frameni wrote:"Ima u životu trenutaka koji se nikada ne mogu zaboraviti. Ima i onih koji se kao sićušne igle zabadaju u meso i živce čovjeka, koji se u sjećanje zariju toliko oštro i duboko da ih iz nas vrijeme nikad ne može izbrisati.
Bučne velike trenutke života čovek češće obnavlja, svakom zgodom ih oboji, preslika...zanimljivi veliki trenuci polako blijede, izumiru za vinskim stolom u dimu cigareta.
Samo su oni trenuci, o kojima se ne može pričati, vječni. Ovi sitni, goli trenuci, skrivaju se stidljivo u srcu i tako provode svoj samotni život....."
Lajoš Zilahy
Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- ptičica
#3601 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
- potočanka
#3602 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
noći su mi neprijatelji.. il' to sama sebi postanem kad tama zagrli svijet, a ja zažalim što ne mogu zagrliti tebe.. i nek' vrag sve odnese, ali ne odričem se ove svoje čežnje za tobom....
p.š.
p.š.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3603 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:"Ima u životu trenutaka koji se nikada ne mogu zaboraviti. Ima i onih koji se kao sićušne igle zabadaju u meso i živce čovjeka, koji se u sjećanje zariju toliko oštro i duboko da ih iz nas vrijeme nikad ne može izbrisati.
Bučne velike trenutke života čovek češće obnavlja, svakom zgodom ih oboji, preslika...zanimljivi veliki trenuci polako blijede, izumiru za vinskim stolom u dimu cigareta.
Samo su oni trenuci, o kojima se ne može pričati, vječni. Ovi sitni, goli trenuci, skrivaju se stidljivo u srcu i tako provode svoj samotni život....."
Lajoš Zilahy
- Entropio
#3604 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Jer, mnogo puta sam bio gde nisam još koračao. I mnogo puta sam živeo u onom što još ne poznajem.
I mnogo puta sam grlio to što će tek biti oblici.
Zato izgledam izgubljen i neprekidno se osvrćem. A u sebi se smeškam. Jer, ako niste znali, svet je čudesna igračka.
Može li se izgubiti neko u nekakvom vremenu i u nekakvom prostoru, ako u sebi ne nosi sva vremena i prostore?"
Mika Antić
I mnogo puta sam grlio to što će tek biti oblici.
Zato izgledam izgubljen i neprekidno se osvrćem. A u sebi se smeškam. Jer, ako niste znali, svet je čudesna igračka.
Može li se izgubiti neko u nekakvom vremenu i u nekakvom prostoru, ako u sebi ne nosi sva vremena i prostore?"
Mika Antić
- Entropio
#3605 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Što sam bivao stariji, sve manje su me ispunjavala sitna zadovoljstva koja mi je život pružao i sve jasnije sam shvatao gdje treba tražiti prave izvore radosti i smisla. Naučio sam da biti voljen ne znači ništa, a da je voljeti sve, da je sposobnost da osjećamo, ono što daje vrijednost i ljepotu našem postojanju. Gdje god bi se na zemlji pojavilo ono što se može nazvati srećom, bilo je satkano od emocija. Novac nije ništa, moć nije ništa. Mnogi imaju i jedno i drugo, a ipak su nesrećni. Ljepota nije ništa, vidio sam lijepe muškarce i lijepe žene koji su bili nesrećni uprkos svojoj ljepoti. Ni zdravlje nije sve; svako je zdrav ko se tako osjeća; bilo je bolesnika punih volje za životom koji su je njegovali do samog kraja i bilo je zdravih koji su vehnuli mučeni strahom od patnje.
Ali sreća je uvijek bila tamo gdje je neko umio da voli i živio za svoja osjećanja; ako ih je njegovao, ako ih nije gazio i potiskivao, ona su mu donosila zadovoljstvo. Ljepota ne pruža radost onome ko je posjeduje, već onome ko umije da je voli i da joj se divi."
Hermann Hesse
Ali sreća je uvijek bila tamo gdje je neko umio da voli i živio za svoja osjećanja; ako ih je njegovao, ako ih nije gazio i potiskivao, ona su mu donosila zadovoljstvo. Ljepota ne pruža radost onome ko je posjeduje, već onome ko umije da je voli i da joj se divi."
