Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Fair Life

Post by Fair Life »

El-bosniaco wrote:jooj koji zlobnici ovi arhelozi :x ljudi kopaju van zasticenje zone i oni opet frku dizu, samo bi me interesovalo kako bi visocani i ostali svijet koje je za kopanje piramide reagovaio u slucaju ne daj boze da im upali ovo pa da se zaustave radovi :x ljudi imaju nadu sad u bolji zivot ako se iskopa ovo cuda ma makar bila uz srednjeg vijeka a oni hocete da im ugase tu nadu :sad:
...Visočka omladina ima sjajan sajt. Nisu, naravno, zaobišli piramidu. Evo šta je zabilježio Adnan Jašarspahić:

"Piramide su vratile osmijehe na umorna lica Visočana. Lokalni političari, nesposobni da riješe bilo kakav problem, nisu ni svjesni koliku uslugu im čini gospodin Semir Osmanagić tako što se narod u izbornoj godini počeo baviti piramidama, umjesto njihovom nesposobnošću i tako im omogućio vrijeme i prostor za predizborne laži i manipulaciju. Dojučerašnji naizgled nerješivi problemi sa raspodjelom kapitalnih ulaganja, deponijom, Zanatskim centrom Sebilj, privatizacijom Visokogasa, aerodromom.... postali su manje bitni i od 13.04. svi smo u folu piramide.

Istraživanja su odlična stvar, turizam je nešto novo u Visokom i nešto čime se gotovo nikada nismo bavili, cjelokupna priča o piramidama sigurno neće riješiti ni 10% problema koji se zove 6.000 uredno prijavljenih nezaposlenih na birou. Koliko Visoko ima ozbiljne političare govori podatak da je, recimo, prvi čovjek općine samo dan prije zvaničnih arheoloških iskopavanja turistički, sa kadetima FK Bosna, otišao posjetiti Berlin sa svojom suprugom.

Piramide mogu i trebaju skrenuti pažnju na Visoko i osloboditi ga nekih netačnih hipoteza nastalih još za vrijeme agresije, ali one nas svakako ne smiju odvojiti od realnosti u kojoj smo jedna od najzaduženijih općina sa milionskim dugovima i smiješno malim budžetom."
Macuser

Post by Macuser »

Ja se uopste ne zajebavam. Treba u skole uvesti alternativnu historiju, onda nam djeci nece trebati vize, jer i bez viza nigdje nece moci ici. Piramida...Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaooooooooooooooooooooooo, sta nam rat napravi da inteligencija ode napolje (i pokoji skart), a ostade selo veselo neobrazovano.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

taxi_driver wrote:ja sam ostao bez teksta.ne mogu vise.
:-) Tebi je bolje ostati bez teksta, ... nego bez benzina, .... :oops:
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:
ludvig wrote:
Koji su oni projekat pokrenuli za koji javnost zna?
Mmmmm, let me see... Stavljanje Mostara na UNESCO-vu listu svjetske bastine... Mmmm... Otvaranje procesa za stavljanje Jajca na UNESCO-vu listu svjetske bastine...

Da, fakat su foteljaski smradovi...

Majku im zavidnu :x
Eto vidis, nista, ama bas nista nisu uradili. Reference osim diplome veliko 0 (nula)

Pridruzujem se: Majku im zavidnu :x
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Murat Sabanovic wrote:
Murat Sabanovic wrote:TOPE ,CICO, KASO,ADISE,BENO MIRZA, PICEK, DEJO ,MIKI ,MATO,
SULE, ZEKA, BEBEK ,MIRNESE, CENGA, SIMSON ,TONI ,PISCA, MESA I svima OSTALIMA KOJE SAM ZABORAVIO
SALJEM PUNO PUNO PUNO POZDRAVA
NADAM SE DA CEMO SE USKORO VIDJETI U VISOKOM.
MURAT
EKO I TEBE POZDRAVLJAM
HAMO,,PRAVIL TI ZENA JOS UVJEK ONE KRUPNE HURMASICE
JOJ JESU DOBRE ....CESTO MI NA UM PADNu...
CUVAJ ZENU SAMO RADI HURMASICA
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Macuser wrote:Ja se uopste ne zajebavam. Treba u skole uvesti alternativnu historiju, onda nam djeci nece trebati vize, jer i bez viza nigdje nece moci ici. Piramida...Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaooooooooooooooooooooooo, sta nam rat napravi da inteligencija ode napolje (i pokoji skart), a ostade selo veselo neobrazovano.
kako si ti samo pametan ujka dusko
a da li si bio na mjesecu?
hau smart
ja prosto ne mogu da vjerujem da mi imamo ovako pametnu inteligenciju. ovo je rjesenje za sve nase probleme. covjece. hau sad det jurnot hir.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

nemoj te se obazirat puno na ovog macusera , on je cetnik tako da znate :-? nemoj te se onda cudit sto se protivi ovome, nije bogami lahko da ti nepriatelji idu naprijed a ti ne dobijas nikakvog kolaca od toga

razumjem ga sto je ljubomoran , nije lahko

Oni koje vole bosnu su za odkopavanje i ja mislim da nemoze ovdje nista sprijeciti
scott

