Entropio wrote:Koliko ja razumem, najveća je sloboda kad nisi
svestan da si slobodan. Ono što osećaš i kao
najmekšu svilu na sebi, znaj: znak je da si
obuhvaćen.
Koliko ja razumem, najveća poezija je trenutak
kad nisi svestan pesme. I najveći je
život kad nisi svestan da živiš, nego misliš da
sanjaš.
Mika Antić
Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- frameni
#3726 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
- shmizlica
#3727 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nakanio je bio da živi vječno ili da pogine pri tom pokušaju,
i jedini mu je zadatak bio, kad god bi poletio, da se vrati živ.
i jedini mu je zadatak bio, kad god bi poletio, da se vrati živ.
-
rookfash
#3728 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Helena Trojanska wrote:"Proljeće - neumorno i neotežalo budi nas svojim lakomislenim zovom da počnemo iznova...varka i nada svake godine. Novi pupovi niču iz starih stabala. Dobro bi bilo sve početi iznova, ali početka više nema, niti je važan niti znamo kad bude".
autor?
- Helena Trojanska
#3729 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Jedan jedini i neponovljivi Meša Selimović "Derviš i smrt".rookfash wrote:Helena Trojanska wrote:"Proljeće - neumorno i neotežalo budi nas svojim lakomislenim zovom da počnemo iznova...varka i nada svake godine. Novi pupovi niču iz starih stabala. Dobro bi bilo sve početi iznova, ali početka više nema, niti je važan niti znamo kad bude".![]()
autor?
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#3730 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Entropio wrote:Koliko ja razumem, najveća je sloboda kad nisi
svestan da si slobodan. Ono što osećaš i kao
najmekšu svilu na sebi, znaj: znak je da si
obuhvaćen.
Koliko ja razumem, najveća poezija je trenutak
kad nisi svestan pesme. I najveći je
život kad nisi svestan da živiš, nego misliš da
sanjaš.
Mika Antić
- potočanka
#3731 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
mi i dok smo bježali od onog što nas je spajalo, bili smo tako smotani da smo bježali istim putem, zajedno... 
- ptičica
#3732 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Koliko god se trudili i hteli, neki datumi za nas nikada neće da budu samo broj..
Aleksandar
Aleksandar
- Helena Trojanska
#3733 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Rekao je nemoj se ljutiti,
rekla je ne ljutim se"
"jučer je nazvao njen bivši ljubavnik
i moj prijatelj
kojeg sam prije puno godina hrabrio
da izdrži u vezi sa tom nemogućom ženom
tražio je da ga nazove kad bude sama.
ja sam tražio da ga nazove
dok sam ja kraj nje i da mu to naravno zataji
rekao joj je da želi opet biti sa njom
rekla mu je da to više nije moguće
rekao je nemoj se ljutiti
rekla je - ne ljutim se
bio sam zadovoljan sa onim što sam čuo
sve dok me u autobusu nije napala misao
da ga je mogla
čim sam ja otišao
ponovo nazvati
i reći- predomislila sam se.
telefon je zvonio dugo
a zatim sam ja pitao
jesi li ga zvala
odgovorila je:
nisam."
Drago Glamuzina
rekla je ne ljutim se"
"jučer je nazvao njen bivši ljubavnik
i moj prijatelj
kojeg sam prije puno godina hrabrio
da izdrži u vezi sa tom nemogućom ženom
tražio je da ga nazove kad bude sama.
ja sam tražio da ga nazove
dok sam ja kraj nje i da mu to naravno zataji
rekao joj je da želi opet biti sa njom
rekla mu je da to više nije moguće
rekao je nemoj se ljutiti
rekla je - ne ljutim se
bio sam zadovoljan sa onim što sam čuo
sve dok me u autobusu nije napala misao
da ga je mogla
čim sam ja otišao
ponovo nazvati
i reći- predomislila sam se.
telefon je zvonio dugo
a zatim sam ja pitao
jesi li ga zvala
odgovorila je:
nisam."
Drago Glamuzina
- frameni
#3734 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Volja je nešto sasvim izuzetno. To se zbiva tajanstveno. Ne može se nikako objasniti kako se čovjek njom služi, osim što se može reći da se pomoću nje postižu zapanjujući rezultati. Možda je prvo od svega što čovjek treba da čini to da postane svjestan da može razvijati svoju volju...
Volja je nešto veoma jasno i snažno što upravlja našim postupcima. Volja je nešto čime se čovjek služi, na primer, da dobije bitku koju bi po svim normalnim procjenama morao da izgubi."
Carlos Arana Castaneda
Volja je nešto veoma jasno i snažno što upravlja našim postupcima. Volja je nešto čime se čovjek služi, na primer, da dobije bitku koju bi po svim normalnim procjenama morao da izgubi."
Carlos Arana Castaneda
- hanny12
#3735 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ništa ljude ne vezuje tako kao zajednički i srećno preživljena nesreća”."
