Bosanska piramida Sunca vol.3

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Piramidos

Post by Piramidos »

Njegove prethodne tvrdnje da su Maje sa Plejada i Atlantide trebale bi biti dovoljne bilo kojem obrazovanom čitatelju
Dr. Zahi Hawass
boric

Post by boric »

terapija wrote:
boric wrote:
Piramidos wrote:Da utvrdimo gradivo:
Dr. Zahi Hawass
ublehasu,tanki su ti argumenti! ako je nema ima da je zidamo i davam se cerimo u lice a ima je!!!
jarane, licis mi previse na izvjesnog El-Bosniaca koji je slicno pisao i zasluzeno zaradio ban. Propazi malkice na ton. Ne moras vikati cujemo dobro
tebi dati dvje koze na cuvanje,do podne bi izgubio jednu a od podne drugu...

staljinizam vise u Bosni ne stanuje,slobodna ekonomija,slobodneinicijative,bez da se pita tamo neke ublehase sta cu ja da radim sa svojim parama i znanjem...prohujalo sa vihorom.!!!
dzanum

Post by dzanum »

Osmanagicu bosanska Legendo!!
:-)

eh, zbog ovakvih ludaka bh struka mora pozivati u pomoc hawasa i hardinga

novinari, vise-manje, njima su budalastine interesantne, politicari ce se nacrtati bilo gdje samo da budu u zizi

ali, ovo osmanagicu tito, legendo, care, pojma oni drugi nemaju - stvarno smo blesav narod

ja razumijem pozitivnu energiju i stanje permanentnog teferica koji je proizvela ''piramida'' cak mi je i simpaticno

ali ovo nipodastavanje ljudi, od strane anonimnih cyber klinaca ''patriota'' me dovodi do ludila :x
Piramidos

Post by Piramidos »

Ono što je tamo pronađeno je samo masa velikog kamenja, očito prirodnog geološkog nastanka.
Dr. Zahi Hawass
boric

Post by boric »

i prije sedmicu dana sam razgovarao sa dr.Zahi Hawass-om..a ici cu opet da ga pitam za ovaj intervju!!!
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

boric wrote:
tebi dati dvje koze na cuvanje,do podne bi izgubio jednu a od podne drugu...

staljinizam vise u Bosni ne stanuje,slobodna ekonomija,slobodneinicijative,bez da se pita tamo neke ublehase sta cu ja da radim sa svojim parama i znanjem...prohujalo sa vihorom.!!!
Plitko ti je to pozivanje na slobodu, jer je LAZ svugdje zabranjena. I u kapitalizmu i u komunizmu, teokratiji itd. ... bas svugdje.

A Semir laze ko programiran.
Last edited by Gospon Macola on 28/06/2006 16:38, edited 1 time in total.
Piramidos

Post by Piramidos »

Niko ne može reći da su ovo kamenje prenosila ljudska bića, jer svaki teži oko 40 tona
Dr. Zahi Hawass
Piramidos

Post by Piramidos »

Osim po svom glavnom obrisu, ovo brdo nema apsolutno nikakve sličnosti s egipatskim piramidama
Dr. Zahi Hawass
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

boric wrote:
Macolo,kad je Hawass dao taj intervju i gdje a ja cu ti kazati gdje se nalazi neprekidno zadnja tri mjeseca....da ti pomognem;nije uopce u Egiptu!!!
Vidim, vec djeluju na vas Osmanagiceva retorika i nacin razmisljanja. Hajde, hajde, uzivajte u vasoj propasti, posto sekte i propast kao uspjeh prikazuju.

E moji jadnici, pa cijeli naucni svijet proglasava Osmanagica ublehasem, a vi mu jos uvijek vjerujete. Cak vam je u lice receno od strane dr. Hawassa da je Osmanagic lagao i da Barakat nije poslan od njega, kao i da Barakat bukvalno nema pojma o piramidama. Imate izjavu najveceg arheologa na svijetu i sta vi kazete na sve to: Osmanagic je u pravu! :-) :-) :-)

