lavorpunvode wrote:"Ljudi izvikuju kako zele stvoriti ljepsu buducnost, ali to nije istina. Buducnost je praznina prema kojoj su svi ravnosusni, koja nikog ne zanima, dok je proslost puna zivota i njeno lice nas izaziva, ljuti, vrijedja tako da ga zelimo unistiti ili premazati bojom. Ljudi zele biti gospodari buducnosti, samo zato da mogu mijenjati proslost. Bore se za pristup u laboratorije u kojima se retusiraju fotografije i iznova pisu biografije i historije."
Milan Kundera
Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4001 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
- ptičica
#4002 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Stil je način da kažeš ko si bez da progovoriš."
- ptičica
#4003 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Moja šutnja ne znači da ja ne znam što ljudi govore iza mojih leđa. Moja šutnja je samo znak da oni ne zaslužuju moj komentar."
Ž. Laušević
Ž. Laušević
- hanny12
#4004 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Sjajem svojim ljubav ume da zablesne i osvetli najveću tamu, postoji kao zračak nade u navali beznađa." -
Viljem Šekspir
Viljem Šekspir
- Indigia
#4005 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Jedino mladost mirise na besmrtnost" D.H. Lawrence.
- Indigia
#4006 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Zaboraviti znaci ozdraviti" Jampolsky
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#4007 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Prijateljstvo koje je prestalo postojati nije nikada ni postojalo.
Aurelije Augustin
Aurelije Augustin
- Acta non verba
#4008 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Vrednost jednog dukata zavisi, pored ostalog, i od toga u čijoj se ruci nalazi."
Ivo Andrić
Ivo Andrić
- S4mpion
#4009 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Tko može reći da je mrtav onaj čovjek čije nas riječi još ušutkavaju i čiji osjećaji ostavljaju traga u nama?"
- lavorpunvode
#4010 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Nasljedjujemo rodjake i tjelesne odlike i njih ne mozemo izbjeci; no mozemo birati odjecu i prijatelje, pa stoga dobro pripazimo da nam i jedno i drugo dobro pristaje."
Volney St. Reamer
Volney St. Reamer
- shmizlica
#4011 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
o meni najbolje brinu oni koji me ostavljaju na miru
- ptičica
#4012 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Indigia wrote:"Zaboraviti znaci ozdraviti" Jampolsky
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#4013 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Svaka čast majkama koje su svoj život ostavile da bi izvele svoju djecu na pravi put. Svaka čast onim majkama koje su trpjele i pretrpjele grozne muževe kraj sebe, samo da bi svome dijetetu pružile svijetliju budućnost. Koliko njih krije suze, krije udarce od muža alkoholicčra, kockara, kralja ulice!? Koliko je puta baš tvoja majka snosila posljedice neke njegove kafanske tuče, izgubljenih para u kockarnici? Ali su stisle zube, obrisale suze i nama djeci uvijek poklonile poljubac ujutro za školu. Zato moj idol nikada neće biti ni u jednom časopisu ili na televiziji jer moj dom krije najvećeg mog heroja i idola, moju mamu.
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#4014 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
TetkaSara wrote:Svaka čast majkama koje su svoj život ostavile da bi izvele svoju djecu na pravi put. Svaka čast onim majkama koje su trpjele i pretrpjele grozne muževe kraj sebe, samo da bi svome dijetetu pružile svijetliju budućnost. Koliko njih krije suze, krije udarce od muža alkoholicčra, kockara, kralja ulice!? Koliko je puta baš tvoja majka snosila posljedice neke njegove kafanske tuče, izgubljenih para u kockarnici? Ali su stisle zube, obrisale suze i nama djeci uvijek poklonile poljubac ujutro za školu. Zato moj idol nikada neće biti ni u jednom časopisu ili na televiziji jer moj dom krije najvećeg mog heroja i idola, moju mamu.
- de facto.
#4015 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
The future depends on what you do today.
Gandhi
Gandhi
- de facto.
#4016 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta.A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?
M.A.
M.A.
- de facto.
#4017 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Pas je toliko veran,da prosto ne veruješ da čovek zaslužuje takvu ljubav.
- de facto.
#4018 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Možda je jedini problem to što je svaka riječ suvišna.Šutim,jer već odavno ne razumiješ.
- de facto.
#4019 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Dvije stvari opisuju čovjeka.Strpljenje kad nema ništa i ponašanje kad ima sve. 
- de facto.
#4020 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
......I događa mi se ponekad da zaboravim imena.......Ali uvijek pamtim ko je bio čovjek,a ko ne.......
-Muškarac bi trebalo da voli tri žene:Onu koja ga je rodila,onu koja mu je rodilla i onu koja mu se rodila.
-Muškarac bi trebalo da voli tri žene:Onu koja ga je rodila,onu koja mu je rodilla i onu koja mu se rodila.
- de facto.
#4021 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Bilo je ljudi koji su vidjeli ono najbolje u meni i prodali me.
Ali bilo je i onih koji su vidjeli ono najgore u meni i ostali.
Ali bilo je i onih koji su vidjeli ono najgore u meni i ostali.
- de facto.
#4022 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Dok nekim daljinama pripadamo,nekim blizinama nismo suđeni..
- lavorpunvode
#4023 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"A sad da ti kazem zasto sam se vratio tako brzo. Zato sto sam te pozelio, zato sto nije brzo, zato sto nije vazno da li je brzo, a ako ti je brzo i ako ti je vazno da li je brzo, onda mi se nisi obradovala."
Mesa Selimovic
Mesa Selimovic
- de facto.
#4024 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kad ne radim ništa osjećam se kao da plutam u toploj vodi. Ugodno, savršeno.
Ava Gardner
Ava Gardner
- shmizlica
#4025 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
lavorpunvode wrote:"A sad da ti kazem zasto sam se vratio tako brzo. Zato sto sam te pozelio, zato sto nije brzo, zato sto nije vazno da li je brzo, a ako ti je brzo i ako ti je vazno da li je brzo, onda mi se nisi obradovala."
Mesa Selimovic