Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- alchak.ba
#3851 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne uzimaj što nije tvoje, bilo od neke osobe, zajednice, divljine ili nečije kulture. Nije zarađeno ni dato. Nije tvoje.
- alchak.ba
#3852 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Negativne misli uzrokuju bolesti tijela, duha i uma. Vježbaj optimizam.
- frameni
#3853 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
cvrcak i mrav wrote:"- Bojis se ljubavi.
- Ne bojim se ljubavi. Bojim se rizika. I zavisnosti. I moguceg bola. Podrzavam u sebi spremnost na odstupanje. Da ne bude gore.
- Uvijek si jednom nogom u bjekstvu.
- Uvijek polovinom sebe u ljubavi. Drugu polovinu ostavljam u pripravnosti da izvuce ludaka. Ali ta moja necinicna polovina mnogo te voli. Toliko da me prevari cijelog. Veceras ti se nudim sav. Reci da me volis, sta te staje?"
Mesa Selimovic - Tisine
Indigia wrote:"Proslost je jedina mrtva stvar koja slatko mirisi." E. Thomas
- Čudna sorta
#3854 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Meni jedan od njegovih dražih citata.cvrcak i mrav wrote:"- Bojis se ljubavi.
- Ne bojim se ljubavi. Bojim se rizika. I zavisnosti. I moguceg bola. Podrzavam u sebi spremnost na odstupanje. Da ne bude gore.
- Uvijek polovinom sebe u ljubavi. Drugu polovinu ostavljam u pripravnosti da izvuce ludaka. Ali ta moja necinicna polovina mnogo te voli. Toliko da me prevari cijelog. Veceras ti se nudim sav. Reci da me volis, sta te staje?"
Mesa Selimovic - Tisine
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#3855 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Neuspjeh nije izgubiti,neuspjeh je odustati.''
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3856 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ptičica wrote:Ko zna glasove misli, retko kada se oglasi glasom govora.
Ljudi se poštuju rečima, a vole ćutanjem.
Miroslav Mika Antić
cvrcak i mrav wrote:"- Bojis se ljubavi.
Mesa Selimovic - Tisine
Indigia wrote:"Proslost je jedina mrtva stvar koja slatko mirisi." E. Thomas
veze s vezom wrote:Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!
Richard Bach
veze s vezom wrote:Svako od nas uvijek proživi što i svi prije nas,i ničiji udes nije pouka, ničija muka utjeha.Ni na što se čovjek ne navikava zato što su to mnogi doživjeli prije njega.Uvijek je bilo rata,otkako svijet postoji ,a ljudima je nanovo teško.Uvijek se dešavalo da je čovjeka stizala nesreća i nikad se niko ne utješi mišlju : nisam sam i nisam prvi ni posljednji.
Meša Selimović
veze s vezom wrote:Kada dospete u tesnac i sve se okrene protiv vas, i kada dođe dotle da vam se čini da ne možete više ni trenutka da izdržite, ne predajte se, jer to je upravo tačka na kojoj počinje preokret.
Og Mandino
- frameni
#3857 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Neki od nas odustaju od života, tek uz rezignirani uzdah. Drugi se malo bore, a onda izgube nadu. A treći – među njima i ja – nikad ne odustaju. Borimo se, borimo i borimo. Borimo se bez obzira na cijenu bitke, na pretrpljene gubitke, na nevjerojatnost uspjeha. Borimo se do kraja. Nije to pitanje hrabrosti. To je nešto u nama, nesposobnost odustajanja. Možda najobičnija glupa glad za životom?"
Yann Martel
Yann Martel
- frameni
#3858 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Neponovljiva si, neizmjerno blaga i mojim snovima potrebna, otkrivena i začeta u svakom mom pokretu, posađena korijenom moje velike ljubavi, izrasla rijekom mojih drhtaja i u svakom njenom valu blistava ljubav. Dohvatila vječnim smislom i pomjerila granice mog beskonačnog svemira."
Zal Kopp
Zal Kopp
- Entropio
#3859 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:"Neponovljiva si, neizmjerno blaga i mojim snovima potrebna, otkrivena i začeta u svakom mom pokretu, posađena korijenom moje velike ljubavi, izrasla rijekom mojih drhtaja i u svakom njenom valu blistava ljubav. Dohvatila vječnim smislom i pomjerila granice mog beskonačnog svemira."