E jadnici...
Piramidos

Post by Piramidos »

boric wrote:i prije sedmicu dana sam razgovarao sa dr.Zahi Hawass-om..a ici cu opet da ga pitam za ovaj intervju!!!
koji interviju ????? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

to je pismo boricu hahahaha :P :lol: :D

http://www.archaeology.org/online/featu ... pdate.html
Last edited by Piramidos on 28/06/2006 16:51, edited 1 time in total.
boric

Post by boric »

dzanum wrote:
Osmanagicu bosanska Legendo!!
:-)
eh, zbog ovakvih ludaka bh struka mora pozivati u pomoc hawasa i hardinga
bh struka,hahahahahahahahahahhahah!!11otvori se zemljo,pa vi ste cobani,nauka je je za vas mislena imenica...

novinari, vise-manje, njima su budalastine interesantne, politicari ce se nacrtati bilo gdje samo da budu u zizi
a bosanski "specijalisti" sa fitilj masnama u kabinetima proucavaju arheologiju i geologiju..dizite debele guzice i u brda,sta ne sidjaju vam se brda jer talijanska cipela nije prilagodjena brdima nego kabinetima..
ali, ovo osmanagicu tito, legendo, care, pojma oni drugi nemaju - stvarno smo blesav narod
da ste bili pametni zasto niste otkrili te piramide koje su vas bole u oci,sad kad dodje drugi,domaci pocnu vriskati sto ih Osmanagic nije pitao bosanske dundjer arheologe!!!

ja razumijem pozitivnu energiju i stanje permanentnog teferica koji je proizvela ''piramida'' cak mi je i simpaticno
ali ovo nipodastavanje ljudi, od strane anonimnih cyber klinaca ''patriota'' me dovodi do ludila :x
Semire Legendo,Tito,Boze sudbina te odabrala da napises pravu i istinitu bosansku historiju.
boric

Post by boric »

Gospon Macola wrote:
boric wrote:
Macolo,kad je Hawass dao taj intervju i gdje a ja cu ti kazati gdje se nalazi neprekidno zadnja tri mjeseca....da ti pomognem;nije uopce u Egiptu!!!
Vidim, vec djeluju na vas Osmanagiceva retorika i nacin razmisljanja. Hajde, hajde, uzivajte u vasoj propasti, posto sekte i propast kao uspjeh prikazuju.

E moji jadnici, pa cijeli naucni svijet proglasava Osmanagica ublehasem, a vi mu jos uvijek vjerujete. Cak vam je u lice receno od strane dr. Hawassa da je Osmanagic lagao i da Barakat nije poslan od njega, kao i da Barakat bukvalno nema pojma o piramidama. Imate izjavu najveceg arheologa na svijetu i sta vi kazete na sve to: Osmanagic je u pravu! :-) :-) :-)

E jadnici...
samo je Osmanagic Bog i nema drugog!!!
Piramidos

Post by Piramidos »

boricu, sto bi sa onim nekim piramidama u visokom hahaha????? :lol:
terapija

Post by terapija »

Piramidos wrote:
boric wrote:i prije sedmicu dana sam razgovarao sa dr.Zahi Hawass-om..a ici cu opet da ga pitam za ovaj intervju!!!

Ma dokopao se klinac interneta pa malo zajebava raju :)
tipicno tinejdzerski :) Sta ces, omladina mora izbacit frustracije i prevelike kolicine testosterona :)

Go Semir Go... nece boljeti obecavamo :P
boric

Post by boric »

Piramidos wrote:
koji interviju ????? :shock: :lol: :lol:
o kakvom ti intervjuu?
to je bio obican razgovor jednog posjetioca sa Zahijem..
covjek putuje sa izlozbom i nalazi se u jednom velikom gradu,eto imao sam srece da porazgovaram s njim...zato sam i kazao da cu ga pitati o tom negovom Intervjuu koji je dao o bosanskim piramidama!!
terapija

Post by terapija »

boric wrote:
Piramidos wrote:
koji interviju ????? :shock: :lol: :lol:
o kakvom ti intervjuu?
to je bio obican razgovor jednog posjetioca sa Zahijem..
covjek putuje sa izlozbom i nalazi se u jednom velikom gradu,eto imao sam srece da porazgovaram s njim...zato sam i kazao da cu ga pitati o tom negovom Intervjuu koji je dao o bosanskim piramidama!!
idi mali ganjaj puterice vidi kako je lijepo vrijeme vani, sta si se zabio za komp.

