Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
stickitout

Post by stickitout »

vide ILIRA sto se siri..... :D :D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Macuser wrote:wels, ti si jedan, nazalost, neuspjesni abortus, sacinjen od skadentnih spermatozoida svog mongoloidnog, covjekolikog, babe.
:lol: koliko se sjecam ovo sam ja TEBI rekla :lol:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

ILIR_ wrote:Neko negdje kazal:

Ma dobro narode, osim toga da je "istraživač iz SAD, porijeklom iz Bosne", ja o Semiru drugog nisam uspio saznati. Razumijem to da je Teksašanin, da ima dosta love i slobodnog vremena da hoda po tim Gvatemalama i cilom dunjaluku...

Stoga vas pitam: ko je uistinu Semir Osmanagić? Je li završio kakvih škola? Kojih? Čime se profesionalno bavi? Gdje radi? Šta radi? itd. itd.
Znam da je u Sarajevu isao u Drugu gimnaziju, te da je poslije otisao u Ameriku gdje je zavrsio dva faxa.
Ovo sam cula od ljudi koji su sa njim isli u skolu.
ludost

Post by ludost »

I šta sad? :shock:
Jel to nema piramide? :shock:
Pa šta ću s jufkama? :shock:
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Murat Sabanovic wrote:
Murat Sabanovic wrote:TOPE ,CICO, KASO,ADISE,BENO MIRZA, PICEK, DEJO ,MIKI ,MATO,
SULE, ZEKA, BEBEK ,MIRNESE, CENGA, SIMSON ,TONI ,PISCA, MESA I svima OSTALIMA KOJE SAM ZABORAVIO
SALJEM PUNO PUNO PUNO POZDRAVA
NADAM SE DA CEMO SE USKORO VIDJETI U VISOKOM.
MURAT
EKO I TEBE POZDRAVLJAM
SOPE CUO SAM OD ECE DA TI SE ZENA PORODILA

PA NEK VAM JE SA SRECOM
Patriotska_Liga_BiH

Post by Patriotska_Liga_BiH »

Bh. historičari i arheolozi protiv iskopavanja na Visočici
vidi ovo sad majku im jebem lopovsku. uvijek sam se bunio protiv dijasporaca al sad kad sam i ja vani primjetio sam da ovi dijasporci vise vole Bosnu nego oni domaci.
netrebaju nama piramide ni kultura ni nista pozitivno, nego samo ratovi, puske u ruke to nama pase najbolje.
Murat Sabanovic

Patriotska_Liga_BiH wrote:
vidi ovo sad majku im jebem lopovsku. uvijek sam se bunio protiv dijasporaca al sad kad sam i ja vani primjetio sam da ovi dijasporci vise vole Bosnu nego oni domaci.
netrebaju nama piramide ni kultura ni nista pozitivno, nego samo ratovi, puske u ruke to nama pase najbolje.
SARAJEVO JE UVIJEK BILO CENTAR NEGATIVACA LOPOVA I OLOSA....
NE CUDI ME U OPSTE OVAKVA REAKCIJA "BH -STRUCNJAKA"
ludvig

Post by ludvig »

Macuser wrote:
wels wrote:
Hajde moderatori i vi serete,brishite ovog idiota macusera
Uh. Moderatori seru, ja idiot. Kako si ti drazesno ljut. Hocemo li za promjenu o kurvama?

Kako ti je stara?
Moderatori!!!! Ne postoji forum na kojem se ovo tolerise? Nedostatak argumenata, a on najnize uvrede i to po porodici ..... fuj Macuser fuuuj
Last edited by ludvig on 23/04/2006 10:34, edited 1 time in total.
Reina

Post by Reina »

kriticarka_nikova wrote:
mashenka wrote:
kriticarka_nikova wrote: A zasto me ne bi plasila pomisao da nesto nije u redu sa Bosancima?Ti mislis da jest?Bas me zabrinjavas......... :(

"do juce sam mislio da sam najpametniji i zelio mijenjati cijelii svijet,
danas sam mudriji zelim mijenjati sebe"
Ti si jedna od onih koja rado citira ovakve tipove izreka kako bi dala nekome do znanja da si nacitana :-)
I? :roll: .....I sta sad? :roll:
:lol: :zzzz:
ludost

