Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3401 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

"Svi mi putujemo snovima. Svi smo putnici na autoputu života. Skitnice na kolovozu čežnje. Beskućnici u domu ljubavi. Borci u ratu tuge. Izgubljeni tražimo. Neshvaćeni shvatamo. Nevoljeni volimo. Nesigurni se nadamo. I svi smo isti. I svi smo različiti."

Žarko Laušević
ptičica

#3402 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

Entropio wrote:"Svi mi putujemo snovima. Svi smo putnici na autoputu života. Skitnice na kolovozu čežnje. Beskućnici u domu ljubavi. Borci u ratu tuge. Izgubljeni tražimo. Neshvaćeni shvatamo. Nevoljeni volimo. Nesigurni se nadamo. I svi smo isti. I svi smo različiti."

Žarko Laušević
:thumbup:
tendzera

#3403 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by tendzera »

"Zadovoljstva bogataša stvaraju se suzama siromaha." :roll:
Zatamnjena stakla

#3404 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Zatamnjena stakla »

‎" Znaš li ti, dušo moja, koliko sretnih ljudi hodi ovim svijetom? Onih koji nemaju nikakvu muku, ni bol, ni strah, ni tajnu, ni strepnju, ni nemir, ni tugu? Koji radosni liježu i radosni se bude i kreću u novi dan? Ne znaš? Hoćeš da ti kažem? Niti jedan. Zato digni glavu, obriši tu suzu, zatomi uzdah, daruj mi smješak. Može i nejak, ali ga ipak hoću. I želim. Misliš li da je ovaj moj jači? Pa ipak ti ga darujem..."

Nura Bazdulj-Hubijar
SARAJKA

#3405 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by SARAJKA »

Sorel wrote:‎" Znaš li ti, dušo moja, koliko sretnih ljudi hodi ovim svijetom? Onih koji nemaju nikakvu muku, ni bol, ni strah, ni tajnu, ni strepnju, ni nemir, ni tugu? Koji radosni liježu i radosni se bude i kreću u novi dan? Ne znaš? Hoćeš da ti kažem? Niti jedan. Zato digni glavu, obriši tu suzu, zatomi uzdah, daruj mi smješak. Može i nejak, ali ga ipak hoću. I želim. Misliš li da je ovaj moj jači? Pa ipak ti ga darujem..."

Nura Bazdulj-Hubijar
aless

#3406 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by aless »

Nista vise nije sveta, sad je sve bruto i neto.

Hladno pivo.
ćiribiribela

#3407 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ćiribiribela »

"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what." :D
Zatamnjena stakla

#3408 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Zatamnjena stakla »

" ( . . . ) došla je, a on je stajao raširenih ruku da je privuče sebi. Ali kad je stala pred njega, bila se sasvim preobrazila, i on je s jezom osetio i video da je sebi privukao sav izgubljeni svet. Ona je stajala pred njim i predala mu se, a nebo i šuma i potok, sve mu je to u novim bojama dolazilo u susret, sveže i divno, pripadalo je njemu, govorilo je njegovim jezikom. I umesto da pridobije samo jednu ženu, on je držao ceo svet na grudima, i svaka zvezda sa neba žarila se u njemu i iskrila slast kroz njegovu dušu. – Voleo je i pri tom našao sebe samog. A većina voli da bi pri tom sebe izgubila. "

Meša
dust in the wind

#3409 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by dust in the wind »

"Ljubav, siromaštvo i kašalj se ne mogu sakriti"!!-Ivo Andrić
alchak.ba

#3410 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by alchak.ba »

Po mom iskustvu, lljudi koji nemaju poroka nemaju ni vrlina - Lincoln
Lullaby5

#3411 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Lullaby5 »

"Jako se bojim."
"Zašto," upitao sam je.
"Zato što sam jako, jako sretna. Ali sreća poput ove moje je zapravo strah."
"Zašto," ponovo sam je upitao.
"Zato što ti ovako veliku sreću dozvole jedino tad, kad ti uskoro namjeravaju nešto uzeti."
Khaled Hosseini
Entropio

#3412 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

Lullaby5 wrote:"Jako se bojim."
"Zašto," upitao sam je.
"Zato što sam jako, jako sretna. Ali sreća poput ove moje je zapravo strah."
"Zašto," ponovo sam je upitao.
"Zato što ti ovako veliku sreću dozvole jedino tad, kad ti uskoro namjeravaju nešto uzeti."
Khaled Hosseini
Entropio

#3413 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Entropio »

"Znam da je ljubav mračna rabota; moraš isprljati ruke. Ako se povlačiš, neće se dogoditi ništa zanimljivo. Istodobno, nužno je naći pravilan razmak prema ljudima. Preblizu, nadjačat će te; predaleko, odbacit će te. Kako ih održati na pravoj udaljenosti?"