I. Andrić
I. Andrić
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3736 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:"Volja je nešto sasvim izuzetno. To se zbiva tajanstveno. Ne može se nikako objasniti kako se čovjek njom služi, osim što se može reći da se pomoću nje postižu zapanjujući rezultati. Možda je prvo od svega što čovjek treba da čini to da postane svjestan da može razvijati svoju volju...
Carlos Arana Castaneda
- vesela_sveska
#3737 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
A noći su mi najgore. Vraćaju mi sve zajedničke uspomene. Lijepe i sretne trenutke. I zafališ mi. Zafali mi da znam da si kraj mene u svakom momentu, da vjeruješ u mene kada osjećam manjak samopouzdanja, da mi kažeš da me voliš kada to najmanje zaslužujem. Suze poteknu, pa ih zaustavim. Pokušam preusmjeriti misli, ali na kraju se sve svede na tebe, opet. Posljednja si moja misao kada krenem spavati, prva kada se probudim. Vješto prekrivam svu bol koju mi prouzrokuješ, uvjeravam druge da mi je svejedno, a nešto se slomi u meni svaki put kada te spomenu.....
- Zatamnjena stakla
#3738 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne znam zašto ljudi voli ovakve citate jer te totalno sjebu.vesela_sveska wrote:A noći su mi najgore. Vraćaju mi sve zajedničke uspomene. Lijepe i sretne trenutke. I zafališ mi. Zafali mi da znam da si kraj mene u svakom momentu, da vjeruješ u mene kada osjećam manjak samopouzdanja, da mi kažeš da me voliš kada to najmanje zaslužujem. Suze poteknu, pa ih zaustavim. Pokušam preusmjeriti misli, ali na kraju se sve svede na tebe, opet. Posljednja si moja misao kada krenem spavati, prva kada se probudim. Vješto prekrivam svu bol koju mi prouzrokuješ, uvjeravam druge da mi je svejedno, a nešto se slomi u meni svaki put kada te spomenu.....
Ipak su vrh!
-
dark_killer
#3739 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"8+4=12, Sofie. To znamo posve sigurno. To je primjer "razumskih istina" o kojima su svi filozofi nakon Descartesa pričali. Ali, zar da to uključimo u večernju molitvu? Hoćemo li o tome mozgati kad jednoga dana budemo ležali na samrti? Ne, te su istine možda "objektivne" i "opće", ali su za egzistenciju pojednica sasvim nebitne.
-Što je s vjerom?
- Ne možeš znati je li ti netko oprostio nakon što si učinio nešto loše, i to je baš zato važno za tvoju egzistenciju. To te pitanje živo zaokuplja. Ne možeš znati ni voli li te netko. U to samo možeš vjerovati, možeš se tome nadati. Međutim, to je za tebe važnije nego to što suma kutova u trokutu iznosi 180°. Inače, nitko ne razmišlja o "načelu uzročnosti ili o "oblicima opažanja" pri prvom poljupcu"-Jostein Gaarder - Sofijin svijet
-Što je s vjerom?
- Ne možeš znati je li ti netko oprostio nakon što si učinio nešto loše, i to je baš zato važno za tvoju egzistenciju. To te pitanje živo zaokuplja. Ne možeš znati ni voli li te netko. U to samo možeš vjerovati, možeš se tome nadati. Međutim, to je za tebe važnije nego to što suma kutova u trokutu iznosi 180°. Inače, nitko ne razmišlja o "načelu uzročnosti ili o "oblicima opažanja" pri prvom poljupcu"-Jostein Gaarder - Sofijin svijet
- partybrakerica
#3740 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
- ptičica
#3741 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ne trudi se da uhvatiš leptira. Ako želi da se igra sa tobom, sam će sleteti na tvoju ruku. Tako je isto i sa ljudima.
Ne trči za njima, ako te žele sami će doći."
Ivo Andrić
Ne trči za njima, ako te žele sami će doći."
Ivo Andrić
- frameni
#3742 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"A željeti snagu i bezosjećajnost, znači svetiti se sebi zbog razočarenja.
I onda, to nije izlaz, to je dizanje ruku od svega što čovjek može da bude.
Odricanje svih obzira je prastari strah, davna suština ljudskog bića koje želi moć, jer se boji."
Meša Selimović
I onda, to nije izlaz, to je dizanje ruku od svega što čovjek može da bude.
Odricanje svih obzira je prastari strah, davna suština ljudskog bića koje želi moć, jer se boji."
