Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:
ludvig wrote:@Ludost,

Jedno ozbiljno pitanje:

Da li si imao prilike penjati se na Sinaj?
Zdravo Ludvig! Kako si? Čuj, ovdje na ovoj temi ti se svi, a posebno moderatori, strogo drže zadanih tema. Zbog toga ne znam smijem li ti odgovoriti na tvoje pitanje. A ako se dobro sjećam i ti si prije upozoravao da se ljudi drže zadanog?
U pravu si i zato cu objasniti. Na sinaju nema niceg osim tvdrnji Egipcana da je tu Mojsije primio 10 zapovijedi od boga. Nema nista, apsolutno nista. U blizini ima manastir svete Katarine, ali od njega do vrha Sinaja je rijeka turista svaku noc. Sve zahvaljujuci promociji.
ludost wrote:
Šteta što ne poznaješ doktora Osmanagića! Kako da ga sad upoznamo s ovim epohalnim otkrićem - da je ispod svakog srednjovjekovnog grada u Bosni jedna drevna piramida? :roll:
Pa obrati mu se e-mailom, nije on Imamovic ili Fejzagicka da se ne zna sluziti naprednim tehnologijama. :D
Qler

Post by Qler »

sinoc sam u 00h bio na piramidi :D:D nismo imali pametnijeg posla pa svratili :) kako su nas ljudi cudno gledali kad smo pitali kojim putem :D:D
Sensei

Post by Sensei »

Image
ludost

Post by ludost »

ludvig wrote:
ludost wrote:
ludvig wrote:@Ludost,

Jedno ozbiljno pitanje:

Da li si imao prilike penjati se na Sinaj?
Zdravo Ludvig! Kako si? Čuj, ovdje na ovoj temi ti se svi, a posebno moderatori, strogo drže zadanih tema. Zbog toga ne znam smijem li ti odgovoriti na tvoje pitanje. A ako se dobro sjećam i ti si prije upozoravao da se ljudi drže zadanog?
U pravu si i zato cu objasniti. Na sinaju nema niceg osim tvdrnji Egipcana da je tu Mojsije primio 10 zapovijedi od boga. Nema nista, apsolutno nista. U blizini ima manastir svete Katarine, ali od njega do vrha Sinaja je rijeka turista svaku noc. Sve zahvaljujuci promociji.
ludost wrote:
Šteta što ne poznaješ doktora Osmanagića! Kako da ga sad upoznamo s ovim epohalnim otkrićem - da je ispod svakog srednjovjekovnog grada u Bosni jedna drevna piramida? :roll:
Pa obrati mu se e-mailom, nije on Imamovic ili Fejzagicka da se ne zna sluziti naprednim tehnologijama. :D
Molim moderatora da vodi računa o skretanjima s teme! Ovdje razgovaramo o Visočkoj piramidi!

P.S. Ludviže, oprosti.
ILIR_

Post by ILIR_ »

ludvig wrote:

:D :D
ILIR_

Post by ILIR_ »

nesto nema uopce novih slika otkopavanja.
:( :(
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:
ludvig wrote:
ludost wrote: Zdravo Ludvig! Kako si? Čuj, ovdje na ovoj temi ti se svi, a posebno moderatori, strogo drže zadanih tema. Zbog toga ne znam smijem li ti odgovoriti na tvoje pitanje. A ako se dobro sjećam i ti si prije upozoravao da se ljudi drže zadanog?
ludost wrote:
Molim moderatora da vodi računa o skretanjima s teme! Ovdje razgovaramo o Visočkoj piramidi!

P.S. Ludviže, oprosti.
Promocija kao bitan segment marketinskog plana fondacije, je itekako vezana za Visocku piramidu.

P.s. Ludosti oprosti.
black

Post by black »

ludvig ne moras ti meni naglasavati vec sam danas par puta upozorio ali ne postujete tako da bi neki mogli i na hladjenje par dana
Last edited by black on 21/04/2006 17:55, edited 1 time in total.
ILIR_

Post by ILIR_ »

Sensei wrote:Image
Amon Ba - sa Visokog.
artzy

Post by artzy »

radeljas wrote:nakon odlicnog teskta ivana lovrenovica u feralu pod naslovom:
"semirovi viseci vrtovi", mislim da svi koji nekriticki podrzavaju osmanagica i prekopavanje srednjevjekovnog grada trebaju otici tamo i lupati glavom o ono kamenje koje je izrovio.
a svi koji nemaju argumenata, pa nesto kao ruze, etiketiraju ivana lovrenovica su pokazali koliki su primitivci i koliko im cinjenice, argumenti, nauka i istorija ne znace nista ...

