Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Goran_35

Post by Goran_35 »

ludost wrote:Gospodin profesor doktor arheologije Semir Osmanagić je zaista ujedinitelj! Uspio je ujediniti bosanskohercegovačke naučnike bar oko jedne stvari. Živio Osmanagić! :thumbup:
veoma jaki naucnici :oops: pogotovu oni bijeljinski sto stecke nazivaju "spomenicima srpske kulture" a bogumilske hize -"srpskim pravoslavnim crkvama".A i ovim ostalim nije mane pogotovu kada je fotelja,hocu reci guza :oops: u pitanju.
Macuser

Post by Macuser »

Ama, sve je to jad i bijeda, i BiH naucnici i vanzemaljac Semir i BiH politicari. Niko veze sa vezom nema. Alija, Aljo, sta si nam uradio? Unazadio ovaj, sam po sebi, nazadni narod.
addem

Post by addem »

Goran_35 wrote:Treba zastavu mjenjati :oops:

Image
Samo ovaj trokut spustiti malo lijevo i eto piramide. A zvjedzice staviti iznad u poluluku. BIce Extra. :-D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Ama, sve je to jad i bijeda, i BiH naucnici i vanzemaljac Semir i BiH politicari. Niko veze sa vezom nema. Alija, Aljo, sta si nam uradio? Unazadio ovaj, sam po sebi, nazadni narod.
cetnik mi kaze :-? takvima kao ti samo treba suprotno vama radit
ono iz kaprica :-? ma neka je semir i djavo crni samo ako ce vas to razljutit i zadat vam muku, treba semira slijedit pa kud god

piramida se mora prekopat, kako tako , a kujudzicima , imamovicima, cetnicima i ustasama samo kazem, udri glavom od zid mozda vam lakse bude :x
Macuser

Post by Macuser »

@El_bosniaco

Pomoz Bog junace. Za kralja i otadzbinu.
Reina

Post by Reina »

kriticarka_nikova wrote: A zasto me ne bi plasila pomisao da nesto nije u redu sa Bosancima?Ti mislis da jest?Bas me zabrinjavas......... :(

"do juce sam mislio da sam najpametniji i zelio mijenjati cijelii svijet,
danas sam mudriji zelim mijenjati sebe"
Goran_35

Post by Goran_35 »

"Bosanskohercegovački arheolozi i historičari zahtijevaju od odgovornih državnih institucija da hitno ponište nezakonito izdate dozvole za iskopavanje na lokalitetu brda Visočica, navodi se u današnjem saopćenju što su ga potpisali arheolozi i historičari iz Sarajeva, Zenice, Bijeljine, Tuzle i Mostara.
Oni od nadležnih državnih tijela i institucija traže da hitno zabrane daljnje prekopavanje te arheološke zone koju, kako navode, vrši nestručna osoba.

Navode da će, ukoliko se tako ne postupi, o svemu obavijestiti svjetske asocijacije, uključujući Međunarodno vijeće muzeja (ICOM), te putem njih i UNESCO-a zatražiti zaštitu nacionalne baštine od vlastite administracije. Stručnjaci naglašavaju da je BiH potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti i čuvanju kulturno-historijskog nacionalnog blaga.

"Iza te lakrdije ne stoji zvanična nauka niti stručnjaci, odnosno arheolozi i historičari. Krajnje je nebulozno i pomisliti, a kamoli tražiti piramide na ovim prostorima. Svaki iole obrazovan čovjek zna kojem vremenu, prostoru i civilizaciji pripadaju takve gradnje", navodi se u saopćenju uz opasku da arheolozi i historičari znaju gdje se šta može nalaziti, kojem vremenu šta pripada i ko je šta gradio....

Među potpisnicima su profesori Filozofskog fakulteta Enver Imamović, Dubravko Lovrenović, Enes Pelidija, Zijad Šehić, arheolozi Zilka Vejzagić-Kujundžić, Mirsad Sijarić, Margita Gavrilović, historičar i arheolog Adnan Busuladžić, Muhiba Kaljanac i Alma Leka iz Historijskog muzeja BiH, konzervator i restaurator Esad Vesković, sa Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta iz Tuzle Bego Omerčević i asistent Sanela Dadanović, sa Fakulteta filozofsko-humanističkih znanosti Sveučilišta u Mostaru Snježana Vasilj i Ivanka Milićević te direktor Muzeja Semberija iz Bijeljine i arheolog Mirko Babić."