H. Kureishi
frameni

#3414 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

Entropio wrote:Ja želim da još s tobom gledam kako se bude zlatasta mora,
da s tobom dišem i da te volim i vatrom noći i zore sjajem.
I zato ne dam, i zato neću, i zato rastanke ne priznajem.
Želim da živim tvojim dahom i da se smejem osmehom tvojim,
želim da bolujem tvoje boli i da strahujem tvojim strahom,
dokle me ima, dok postojim...
... Zato ću uvek biti sa tobom, u dašku misli ili u snu.
Još uvek naš cvet negde niče, još uvek naše tajne snije
i ustreptalom lepotom traje dok mu na lati leptiri sleću.
Svi su rastanci tužne priče,
zato ja rastanke ne priznajem i nikad neću!

Mika Antić
:thumbup: :thumbup:
frameni

#3415 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

Ima životnih situacija koje sami sebi kreiramo, ali isto tako postoje i one na koje ne možemo uticati. Postoji prirodna ravnoteža, neka sila, koju ljudi
vijekovima odgonetaju. Ljudi joj traže ime, oblik, smisao. Ali neminovno je jedno, ta sila utiče na sve nas. Ona ne mimoilazi nikoga. Podjednako ima utcaj i na
živote bogatih i siromašnih, na srećne i nesrećne, ona ne pravi nikakvu razliku. Na tu silu ne možemo uticati.
Međutim, nije potrebno prepustiti se toj sili. Čovjek može mnogo. Može da utiče na sebe. Može da svoje puteve ispravlja i pravo njima hodi. Osmišljavati se,
oblikovati u dobru, pravdi i razumijevanju potrebno je da bude cilj svakome od nas. Kao takvima, sudbina neće biti greška (pored ostalog mi sebe možemo
ubijediti u to). Na život ćemo vječno gledati sa mladaločkim poletom i optimizmom.
Zdrav razum, dobrotu i pozitivan stav ne može nam niko oduzeti, pa ni teška životna oluja.

Meša Selimović
sour cherry

#3416 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by sour cherry »

"Voljeti nekog, znači pristati da ostariš sa njim!"
Albert Camus
frameni

#3417 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by frameni »

Ja, po svemu sto vidim, zivim u dobu pijeska, u dobu cvrste sadasnjosti sastavljene od sitnica, od najcistijih cestica koje ne odrazavaju i ne pamte, u kojima se ne moze ostaviti trag i koje se ne mogu upamtiti jer ni one ne ostavljaju trag. Naprosto pijesak.
Svaka inventura mog zivota prije tebe je davala isti rezultat: mnogo sitnica, bezbroj pjescanih cestica koje se ne mogu povezati u bilo kakav oblik i u kojima ne mogu prepoznati ni sebe ni stvarnost jer u njima nema i ne moze biti oblika..

Dz. Karahasan - Sahrijarov prsten
tendzera

#3418 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by tendzera »

- Alkohol je naš najveći neprijatelj, a samo kukavice bježe od neprijatelja. :lol:
vesela_sveska

#3419 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Ja sam uvijek jedna od onih fenomenalnih osoba koja je uvijek sama. Na kraju će svi imati nekog, a ja ću stajati i svi će me oni voljeti. Ja sam uvijek i bila takva. Mene svi vole, ali svi imaju neke druge ljude...
žuta lala

#3420 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by žuta lala »

vesela_sveska wrote:Ja sam uvijek jedna od onih fenomenalnih osoba koja je uvijek sama. Na kraju će svi imati nekog, a ja ću stajati i svi će me oni voljeti. Ja sam uvijek i bila takva. Mene svi vole, ali svi imaju neke druge ljude...
vesela_sveska

#3421 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Ljubav se ne dešava u trenu. Ona vam se prišunja, a onda vam preokrene život naopačke. Oboji vam časove jave i ispuni vam snove. Počinjete da hodate kroz vazduh i vidite život u blistavim novim bojama. Ali takođe donosi sa sobom i divnu agoniju, slatke muke.
TetkaSara
Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.

#3422 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by TetkaSara »

Kada devojka postane ravnodušna, znaćete da ste je izgubili.
Nema tu ni besa, ni mržnje, a kamoli ljubavi. Kakva je to ljubav kad ti je svejedno? Nije ni mržnja, jer kad mrziš nekoga, opet ti je stalo. Kada nastupi ravnodušnost, nema nazad, nema pokajanja. Žena je. Daće ti 100 šansi, al' 101 neće.
vesela_sveska

#3423 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by vesela_sveska »

Uvijek sam izbjegavao da odgovorim na ono radoznalo pitanje ”A u kojem ste odnosu sada?” Jer ni nas dvoje nismo znali. Bili smo ranije u vezi koja nije veza, prijatelji koji nisu prijatelji, a sada smo potreba ili navika... :roll:
TetkaSara
Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.

#3424 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by TetkaSara »

Pojedine djevojke se srame i ježe i od pomisli da nose tuđu garderobu, da koriste tuđu šminku, pribor za jelo itd.
Ali nisu toliko sramežljive kada je u pitanju tuđi muškarac.
tendzera

#3425 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by tendzera »

I kad misliš da si najjači, život te udari samo da te podsjeti koliko si slab! ;-)
Post Reply