http://feral.mediaturtle.com/look/weekl ... rSection=1

citajte i obrazujte se ... a ne vjerujte avazu i semiru i njegovoj medijskoj kampanji prodaje lijepih zelja ...
Da se razumijemo - Lovernovic je pametan i nacitan ali njegovi motivi su najcesce nejasni.
Semir nije osobit strucnjak. Vise radoznali zanesenjak. Semirova stranica, knjige i teze/hipoteze u vezi sa "vladarima svijeta" se mogu naci na bar dvije stotine drugih stranica/publikacija. Rijec je o stvarima koje zvuce fantasticno, intrigantno i koje nije osobito lako dokazati. Sve prilicno mutno... sta rade i koje tajne imaju slobodni zidari i tako to....

Lovrenovic je koristan jer redovno i zrelo kritikuje pojave u drustvu vezane za povijest ali ne vidim osobite poente u njegovom tekstu.

Vec je navaljano dosta gluposti oko ovog iskopavanja od "Semirove grabezljivosti" (kao da hoce covjek da zaradi milone) preko "urote mudzahedinso-SDAovske" (gdje neki islamisticki elemenat zeli piramidu za nekakav cilj) pa do "politicke urote" (dje neki politicko-kriminalni krugovi zele nepostojecu piramidu iskoristiti za prenje nekog novca).

No; Semirova strucnost nije uopste u pitanju niti je uopste bitna ovdje. Kako ja to vidim; on moze biti potpuni diletant - to nema nikakve veze ni sa cim - on hoce da iskopa piramidu za koju vjeruje da postoji.

Ako piramida nije tamo bit ce to izvjesna blamaza i nikom nista. Volio bih da mi neko pojasni kakva "steta erheoloskom blagu" bi mogla da bude nanesena ovdje. Jedino sto moze da se desi je da arheolosko blago bude ISKOPANO. Onda i ako nema piramide - nije bitno jer cemo pronaci nesto sto nismo vidjeli prije pa ce nase arheolosko blago to i postati; predmeti koje vidimo a ne misaona imenica.

Ako je upravo iskopana pramida onda je vrlo nebitno sta kaze neki Blagoje Govedarica i jos manje je bitno sta on predaje i u kojoj skoli.

Semir "malo" lupa kad govori o Ilirima/Prailirima jer te stvari nije lako tek tako povezati ali nije nemoguce da su postojali neki PRA-PraIliri. Na taj nacin opet nema veze sta je nauka dokazala a sta nije...

Htjedoh samo reci da Lovrenovicev napis ne govori nista niti dokazuje ista. Njegove izjave "...upozoravaju rijetki i nemoćni znanstvenici...", "...opasnost od šarlatanerije, koja prijeti uništavanjem predragocjenih kulturnih nalazišta." nisu nista drugo do misljenje vrijedno upravo koliko i misljenje bilo koga na ovom forumu.

Obratite paznju na ovo nemocni znanstvenici i predragocjenih kulturnih nalazišta. Zasto ti nemocni znanstvenici ne postanu mocni i zasucu rukave i prekopaju upravo ta nalazista. Gdje ste "naucnici"?

Treba da jedan sanjar odluci da nesto uradi pa da "...arheolozi iz Zemaljskog muzeja i povjesničari-antičari s Filozofskog fakulteta u Sarajevu..." pocnu cupati svoje kose??? umjesto da se necim bave?

Zasto Lovrenovic ne motivira te strucnjake da mu iskopaju grobnicu Stjepana Kotromanica? Zasto to ne rade umjesto da cupaju kose? Zasto Lovrenovic sam ne ode i trazi nacina da se to uradi ako mu je do toga toliko stalo? Izgleda da potrebno znanje o kome govori on i posjeduje.

Bilo piramide ili ne bilo sva ova frka moze biti korisna. Historija i arheologija postaju na lijep nacin uzbudljive nasim ljudima.

Vidljiv je otpor sujete kod onih koji su odsjedili par (ili vise) godina na fakultetu jer neko otkopava piramidu a to nisu oni. Neko otkopava piramidu a niko nije njih nista pitao.

Ako se ova piramida stvarno ukaze i Lovrenovic ce shvatiti da diploma nema nikakvog znacenja. Autoritet i karakter se pokazuju djelima i samo djelima.

