Prenj wrote:
40 novih stranica za 7 dana.
Lijepo je sto ce sve faze ovog naseg doprinosa istoriji svjetske ublehe biti tako detaljno dokumentovane.
Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
- kriticarka_nikova
Ne zna se ko je gori,Tita mi
il piramidashi il antipiramidashi..........
il piramidashi il antipiramidashi..........
-
Prenj
Prvo, hvala na pazljivom citanju mojih postova.ludvig wrote:Prenj wrote:
40 novih stranica za 7 dana.
Lijepo je sto ce sve faze ovog naseg doprinosa istoriji svjetske ublehe biti tako detaljno dokumentovane.![]()
Obratiti paznju na naravnoPrenj wrote: Naravno, o visockoj piramidi, National Geographic nije do sada objavio niti jednog jedinog reda.
Drugo, da vijest je napokon objavljena, ali s kakvim naslovom?
- terapija
U doba mora nije bilo poznato zeljezoseljak_cojek wrote:Bilo, ja šta je.kriticarka_nikova wrote:Ej a ne znam gdje da ovo postavim,al hajd evo ovdje cu......
Moj komsija je prije 4 godine u basti iskopao kamen na kom se nalazi otisak zvijezde,nesto kao fosil....
Ako se jos dokaze da je ovdje nekad bilo more..........![]()
Zivim u Gradaccu,nekoliko km od Posavine
Šta misliš otkud one halke po bosanskim planinama.
Morali su ljudi neđe pripet lađe.
- DaysleepeR
Vidim ove ocajnicke postove u smislu kao "National Geographic samo prenosi vijest"
Nemogu da vjerujem koliko se nisko neko jos moze spustiti da sad ulazi u neke kontekste i smisao objavljenog teksta.
Prenj, postajes smijesan majke mi, a dobar si diskutant
Bolje nemoj ucestvovati u ovoj diskusiji, ode ti ugled covjece
National Geographic prvo nije news agencija da ista prenosi, a drugo toliko je ubleha u svijetu koje National Geographic jednostavno ignorise.Legolas wrote:Naravno kad se ne radi o studijskom članku, već samo o prenošenju vijesti. Taj i taj, tamo i tamo, tvrdi to i to.
Nemogu da vjerujem koliko se nisko neko jos moze spustiti da sad ulazi u neke kontekste i smisao objavljenog teksta.
Last edited by DaysleepeR on 21/04/2006 09:34, edited 1 time in total.
-
ludvig
Sve postove koji nisu na ignore, citam pazljivo, a posebno ove blentave.Prenj wrote:
Prvo, hvala na pazljivom citanju mojih postova.
Prenj wrote:
Drugo, da vijest je napokon objavljena, ali s kakvim naslovom?
Prenj wrote: Naravno, o visockoj piramidi, National Geographic nije do sada objavio niti jednog jedinog reda.
-
Prenj
Ako bi bio ljubazan da prevedes vijest iz NG, sa originalnom interpunkcijomDaysleepeR wrote:Vidim ove ocajnicke postove u smislu kao "National Geographic samo prenosi vijest"
National Geographic prvo nije news agencija da ista prenosi, a drugo toliko je ubleha u svijetu koje National Geographic jednostavno ignorise.
http://news.nationalgeographic.com/news ... ramid.html
-
ludvig
Prenj wrote: Ako bi bio ljubazan da prevedes vijest iz NG, sa originalnom interpunkcijom
Prenj wrote: Naravno, o visockoj piramidi, National Geographic nije do sada objavio niti jednog jedinog reda.
- DaysleepeR
Tekst je vise nego afirmativan i pozitivan.Prenj wrote:Ako bi bio ljubazan da prevedes vijest iz NG, sa originalnom interpunkcijomDaysleepeR wrote:Vidim ove ocajnicke postove u smislu kao "National Geographic samo prenosi vijest"
National Geographic prvo nije news agencija da ista prenosi, a drugo toliko je ubleha u svijetu koje National Geographic jednostavno ignorise.
U njemu nema ni Zilhe ni Imamovica ni vasih nebuloznih kontrateza.
Tekst nas obavjestava da se uskoro istrazivanju pridruzuju egipatski arheolozi sto svemu daje znacaj.
I jako bitna stvar, tekst ne zavrsava sa pitanjem " da li je tu zaista piramida ili samo ludjacki cin amatera " nego sa konstatacijom da ce ovo ljeto biti veoma uzbudljivo.
Mislim da se bolja promocija piramidi nije mogla desiti.