Zal Kopp
- Mračajski proto
#3860 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Kad me kući prati zvijezda Danica, rođena mi kuća dođe kao granica, a na vratima namršteni lik, trag od tuđih žena traži kao carinik.''
(Kemal Malovčić, Carinik)
(Kemal Malovčić, Carinik)
-
PurpurHazel
#3861 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ako ne izlijeće iz tvoje duše
kao raketa,
ili ako te tvoja tišina
ne dovodi do ludila,
samoubistva ili ubistva…
i ne pokušavaj.
Ako te to sunce unutar tebe
ne prži do bola…
i ne pokušavaj.
Ali zato kad dođe vrijeme
i kad dode “tvoj red”,
TO će se desiti samo od sebe
i nastaviće tako da se dešava
sve dok ne umreš TI
ili dok ne umre TO u tebi.
(c.b.)
kao raketa,
ili ako te tvoja tišina
ne dovodi do ludila,
samoubistva ili ubistva…
i ne pokušavaj.
Ako te to sunce unutar tebe
ne prži do bola…
i ne pokušavaj.
Ali zato kad dođe vrijeme
i kad dode “tvoj red”,
TO će se desiti samo od sebe
i nastaviće tako da se dešava
sve dok ne umreš TI
ili dok ne umre TO u tebi.
(c.b.)
- _aja_
#3862 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
putnica_dunjalucka wrote:"Posrćem, padam, ustajem...Teškom mukom nastavljam dalje, ali idem naprijed...Sve sam željnija i sve više i više se penjem. Nazirem sve širi horizont. Svaka je borba - pobjeda."(Helen Keller)
- S4mpion
#3863 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Sjećanje na sreću nije sreća, ali sjećanje na tugu uvijek je tuga."
- ptičica
#3864 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
...glavna će prepreka uvijek biti to što ne znamo biti prisutni u samima sebi. Kako da budemo prisutni na mjestima na kojima ne želimo biti prisutni? Kako da budemo prisutni na mjestima od kojih samo želimo pobjeći? Ta mjesta koja mrzimo mjesta su na kojima nikad nismo naučili biti, situacije u kojima nam nitko nije pokazao kako da se suočimo s njima, nego smo naučili bježati od njih. Moramo razvijati sposobnost da opet budemo ondje. Ako možemo biti prisutni u toj boli, u kojoj nikad prije nismo bili, počet ćemo nalaziti svoju snagu.
Jorge Bucay, Voljeti se otvorenih očiju
- ptičica
#3865 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ja sam svoja najčudnija, najlepša putovanja
prevalio kroz pustoš ove vetrovite glave.
I tu su stali beskraji o kojima, i ne slutiš...
M. Antic
prevalio kroz pustoš ove vetrovite glave.
I tu su stali beskraji o kojima, i ne slutiš...
M. Antic
- frameni
#3866 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
S4mpion wrote:"Sjećanje na sreću nije sreća, ali sjećanje na tugu uvijek je tuga."
Tako nekako
- Entropio
#3867 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ptičica wrote:...glavna će prepreka uvijek biti to što ne znamo biti prisutni u samima sebi. Kako da budemo prisutni na mjestima na kojima ne želimo biti prisutni? Kako da budemo prisutni na mjestima od kojih samo želimo pobjeći? Ta mjesta koja mrzimo mjesta su na kojima nikad nismo naučili biti, situacije u kojima nam nitko nije pokazao kako da se suočimo s njima, nego smo naučili bježati od njih. Moramo razvijati sposobnost da opet budemo ondje. Ako možemo biti prisutni u toj boli, u kojoj nikad prije nismo bili, počet ćemo nalaziti svoju snagu.