FENA
22/04/2006 19:05

Nesto se ne sjecam da je iko od "strucnjaka" protestovao i trazio
da se o svemu obavijestite svjetske asocijacije, Međunarodno vijeće muzeja (ICOM), UNESCO u cilju zaštite nacionalne baštine,kada su "neki" od "strucnjaka" proglasili Bijeljinske stecke - "srpskim spomenicima kulture"? :roll:
Reina

Post by Reina »

CiCiban wrote:Image

ti si me nasmijala do suza :lol: :-D

p.s. uh ne vidi se smajlic sa toplomjerom :-)
wels

Post by wels »

Image
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

......................................................Image
wels

Post by wels »

wels wrote:
pape wrote:......................................................Image

Foto covjeka iz vremena kada su gradjene piramide.
Onolike kamene gromade isklesane ovako primitivnim alatom ???

Zaista fascinantno!!
Last edited by wels on 22/04/2006 22:41, edited 2 times in total.
Macuser

Post by Macuser »

pape wrote:......................................................Image
Doslovno.
davis.ba

Post by davis.ba »

Ovaj argument "stručnjaka" je stvarno BETON:
Krajnje je nebulozno i pomisliti, a kamoli tražiti piramide na ovim prostorima
Jer ipak mi smo otkrili apsolutno sve zagonetke historije i sve znamo...:roll:

Nisu ni svjesni da se ovakva izjava protivi samom njihovom pozivu :lol:
kekec

Post by kekec »

Ekipo, vi koji vjerujete da je Visocica piramida,
evo vam nesto, sto mozete primjeniti sa djecom
iz visockih skola, a sve u cilju dalje promocije
"piramide" i u cilju vaseg treninga (ne mrdate guzice
ispred kompjutera, ubjedjujuci druge, a i sebe, u
postojanje necega cega nema :) ).
Samo pozurite, da sto vise "turista" privucete,
dok se ne otkrije prava istina. :D

http://www.ohusc.k12.in.us/Swayzee/Fagan/Fagan.html

( Gornje je moj prilog razvoju biznisa u Visokom, koji
ce obicnom covjeku- poduzetniku, omoguciti da poboljsa
kucni budzet ! ;-) )
wels

Post by wels »

Moze li na ovom forumu iko odgovorit NA JEDNO PITANJE:

Za sto se BiH arheoloska elita ne zeli pridruzit istrazivanju na Visocici?
Last edited by wels on 22/04/2006 22:44, edited 1 time in total.
Mahalac

Post by Mahalac »

Da li je i ko ikada vidio gospu/Medjugorje pa se godisnje tu okupi oko milion turista a ovdje se jos nesto i nazire pa sta god to bilo i onda se nadje grupa doslovce kretena i idiota kao i ovi kontrasi ovdje na forumu i pametuju.

Javno iskazivati takav oblik drustvenog stetocinstva treba ne osuditi nego javno popljuvati....

pogledajte malo dalje od svog nosa hemoroidi jedni

(pitanje za ove naucnike peticijase.....kad su zadnji put bili na ovom lokalitetu kako kazu bos.kult spomenika) koju tako zdusno brane :shock:
Macuser

Post by Macuser »

Mahalac wrote:Da li je i ko ikada vidio gospu/Medjugorje pa se godisnje tu okupi oko milion turista a ovdje se jos nesto i nazire pa sta god to bilo i onda se nadje grupa doslovce kretena i idiota kao i ovi kontrasi ovdje na forumu i pametuju.

Javno iskazivati takav oblik drustvenog stetocinstva treba ne osuditi nego javno popljuvati....

(pitanje za ove naucnike peticijase.....kad su zadnji put bili na ovom lokalitetu kako kazu bos.kult spomenika) koju tako zdusno brane :shock:
Brkas pojmove. Gospa je po svojoj prirodi nevidljiva (ne pripada nasoj dimenziji), sto ce reci da mozes da valjas ublehe do urlika vasione i da foliras naivne. Piramida je, pak, masivna gradjevina, niposto nevidljiva. Kopati brdo, a tvrditi a priori da je piramida, bez prethodnog analiziranja je posao neprofesionalnih amatera, zeljnih slave i priznanja. Sad, svi vi koji razmisljate (sitne duse), kako izbunarit turiste na osnovu njihove naivnosti, pokazuje da pojma nemate. Ne mozes sve ljude lagati sve vrijeme. Kada se ova ubleha rasprsi kao mjehur od sapunice, sumnjam da cete biti sta mudriji, jer ste Bosanci, dakle glupi.
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

mashenka wrote:
kriticarka_nikova wrote: A zasto me ne bi plasila pomisao da nesto nije u redu sa Bosancima?Ti mislis da jest?Bas me zabrinjavas......... :(

"do juce sam mislio da sam najpametniji i zelio mijenjati cijelii svijet,
danas sam mudriji zelim mijenjati sebe"
Ti si jedna od onih koja rado citira ovakve tipove izreka kako bi dala nekome do znanja da si nacitana :-)
I? :roll: .....I sta sad? :roll:
Mahalac

Post by Mahalac »

wels wrote:Moze li na ovom forumu iko odgovorit NA JEDNO PITANJE:

Za sto se BiH arheoloska elita ne zeli pridruzit istrazivanju na Visocici?

