Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Piramidos

Post by Piramidos »

mIRCerka wrote:
ma reci slobodno, Qrcu ne valja...to je cinjenica...
da qurcu ne valja i ne samo to nego i sva druga mjesta
mIRCerka wrote: pruziti podrsku otkopavanju, natjerati sve pomenute minder strucnjake da upraljaju pantalone i da kopaju i oni....
potpuno se slazem, pod okrivljem drzavne institucije koja je nadlezna za to
mIRCerka wrote: zastititi nalaziste
ne samo nalaziste nego cjeli visocki kraj, znaci ako neko zeli kucu da pravi fino da komisija dodje, de se iskopa ako se nesto nadje u muzej ako ne onda mozes nastaviti sa kucom. to je u normalnim zemljama
mIRCerka wrote:obezbijediti neometane radove
da, rastjerati ovaj teferic i sijelo, i dati strucnim ljudima da rade a ne geolozima i rudarima nego arheolozima i istoricarima
mIRCerka wrote:onda proslaviti kad se otkrije sta god se otkrije :D
da pokazati koliki nam je bio glavni grad (ne 60x30) i kako je izgledao kad je bosna vladala svim ovim prostorima.
mIRCerka wrote:sta mislis o tome??
nesto konkretno?
hajde da mi onda napravio udrugu za zastiti Kraljevine Bosne i da zabranimo da se vrsi Cultural genocide. Zadovoljna?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

hrasno38 wrote: Eh pa ti sad vec previse trazis. Tesko je one koji su navikli zaradjivati platu iskljucivo sjedenjem natjerati da malo zasucu rukave pa je zarade konkretnim radom. Najlakse je sjediti, pisati i pametovati jer papir trpi sve. I svi oni koji su se pojavili gore su amateri a svi oni koji nisu a koji negiraju sve to su profesionalci. Koliko sam vidio na TV-u gore je jedan zena koja ima zvanje diplomiranog arheologa ali je izgleda i ona amater zato sto se bavi svojim poslom onako kako to treba. I jebo sve ove koji su dosli, od neukog geologa Egipcanina koji je rekao da ovo ovdje ima neke veze sa materijalila koji su koristeni u izgradnji piramida, ili mozda nekakve neinformisane Grkinje koja ce mozda isto tako nesto potvrditi, kad to nije aminovao najveci arheolog i strucnjak u istoriji covjecanstava Imamovic. Mene bi bilo licno stid da sam na njegovom mjestu pobijati stvari iz nekakvih zagusljivih kancelarija a ne otici na megdan Semiru sa tako jakim argumentima. Ali neka, ako je neko navikao na takve strucnjake onda su to nasi gradjani i iskreno da vam kazem jebe mi se za te strucnjake meni je nekako puno draze oku vidjeti onog covjeka u invalidskim kolicima nasmijanog i sa ubjedjenjem da je tamo piramida. Jednom sam prilikom napisao da je mnogima kod nas oduzeto i ono posljednje a to je nada e pa akio ta neka nada se opet pojavila neka je, jer je ona mnogima jedino sto imaju.
ne trazim previse. trazim ono osnovno. Da se prestane sa palamoodom i da svi koji su skolovani za to zavrnu ruke i odu rijesiti misteriju.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Piramidos wrote:
hajde da mi onda napravio udrugu za zastiti Kraljevine Bosne i da zabranimo da se vrsi Cultural genocide. Zadovoljna?
ako budemo koristili bosansku rijec Kulturocid - MOZE.
Da se razumijemo, ni meni ne prija sto svako moze ici kopati, ali kad minder strucnjaci nece, ONDA NEK KOPA KO HOCE....
jer ne znam kome cemo to cuvati vise ....

i kako pokrenuti udrugu?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

seka wrote:@mirci & co,
moj deda govorio:lopandus na ramendus i kopandus. :oops:
vjeruj da bi moj dedo, da nije umro 2004.godine, svoju rudarsku opremu na ramena i pravac visocica...
Piramidos

Post by Piramidos »

mIRCerka wrote:
Piramidos wrote:
ako budemo koristili bosansku rijec Kulturocid - MOZE.
Da se razumijemo, ni meni ne prija sto svako moze ici kopati, ali kad minder strucnjaci nece, ONDA NEK KOPA KO HOCE....
jer ne znam kome cemo to cuvati vise ....