Mani se bajki i naprdjivanja ovdje
boric

Post by boric »

terapija wrote:
Piramidos wrote:

tipicno tinejdzerski :) Sta ces, omladina mora izbacit frustracije i prevelike kolicine testosterona :)

'ajde ublehasu uopce neznas s kim razgovaras.
boric

Post by boric »

to je pismo boricu hahahaha
kad je napisano to pismo i odakle je poslano??
Piramidos

Post by Piramidos »

Kasni nesto SuperM sa izjavom za javnost c c c c
boric

Post by boric »

uostalom,ja uopce neznam sta je koga briga sta mi radimo na Visocici.sta o tome ima da se brinu neke govedarice,Hardinzi,imamovici,Zilkuse i drugi ublehasi bosanski koji neznaju vola ubosti u dupe.
Piramidos

Post by Piramidos »

boric wrote:
to je pismo boricu hahahaha
kad je napisano to pismo i odakle je poslano??
napisao ga rehmetli moj dedo a nana ga faxala :lol: :lol:
terapija

Post by terapija »

boric wrote:
terapija wrote:
Piramidos wrote: koji interviju ????? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

ne znam?

pa dobro, ko bi mogao biti ako ne neki nadobudni tinejdzer?

Jedino ocajnicki pokusaj Fondacije APBPS da na Sa-x za sebe tipicnim "diverzijama" i zavrzlamama pokusa odvuci paznju :)

Mada sumnjam, jer nisu ni oni glupi :)

'ajde ublehasu uopce neznas s kim razgovaras.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Hajde da i ja nesto napisem/isprovaljujem se :D

Dali ima tih piramida ili ne ipak je nesto pozitivno u tome jer je narod za trenutak zaboravio rat ,stradanja i politiku.

Moja teorija dali ima piramida ili ne je vise da nema,iako bi jako volio da se varam i da ih iskopaju jer bi to bio veliki biznis i promocija BIH kao turisticke atrakcije.Smatram da je Osmanagic u startu napravio gresku...ako je imao dokaze i vjerovao da u tom brdu ima piramida trebao je po meni traziti dozvolu da izvrsi iskopavanje recimo 50mx50m uzeti modernu mehanizaciju i za 10-tak dana bi znao imali ili ne.Greska je stoje najavio senzaciju prije i zabodenog krampa u brdo.Piramide se prave obicno od velikih kamenih blokova tako da velike masine nebi ostetile nista,jer se spominje visegodisnje iskopavanje.Ako je stvarno piramida cim nades jedan kamen u zidu sve je jasno jer nakon otkrivanja ostalih kamenova ukazuje se ista...meni je cudno to kopanje "malo ovdje-malo ondje"

Meni najvise lici da su Osmanagica neki ameri navukli na tanak led sa tkz. satelitskim snimcima koji potvrduju postojanje piramide...jer mi nije logicno da neko ima tehnologiju da snimi iz satelita postojanje takve vrijedne turisticke i arheoloske senzacije i da "kajmak" ubere neko drugi u ovom slucaju Semir Osmanagic.

Ipak ovo sve u vezi piramide je bolje nego razglabat o politicarima i lopovima....neka ti je Semire veliki manitu na pomoci :D
Piramidos

Post by Piramidos »

zavrzlama wrote:
Meni najvise lici da su Osmanagica neki ameri navukli na tanak led sa tkz. satelitskim snimcima koji potvrduju postojanje piramide...jer mi nije logicno da neko ima tehnologiju da snimi iz satelita postojanje takve vrijedne turisticke i arheoloske senzacije i da "kajmak" ubere neko drugi u ovom slucaju Semir Osmanagic.
navuko ga Smailbegovic hahahah al dobro decko mora stipendiju da odradi hahaha
Piramidos

Post by Piramidos »

Semir Osmanagic 11 januar 06

http://www.sarajevo-x.com/clanak/060111005
Generalni direktor Egipatskog vrhovnog savjeta za antikvitete piramida u Gizi, dr. Zahi Hawass tvrdi da je "sasvim moguće da se u Bosni nalaze piramide", ali osporava mogućnost da ih je "gradila neka supercivilizacija prije 12.000 godina
pa ko sad laze hahahahah :lol:
Locked