Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sve o Piramidos
Član od: 01 nov 2005 Ukupno komentara: 347[0.05% od ukupno / 1.41 komentara na dan]
Nađi sve komentare korisnika: Piramidos
Mjesto: Doljnja Vratnica
WWW: http://www.zapatistarevolution.com
Evo details naseg cijenjenog forumasa Piramidosa, samo vrijedno pomena da od kako se registrovao nijednog ali bas nijednog komentara nije dao osim na temi Bosanska Piramida Sunca vol 1,2 i3
Cudna energija zar ne, samo pomalo ogranicena 'il mi se cini
hvala mahalac otkrio si nam toplu vodu sad moras okrenuti i drugu pipu da nam otkrijes hladnu vodu
Mislim da je ova diskusija vec odavno izgubila svaki smisao...
ps
Terapijo
Glede podrske,postoje ankete...Probaj i samo ce ti se reci!
Kad si vec kod ankete, vjerovanje u piramide na Sa-X anketi je palo ispod 50%
Ocigledno nisi odavno pogledao
A ovi bezbijednosni razlozi, to sam sasvim ozbiljno mislio. Ne bojim se ja tebe konkretno, ili nekih "nadobudnih potrckala fondacije" ovdje na forumu, ali da sam na mjestu recimo nekog od autora brojnih antipiramidaskih blog-ova, trudio bih se sakriti svoj identitet. Uostalom znam sta me zadesilo prvi put na Visocici Srecom ne sjeca me se niko od tog puta, a sada glumim najveceg piramidasa kad naletim tamo
Murat Sabanovic wrote:Ova "piramida" je, zapravo, strmo brdo pored sela. Bilo je poznato u srednjem vijeku kao mjesto susreta trgovaca.
odakle njemu informacija da je visoko u srednjem vijeku bilo mjesto susreta trgovaca...pa do jucer visoko na mapi nije postajalo ...
Ono što je tamo pronađeno je samo masa velikog kamenja, očito prirodnog geološkog nastanka. Kamenje nije identično, i nema dokaza da je bilo sastavljeno tako da oblikuje čvrstu strukturu. Niko ne može reći da su ovo kamenje prenosila ljudska bića, jer svaki teži oko 40 tona.
hawass nikad nije bio na visocici, tako da ne bi smio iznositi ovakve izjave bez dokaza.. doduse, i u egiptu kameni blokovi su teski par tona i dan danas ne znaju kako su slagani jedan na drugi..
Osim po svom glavnom obrisu, ovo brdo nema apsolutno nikakve sličnosti s egipatskim piramidama.
osmanagic nikad i nije tvrdio da visocica ima slicnosti sa egipatskim vec
mexickim piramidama...slabo su ga informisali
Barakat, egipatski geolog koji radi s Osmanagićem, ne zna ništa o egipatskim piramidama.
zar nije mogao napisati :"barakat nije strucnjak za piramide".
on barakata vrijedja govoreci da je neznalica..
Ostali arheolozi, poput specijalistice za prethistoriju Zemaljskog muzeja u Sarajevu Zilka Kujundžić-Vejzagić , naveli su da Osmanagić daje lažne informacije.
sta ova zena radi u pismu...
licno mislim da ovaj strucnjak ovo pismo nije napiso..
KAMI666 wrote:
Tu izjavu koriste inace narod u Srbiji...
Znaci jos jedan detalj vishe o tebi.
nisam to znao hvala na info.
KAMI666 wrote:Posto je Semir O. zaokupljen piramidom, ja cu da se potrudim da nadjem jos koji detalj o tvojoj "uvazenoj licnosti".
Hajde da vidimo ko su ustvari ti "AntiKristi" i odakle potjecu
pa da netrosis dragocijeno vrjeme pitaj sve cu ti reci: Priznajem sve hahahah, ko sam sto sam od kud sam samo pitaj kao sto ti je vajta davno rekao: ko pita neskita
bez obzira kako tvoji odgovori glasili nebi ti vjerovao niti informacijama o samom tebi. Mislim, vidim da mi odgovaras i da mi repliku pises, ali ti ne vjerujem da POSTOJIS
Jednostavno receno, lazes
P.S: mislim da sam te sa ovim opisao, bez toga da si mi i poslao infos o sebi
terapija wrote:Uostalom znam sta me zadesilo prvi put na Visocici Srecom ne sjeca me se niko od tog puta, a sada glumim najveceg piramidasa kad naletim tamo
Cini se pravo zanimljivo ici vise puta i gledati obicno "brdo"?
Piramidiot ?