i kako pokrenuti udrugu?
ma moze sve ti koristi KULTUROCID a ja cu Cultural genocide, isto mislimo :)
kako nece evo kod gorazda ti je nedavno vrseno iskopavanje, ljudi ima koji bi radili samo nema sredstava,
a sredstava nema zato sto nema dobrih menadzera(ne po babu i stricu nego po znanju i skoli) a njih opet nema zato sto nema pravih skola(nenacionalnih) a skola opet nema zato sto su podjeljeni po nacionalnom kljucu a nacionalni kljuc cine nacionalne partije "hdz,sda i sds". itd itd itd
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
vjeruj da bi moj dedo, da nije umro 2004.godine, svoju rudarsku opremu na ramena i pravac visocica...
Naravno da krv nije voda.
Imas jos primjera ... evo Osmanagici, otac i sin ... :D
Salu na stranu, sta mislis sta ce nezavisna ekpertiza Osmanagica oca ustanoviti?
Kakve su mogucnosti da Osmanagic otac kaze sinu, "sine ovo ti je brdo"?
Piramidos

Post by Piramidos »

mIRCerka wrote:
i kako pokrenuti udrugu?
pa odes na
http://www.piramidasunca.ba/indexbh.htm

onda fondacija i onda statut i samo ga kopiras i stavis svoje ime.
a da jel tebi babo neko i nesto, ono da malo pogura preko havera svojih( upravo sto sam naveo u proslom postu ne po babu ni po stricu ). i to je to
Last edited by Piramidos on 17/05/2006 12:55, edited 1 time in total.
Piramidos

Post by Piramidos »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote:
Salu na stranu, sta mislis sta ce nezavisna ekpertiza Osmanagica oca ustanoviti?

hahahahah nejmaaaaaaaaa sanseeeeeeee hahahah
Goran_35

Post by Goran_35 »

Piramidos wrote:podmetanjem ovih gluposti kao sto radi goran to je isto Cultural genocide.
srami se gorane

'ajde? :roll:

Zar nije veci genoc id da ti neko soli pamet da je ovo djelo neke "sekte" ili jos gore da nasi pradjedovi koji isklesashe sve ovo u stjenama nisu ni postojali?Tako neki od "naucnika" tvrde i pord cinjenice da je do sada pronadjeno jedno 58 000 'vakih "komadina"

Image

Zar nije genocid uvrstavati Drazu Mihajlovica u red "antifashista"?

Zar je Kosovska bitka bila najveca "srpska" bitka? Sta ono bi sa Bitkom na Marici?

Zar nije genocid nazivati rat u BiH "gradjanskim" i pored namjere da se totalno unisti BiH kao drzava i podjeli na nekoliko djelova?

I sve su ovo primjeri iz blize nam proslosti a i sadasnjosti koji ulaze u udzbenike Historije kao "naucne istine"

Ali eto,ja sam "genocidan" a "strucnjaci " nisu? :roll:

Ja nikada nisam bio budala da povjerujem u pricu da smo mi Bosanci "chobani" ovog ili onog porijekla a da su "stecci" koji su izmedjuostalog unikatni u svijetu,djelo nekakve "sekte" a ne jakog politickog i ekonomskog faktora u to doba u Europi!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote:
s tim da moj dedo nije zavrsio skole te vrste, vec je bio rudar udarnik i lopata mu nikad nije bila teska...a vasim minder strucnjacima je i olovka teska, nemoli lopata....
nego, piramidos, mene jesu pravili otac i mati, ali ja se za sve borim sama...stoga mene nema ko gurati...
ja sam tebe ozibljno pitala sta se moze, a ti se sprdas...minderu jedan :oops: :D
Saraswati

Post by Saraswati »

hrasno38 wrote:
Tesko je one koji su navikli zaradjivati platu iskljucivo sjedenjem natjerati da malo zasucu rukave pa je zarade konkretnim radom. Najlakse je sjediti, pisati i pametovati jer papir trpi sve.

:-D
hrasno38 wrote:
I svi oni koji su se pojavili gore su amateri a svi oni koji nisu a koji negiraju sve to su profesionalci. Koliko sam vidio na TV-u gore je jedan zena koja ima zvanje diplomiranog arheologa ali je izgleda i ona amater zato sto se bavi svojim poslom onako kako to treba.