Hermann Hesse
- ptičica
#3606 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Entropio wrote:"Što sam bivao stariji, sve manje su me ispunjavala sitna zadovoljstva koja mi je život pružao i sve jasnije sam shvatao gdje treba tražiti prave izvore radosti i smisla. Naučio sam da biti voljen ne znači ništa, a da je voljeti sve, da je sposobnost da osjećamo, ono što daje vrijednost i ljepotu našem postojanju. Gdje god bi se na zemlji pojavilo ono što se može nazvati srećom, bilo je satkano od emocija. Novac nije ništa, moć nije ništa. Mnogi imaju i jedno i drugo, a ipak su nesrećni. Ljepota nije ništa, vidio sam lijepe muškarce i lijepe žene koji su bili nesrećni uprkos svojoj ljepoti. Ni zdravlje nije sve; svako je zdrav ko se tako osjeća; bilo je bolesnika punih volje za životom koji su je njegovali do samog kraja i bilo je zdravih koji su vehnuli mučeni strahom od patnje.
Hermann Hesse
- Entropio
#3607 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Dobro bi bilo početi sve ispočetka... A početka više nema. Niti je važan."
Meša Selimović
Meša Selimović
- Entropio
#3608 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"U ljubavi se često sumnja upravo u ono u što se najviše vjeruje." - Stendhal
"Ako se ne naučite smijati problemima, kad ostarite nećete se imati čemu smijati." - Edward Howe
"Blago onom ko suza ima, u toga srce umrlo nije." - Aleksa Šantić
"Ako se ne naučite smijati problemima, kad ostarite nećete se imati čemu smijati." - Edward Howe
"Blago onom ko suza ima, u toga srce umrlo nije." - Aleksa Šantić
- ptičica
#3609 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Uvijek ostane ta jedna osoba tu negdje pri samom dnu tvoga srca. I bez obzira na ono što ti je uradila, što ti radi i što će ti tek uraditi, koliko god to bilo dobro ili loše, uvijek će ostati taj neko poseban u tvom životu. Iako poruke rijetko stignu na tvoj broj, onda kad uspomene, spomen ili pjesma vrati prošlost, ti si zahvalan Bogu što te se taj neko sjetio. Što je odvojio tih par sekundi u svom životu i pokazao ti da nije đubre, nego da je đubre sudbina. Sudbina koja vas je stvorila tako različite, ali opet slične, toliko daleke ali bliske, tako savršeno nesavršene u pogrešno vrijeme. To je ta jedna stanica, kojoj se uvijek iznova vraćaš, i koja se tebi vraća, pa makar i u snu, bez obzira koga imao sad uz sebe, onako na kratko da te poljubi i dokaže da je još uvijek tvoj anđeo čuvar, skriven od drugih, jer samo je potrebno da ti znaš da je još uvijek tu, i da će uvijek da bude, pa makar i iza onog skrivenog ćoška tu na kraju ulice...
- Entropio
#3610 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Čovjek koji više nije dijete, ne može osjetiti više nikakvo zadovoljstvo u životu." - Charlie Chaplin
"Brini se više za svoju savjest, nego za svoj ugled. Jer, savjest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi... To je njihov problem." - Meša Selimović
"Brini se više za svoju savjest, nego za svoj ugled. Jer, savjest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi... To je njihov problem." - Meša Selimović
- vesela_sveska
#3611 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Entropio wrote:"Dobro bi bilo početi sve ispočetka... A početka više nema. Niti je važan."
Meša Selimović
- shmizlica
#3612 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
teško je čekati na vozove koji tumaraju, to je teško...........a lako je živjeti i umrijeti, pile moje
- frameni
#3613 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ptičica wrote:Uvijek ostane ta jedna osoba tu negdje pri samom dnu tvoga srca. I bez obzira na ono što ti je uradila, što ti radi i što će ti tek uraditi, koliko god to bilo dobro ili loše, uvijek će ostati taj neko poseban u tvom životu. Iako poruke rijetko stignu na tvoj broj, onda kad uspomene, spomen ili pjesma vrati prošlost, ti si zahvalan Bogu što te se taj neko sjetio. Što je odvojio tih par sekundi u svom životu i pokazao ti da nije đubre, nego da je đubre sudbina. Sudbina koja vas je stvorila tako različite, ali opet slične, toliko daleke ali bliske, tako savršeno nesavršene u pogrešno vrijeme. To je ta jedna stanica, kojoj se uvijek iznova vraćaš, i koja se tebi vraća, pa makar i u snu, bez obzira koga imao sad uz sebe, onako na kratko da te poljubi i dokaže da je još uvijek tvoj anđeo čuvar, skriven od drugih, jer samo je potrebno da ti znaš da je još uvijek tu, i da će uvijek da bude, pa makar i iza onog skrivenog ćoška tu na kraju ulice...
Uh,Entropio wrote:"Dobro bi bilo početi sve ispočetka... A početka više nema. Niti je važan."
Meša Selimović
- tendzera
#3614 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne diraj tuđu ranu,osim ako je ne želiš izliječiti! 
- pink floydd
#3615 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Evo u svjetlu ovih zategnutih odnosa na istoku i novog Hladnog Rata...