...ala te BH arheoloska elita....sacinite kakvu peticiju protiv ovih silnih autobusa sto svojim gasovima zagadjuju nacionalni park Medjugorje..pa da,.... nadjite i kakvog naucnika Hrvata da vam potpise taj dokument. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
wels

Post by wels »

Macuser wrote:
Mahalac wrote:Da li je i ko ikada vidio gospu/Medjugorje pa se godisnje tu okupi oko milion turista a ovdje se jos nesto i nazire pa sta god to bilo i onda se nadje grupa doslovce kretena i idiota kao i ovi kontrasi ovdje na forumu i pametuju.

Brkas pojmove. Gospa je po svojoj prirodi nevidljiva (ne pripada nasoj dimenziji), sto ce reci da mozes da valjas ublehe do urlika vasione i da foliras naivne. Piramida je, pak, masivna gradjevina, niposto nevidljiva. Kopati brdo, a tvrditi a priori da je piramida, bez prethodnog analiziranja je posao neprofesionalnih amatera, zeljnih slave i priznanja. Sad, svi vi koji razmisljate (sitne duse), kako izbunarit turiste na osnovu njihove naivnosti, pokazuje da pojma nemate. Ne mozes sve ljude lagati sve vrijeme. Kada se ova ubleha rasprsi kao mjehur od sapunice, sumnjam da cete biti sta mudriji, jer ste Bosanci, dakle glupi.

Hajde moderatori i vi serete,brishite ovog idiota macusera
Macuser

Post by Macuser »

Vi sve po nacionalnoj osnovi. A, sto se razlikujete po svemu, to je cudo jedno: po boji koze, jeziku, genetskom kodu. Haaaaaaaaaaaaaaa...
Macuser

Post by Macuser »

wels wrote:
Uh. Moderatori seru, ja idiot. Kako si ti drazesno ljut. Hocemo li za promjenu o kurvama?

Kako ti je stara?
Mahalac

Post by Mahalac »

Macuser wrote:

Pa sto ne dozvolis ljudima da se sami uvjere u te ublehe i posjete Visoko (sta imas od negiranja ovdje) pa fino prohodaju tamo , jedu mozda i noce pa nek onda poslije i kazu da smo glupi bosanci ...ako to skontaju....
Ja sam danas vozio put Visokog i vidio vozila strane ambasade pored onih prodavaca tepiha kako mjerkaju one suvenire piramide...neki su se sigurno prodali.

Ne kontam ovaj narod se pljacka na sve strane i to jako ozbiljno , ma kad prne opljackan je a neki se toliko zakacili za dokazivanje neke pronevjere tu, bas tu kod visocke piramide. :?
Macuser

Post by Macuser »

Mahalac wrote:Pa sto ne dozvolis ljudima da se sami uvjere u te ublehe i posjete Visoko (sta imas od negiranja ovdje) pa fino prohodaju tamo , jedu mozda i noce pa nek onda poslije i kazu da smo glupi bosanci ...ako to skontaju....
Ja sam danas vozio put Visokog i vidio vozila strane ambasade pored onih prodavaca tepiha kako mjerkaju one suvenire piramide...neki su se sigurno prodali.

Ne kontam ovaj narod se pljacka na sve strane i to jako ozbiljno , ma kad prne opljackan je a neki se toliko zakacili za dokazivanje neke pronevjere tu, bas tu kod visocke piramide. :?
Pa ko im nedozvoljava? Eno ih kopaju. Problem je sto ova drzava ima prece probleme od dokazivanja da je brdo piramida. Ali, to nikako ne ulazi u vase glave. Prvo, smijeniti sve sadasnje politicare, lezihljebovici i nesposobnjakovici, ukinuti RS, ujediniti Bosnu, imati luku za izlazak na more, uspostavit zeljeznicki saobracaj, napraviti autoput, raditi da se ukinu vize, izbaciti nacionaliste i ekstremiste iz Bosne i raditi na edukaciji mladezi, uci u Evropu.
wels

Post by wels »

Macuser wrote:
wels wrote:
Uh. Moderatori seru, ja idiot. Kako si ti drazesno ljut. Hocemo li za promjenu o kurvama?

Kako ti je stara?

Crvu nisam ljut,a ako sam ti drazesan za lovu cu i to uciniti,samo zini ili se nag ...
Locked