tendzera wrote:U svakoj ženi ima đavo koga treba ubiti ili poslom ili rađanjem ili i jednim i drugim, a ako se žena otme i jednom i drugom, onda treba ubiti ženu.![]()
Ivo Andric
Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- shmizlica
#3776 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
- tendzera
#3777 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne psuj na ovaj sveti dan.shmizlica wrote:tendzera wrote:U svakoj ženi ima đavo koga treba ubiti ili poslom ili rađanjem ili i jednim i drugim, a ako se žena otme i jednom i drugom, onda treba ubiti ženu.![]()
Ivo Andricjbte
- shmizlica
#3778 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
tendzera wrote:Ne psuj na ovaj sveti dan.shmizlica wrote:tendzera wrote:U svakoj ženi ima đavo koga treba ubiti ili poslom ili rađanjem ili i jednim i drugim, a ako se žena otme i jednom i drugom, onda treba ubiti ženu.![]()
Ivo Andricjbte
- tendzera
#3779 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Morat cu iskoristit' jednu od navedenih metoda.shmizlica wrote: jbte
- Helena Trojanska
#3780 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"...dodirnem jabuku kraj puta i glatku novu grančicu, tok im osjećam...neka mi kroz jagodice pređu u tijelo, jabukov cvat da nikne na mojim prstima i prozirno zeleno lišće na mojim dlanovima. Nosit ću ocvjetale ruke pred zadivljenim očima...proljećima obnavljan, jesenima smirivan..."
- shmizlica
#3781 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
naglasak na ću....još nisi pa ću se ponašati kako hoćutendzera wrote:Morat cu iskoristit' jednu od navedenih metoda.shmizlica wrote: jbte![]()
- tendzera
#3782 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Pa ponasaj se ondak tako,pa ce te svi momci sutnut' od sebe.shmizlica wrote:još nisi pa ću se ponašati kako hoću
- shmizlica
#3783 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
tendzera wrote:Pa ponasaj se ondak tako,pa ce te svi momci sutnut' od sebe.shmizlica wrote:još nisi pa ću se ponašati kako hoću![]()
- tendzera
#3784 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
To hfatas momkove,nemeres ih tako nahfatat'.Samo lijepim ponasanjem.shmizlica wrote:tendzera wrote:Pa ponasaj se ondak tako,pa ce te svi momci sutnut' od sebe.shmizlica wrote:još nisi pa ću se ponašati kako hoću![]()
- shmizlica
#3785 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ma samo mi ravno do mora.................. 
- madridist
#3786 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Abe Lincoln je ovo napisao:
"Danas moj mali sin kreće u školu i sve će mu ondje neko vrijeme biti strano i novo i zato bih volio da budete nježni prema njemu. On kreće u pustolovinu koja ga može odvesti preko kontinenata, u avanturu koju će vjerojatno pratiti ratovi, tragedije, patnja. Takav će život zahtjevati vjeru, ljubav i hrabrost. Stoga, dragi učitelju, molim Vas, uhvatite ga za ruku i naučite ga onome što mora znati. Naučite ga, ali blago, ako možete. Naučite ga da na svakog neprijatelja dolazi i jedan prijatelj. Morat će spoznati da svi ljudi nisu pravedni ni iskreni. Naučite ga da na svakog podlaca dolazi jedan heroj, na svakog pokvarenog političara jedan predani vođa.
Naučite ga da je u školi mnogo časnije griješiti nego varati, neka zna časno gubiti i uživati u pobjedi. Naučite ga da bude obazriv s obazrivima, a nepopustljiv s grubima. Naučite ga odmah da je najlakše nadvladati nasilnike. Odvratite ga od zavisti ako možete i naučite ga tajni spokojnog osmijeha. Želio bih da se može nasmijati kada je tužan, naučite ga da suze nisu sramota, da slava može biti i u porazu, a očaj u uspjehu. Naučite ga da se ne obazire na cinike. Naučite ga, ako možete, čudesnosti knjiga, ali dajte mu također vremena da duboko razmišlja u vječnoj zagonetki ptica na nebu, pčela na suncu i cvijeću na zelenom brežuljku. Naučite ga da vjeruje vlastitoj ideji, čak i ako mu svi kažu da su one pogrešne. Pokušajte mome sinu dati snagu da slijedi gomilu kada svi to čine. Naučite ga da svakoga sasluša, ali naučite ga da probere sve što čuje i zadrži samo ono dobro što prođe kroz sito istine.
Naučite ga da proda svoje talente i mozak najboljem ponuđaču, ali da nikada ne izvjesi cijenu na svoje srce i dušu. Neka ima hrabrosti biti nestrpljiv i nek ima strpljenja biti hrabar. Naučite ga da uvijek ima uzvišenu vjeru u sebi, jer će isto tako imati vjeru u čovjeka i Boga."