:)
hrasno38 wrote: I jebo sve ove koji su dosli, od neukog geologa Egipcanina koji je rekao da ovo ovdje ima neke veze sa materijalila koji su koristeni u izgradnji piramida, ili mozda nekakve neinformisane Grkinje koja ce mozda isto tako nesto potvrditi, kad to nije aminovao najveci arheolog i strucnjak u istoriji covjecanstava Imamovic.

hrasno38 wrote: Mene bi bilo licno stid da sam na njegovom mjestu pobijati stvari iz nekakvih zagusljivih kancelarija a ne otici na megdan Semiru sa tako jakim argumentima.

Bravo :faraon:
Goran_35

Post by Goran_35 »

Mislim da smo konacno shvatili sta je "hepek" :oops: i da se "prorocanstvo" nadrealista sa ovim zavrsava :oops:

Piramide=hepek :oops:

Sada ce svi htjeti da budu Bosnci :D
Saraswati

Post by Saraswati »

Goran_35 wrote:Mislim da smo konacno shvatili sta je "hepek" :oops: i da se "prorocanstvo" nadrealista sa ovim zavrsava :oops:

Piramide=hepek :oops:

Sada ce svi htjeti da budu Bosnci :D
Ahahahah! Dobra, dobra :faraon1:

Hepppeeeeek :faraon:
Goran_35

Post by Goran_35 »

Djeco,budimo ponosni :oops:

1. kugle :oops:

2.Piramide :shock: :oops: :D

3.stecci :)

Plus ostalo kulturno-historijsko nasljedje koje nas cini "biserom " Evrope i mjesto gdje se stapaju istok i zapad.

A da ne pricam o prelijepoj prirodi i klopi :)
Saraswati

Post by Saraswati »

Hepppeeeek :faraon1:
terapija

Post by terapija »

mIRCerka wrote:
Saraswati wrote:
mIRCerka wrote: ma reci slobodno, Qrcu ne valja...to je cinjenica...

nego, da se mi probamo dogovoriti kao piramidasica i antipiramidas.... :-D
Otkopavanja ce biti, to je cinjenica... da bismo ispostovali sve, i piramidase i antipiramidase, ono sto mozemo uraditi je slijedece:

pruziti podrsku otkopavanju, natjerati sve pomenute minder strucnjake (hi hi hi, op. Saraswati) da upraljaju pantalone i da kopaju i oni....

zastititi nalaziste, obezbijediti neometane radove i onda proslaviti kad se otkrije sta god se otkrije :D

sta mislis o tome??

umjesto da se prozivamo debilima kretenima moronima bla bla...

nesto konkretno?
Konkretno, molim :oops:

pa napisah vec....
pozvati sve ove minder strucnjake da odu na Visocicu, da STRUCNO otkopavaju jer se stalno zale na AMATERIZAM u otkopavanju...
hajde da otkopamo sta je gore, jer PRIRODNO nije....
i NAGADJANJA mi je pun kofer vise...
ako je bedem grada Visoki, nek OTRKIJU DA JE EBENI bedem i da se svrsi s tim!

konkretno zar ne?

TutanmIRCi Osmanagic
Super ideja, da nije jednog problema...
Kako natjerati Osmanagica da prizna da piramide nema???
Ni ja da sam na mjestu tih foteljasa ne bih pristao na otkopavanje neke fiktivne "piramide", prvo treba stvari napokon nazvati svojim imenom i ne mijesati prevarante sa naucnicima.
Mahalac

Post by Mahalac »

Samo nebi ja bas nesto puno o lokaciji i kordinatama piramide/a na javnim mjestima, forumima...ima ovih duhova proslosti ....pa i ovdje, danas...zacas pokupe kordinate...odu na kakvo brdo da "vezbaju" i....................................................................................

booooom :(
booooom :(
boooooom :(
boooooooo :(

i pocne odbrana :shock:

na kraju ce bi't...svi pucaju 8-)
Prenj

Post by Prenj »

Salu i sve ostale rasprave na stranu:
U trenutku kada pogolema kotraverza postoji povodom razlicitih i suprotnih geoloskih izvjestaja, pozvana je jos jedna komisija da da svoje misljenje.
Ako pretpostavimo da je S. Osmanagicu zaista stalo da se cijelo pitanje casno i posteno konacno rijesi, zasto dopusta da mu rodjeni otac bude clan komisije?
ferdo