Post by ludost »

Patriotska_Liga_BiH wrote:
Đubrad jedna, smetljari svoje države! Šta su oni napravili da nam bude bolje? Šta su oni za našu kulturu uradili? Ništa! Da se njih pita, svijet ne bi ni znao da u Bosni ima piramida! A evo šta je gospodin profesor doktor arheologije Semir Osmanagić postigao, u rekordno kratkom roku i sve iz svoga đepa:

http://rtv-visoko.ba/news.php?readmore=118
Narod Visokog se odazvao Semirovom pozivu

Kako je u petak u programima RTV Visoko Semir Osmanagić pozvao građanstvo Visokog da dođu na druženje sa piramidom i njenim istraživačima, tako su stanovnici donijeli dobru odluku. Pridružili su se čovjeku koji je u njihov grad doveo mnoštvo naučnika i medija. Neki su došli u radnom odjelu i priključili se radnicima na raščiščavanju. Stariji i žene su sa sobom ponijeli pitu, ćevape, kolače, kafu, sokove... Bilo je i turista iz okolnih opština, ali i studentica (op.L.- :-D ) iz New York-a, koje studiraju u Dubrovniku, a vikend su iskoristile da dođu na svjetsko geoarheološko čudo". Načelnik opštine Visoko, Munib Alibegović je bio u pratnji visočkih privrednika. Neki od njih su i donijeli nešto sa sobom, a mnogi će to, vjerujem, uraditi kasnije. Danas je na Visočici bila i reprezentativna novinarska ekipa. CNN sa Chris Burns-om, njemački ARD, jedna talijanska televizija, Boro Kontić sa svojom ekipom pravi reportažu...
Sve su svemu, Semir je već postigao mnogo toga planiranog. Njegova otkriča će ocjenjivati stručnjaci, ali za Visoko i BiH je napravio pravi bum. Prvi put nakon 15-tak godina cijela BiH razmišlja ujednačeno i pozitivno o svom kulturno-historijskom blagu. To se plasira i u svijet. Narod je jedinstven i opet spreman da uradi nešto što su neki smatrali davnom i ružnom prošlošću. Prave se radne akcije, radi volonterski, žene donose hranu, na jednom mjestu nana od 81 godine i djete koje još ne hoda. Sem je isti prema svima i istim žarom ivoljom objašnjava novinarima CNN-a, predsjedniku vlade i polupismenom, ali razdraganom viočkom malom čovjeku. Oni koji ne vjeruju u piramidu se proglašavaju ljudima koji ne misle dobro široj društvenoj zajednici i "mrskim zlobnicima". Narod je našao svjetlo u tunelu. Vrijeme je da Visoko izađe iz mraka. Visoko koje je i kroz historiju bilo u teškim, pa skoro i bezizlaznim situacijama (sjetimo se jangije 11.11.1911.g), uvijek je uspvjevalo izaći "na zelenu granu". I ovaj put će. Hvala Bogu i Semiru.
Suza mi je na oko kanula. Nije mi srce 'vako zavibriralo od primanja u pionire! Živio Semir i šira društvena zajednica!
Murat Sabanovic

Nakon toga, visočki privrednik Alijagić Muradif, direktor firme "MUALVIS" d.o.o. iz Visokog uručio je Fondaciji, tj. Semiru Osmanagiću poklon njegove firme, motornu pilu marke STIHL koja će veoma pomoći u raščišćavanju terena od rastinja kako bi se omogućio normalan pristup sondažnim bunarima

Image

jos stihlovka jebote
ma nema reklama je reklama
sto je nekom starom dedi ne pokloni koji jos rucnom pilom pila
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote: Suza mi je na oko kanula. Nije mi srce 'vako zavibriralo od primanja u pionire! Živio Semir i šira društvena zajednica!
Bogme si u pravu. Ipak se radi o velikoj stvar, zivio nam Semir i nasa fondacija. :bih:
ludost

Post by ludost »

Ej, ba, žene pitu nose! Nije to mala stvar. Narod se ujedinio! Nemoj Murate cinik bit.