Ja da mislim da se radi o obicnim brdima, , tamo ne bih nikada ni otisao a kamoli da se vracam i gledam ponovo kojekakva brda i brjegove po kojekakvim bosanskim vukojebinama
Murat Sabanovic wrote:Ova "piramida" je, zapravo, strmo brdo pored sela. Bilo je poznato u srednjem vijeku kao mjesto susreta trgovaca.
odakle njemu informacija da je visoko u srednjem vijeku bilo mjesto susreta trgovaca...pa do jucer visoko na mapi nije postajalo ...
Ono što je tamo pronađeno je samo masa velikog kamenja, očito prirodnog geološkog nastanka. Kamenje nije identično, i nema dokaza da je bilo sastavljeno tako da oblikuje čvrstu strukturu. Niko ne može reći da su ovo kamenje prenosila ljudska bića, jer svaki teži oko 40 tona.
hawass nikad nije bio na visocici, tako da ne bi smio iznositi ovakve izjave bez dokaza.. doduse, i u egiptu kameni blokovi su teski par tona i dan danas ne znaju kako su slagani jedan na drugi..
Osim po svom glavnom obrisu, ovo brdo nema apsolutno nikakve sličnosti s egipatskim piramidama.
Barakat, egipatski geolog koji radi s Osmanagićem, ne zna ništa o egipatskim piramidama.
Ostali arheolozi, poput specijalistice za prethistoriju Zemaljskog muzeja u Sarajevu Zilka Kujundžić-Vejzagić , naveli su da Osmanagić daje lažne informacije.
ponavljam svoj komentar,napisan prije par dana
Neću diskutovati o ''piramidi'', tj. Visočici, samo ću te uputiti da prvo pročitaš par tekstova poput ''Doba srednjovjekovne države Bosne'' P. Anđelić (u ''Kulturna historija BiH''), potom ''Visoko i njegova okolina'' od istoga autora, i još neke stvari od Alojza Benca, Nade Klaić i dr. Ovo čisto ako ne želiš da se sramotiš neznanjem o vlastitoj domovini tvrdnjama da 'do jučer Visoko mapi nije postajalo''.
Goran_35 wrote:
Ja da mislim da se radi o obicnim brdima, , tamo ne bih nikada ni otisao a kamoli da se vracam i gledam ponovo kojekakva brda i brjegove po kojekakvim bosanskim vukojebinama
terapija wrote:Uostalom znam sta me zadesilo prvi put na Visocici Srecom ne sjeca me se niko od tog puta, a sada glumim najveceg piramidasa kad naletim tamo
Cini se pravo zanimljivo ici vise puta i gledati obicno "brdo"?
Piramidiot ?
Kao sto rece shoshana, volim gledati cirkus. Volim gledati pozitivnu geografiju, a piramidiotizam je jos bolji od nje Smijesno mi gledati ljude kako masu cetkicama a ne znaju sta rade. Uostalom volim da znam o cemu pricam ovdje. A ako je usput, sta fali da naletim. Btw. koliko si ti puta bio gore kad si tako pametan, rodi majka
evo citata najnovijeg clanka semirovog sa njihvog web site-a:
"U prilog ovoj tezi su izjave vojnika iz proteklog rata (1992-1995) koji govore o «odzvanjanju» piramide Sunca tokom granatiranja, što je karakteristično za objekat koji sadrži komore, prostorije, prolaze, tunele itd."
izgleda da veliki patriota, sem, nije nacisto sa proteklim ratom, jer to nije bio rat, nego je bila agresija. dobro mozda je on to iz amerike vidio kao gradjanski rat. jer iz amerike je druga perspektiva, kao i sa ovim radarskim snimcima o kojima takodje prica.
a jeste odzvanjalo, pa i mi smo u sa to culi svaki dan barem po 100 odzvanjanja. tako je to bilo u tom ratu od 92 do 95. granate se razbacivale na sve strane ...
radeljas wrote:evo citata najnovijeg clanka semirovog sa njihvog web site-a:
"U prilog ovoj tezi su izjave vojnika iz proteklog rata (1992-1995) koji govore o «odzvanjanju» piramide Sunca tokom granatiranja, što je karakteristično za objekat koji sadrži komore, prostorije, prolaze, tunele itd."
izgleda da veliki patriota, sem, nije nacisto sa proteklim ratom, jer to nije bio rat, nego je bila agresija. dobro mozda je on to iz amerike vidio kao gradjanski rat. jer iz amerike je druga perspektiva, kao i sa ovim radarskim snimcima o kojima takodje prica.
a jeste odzvanjalo, pa i mi smo u sa to culi svaki dan barem po 100 odzvanjanja. tako je to bilo u tom ratu od 92 do 95. granate se razbacivale na sve strane ...