Post by scott »

ne vjerujem u postojanje piramida u bosni,ali ce se makar nesto iskopati pa bilo to betonske ploce.
a ti tz bosanski arheolozi i historicari se bune da bi uzeli dio medijskog prostora(nemaju drugog nacina)
Goran_35

Post by Goran_35 »

Sarafcina wrote:
Neshvatljivo je, navodi se dalje, da se dozvoli diletantu da rovi po za�ti?enoj arheolo�koj zoni, uni�tava nekropole ste?aka, ostatke iz prethistorijskog, rimskog i srednjovjekovnog doba �to su ve? davno arheolozi i histori?ari pretra�ili, a rezultate objavili u nau?nim ?asopisima i edicijama.
jah...... a kad ih upitas ko kada i gdje ;)
samo dobijes odgovor "reko imamovic" ;) i rezultati su takvi da je od septembra ta lokacija bila stari grad, nekropola, tvrdjava (ponekad i obicno brdo) ... e jakih mi naucnika :D ...
narocito ako prije gornjeg citata stoji slijedecea recenica:

To ne bi zaslužilo našu pažnju da u javnosti ne vlada uvjerenje da iza te lakrdije stoji zvanična bh. nauka", kaže se u saopćenju za javnost.
da sam na semirovom mjestu ;), ja bih samo citirao ovu recenicu ;)
i na svim medijima iznio da doticna gospoda ni na koji konstruktivan nacin ne ucestvuju u iskopavanju i nakon toga ih zamolio da me ostave na miru, jer time vise ne bi bilo razloga da se zasluzi njihova paznja ;).
Slazem se i dodao bih da su im se cak prikljucili i "strucnjaci" iz Muzeja Semberija u Bijeljini- isti oni "profesionalci" koji su pronadjenu nekropolu stecaka ispod srusene Atik dzamije nazvali "srpskim spomenicima kulture" a pronadjene temelje bogumilske hize na kojima je bila izgradjena dzamija nazvali "temeljima srusene srpske pravoslavne crkve".

Nema sta sve "strucnjak do strucnjaka" :oops:
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Murat Sabanovic wrote:
Murat Sabanovic wrote:TOPE ,CICO, KASO,ADISE,BENO MIRZA, PICEK, DEJO ,MIKI ,MATO,
SULE, ZEKA, BEBEK ,MIRNESE, CENGA, SIMSON ,TONI ,PISCA, MESA I svima OSTALIMA KOJE SAM ZABORAVIO
SALJEM PUNO PUNO PUNO POZDRAVA
NADAM SE DA CEMO SE USKORO VIDJETI U VISOKOM.
MURAT
EKO I TEBE POZDRAVLJAM
Samo nemoj da miniras piramidu Sabane....ovaj Murate.... :roll:
Macuser

Post by Macuser »

Murat Sabanovic wrote:
Macuser wrote:Image

Osmanagic je opet bio u pravu.
DOKAZI DA NIJE POBJEGO ODNOSN DA JE IZVRSIO SAMOUBISTVO U BUNKERU

HAJDE AKO SI FACA DOKAZI
Murate, Murate...u pilu bi da me ubacis, ha?

Za El-Bosniaca: Pomoz Bog junace!
ludost

Post by ludost »

aaaa jes odma' živnulo ovdje... :D
a čo'ek bi pomislio da će danas bit dosadno... :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

Mislim da bi se neki trebali drzati teme pez postiranja bezveznih slika i komentara koji nemaju veze sa temom nii istrazivanjem!

Ako se isfrustrirani :oops: postoje drugi nacini savladavanja frustracija.Duboko udahnite :oops: pa izdahnite :oops: pa opet duboko udahnite i tako nekoliko puta :oops:

I naravno :oops: ne pomisljajte,niti izgovarajte rijec piramida :D
Macuser

Post by Macuser »

Ali Gorane_35, to je sve brasno iz Semirovog dzaka (Atlantida, Hitler na Antartiku i piramida u Visokom). Kuzis, tip nam je napokon otvorio oci. Ne samo nama Bosancima (pomoz Bog junace El-Bosniaco), nego i cijelom svijetu.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Goran_35 wrote:Mislim da bi se neki trebali drzati teme pez postiranja bezveznih slika i komentara koji nemaju veze sa temom nii istrazivanjem!