"Danas moj mali sin kreće u školu i sve će mu ondje neko vrijeme biti strano i novo i zato bih volio da budete nježni prema njemu. On kreće u pustolovinu koja ga može odvesti preko kontinenata, u avanturu koju će vjerojatno pratiti ratovi, tragedije, patnja. Takav će život zahtjevati vjeru, ljubav i hrabrost. Stoga, dragi učitelju, molim Vas, uhvatite ga za ruku i naučite ga onome što mora znati. Naučite ga, ali blago, ako možete. Naučite ga da na svakog neprijatelja dolazi i jedan prijatelj. Morat će spoznati da svi ljudi nisu pravedni ni iskreni. Naučite ga da na svakog podlaca dolazi jedan heroj, na svakog pokvarenog političara jedan predani vođa.
Naučite ga da je u školi mnogo časnije griješiti nego varati, neka zna časno gubiti i uživati u pobjedi. Naučite ga da bude obazriv s obazrivima, a nepopustljiv s grubima. Naučite ga odmah da je najlakše nadvladati nasilnike. Odvratite ga od zavisti ako možete i naučite ga tajni spokojnog osmijeha. Želio bih da se može nasmijati kada je tužan, naučite ga da suze nisu sramota, da slava može biti i u porazu, a očaj u uspjehu. Naučite ga da se ne obazire na cinike. Naučite ga, ako možete, čudesnosti knjiga, ali dajte mu također vremena da duboko razmišlja u vječnoj zagonetki ptica na nebu, pčela na suncu i cvijeću na zelenom brežuljku. Naučite ga da vjeruje vlastitoj ideji, čak i ako mu svi kažu da su one pogrešne. Pokušajte mome sinu dati snagu da slijedi gomilu kada svi to čine. Naučite ga da svakoga sasluša, ali naučite ga da probere sve što čuje i zadrži samo ono dobro što prođe kroz sito istine.
Naučite ga da proda svoje talente i mozak najboljem ponuđaču, ali da nikada ne izvjesi cijenu na svoje srce i dušu. Neka ima hrabrosti biti nestrpljiv i nek ima strpljenja biti hrabar. Naučite ga da uvijek ima uzvišenu vjeru u sebi, jer će isto tako imati vjeru u čovjeka i Boga."
- shmizlica
#3787 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
veze s vezom wrote:vas dvoje
- tendzera
#3788 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ah,pogresno protumacih smajli.shmizlica wrote:ma samo mi ravno do mora..................
- shmizlica
#3789 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
veze s vezom wrote:Ne kvarite ovako lijepu temu![]()
Jedna ruža može biti moj vrt … jedan prijatelj, moj svijet
Last edited by shmizlica on 27/04/2013 15:56, edited 1 time in total.
- tendzera
#3790 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Uvijek izgledaj kao da znas kamo ides,čak i kad ne znaš. 
- Ma'lesh
#3791 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Da sam imao kome da kažem, ne bih morao da pišem.
- shmizlica
#3792 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
WRRsmom wrote:“Želio bih da sam knjiga koju najviše voliš i u krevetu čitaš i koja kad zaspiš ostane na tvojim grudima”
Černov
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3793 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
veze s vezom wrote:Ali, prolece je. Opet prolece. Bogat sam, miran, i mogu da
cekam. Da, niceg nije bilo i niceg nema, jasnog i sigurnog, ali
nista nije ni izgubljeno ili iskljuceno, nepovratno ili potpuno.
Znam da u svetu ima mnogo napola otvorenih prozora u koje kuca
prolecni vetric, suncevih odblesaka na metalu i vodi, praznih
sedista u kupeima, ustalasalih povorki i obasjanih lica u prolazu.
Slutim i hiljade drugih nepoznatih mogucnosti i prilika.
Andric
- vesela_sveska
#3794 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Sve je tu, ali nema nas... 
- Ljuska_u_BaklaFi
#3795 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"- I ja sam vjerovala da si ti jedinstven, da si moj… Sad znam da nisi ni jedinstven, ni moj. Ja… ja zapravo ni ne znam ko si ti."
- Ljuska_u_BaklaFi
#3796 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ne ide to tako, druže. Zar do sada nisi shvatio da ona nije kao ostale, da se njoj obratiš kad god ti je teško, a da pritom ti ništa ne kaže? Ona je osoba vrijedna pažnje! Ali tvoji odlasci i dolasci nju bole, jako je bole. A da ti toga nisi ni svjestan."