U 1. svjetskom ratu po prvi puta je korišteno kemijsko oružje, u 2. svjetskom ratu po prvi puta je korišteno atomsko oružje, ne znam što će se koristiti u 3. svjetskom ratu, ali sam siguran da će se u 4. ratovati kamenjem i drvetom ... Albert Einstein
U 1. svjetskom ratu po prvi puta je korišteno kemijsko oružje, u 2. svjetskom ratu po prvi puta je korišteno atomsko oružje, ne znam što će se koristiti u 3. svjetskom ratu, ali sam siguran da će se u 4. ratovati kamenjem i drvetom ... Albert Einstein
- Mate Simmons
#3616 Re: AW: Citati koje bi podijelili s drugima
U inat @WildRedRose i @hhaarree 
They can be a great people, Kal-El, they wish to be. They only lack the light to show the way. For this reason above all, their capacity for good, I have sent them you... my only son
Jor El
They can be a great people, Kal-El, they wish to be. They only lack the light to show the way. For this reason above all, their capacity for good, I have sent them you... my only son
Jor El
- tendzera
#3617 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Ako hoćete nešto da uradite -idite do kraja. U suprotnom, ni ne počinjite.” 
- izgrebano
#3618 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Munlike:
"Jebeš čovjeka koji se bavi citatima i drugima citate servira".
"Jebeš čovjeka koji se bavi citatima i drugima citate servira".
- frameni
#3619 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Kiša i nebo mutno do plača. San je posljednja mogućnost da se sačuva ono što mora da ode.
Ne budi me...U očima pijanog svirača jutros je previše vode, nemir i jedna jesen daleka.
Ni slavuji ne zvižduću pesmu koju znaju sve ptice.
Pusti...U praskozorje između smreka naći će uplašene zvezde i upaljene sveće, večer, i jedan komadić bola.
Reći će uvek reči manje nego što govore oči."
Miladin Berić
Ne budi me...U očima pijanog svirača jutros je previše vode, nemir i jedna jesen daleka.
Pusti...U praskozorje između smreka naći će uplašene zvezde i upaljene sveće, večer, i jedan komadić bola.
Miladin Berić
- Entropio
#3620 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
frameni wrote:"Kiša i nebo mutno do plača. San je posljednja mogućnost da se sačuva ono što mora da ode.
Miladin Berić
- frameni
#3621 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"A ti, ti si zvijezda zaspala na mom dlanu i ja te čuvam i ne dam i nemoj da se bojis.
A ako već budeš bodež i napraviš nekakvu ranu i tad ću da budem sretan što još uvijek negdje postojiš.
Sad nemam ništa sem rima, a i njih bih najradije da vratim nekoj dalekoj zvijezdi sa koje sam sišao ranjiv.
Neću ti reći hvala, a neću ni da ti platim jer si najveći krivac što sam nježan i ranjiv."
Miladin Berić
A ako već budeš bodež i napraviš nekakvu ranu i tad ću da budem sretan što još uvijek negdje postojiš.
Sad nemam ništa sem rima, a i njih bih najradije da vratim nekoj dalekoj zvijezdi sa koje sam sišao ranjiv.
Neću ti reći hvala, a neću ni da ti platim jer si najveći krivac što sam nježan i ranjiv."
Miladin Berić
- frameni
#3622 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ona ne zna koliko boli ono što se nikad ne vrati, kao noći koje se čuvaju u očima što dvostruko gore.
Sve nema svoju cijenu, ali ipak sve se plati jednim sanjivim vriskom mjeseca što pada u more.
Ja sam najljepšu pjesmu zaključao u njenoj kosi i sve sam svoje osmjehe sakrio u zavjesu kiše,
a ona je predobro znala šta ta jesen nosi al' nije htjela da prizna i nije nas bilo više.
Ko zna… možda joj noćas neke slike ponovo znače, možda se zaista voli samo jednom u životu."
Miladin Berić
Sve nema svoju cijenu, ali ipak sve se plati jednim sanjivim vriskom mjeseca što pada u more.
Ja sam najljepšu pjesmu zaključao u njenoj kosi i sve sam svoje osmjehe sakrio u zavjesu kiše,
a ona je predobro znala šta ta jesen nosi al' nije htjela da prizna i nije nas bilo više.
Ko zna… možda joj noćas neke slike ponovo znače, možda se zaista voli samo jednom u životu."
Miladin Berić
- vesela_sveska
#3623 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Naplatite mi jedan zaborav. Ne pitam koliko košta...
- vesela_sveska
#3624 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Neke knjige sam bacala poslije prve strane, nepročitane. Kao i neke ljude, uostalom...
- potočanka
#3625 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
podsjeti me da je vrijedilo sve vrijeme koje sam provela u tišini, praveći hiljade planova u glavi i zamišljajući neki novi susret koji bi sve promenio...