Ako se isfrustrirani :oops: postoje drugi nacini savladavanja frustracija.Duboko udahnite :oops: pa izdahnite :oops: pa opet duboko udahnite i tako nekoliko puta :oops:

I naravno :oops: ne pomisljajte,niti izgovarajte rijec piramida :D
Griješiš. Fobije se najbolje liječe suočavanjem sa njima. Prredlažem da naprave piramidu od kartona i svaki dan provedu barem 30 minuta posmatrajući je.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Macuser wrote:Ali Gorane_35, to je sve brasno iz Semirovog dzaka (Atlantida, Hitler na Antartiku i piramida u Visokom). Kuzis, tip nam je napokon otvorio oci. Ne samo nama Bosancima (pomoz Bog junace El-Bosniaco), nego i cijelom svijetu.
Prijatelju :oops:

Nece ti biti lako :oops:

gdje god se okrenes - piramida :D I na zastavi :D i na pecatima :roll: i na dokumentima .... :roll: Svuda :oops:

Ako nista,mozes bar prestati tetrapak da kupujes :oops:
Pospanko

Post by Pospanko »

uhhh, umorio sam se danas. Par zuljeva na rukama od kopanja ali isplatilo se. Nove kamene ploce su otkrivene. Do ponedeljka ako se ovako nastavi raditi ima da bude pola brda otkopano.

Nego piramida ima. Ko ne vjeruje neka ode i pogleda. Ako sam ikada u zivotu vidio ljepsu piramidu od one nase Bosanske.

Zeznuo sam se sto sam otisao. Do sada sam sumnjao a sada sam otklonio sve sumnje u njeno postojanje i nekako mi bezze vise dolaziti na ovaj forum. Cak se ne mogu vise ni zezati :(.

Ovim arheolozima iz Bijeljine bih preporucio da traze skrivene masovne grobnice, mozda tako povrate svoj ugled u Bosni a i u svijetu.
wels

Post by wels »

Hajde ti ispavaj, se umorio si se.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

uhhh, umorio sam se danas. Par zuljeva na rukama od kopanja ali isplatilo se. Nove kamene ploce su otkrivene. Do ponedeljka ako se ovako nastavi raditi ima da bude pola brda otkopano.

Nego piramida ima. Ko ne vjeruje neka ode i pogleda. Ako sam ikada u zivotu vidio ljepsu piramidu od one nase Bosanske.

Zeznuo sam se sto sam otisao. Do sada sam sumnjao a sada sam otklonio sve sumnje u njeno postojanje i nekako mi bezze vise dolaziti na ovaj forum. Cak se ne mogu vise ni zezati .

Ovim arheolozima iz Bijeljine bih preporucio da traze skrivene masovne grobnice, mozda tako povrate svoj ugled u Bosni a i u svijetu.
burazeru izvini ako sam danas tebi malo sta ruzno reko , ali sa ovim postom zasluzio si moj respekt, svaka ti cast

ako bog da , piramida se mora prekopat, nema nemoze nema necu , nema ne ide, piramida se mora prekopat :x jer je to od nacionalog ineteresa , i da ovi nesto pokusaju uhljupci treba ih prebit, i noge i ruke :x da proklinju mater sto ih je rodila :x
Macuser

Post by Macuser »

Sa arheoloskog foruma (Archaeologica.org):

Anonymous wrote:
so you dont believe that there is a pyramid under the hill ????

Rokcet Scientist:
"Believe"...?
This forum is about science, Anon. Not about religion. "Believe" is the stupidest word in science.
Macuser

Post by Macuser »

El-bosniaco wrote: i da ovi nesto pokusaju uhljupci treba ih prebit, i noge i ruke :x da proklinju mater sto ih je rodila :x
Zaklati El-Bosniaco, zaklati. Treba ih zaklati. Reci otvoreno. Moderator na ovom forumu se ponasa kao holandski plavi sljemovi u Srebrenci.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ja mislim da ti macuser nocni more imas od ove piramide :-?

tebi kad se spomene bosanska piramida, prepanes se ko vampir krsta :lol: :lol:

macuser , buuu piramida :lol:

bjezi maci , bjezi eto je.... :lol:
ludost

Post by ludost »

Gospodin profesor doktor arheologije Semir Osmanagić je zaista ujedinitelj! Uspio je ujediniti bosanskohercegovačke naučnike bar oko jedne stvari. Živio Osmanagić! :thumbup:
Goran_35

Post by Goran_35 »

Treba zastavu mjenjati :oops:

Image
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Gospodin profesor doktor arheologije Semir Osmanagić je zaista ujedinitelj! Uspio je ujediniti bosanskohercegovačke naučnike bar oko jedne stvari. Živio Osmanagić!
jeli to sala ili ?? :D ako nije jesi l to mozda preo u piramidase ??? ako jesi da ti cestitamo :D i da ti zazelimo svako dobro na ovom svijetu :D
Locked