- seljak_cojek
Te halke i nisu rađene od željeza nego od posebne legure kriptonita, stroncijuma i argona koja je odlivana u odsustvu gravitacije, negdje u Lagranžovoj tačKi između mjeseca i zemlje. Ti uslovi su omogućili leguri da stvori strukturu koja samo podsjeća na strukturu željeza.terapija wrote:U doba mora nije bilo poznato zeljezoseljak_cojek wrote:Bilo, ja šta je.kriticarka_nikova wrote:Ej a ne znam gdje da ovo postavim,al hajd evo ovdje cu......
Moj komsija je prije 4 godine u basti iskopao kamen na kom se nalazi otisak zvijezde,nesto kao fosil....
Ako se jos dokaze da je ovdje nekad bilo more..........![]()
Zivim u Gradaccu,nekoliko km od Posavine
Šta misliš otkud one halke po bosanskim planinama.
Morali su ljudi neđe pripet lađe.))
Ne mogu vjerovati da to nisi znao.
-
Prenj
Ne kontam cemu cudjenje, jer ova vijest u NG je izasla 20.4., citirani post je napisan 7.4.ludvig wrote:Prenj wrote: Ako bi bio ljubazan da prevedes vijest iz NG, sa originalnom interpunkcijom
http://news.nationalgeographic.com/news ... ramid.htmlPrenj wrote: Naravno, o visockoj piramidi, National Geographic nije do sada objavio niti jednog jedinog reda.
![]()
![]()
-
Prenj
Mozes li nam samo prevesti, bez interpretacije, molim te.DaysleepeR wrote:Tekst je vise nego afirmativan i pozitivan.Prenj wrote:Ako bi bio ljubazan da prevedes vijest iz NG, sa originalnom interpunkcijomDaysleepeR wrote:Vidim ove ocajnicke postove u smislu kao "National Geographic samo prenosi vijest"
Tekst nas obavjestava da se uskoro istrazivanju pridruzuju egipatski arheolozi sto svemu daje znacaj.
I jako bitna stvar, tekst ne zavrsava sa pitanjem " da li je tu zaista piramida ili samo ludjacki cin amatera " nego sa konstatacijom da ce ovo ljeto biti veoma uzbudljivo.
- DaysleepeR
Nemam vjeruj mi pametnijeg posla nego da ti prevodim tekst.Prenj wrote:Mozes li nam samo prevesti, bez interpretacije, molim te.DaysleepeR wrote:Tekst je vise nego afirmativan i pozitivan.Prenj wrote: Ako bi bio ljubazan da prevedes vijest iz NG, sa originalnom interpunkcijom
Ako vec neznas engleski, zamoli nekog da ti prevede, posto je ocigledno da ga ne kontas.
-
ludvig
Gdje ti vidis cudjenje?Prenj wrote:Ne kontam cemu cudjenje, jer ova vijest u NG je izasla 20.4., citirani post je napisan 7.4.ludvig wrote:Prenj wrote: Ako bi bio ljubazan da prevedes vijest iz NG, sa originalnom interpunkcijom
http://news.nationalgeographic.com/news ... ramid.htmlPrenj wrote: Naravno, o visockoj piramidi, National Geographic nije do sada objavio niti jednog jedinog reda.
![]()
![]()
- DaysleepeR
Nisu uvrede, ali nemogu da vjerujem da ne vidis kako je tekst pozitivan.Prenj wrote:Zasto sve ove diskusije moraju zavrsiti uvredama?DaysleepeR wrote:
Nemam vjeruj mi pametnijeg posla nego da ti prevodim tekst.
Ako vec neznas engleski, zamoli nekog da ti prevede, posto je ocigledno da ga ne kontas.
Ja sam ga procitao bar 5 puta da probam naci negativni kontekst i stvarno ga nisam nasao.
Hajmo racionalno razmisljati.
Zar nije iz tvoje pozicije pametnije zagovarati da je i National Georaphic nasjeo na pricu, nego zagovarati da se National Geographic ismijava, distancira ili samo prenosi vijest?
National Geographic zna biti veoma ostar kad su laici i ublehe u pitanju, ali u ovom tekstu to nije slucaj.
- seljak_cojek
Evo još "ublehaša"
http://www.livescience.com/history/0604 ... ramid.html
-
Prenj
Ako mislis da je svrha boravka na forumu u igranju djecijih igara, sto se mene tice, mozes nastaviti i sam.ludvig wrote:Gdje ti vidis cudjenje?Prenj wrote: Ne kontam cemu cudjenje, jer ova vijest u NG je izasla 20.4., citirani post je napisan 7.4.![]()
![]()
![]()
-
ludvig
seljak_cojek wrote:Evo još "ublehaša"
E Dani, Dani, sreca da postoji strana stampa...