Image
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote: Narod se ujedinio!
A pomirio je i nepomirljivo. Imamovica i "arheloge" iz Bijeljine koji stecke proglasavaju historijskom bastinom samo Srpskog naroda. Nevjerovatno :-)
Murat Sabanovic

ludost wrote:Ej, ba, žene pitu nose! Nije to mala stvar. Narod se ujedinio! Nemoj Murate cinik bit.

Image
pita je druga stvar... gladna usta ce je pojesti i ne postoji reklama...
ali ovaj sonjo reklamira svoju firmu... da je doso i rekao "evo motorka pa se njome sluzite", nego jok on svoj licni interes stavlja u prvi plan...
ludost

Post by ludost »

Živile pite i uloga žene u široj društvenoj zajednici! :bih:
Posebno ako su te pite uračunate u onaj budžet od 600.000 maraka...
Jedino ne kontam nešto ovu rečenicu:
Narod je jedinstven i opet spreman da uradi nešto što su neki smatrali davnom i ružnom prošlošću.
Jesu li to i prije znali da je piramida ali nisu bili spremni da je iskopaju?
Murat Sabanovic

ludvig

Post by ludvig »

visoko.co.ba wrote: Dešava se to u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu gdje se grupa "dinosaurusa" nakon hiljadugodišnjeg bosanskog sna na žalost većine BH građana konačno razbudila. Razbudio ih je Semir Osmanagić čovjek koji za raliku od njih nije budžetski korisnik, niti istražuje novcem poreznih obveznika ove napaćene i jadne zemlje. Grupa dinosaurusu (okupljenih u zajedničkom projektu zabrane iskopavanja na Visočici) odjednom je toliko dušebrižna i odjednom se brine za Visoko koje je dragulj bosanske istorije, a sve ove godine su se bavili samo sobom i koeficijentom za platu iz državnog proračuna dok je bosanski dragulj pretvaran u grad suhog mesa, ratnih profitera i kožne galanterije nastale na temeljima Tvrtkove bosanske crkve, rimskih osmatračnica, Ilirskih naselja, Kulinove povelje Dubrovčanima... I sada odjednom njihovom komotnom parazitskom položaju u društvu smeta jedan čovjek koji samo traži da u skladu sa zakonskim normama istražuje. Možda vrijeđa nečiju naučnu sujetu. Možda je nekoga uvrijedio time što ga cjelokupna svjetska javnost voli ili zato što je prvi put nakon rata doveo u Bosnu sve najznačajnije svjetske medije počev od CNN-a, a da tema nije naša bijeda i jad, možda nacionalistima smeta što "Uncle Sam-a" vole kao nikoga do sada i oni u Širokom Brijegu i oni na Palama isto kao i mi u Visokom.

Jednu ovakvu vrstu pozitivne energije koja se dešava u Visokom je putem interneta nemoguće prenijeti na Vas koji čitate tekst, ali ću pokušati opisati taj osjećaj. To je recimo isti onaj osjećaj kada Neno Marković zabije tricu u sred Splita 1998 Hrvatskoj i koja nam je donijela pobjedu, to je isti onaj osjećaj kada Sergej Barbarez na dodavanje Elvira Baljića u Kopenhagenu donese radost hiljadama BHFanaticosa ili recimo kada Bono Vox cijelom svijetu na svjetskoj turneji "Zooropa" pošalje poruku o Bosni. Semir Osmanagić vraća ponos ovoj zemlji kao Danis Tanović u Los Angelesu ili Jasmila Žbanić u Berlinu.

Ne dozvolimo da neko i Semira "spali" samo zato što je rekao..."Ipak se okreće". Na kraju svih krajeva, ako sve ovo i jeste fol pustite nas da malo uživamo u tom folu, a svoje birokratske guzice sklonite u kraj gdje su i bile svih ovih godina.
Pospanko

Post by Pospanko »

Titovu pecinu u Drvaru isto hoce da renoviraju. Sve je ovo povod Semirova ideja o piramidi. Ljudi se bude, konacno vide da pored njih postoji nesto sto se moze iskoristiti i sto moze donijeti novac.

