se lagano stvara, a brzo ne propada. Odupirati se sudbini i u svoju moć vjerovati... isto je kao na vodu se osloniti... i utopiti. Život nam prikaže samo jedan put, ali hrabrost i ljubav mogu da pronađu hiljadu i jednu stazu."

Filip Feti Dautović
Indigia

#4089 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Indigia »

"Imam malo, a cilj mi je visok, no siguran sam u jedno: da ce Bogu biti drago sto me cuje, premda se budale tome mogu smijati." Tulsidas.
Indigia

#4090 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Indigia »

"Iluzija je prvi od svih uzitaka." Oscar Wilde
de facto.

#4091 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

Ako ti srce nije na mjestu, gledaš a ne vidiš, slušaš a ne čuješ, jedeš a ne osjećaš okus.
de facto.

#4092 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by de facto. »

Blato može uprljati biser, ali ga ne može pretvoriti u blato. :)
frameni

#4093 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

"Ponekad pišemo najnežnije priče. Ili se ranjavamo kidajući iz sebe stihove. Ono malo najboljeg što imamo i umemo, lagano i strpljivo slažemo u pasuse i u knjige koje nekad neko pročita. Da li i knjige umiru sa smrću pisca i onih čitalaca koji su ih zavoleli dok su im korice još sijale od mladosti? Knjige savršene u svojoj nenametljivosti, tople, istinite i jednostavne, one što zasvetlucaju i zagreju kao vatra u ognjištu jednog jezika i jednog vremena, one čije žeravice ne mogu da sunu u nebo i postanu neprolazne zvezde. Ko zna da ipak ne sjaje na drugim nebesima, kao zvezde drugih svetova, kao što i mi sami možda ipak živimo večni život u vidu nekog sjaja ili barem svetlucanja?"

Gordana Ćirjanić
frameni

#4094 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

"Tanana je linija koja razdvaja svijet jave od svijeta sna. Većina ljudi je i ne primijećuje, nego se prepušta svojim unutrašnjim časovnicima: kada otvore oči, budni su; kada ih zatvore, vrijeme je za snove. Kažu da svi, kad zaspimo, stalno sanjamo, samo što neki pamte snove, dok ih drugi zaborave još prije nego što razmaknu trepavice. Kažu, također, da nam Bog, ukoliko poželi da se obrati nekom od nas, govori dok sanjamo, jer da se pojavi na javi, sagorjeli bismo od njegovog sjaja i ljepote. I u snu, doduše, treba biti obazriv. Nije se jednom desilo da su neki, koji su duboko i dugo sanjali, toliko odlutali da nisu stigli na vrijeme da se vrate. Takvi poslije čuče kod linije razdvajanja, koja s one strane djeluje kao kakav grdan zid, i čekaju da se otvore dveri kroz koje će se vratiti u svijet, a kada se vrate u svijet, vide da više ništa nije isto kao prije."

David Albahari
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4095 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Velkoski »

vesela_sveska wrote:Najgore je kad postaneš osoba koju više ništa ne dotiče, koja ne vjeruje nikome, koju ništa više ne može razočarati.
Ko je autor ovoga? :mrgreen:
Indigia

#4096 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Indigia »

mleetavi wrote:
vesela_sveska wrote:Najgore je kad postaneš osoba koju više ništa ne dotiče, koja ne vjeruje nikome, koju ništa više ne može razočarati.

ja :trepp:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4097 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Velkoski »

Indigia wrote:
mleetavi wrote:

ja :trepp:
pojela govno :oops: :kiss:
Indigia

#4098 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Indigia »

:lol:

i ti :kiss:
Acta non verba

#4099 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Acta non verba »

"Svet je u rukama onih koji imaju hrabrosti da sanjaju i da žive svoje snove. Svako sa svojim talentom. Svako sa svojim darom."

Paulo Koeljo
partybrakerica

#4100 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by partybrakerica »

Postujte bakterije,jer su one jedina kultura koju neki ljudi imaju u sebi :D
Post Reply