-
PurpurHazel
#3797 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Male su to sobe bile
I ostavljali smo ih obojane
I tužne
Nitko ih tako nije srećom ispunio
i nitko nije tužnije vrata zatvorio.
I ostavljali smo ih obojane
I tužne
Nitko ih tako nije srećom ispunio
i nitko nije tužnije vrata zatvorio.
- frameni
#3798 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Nikada nećeš razumjeti tu prazninu u mom srcu. Nikada je nećeš znati zagrliti, ispuniti.
Nikada nećeš znati razumjeti tu maglu u mom pogledu.
Kad odlutam, kad zastanem u pola riječi, u pola koraka. Uvijek ću ti ostati daleka.
Uvijek ću ti odgovoriti : "Nije mi ništa." A svašta mi je.
Tu u mom srcu se kruni jedna bajka, tu u mom srcu se ruši jedan grad, tu u mom srcu fali jedan zagrljaj.
Postoje zemlje u koje nikada neću kročiti i ne žalim za tim. Žalim za jednom koja više ne postoji.
Postoje ljudi koje nikada neću sresti i ne žalim za tim. Žalim za onima koje sam sretala, a sada su daleko.
Ma, nije mi ništa...A svašta mi je.
Donesu dani neke čudne oblake u moju glavu. Sijenke mi igraju po zidovima. Sjećanja me ophode čitavog dana.
A srce ludo čuva te dragocijene suze duboko u džepu, suviše dragocijene da bi se prosipale uzaludno, suviše dragocijene da bi se poklanjale svakom."
Ana Karanović
Kad odlutam, kad zastanem u pola riječi, u pola koraka. Uvijek ću ti ostati daleka.
Tu u mom srcu se kruni jedna bajka, tu u mom srcu se ruši jedan grad, tu u mom srcu fali jedan zagrljaj.
Postoje zemlje u koje nikada neću kročiti i ne žalim za tim. Žalim za jednom koja više ne postoji.
Postoje ljudi koje nikada neću sresti i ne žalim za tim. Žalim za onima koje sam sretala, a sada su daleko.
Donesu dani neke čudne oblake u moju glavu. Sijenke mi igraju po zidovima. Sjećanja me ophode čitavog dana.
A srce ludo čuva te dragocijene suze duboko u džepu, suviše dragocijene da bi se prosipale uzaludno, suviše dragocijene da bi se poklanjale svakom."
Ana Karanović
- ptičica
#3799 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:"Nikada nećeš razumjeti tu prazninu u mom srcu. Nikada je nećeš znati zagrliti, ispuniti.
Ana Karanović
- frameni
#3800 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Biva da naiđe u ljudskom životu trenutak kada se izlaz nigdje ne vidi i ne naslućuje, kad čovjek osjeća da je izgubljen, on i sve što je ikad njegovo bilo ili moglo biti. Tada pritješnjenom i ugroženom stvorenju ne ostaje ništa do jedna misao, obična i slaba, ali jedina. I čovek se hvata za nju. I misli.
Tako je, izgubljeno je sve i potpuno! Pa ipak postoje, jer mora biti da postoje, na svijetu i drugi krajevi, sa drugim ljudima, drugačijim odnosima i uslovima života, sa drugim izgledima, pa i sa stvarnim izlazom za onog koji se kreće i živi. Znači da ne moramo prihvatiti bezizlaznost ovog položaja kao stvarnu, svudašnju, potpunu i konačnu, ma kako ona izgledala očigledna.
U toj sumnji u potpunu stvarnost naše nesreće postoji zračak nade koji može biti spasonosan, pokazati nam put ka izlazu i pomoći da donesemo pravu odluku i u trenutku kad sve izgleda izgubljeno.
Nije ta misao samo ona koja nas izbavlja i spašava, nego mogućnost njenog postojanja u nama.
Ivo Andrić
Tako je, izgubljeno je sve i potpuno! Pa ipak postoje, jer mora biti da postoje, na svijetu i drugi krajevi, sa drugim ljudima, drugačijim odnosima i uslovima života, sa drugim izgledima, pa i sa stvarnim izlazom za onog koji se kreće i živi. Znači da ne moramo prihvatiti bezizlaznost ovog položaja kao stvarnu, svudašnju, potpunu i konačnu, ma kako ona izgledala očigledna.
U toj sumnji u potpunu stvarnost naše nesreće postoji zračak nade koji može biti spasonosan, pokazati nam put ka izlazu i pomoći da donesemo pravu odluku i u trenutku kad sve izgleda izgubljeno.
Nije ta misao samo ona koja nas izbavlja i spašava, nego mogućnost njenog postojanja u nama.
Ivo Andrić