-
ludvig
Nemoj nam sad i ti otici, taman si u pilaniPrenj wrote: Ako mislis da je svrha boravka na forumu u igranju djecijih igara, sto se mene tice, mozes nastaviti i sam.
-
Pospanko
Pa zasto mi @Prenja dirate. Nemoj da budete takvi. Covjek rekao da nije objavio, evo oni objavili. @Prenj kaze da nema piramide a onim gore sto kopaju je da dokazu da ima. Ako dokazu @Prenj ce malo da bude tuzan, a onda ce da nosa maicu AMON.BA.
-
Propast1
Evo malo semirovih komentara iz njegovih best selera u BiH:
'Izgradio je prostorije unutar piramide'
Ludvig kad ces ici da vidis te prosorije unutar piramide?
'Zapravo, meni je ipak najinteresantnije pitanje ko je zapravo podigao ovu piramidu? I, ponovo, moj osjećaj je da nije ista civilizacija izgradila piramidu i zatim je duže vremena upotrebljavala. Kada je riječ o graditeljima, vjerovatno je riječ o utjecaju sa Zapada (iz Atlantika), koji se može naći na nizu primjera u Sredozemlju i obje Amerike'
evo jos malo semira
A to znači:
superiorni graditelji su bili malobrojni (!)
Grad im nije služio za stanovanje već za “energetsko napajanje” (!)
bili su pretežno spiritualna bića
objekti im nisu imali krovne konstrukcije radi nesmetanog prijema Sunčeve energije
Evo kako vas vidi vas Sem
Šest milijardi ljudi je ogromna energetska masa: mentalna, duhovna, materijalna. Svako od nas je, u suštini, samo energetska lopta. Kojoj treba energetski podsticaj, "hrana", da bi se održala i razvijala. Većina ljudi osnovne energetske potrebe zadovoljava hranom i pićem, zatim iskustvima različitog naboja: seksom, ljubavlju, moći, vladanjem nad drugima itd.
Oni pri i na vrhu piramide smišljeno i usmjereno dobivaju potrebnu (negativno nabijenu) energiju za vlastiti opstanak.
Sedam hiljada godina je stara ova naša (poslednja u nizu) zemaljska civilizacija. Dosadašnja historija je tipičan primjer manipuliranja masom energetskih lopti (ili "ljudi", kako mi sebe volimo nazivati). A da toga nismo svjesni.
'Izgradio je prostorije unutar piramide'
Ludvig kad ces ici da vidis te prosorije unutar piramide?
'Zapravo, meni je ipak najinteresantnije pitanje ko je zapravo podigao ovu piramidu? I, ponovo, moj osjećaj je da nije ista civilizacija izgradila piramidu i zatim je duže vremena upotrebljavala. Kada je riječ o graditeljima, vjerovatno je riječ o utjecaju sa Zapada (iz Atlantika), koji se može naći na nizu primjera u Sredozemlju i obje Amerike'
evo jos malo semira
A to znači:
superiorni graditelji su bili malobrojni (!)
Grad im nije služio za stanovanje već za “energetsko napajanje” (!)
bili su pretežno spiritualna bića
objekti im nisu imali krovne konstrukcije radi nesmetanog prijema Sunčeve energije
Evo kako vas vidi vas Sem
Šest milijardi ljudi je ogromna energetska masa: mentalna, duhovna, materijalna. Svako od nas je, u suštini, samo energetska lopta. Kojoj treba energetski podsticaj, "hrana", da bi se održala i razvijala. Većina ljudi osnovne energetske potrebe zadovoljava hranom i pićem, zatim iskustvima različitog naboja: seksom, ljubavlju, moći, vladanjem nad drugima itd.
Oni pri i na vrhu piramide smišljeno i usmjereno dobivaju potrebnu (negativno nabijenu) energiju za vlastiti opstanak.
Sedam hiljada godina je stara ova naša (poslednja u nizu) zemaljska civilizacija. Dosadašnja historija je tipičan primjer manipuliranja masom energetskih lopti (ili "ljudi", kako mi sebe volimo nazivati). A da toga nismo svjesni.
- seljak_cojek
I oni su namirisali lovu
http://www.msnbc.msn.com/id/12402157/
http://www.msnbc.msn.com/id/12402157/