Sramotno je za nekog s prilicnim ugledom nazivati ovo otkopavanje "...spektakularnom demonstracijom voluntarizma i vandalizma...". Citajuci Lovrenoviceve tekstove vec godinama moram reci da me nije iznenadilo.
Raji se izvinjavam za gnjavazu - mi smo ipak ovdje da se malo zabavimo... :-)
ludvig

Post by ludvig »

Odlicna vijest vezana za Visocku piramidu. Vjerujem, da ce joj se Ludost, kao "novovjernik :-) " najvise obradovati

http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... =&ucat=10&
ILIR_

Post by ILIR_ »

black wrote:ludvig ne moras ti meni naglasavati vec sam danas par puta upozorio ali ne postujete tako da bi neki mogli i na hladjenje par dana

Ma ba, gospodin Komandant Black -
nadam se da neces uraditi taj nedemokratican i neliberalan korak -
jel bolje je ne imati censuru u forumima -
ja volim obe strane -
piramidase i antipiramidase -
i to samo obogacuje sadrzaj foruma -
i malo sale i prepucavanja ne skodi -

ja mislim (nadam se ne gresim) :( :D

A mislim da vi ste liberalan moderator takodje. :D

P.S. O vrlo strogim ozbiljnom i naucnom debatu o Piramidama u Bosni mozemo otvoriti jedan forum u National Geografic web sajtu. :D
Last edited by ILIR_ on 21/04/2006 18:06, edited 1 time in total.
ludost

Post by ludost »

hrasno38 wrote:Pa dragi prijatelju zar ti moram nacrtati da nikada nisam rekao da je to tamo piramida nego samo da ima nesto sto je vrijedno istrazivanja i to je sve.
ludvig wrote:Ne tvrdim da sam vidio dokaze o postojanju piramide, ali o postojanju neke gradjevine sigurno.
Da li se ovo meni priviđa, ili se ploča počela laganjeze okretati?!
I to samo nekoliko dana nakon iznošenja epohalnih dokaza da se radi o Piramidi?
Nećete valjda reći da je nema?? Pa šta je onda, ako nije piramida? Srednjevjekovni grad??
Eeee, ovi antipiramidaši...
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote: Nećete valjda reći da je nema?? Pa šta je onda, ako nije piramida? Eeee, ovi antipiramidaši...
Hajd sad fino nadji moj ili post od uvazenog forumasa Hrasno, gdje se tvrdi da piramide ima :-)

Pustimo ljude da rade, teza je njihova i oni ce je dokazati, ili nece. Za sada razultati su im odlicni :thumbup: Na polju promocije, posebno :bih:

EDIT: nego, vidim naucio si se i fino quotat :D Jos samo da naucis linkat na odredjen post, ako hoces mogu ti upute poslati na PM, ipak je ovo podforum edukacija. :D
ILIR_

Post by ILIR_ »

artzy wrote:
radeljas wrote:nakon odlicnog teskta ivana lovrenovica u feralu pod naslovom:
"semirovi viseci vrtovi", mislim da svi koji nekriticki podrzavaju osmanagica i prekopavanje srednjevjekovnog grada trebaju otici tamo i lupati glavom o ono kamenje koje je izrovio.
a svi koji nemaju argumenata, pa nesto kao ruze, etiketiraju ivana lovrenovica su pokazali koliki su primitivci i koliko im cinjenice, argumenti, nauka i istorija ne znace nista ...

http://feral.mediaturtle.com/look/weekl ... rSection=1

citajte i obrazujte se ... a ne vjerujte avazu i semiru i njegovoj medijskoj kampanji prodaje lijepih zelja ...
Da se razumijemo - Lovernovic je pametan i nacitan ali njegovi motivi su najcesce nejasni.
Semir nije osobit strucnjak. Vise radoznali zanesenjak. Semirova stranica, knjige i teze/hipoteze u vezi sa "vladarima svijeta" se mogu naci na bar dvije stotine drugih stranica/publikacija. Rijec je o stvarima koje zvuce fantasticno, intrigantno i koje nije osobito lako dokazati. Sve prilicno mutno... sta rade i koje tajne imaju slobodni zidari i tako to....

Lovrenovic je koristan jer redovno i zrelo kritikuje pojave u drustvu vezane za povijest ali ne vidim osobite poente u njegovom tekstu.

Vec je navaljano dosta gluposti oko ovog iskopavanja od "Semirove grabezljivosti" (kao da hoce covjek da zaradi milone) preko "urote mudzahedinso-SDAovske" (gdje neki islamisticki elemenat zeli piramidu za nekakav cilj) pa do "politicke urote" (dje neki politicko-kriminalni krugovi zele nepostojecu piramidu iskoristiti za prenje nekog novca).