Meša Selimović
- hanny12
#3743 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
" Ako ne možeš letjeti, onda trči. Ako ne možeš trčati, onda hodaj. Ako ne možeš hodati, onda puži. Ali, bez obzira na sve, moraš nastaviti dalje. "
Martin Luther King
Martin Luther King
- ptičica
#3744 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
hanny12 wrote:" Ako ne možeš letjeti, onda trči. Ako ne možeš trčati, onda hodaj. Ako ne možeš hodati, onda puži. Ali, bez obzira na sve, moraš nastaviti dalje. "
Martin Luther King
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#3745 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Grob bosanske kraljice Katarine (20. prosinca 1425 do 25. listopada 1478) je u bazilici Svete Marije od Aracoeli (Santa Maria in Aracoeli) u Rimu, na vrhu Capitol. U egzilu kako bi izbjegala osmansku vojsku, kraljica Katarina je napisao mnoge poruke svome narodu, rijetki su oni koji je Vatikan otkrivao. Ovo je jedan od zadnji post, ta je kopija u Kraljevoj Sutjesci, a orginal se nalazi u Vatikanskim Arhivima :
"Moj narode, dobri Bošnjani [1], nosite moje ime na usnama pažljivo i sa velikim poštovanjem. Pokušavam biti jaka i prihvatiti izazove što mi je Bog dao sa hrabrošću, ali ispod Zlatnog Ljiljana [Simbol Bosne, ona se odnosi na njenu krunu], ispod ove odore je samo jedna žena. Žena rođena u Blagaju i odrasla u Jajcu, ali još uvijek samo žena. Ja ne mogu vječno voditi borbu protiv Osmanlija i vec se moje misli, kao misli kukavice, okrecu ka predaji. Granica je izgubljena, veliki grad Salines je vec izgubljen...Moj narod, dobri Bošnjani, besciljno lutaju zemljom i moji glasnici mi svakodnevno donose vijesti o njihovoj entuzijasticnoj kapitulaiciji. Zlatni Ljiljan je izgubljen. Ovim putem se odričem moje hereze i prihvatam učenja Rima, učenja koje ce biti zacrtana u krvi na obroncima Bosne. Ovo je Bosna, a ja sam njena Kraljica."
Na njenom grobu je napisano na latinskom jeziku:
" Catharinae Reginae Bosnensi
Stephani ducis santi sabbae sorori
et genere Helene et domo principis
Stephani natae Thomae regis Bosane
vsori Qvanrum vixit annorum LIIII
et obdormivit Romae anno Domini
MCCCCLXXVIII dei XXV oteobris "
• [1] Bošnjanin (mn.: Bošnjani; lat.: Bosniensis): Najstarije historijsko ime koje određuje stanovnika srednjovjekovne države Bosne.

"Moj narode, dobri Bošnjani [1], nosite moje ime na usnama pažljivo i sa velikim poštovanjem. Pokušavam biti jaka i prihvatiti izazove što mi je Bog dao sa hrabrošću, ali ispod Zlatnog Ljiljana [Simbol Bosne, ona se odnosi na njenu krunu], ispod ove odore je samo jedna žena. Žena rođena u Blagaju i odrasla u Jajcu, ali još uvijek samo žena. Ja ne mogu vječno voditi borbu protiv Osmanlija i vec se moje misli, kao misli kukavice, okrecu ka predaji. Granica je izgubljena, veliki grad Salines je vec izgubljen...Moj narod, dobri Bošnjani, besciljno lutaju zemljom i moji glasnici mi svakodnevno donose vijesti o njihovoj entuzijasticnoj kapitulaiciji. Zlatni Ljiljan je izgubljen. Ovim putem se odričem moje hereze i prihvatam učenja Rima, učenja koje ce biti zacrtana u krvi na obroncima Bosne. Ovo je Bosna, a ja sam njena Kraljica."
Na njenom grobu je napisano na latinskom jeziku:
" Catharinae Reginae Bosnensi
Stephani ducis santi sabbae sorori
et genere Helene et domo principis
Stephani natae Thomae regis Bosane
vsori Qvanrum vixit annorum LIIII
et obdormivit Romae anno Domini
MCCCCLXXVIII dei XXV oteobris "
• [1] Bošnjanin (mn.: Bošnjani; lat.: Bosniensis): Najstarije historijsko ime koje određuje stanovnika srednjovjekovne države Bosne.

-
ko_sam_ja
#3746 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Bolje je sebe pobijediti, no pobjeđivati druge, Jer onaj tko je sebe ukrotio, zauvijek živi obuzdan. Takvu pobjedu ni jedno drugo biće u poraz pretvoriti ne može. “
-
PurpurHazel
#3747 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
- Je li, Tirke, jel' mi džabe živimo..?
- Kako misliš džabe?
- Pa, tako...Dođeš, prođeš...Probada te u nogama...I nikad nisi srećan...Jel' se ovaj život isplati..?
- Kako misliš džabe?
- Pa, tako...Dođeš, prođeš...Probada te u nogama...I nikad nisi srećan...Jel' se ovaj život isplati..?
- shmizlica
#3748 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ako hoćeš da budeš sretan 1 dan - napij se
ako hoćeš da budeš sretan 10 dana - oženi se
ako hoćeš da budeš sretan cijeli život - uzgajaj ruže
japanska poslovica
ako hoćeš da budeš sretan 10 dana - oženi se
ako hoćeš da budeš sretan cijeli život - uzgajaj ruže
japanska poslovica
- Helena Trojanska
#3749 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I najveće pustinje imaju svoje proljeće!
- Pisistratus