- frameni
#3868 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Želimo li spoznati što ljubav jest, mora nam biti jasno da poanta ljubavi nije u voljenju nekoga ili nečega, nego u prepoznavanju sebe kao ljubavi koja voljenjem živi ono što ona istinski jest! Dakle, vrhunce ljubavi nećete spoznati ako osvijestite da volite svoju djevojku ili dijete ili more. Tako ćete upoznati samo jednu dimenziju ljubavi i to onu manje impresivnu jer ćete vezivati svoju mogućnost voljenja s voljenjem određenih osoba. To nije mudro jer ako oni nestanu iz vašeg života, nestaje i vaša mogućnost voljenja, zar ne? Jedina osoba koja ne može pobjeći od vas ste vi sami i zato je nužno u svakoj ljubavnoj vezi koju imate osvijestiti sebe kao ljubav koja voljenjem živi svoju esenciju. Vrhunce ljubavi doživljavamo kad, ljubeći, prepoznajemo sebe kao ljubav! Zato toliko volimo voljeti. U voljenju se sastajemo sa svojom esencijom. Zapravo, tek kad volimo shvaćamo da se od svoje esencije nikad nismo ni rastali!"
Bruno Šimleša
Bruno Šimleša
- frameni
#3869 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Zato, ako ti se nekada dogodi, a to se obično dogodi svakome od nas, da se, onako kao ja, probudiš s nekom umornom tugom na jastuku, dovoljno je da samo staviš ruku na srce, oslušneš kako kuca, i već ćeš i sam znati koliko mi trebaš i kako je život velika i neobjašnjiva stvar. Imati nadu – to je, valjda, nešto najljepše što se čovjeku može desiti. Ko to ne zna, taj još ništa nije naučio!
Duško Domanović
Duško Domanović
- pirmin
- alchak.ba
#3871 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ako ti nesto dusu tisti, napusti to
- frameni
#3872 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
putnica_dunjalucka wrote:"Posrćem, padam, ustajem...Teškom mukom nastavljam dalje, ali idem naprijed...Sve sam željnija i sve više i više se penjem. Nazirem sve širi horizont. Svaka je borba - pobjeda."(Helen Keller)
alchak.ba wrote:ako ti nesto dusu tisti, napusti to
- ptičica
#3873 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ne ,nismo se mi svadjali ,mi smo samo zacutali i udaljili se na pristojnu distancu,distancu koja je dovoljna daleko da zivimo svoje zivote ,a opet dovoljno blizu da se krene ispocetka..."
Aleksandar V.
Aleksandar V.
- ptičica
#3874 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
" Ima trenutaka u životu kada nikakvi spoljni utisci ne mogu da potisnu ono što čoveka muči i stvara mu bol. Ima duševnih bolova koji su ravni fizičkim, od njih se više ne ječi, ne jauče, ali boli, strahovito boli. "
Milica Jakovljević ( Greh njene mame )
Milica Jakovljević ( Greh njene mame )
- Entropio
#3875 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:"Želimo li spoznati što ljubav jest, mora nam biti jasno da poanta ljubavi nije u voljenju nekoga ili nečega, nego u prepoznavanju sebe kao ljubavi koja voljenjem živi ono što ona istinski jest! Dakle, vrhunce ljubavi nećete spoznati ako osvijestite da volite svoju djevojku ili dijete ili more. Tako ćete upoznati samo jednu dimenziju ljubavi i to onu manje impresivnu jer ćete vezivati svoju mogućnost voljenja s voljenjem određenih osoba. To nije mudro jer ako oni nestanu iz vašeg života, nestaje i vaša mogućnost voljenja, zar ne? Jedina osoba koja ne može pobjeći od vas ste vi sami i zato je nužno u svakoj ljubavnoj vezi koju imate osvijestiti sebe kao ljubav koja voljenjem živi svoju esenciju. Vrhunce ljubavi doživljavamo kad, ljubeći, prepoznajemo sebe kao ljubav! Zato toliko volimo voljeti. U voljenju se sastajemo sa svojom esencijom. Zapravo, tek kad volimo shvaćamo da se od svoje esencije nikad nismo ni rastali!"
Bruno Šimleša
frameni wrote:"Zato, ako ti se nekada dogodi, a to se obično dogodi svakome od nas, da se, onako kao ja, probudiš s nekom umornom tugom na jastuku, dovoljno je da samo staviš ruku na srce, oslušneš kako kuca, i već ćeš i sam znati koliko mi trebaš i kako je život velika i neobjašnjiva stvar. Imati nadu – to je, valjda, nešto najljepše što se čovjeku može desiti. Ko to ne zna, taj još ništa nije naučio!
Duško Domanović