No; Semirova strucnost nije uopste u pitanju niti je uopste bitna ovdje. Kako ja to vidim; on moze biti potpuni diletant - to nema nikakve veze ni sa cim - on hoce da iskopa piramidu za koju vjeruje da postoji.

Ako piramida nije tamo bit ce to izvjesna blamaza i nikom nista. Volio bih da mi neko pojasni kakva "steta erheoloskom blagu" bi mogla da bude nanesena ovdje. Jedino sto moze da se desi je da arheolosko blago bude ISKOPANO. Onda i ako nema piramide - nije bitno jer cemo pronaci nesto sto nismo vidjeli prije pa ce nase arheolosko blago to i postati; predmeti koje vidimo a ne misaona imenica.

Ako je upravo iskopana pramida onda je vrlo nebitno sta kaze neki Blagoje Govedarica i jos manje je bitno sta on predaje i u kojoj skoli.

Semir "malo" lupa kad govori o Ilirima/Prailirima jer te stvari nije lako tek tako povezati ali nije nemoguce da su postojali neki PRA-PraIliri. Na taj nacin opet nema veze sta je nauka dokazala a sta nije...

Htjedoh samo reci da Lovrenovicev napis ne govori nista niti dokazuje ista. Njegove izjave "...upozoravaju rijetki i nemoćni znanstvenici...", "...opasnost od šarlatanerije, koja prijeti uništavanjem predragocjenih kulturnih nalazišta." nisu nista drugo do misljenje vrijedno upravo koliko i misljenje bilo koga na ovom forumu.

Obratite paznju na ovo nemocni znanstvenici i predragocjenih kulturnih nalazišta. Zasto ti nemocni znanstvenici ne postanu mocni i zasucu rukave i prekopaju upravo ta nalazista. Gdje ste "naucnici"?

Treba da jedan sanjar odluci da nesto uradi pa da "...arheolozi iz Zemaljskog muzeja i povjesničari-antičari s Filozofskog fakulteta u Sarajevu..." pocnu cupati svoje kose??? umjesto da se necim bave?

Zasto Lovrenovic ne motivira te strucnjake da mu iskopaju grobnicu Stjepana Kotromanica? Zasto to ne rade umjesto da cupaju kose? Zasto Lovrenovic sam ne ode i trazi nacina da se to uradi ako mu je do toga toliko stalo? Izgleda da potrebno znanje o kome govori on i posjeduje.

Bilo piramide ili ne bilo sva ova frka moze biti korisna. Historija i arheologija postaju na lijep nacin uzbudljive nasim ljudima.

Vidljiv je otpor sujete kod onih koji su odsjedili par (ili vise) godina na fakultetu jer neko otkopava piramidu a to nisu oni. Neko otkopava piramidu a niko nije njih nista pitao.

Ako se ova piramida stvarno ukaze i Lovrenovic ce shvatiti da diploma nema nikakvog znacenja. Autoritet i karakter se pokazuju djelima i samo djelima.

Sramotno je za nekog s prilicnim ugledom nazivati ovo otkopavanje "...spektakularnom demonstracijom voluntarizma i vandalizma...". Citajuci Lovrenoviceve tekstove vec godinama moram reci da me nije iznenadilo.
Raji se izvinjavam za gnjavazu - mi smo ipak ovdje da se malo zabavimo... :-)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
ludost

Post by ludost »

ludvig wrote:Hajd sad fino nadji moj ili post od uvazenog forumasa Hrasno, gdje se tvrdi da piramide ima
Eto, i Nuhanović kaže da ovi što ne vjeruju u postojanje piramide, da ne vjeruju u Bosnu: http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... =&ucat=10&. Ludvig, hvala za link!
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:
ludvig wrote:Hajd sad fino nadji moj ili post od uvazenog forumasa Hrasno, gdje se tvrdi da piramide ima
Eto, i Nuhanović kaže da ovi što ne vjeruju u postojanje piramide, da ne vjeruju u Bosnu: http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... =&ucat=10&. Ludvig, hvala za link!
Eto vidis :-) :bih:

Znao sam ja da ce se tebi taj tekst svidjeti :D
ludost wrote:Ludvig, hvala za link!
Nema na cemu, brate piramidasu :D
Sensei

Post by Sensei »

Image
ludost

Post by ludost »

ludvig wrote:Ne tvrdim da sam vidio dokaze o postojanju piramide, ali o postojanju neke gradjevine sigurno.
Nego, Ludvig, ako već ne vjeruješ u piramidu, šta ti se čini da bi moglo biti? Kakva bi to građevina bila, ova koju spominješ?