Ma ne mozes tako, sta ti znas antipatrioto jedan!
Semir lijepo kaze, ako ne vjerujes onda idi odavde, ne trebas nam
Nisi patriota i ne volis Bosnu. Logicno
Najgore od svega je sto ce ovi nasi domaci,zbog zlobe i povrijedjene sujete, ,provaliti i strane autoritete,koji su im povjerovali na rijec... Jer boze moj,radi se o naucnicima a niko se ne pita kakav karakter imaju ti "naucnici" ?
Piramidos wrote:u novom drustvenom uredjenju, koji donosi toliko ocekivani bolji zivot jedni ce daMANTRAJU A DRUGI CE DA KOPAJU
Jel to uhvatila nostalgija? Ma bit će mnogo bolje ,jest da će neki slobodno moći upotrijebiti "čage" u mjesto Violete.
A ti bolan ko ona Honekerova ušteljica , iz njemačkog filma "Lenjin" ,što je preležala infarkt.
Nemoj kruha ti da završiš kao i ona, ako sutra možda vidiš nekog od elite da recimo mješa beton .Volio bi on da spava na lovorikama ,al je ta biljka na "tržištu",jako jako skupa.A pare za nju se obezbjeđuju bogami radom i dokazivanjem i posebno je teško kad te demos javno prati.A demos zna da te školovo sa svoje a ne kobajagi tajine grbače.
P.S: Samo mi nemoj molim te kao Macola argumentirati sa onih 100000KM.
Mislim da te nisam dobro shvatio....jer da jesam, onda ne bih imao objasnjenja za to kako mozes u jednoj te istoj recenici kritikovati koristenje jednoga izraza a u istom dahu korisiti ga?
Sta mislis koliko ratova u historiji nije bila necija agresija ?
I kako bi onda trebali da nazovemo dosadasnje "ratove" ?
Npr. prva i druga svjetska agresija....itd...
U drugom svjetskom ratu samo genocid nad zidovima ne mozes nazvati ratom jer se tu nije radilo o oruzanom sukobu vec o cistom genocidu... sve ostalo spada u domenu rata jer je njemackoj agresiji pruzen otpor....isto tako je i srpskoj agresiji na BiH pruzen oruzani otpor pa se radi o ratu koji je izazvan srpskom agresijom na BiH i u kojemu je doslo do genocida nad Bosnjacima.... jebi ga, tako ti je kada trazis sa mikroskopom dlaku u jajetu...nekada i ne vidis da to nije jaje....
Mislim da te nisam dobro shvatio....jer da jesam, onda ne bih imao objasnjenja za to kako mozes u jednoj te istoj recenici kritikovati koristenje jednoga izraza a u istom dahu korisiti ga?
Sta mislis koliko ratova u historiji nije bila necija agresija ?
I kako bi onda trebali da nazovemo dosadasnje "ratove" ?
Npr. prva i druga svjetska agresija....itd...
U drugom svjetskom ratu samo genocid nad zidovima ne mozes nazvati ratom jer se tu nije radilo o oruzanom sukobu vec o cistom genocidu... sve ostalo spada u domenu rata jer je njemackoj agresiji pruzen otpor....isto tako je i srpskoj agresiji na BiH pruzen oruzani otpor pa se radi o ratu koji je izazvan srpskom agresijom na BiH i u kojemu je doslo do genocida nad Bosnjacima.... jebi ga, tako ti je kada trazis sa mikroskopom dlaku u jajetu...nekada i ne vidis da to nije jaje....
prvo ne koristim ga, osim ironicno u ovom postu. za mene je agresija i to je demunitiv od svega drugog sto ukljucuje i genocid.
pa hajde recimo i da se slozim s tobom vezano za termin, moj post se jasno odnosio na "patriote" (u sta su stavili sema, otkirvaca teorije o bosni, zemlji napredne civilizacije), i njihov odnos prema ratu, odnosno agresiji ...
ne trazim dlaku nego iznosim sve negativno vezano za prodaju ublehe, a ta prodaja ublehe, ukljucuje i pricu o patriotima (semir i ostali piramidashi) i nepatriotima (antipiramidasi i ja) ... to je poenta mog posta, a ti nadji dlaku ...
Piramidos wrote:u novom drustvenom uredjenju, koji donosi toliko ocekivani bolji zivot jedni ce daMANTRAJU A DRUGI CE DA KOPAJU
Jel to uhvatila nostalgija? Ma bit će mnogo bolje ,jest da će neki slobodno moći upotrijebiti "čage" u mjesto Violete.