Post by ferdo »

Ma ja gorane tako je jarane, nema ba bosne nigdje.
ajde nastavi dalje sa merakom, ceifom, kahvom i rahatom i pricaj kako je bosna nesto posebno na ovome svijetu.
jeste, posebna je po kolicini nepismenih i neobrazovanih ljudi, po masi koja sjedi po kaficima i okrece kutije od cigara, po kvazinaucnicima i intelektualcima od koji je 90% zavrsilo politicke nauke i nekakve sociologije tamo na onom faksu na cobaniji, po smecu i najlonskim vrecicama po rijekama zatrpanim sporetima i autima, po usranim i popisanim haustorima, po propalim gradovima u kojim se sjaje samo djamije i crkve. posebna, nema sta.
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
nije vala nikom ni zabranio
Piramidos

Post by Piramidos »

Goran_35 wrote:
Zar nije veci genoc id da ti neko soli pamet da je ovo djelo neke "sekte" ili jos gore da nasi pradjedovi koji isklesashe sve ovo u stjenama nisu ni postojali?Tako neki od "naucnika" tvrde i pord cinjenice da je do sada pronadjeno jedno 58 000 'vakih "komadina"
jeste i to je isto, samo sto je to mentalni jer treba da ti da od tebe stvore dobrog srbina,hrvata ili muslimana
Goran_35 wrote: Zar nije genocid uvrstavati Drazu Mihajlovica u red "antifashista"?
o da, nemoze biti gori i ne samo cica nego i ante a bogami i ovi iz blize nam proslosti
Goran_35 wrote: Zar nije genocid nazivati rat u BiH "gradjanskim" i pored namjere da se totalno unisti BiH kao drzava i podjeli na nekoliko djelova?
da i to je, prodavanja muda pod bubrege a ako si pogledaj prvi odgovor, onda ces pristati na to
Goran_35 wrote: I sve su ovo primjeri iz blize nam proslosti a i sadasnjosti koji ulaze u udzbenike Historije kao "naucne istine"
pa treba da budes dobar pogledaj prvi odgovor
Goran_35 wrote: Ja nikada nisam bio budala da povjerujem u pricu da smo mi Bosanci "chobani" ovog ili onog porijekla a da su "stecci" koji su izmedjuostalog unikatni u svijetu,djelo nekakve "sekte" a ne jakog politickog i ekonomskog faktora u to doba u Europi!
i da nam glavni grad u to doba bude 60x30
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pa jebi ga kad niko drugi nece...svi minderaju....
ne znam, ni meni se ne svidja ta ideja, ali bumo videli...

@terapija, semir nema sta priznavati da je nema, kad PIRAMIDE IMA i tacka :D pa ako se utvrdi da je to XYZ onda nema druge no reci da je nema, ali je ima...
zabolise me prsti ponavaljajuci...
vasa TutanmIRCi Osmanagic
Reina

Post by Reina »

ferdo wrote: po usranim i popisanim haustorima,
nema vice toga...cad cvako ima cvoj kuc...nema vice ko pije uc ko hoce...
vice ni maca ne moze nac ckonicte.....

imam zaku pa ovako picam Image :lol:

uh zabojavija cam

*PIJAMIDAC U KIVI* :faraon:
Last edited by Reina on 17/05/2006 13:49, edited 1 time in total.
terapija

Post by terapija »

mIRCerka wrote:Pa jebi ga kad niko drugi nece...svi minderaju....

@terapija, semir nema sta priznavati da je nema, kad PIRAMIDE IMA i tacka :D pa ako se utvrdi da je to XYZ onda nema druge no reci da je nema, ali je ima...
Ma znam i ja da ima piramide. Ima njih vise komada :) Ali na zalost nema ih u i oko Visokog :P

...i tacka
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:Pa jebi ga kad niko drugi nece...svi minderaju....

Nije valjda da osim strucnjaka sa Tuzlanskog RGF-a, nema jos dobrih geologa u BiH?
Zasto je toliko vazno da taj treci clan bude bas Munir Osmanagic, Semirov otac?
I meni prsti bride ... :D
Locked