Dio neke utvrde? Možda nekog srednjovjekovnog grada? Nemoj mi samo reći da bi mogla biti i nekropola! To bi me dotuklo, taman ugledah svjetlo na kraju tunela! :roll:
ILIR_

Post by ILIR_ »

Stvarno, vec i za ovaj letnji sezon - sa dobrom reklamom i pormocijom moglo bi se dovesti puno turista iz cijelog svijeta - bila ili ne bila piramida -

jel za ovaj sezon znatizeljnim turistima bi bilo vazno i intereantno da kazu da su bili ili da budu na prvim danima senzacionalnog (ili "senzacionalnog") otkrica piramida u Evropi (iz neke drvene civilizacije).

Nije to nikakva laz - i oni nisu naivni - uostalom oni zele da putuju i da se zabave u prvom planu, vidjeci nova mjesta, razlicite kulture itd.

:D :shock: :D
"Danas sam na piramidu došao sa mojim prijateljima iz Dubrovnika koji vjeruju u postojanje ove piramide i žele da je predstave svijetu. To su ljudi koji imaju svoje agencije i spremni su već sada da počnu sa organizovanim dolaskom turista iz Amerike, Engleske, Francuske, Rusije, arapskih zemalja i da im već sada na početku pokažu dokle se došlo sa radovima. Za 5-10 godina bit će velika stvar reći kako ste bili na samom početku istraživanja piramide koja će promijeniti tok historije."
http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... m=&ucat=10&

Emir Nuhanović:"Ja sam bio u Senatu Italije sa svojim prijateljima i dogovarao da Ministarstvo kulture Italije se aktivno uključi u realizaciju projekta Bosanska piramida sunca. Ja sam tražio da napravimo jedan veliki bosansko-talijanski koncert. U pregovorima smo sa Bocellijem i mislim da je on osoba koja može dati pečat ovim piramidama. Sa gospodinom Vidom Peričićem iz Dubrovnika koji je direktor dubrovačkog festivala "Tino Patijera" dogovorili smo da jedan koncert u junu mjesecu napravimo u Sarajevu ili ovdje pod piramidama ovisno od vremena i da bude upravo posvećen piramidama.Njegov ovogodišnji festival će biti posvećen piramidama, a velike su prilike da dovedemo i Carerasa na ovaj koncert i na piramidu i da preko takvih ljudi počnemo širiti istinu, a to će nam trebati, jer svaki pozitivan komentar znači mnogo za BiH i treba se pozitivnim komentarima suprotstaviti onima koji ne vjeruju u projekat, jer oni ne vjeruju u BiH."
adisio

Post by adisio »

primjetio sam kako ovi antipiramidasi/tracare/tetkice kako ih vec hocete zvati sve manje pobijaju dokaze o postojanju piramide, a sve vise se orijentisu na ismijavanje Semirovih ranijih radova.

Hajde izgleda vazno je da se nesto pise, a to sto je nerelativno nema nikakve veze :-D
ludvig

Post by ludvig »

ludost wrote:
Nego, Ludvig, ako već ne vjeruješ u piramidu, šta ti se čini da bi moglo biti? Kakva bi to građevina bila, ova koju spominješ?

Dio neke utvrde? Možda nekog srednjovjekovnog grada? Nemoj mi samo reći da bi mogla biti i nekropola! To bi me dotuklo, taman ugledah svjetlo na kraju tunela! :roll:
Pa obzirom da je teza na kojoj se zasnivaju iskopavanja da se radi o piramidama, pustimo fondaciju da odradi svoj posao. Ne bih prejudicirao rezultate. :D
ILIR_

Post by ILIR_ »

ludvig wrote:
ludost wrote:
Eto vidis :-) :bih:

Znao sam ja da ce se tebi taj tekst svidjeti :D
ludost wrote:Ludvig, hvala za link!

Nema na cemu, brate piramidasu :D

Grijeska - antipiramidas jos se nije transformirao u piramidase.
:D
ILIR_

Post by ILIR_ »

Sensei wrote:Image

Evo, ove su prve rentgen-slike tunela i kanala ispod piramide uzete od strane NASA-e.
wels

Post by wels »

ludost wrote:

Meni lichi,isto kao neka piramida sto su pravili stari Egiptjani nekad davno kad nisu bili muslimani. :-)
Stvarno, samo fali pjesak okolo. :) :D :)
Locked