A ti bolan ko ona Honekerova ušteljica , iz njemačkog filma "Lenjin" ,što je preležala infarkt.
Nemoj kruha ti da završiš kao i ona, ako sutra možda vidiš nekog od elite da recimo mješa beton .Volio bi on da spava na lovorikama ,al je ta biljka na "tržištu",jako jako skupa.A pare za nju se obezbjeđuju bogami radom i dokazivanjem i posebno je teško kad te demos javno prati.A demos zna da te školovo sa svoje a ne kobajagi tajine grbače.
P.S: Samo mi nemoj molim te kao Macola argumentirati sa onih 100000KM.
Lida wrote:
mozda da u centrima molimo zajedno, dok cekamo taj avgust...
Vesna Krmpotic wrote:
Za premijera i ministre SAI RAM ! Da li nam se nekako moze pomoci CESTITOM SEMIRU (kako sami rekoste) svima nama kod problema sto nam stvaraju zlonamjerni "oponenti",ne dozvoljavajuci "uspavanoj ljepotici"pogled na sve cetiri strane svijeta?
Ovo je moj licno obracanje,bez znanja i dozvole Semira i bilo koga iz Fondacije,pa sam spreman snositi i posljedice.
S postovanjem,
Ibrica R.
Zdravo Jasna
Borba za istinu se nastavlja.
U prilogu su tri dokumenta i zamolio bih te da ih urucis premijeru Galijasevicu i ministrima Vlade kantona.
Sam Semir Osmanagich M.Sc., B.Sc.Ecc., B.Sc. P.Sc.
Chairman, Board of Directors Archeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation e-mail: [email protected] > skype: s.osmanagic > http://www.piramidasunca.ba > mob. USA: 1-281-450-3868 > mob. Bosnia: 387-61-488-600 > fax: 1-281-807-1813 > 10102 Lakeside Gables Dr. > Houston, Texas 77065 USA > > ------------------------ pozdrav od bore i jadrana, sa zeljom da ustrajete u svojim dobrim namjerama. (08.05.2006. u 08:29)
E sad o čemu Sem piše ministrima i predsjedniku vlade? Ko su ti zlonamjernici i oponenti, kad vidimo datum postaljvanja posta 08.05? koliko se sječam tad nije bilo ovolike halabuke oko lažne međunarodne podrške Semu? Znači Sem je znao šta ga čeka, pa je pripremao teren.
ponavljam svoj komentar,napisan prije par dana
Neću diskutovati o ''piramidi'', tj. Visočici, samo ću te uputiti da prvo pročitaš par tekstova poput ''Doba srednjovjekovne države Bosne'' P. Anđelić (u ''Kulturna historija BiH''), potom ''Visoko i njegova okolina'' od istoga autora, i još neke stvari od Alojza Benca, Nade Klaić i dr. Ovo čisto ako ne želiš da se sramotiš neznanjem o vlastitoj domovini tvrdnjama da 'do jučer Visoko mapi nije postajalo''.
pa ako neces da diskutujes o "piramidi" onda bi trebo sam sebi da postavis pitanje sta radis na ovoje temi.
hvala na savjetu, ali istorija visokog i njegove okoline mi je poprilicno dobro poznata.zivio sam jedno vrijme u visokom i imao sam vremena da upoznam njegovu danasnju regiju a uz to da se informisem o istoriji visokog. tako da bi sigurno tebi mogao predavanje drzati,strumfe.
reci ti meni gargamele,pardon strumfe, da li je na svjetskoj arheoloskoj mapi visoko postojalo. ako je u svijetu visoko bilo poznato kao arheolosko mjesto, onda ti se ja izvinjavam "sveznalico".
pozdrav
Murat Sabanovic wrote:
pa ako neces da diskutujes o "piramidi" onda bi trebo sam sebi da postavis pitanje sta radis na ovoje temi.
hvala na savjetu, ali istorija visokog i njegove okoline mi je poprilicno dobro poznata.zivio sam jedno vrijme u visokom i imao sam vremena da upoznam njegovu danasnju regiju a uz to da se informisem o istoriji visokog. tako da bi sigurno tebi mogao predavanje drzati,strumfe.
reci ti meni gargamele,pardon strumfe, da li je na svjetskoj arheoloskoj mapi visoko postojalo. ako je u svijetu visoko bilo poznato kao arheolosko mjesto, onda ti se ja izvinjavam "sveznalico".
pozdrav
A ti neznalico ocito nisi cuo za austrijske arheologe koji su prosle i pretprosle godine "ceprkali" oko Visokog???