Vidim da je Imamovicu bilo potrebno 500.000 KM godisnje, da bi ko poceo sa malo ozbiljnijim arheoloskim istrazivanjima u Bosni. Novac je naravno trazio od drzave. Sada se bune, bune se jer su ispali iz folova i skontali da sada postoje ljudi, koji znaju i na drugi nacin obezbjediti novac i alarmirati javnost.

Trebaju se predati i pomiriti sa cinjenicom da su zreli za penzije. Dolaze neki novi klinci, koji su naucili neke nove trikove kako uzeti novac ili kako narodu donijeti srecu bar trenutacnu.

Ako bog da ova "piramida" ce donijeti puno vise pozitivnih stvari i ljudi ce konacno shvatiti da ipak ima zivota, samo treba imati dobru ideju i malo vise optimizma.
ludost

Post by ludost »

Murate, hvala ti za ovaj link! Pravo je zanimljiv. :thumbup:

Vidiš, vidiš... Tamo veli:
Djelatnici iz Zemaljskog muzeja pronašli su partnera u njemačkom timu i dobili su dozvolu od Federalnog zavoda za zaštitu spomenika za iskopavanja u selu pored Visokog, gdje se nalazi veliko naselje iz kamenog doba.

Ali, prema Zakonu za zaštitu spomenika Zeničko-dobojskog kantona područje Okolišta je pod nadležnošću Zavičajnog muzeja u Visokom.

Iz toga, prema mišljenju direktora Zavičajnog muzeja, proizlazi da su njemački arheolozi izabrali pogrešnog partnera kada su odlučili da se udruže sa Zemaljskim muzejom.

"Oni moraju poštivati zakon iz Zeničko-dobojskog kantona", negoduje Hodović. "Ja sam stvarno nadležan za to područje i mi potpisujemo da smo partneri."
To je, dakle, onaj lokalitet Okolište. Znači, zato vlada takva mržnja između Fondacije i Zemaljskog muzeja, zato nema nijednog pravog arheologa na iskopavanjima na Visočici! Jer gospodin Hodović, direktor visočkog muzeja, je, kako sam veli, najzaslužniji za dolazak Osmanagića u Visoko i otkriće piramide, i sad će on njima pokazati. Njima Okolište, njemu piramida, pa ko koga prije kod plota stigne...

A zbilja, to je neko već upitao, pa i gospodin Hodović sjedi u svojoj visočkoj muzejskoj fotelji već decenijama - kako on nije vidio piramidu sve do sad? Što on nije doveo neke strane arheologe ranije?

Pitam se, pitam se... :roll:
Qler

Post by Qler »

nije mu gledao prozor na tu stranu :D mozda zato nije vidio :)
Pospanko

Post by Pospanko »

Pa doveo je Semira. Mada bi bilo bolje da je Imamovica. Covjek bi i umro a da niko za njega ne cuje da nije bilo Semira i "piramide".
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:kako on nije vidio piramidu sve do sad? Što on nije doveo neke strane arheologe ranije?
Eto vidis, kad se pokaze piramida, doktor profesor Semir ce biti kriv sto ranije nije dosao u Bosnu. :-)

Al' ima stara narodna: bolje ikad nego nikad :D
ludost

Post by ludost »

Pospanko wrote:Pa doveo je Semira. Mada bi bilo bolje da je Imamovica. Covjek bi i umro a da niko za njega ne cuje da nije bilo Semira i "piramide".
Da, slažem se. Pa je doveo Semira. Tako je.
Mnogo toga sad postaje jasnije...
Mnogo jasnije...
Hvala Murate!
Last edited by ludost on 23/04/2006 11:34, edited 1 time in total.
Murat Sabanovic

nista ludost nema na cemu
sve je to politika....ovome visocaninu je u inetresu da njegov muzej bude u centru svejtske paznje sto ce i poslije uroditi plodom(lovom) sarajlije niko ni zasta i ne pita (doduse i zasluzili su da bude tako).oni se bune jer ce na kraju dobiti sipak.....
ljubomora!!!!!
Locked