Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
novel

Post by novel »

Prenj wrote::shock:
40 novih stranica za 7 dana.
Lijepo je sto ce sve faze ovog naseg doprinosa istoriji svjetske ublehe biti tako detaljno dokumentovane. :D
:D dok si ti spavao "Mujo" sebi otkrio piramidu :D
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Ne zna se ko je gori,Tita mi :D
il piramidashi il antipiramidashi.......... :D
Prenj

Post by Prenj »

ludvig wrote:
Prenj wrote::shock:
40 novih stranica za 7 dana.
Lijepo je sto ce sve faze ovog naseg doprinosa istoriji svjetske ublehe biti tako detaljno dokumentovane. :D
:-)
Prenj wrote: Naravno, o visockoj piramidi, National Geographic nije do sada objavio niti jednog jedinog reda.
Obratiti paznju na naravno :D
Prvo, hvala na pazljivom citanju mojih postova. :kravata:
Drugo, da vijest je napokon objavljena, ali s kakvim naslovom?
terapija

Post by terapija »

seljak_cojek wrote:
kriticarka_nikova wrote:Ej a ne znam gdje da ovo postavim,al hajd evo ovdje cu......
Moj komsija je prije 4 godine u basti iskopao kamen na kom se nalazi otisak zvijezde,nesto kao fosil....
Ako se jos dokaze da je ovdje nekad bilo more.......... :D
Zivim u Gradaccu,nekoliko km od Posavine :-)
Bilo, ja šta je.
Šta misliš otkud one halke po bosanskim planinama.
Morali su ljudi neđe pripet lađe.
U doba mora nije bilo poznato zeljezo :)))
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Vidim ove ocajnicke postove u smislu kao "National Geographic samo prenosi vijest"
Legolas wrote:Naravno kad se ne radi o studijskom članku, već samo o prenošenju vijesti. Taj i taj, tamo i tamo, tvrdi to i to.
National Geographic prvo nije news agencija da ista prenosi, a drugo toliko je ubleha u svijetu koje National Geographic jednostavno ignorise.

Nemogu da vjerujem koliko se nisko neko jos moze spustiti da sad ulazi u neke kontekste i smisao objavljenog teksta.

Prenj, postajes smijesan majke mi, a dobar si diskutant

Bolje nemoj ucestvovati u ovoj diskusiji, ode ti ugled covjece
Last edited by DaysleepeR on 21/04/2006 09:34, edited 1 time in total.
ludvig

Post by ludvig »

Prenj wrote:
Prvo, hvala na pazljivom citanju mojih postova.
Sve postove koji nisu na ignore, citam pazljivo, a posebno ove blentave. :-)
Prenj wrote:
Drugo, da vijest je napokon objavljena, ali s kakvim naslovom?
Prenj wrote: Naravno, o visockoj piramidi, National Geographic nije do sada objavio niti jednog jedinog reda.
:-) :-) :-)
Prenj

Post by Prenj »

DaysleepeR wrote:Vidim ove ocajnicke postove u smislu kao "National Geographic samo prenosi vijest"

National Geographic prvo nije news agencija da ista prenosi, a drugo toliko je ubleha u svijetu koje National Geographic jednostavno ignorise.

Nemogu da vjerujem koliko se nisko neko jos moze spustiti da sad ulazi u neke kontekste i smisao objavljenog teksta.

Ako bi bio ljubazan da prevedes vijest iz NG, sa originalnom interpunkcijom
http://news.nationalgeographic.com/news ... ramid.html
ludvig

Post by ludvig »

Prenj wrote: Ako bi bio ljubazan da prevedes vijest iz NG, sa originalnom interpunkcijom
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Prenj wrote:
DaysleepeR wrote:Vidim ove ocajnicke postove u smislu kao "National Geographic samo prenosi vijest"

Tekst je vise nego afirmativan i pozitivan.

U njemu nema ni Zilhe ni Imamovica ni vasih nebuloznih kontrateza.

Tekst nas obavjestava da se uskoro istrazivanju pridruzuju egipatski arheolozi sto svemu daje znacaj.

I jako bitna stvar, tekst ne zavrsava sa pitanjem " da li je tu zaista piramida ili samo ludjacki cin amatera " nego sa konstatacijom da ce ovo ljeto biti veoma uzbudljivo.

Mislim da se bolja promocija piramidi nije mogla desiti.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

terapija wrote:
seljak_cojek wrote:
kriticarka_nikova wrote:Ej a ne znam gdje da ovo postavim,al hajd evo ovdje cu......
Moj komsija je prije 4 godine u basti iskopao kamen na kom se nalazi otisak zvijezde,nesto kao fosil....
Ako se jos dokaze da je ovdje nekad bilo more.......... :D
Zivim u Gradaccu,nekoliko km od Posavine :-)
Bilo, ja šta je.
Šta misliš otkud one halke po bosanskim planinama.
Morali su ljudi neđe pripet lađe.
U doba mora nije bilo poznato zeljezo :)))
Te halke i nisu rađene od željeza nego od posebne legure kriptonita, stroncijuma i argona koja je odlivana u odsustvu gravitacije, negdje u Lagranžovoj tačKi između mjeseca i zemlje. Ti uslovi su omogućili leguri da stvori strukturu koja samo podsjeća na strukturu željeza.
Ne mogu vjerovati da to nisi znao.
Prenj

Post by Prenj »

ludvig wrote:
Prenj wrote: Ako bi bio ljubazan da prevedes vijest iz NG, sa originalnom interpunkcijom
Ne kontam cemu cudjenje, jer ova vijest u NG je izasla 20.4., citirani post je napisan 7.4.
Prenj

Post by Prenj »

DaysleepeR wrote:
Prenj wrote:

Tekst nas obavjestava da se uskoro istrazivanju pridruzuju egipatski arheolozi sto svemu daje znacaj.

I jako bitna stvar, tekst ne zavrsava sa pitanjem " da li je tu zaista piramida ili samo ludjacki cin amatera " nego sa konstatacijom da ce ovo ljeto biti veoma uzbudljivo.

Mozes li nam samo prevesti, bez interpretacije, molim te.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Prenj wrote:
DaysleepeR wrote:

Mozes li nam samo prevesti, bez interpretacije, molim te.
Nemam vjeruj mi pametnijeg posla nego da ti prevodim tekst.
Ako vec neznas engleski, zamoli nekog da ti prevede, posto je ocigledno da ga ne kontas.
Prenj

Post by Prenj »

DaysleepeR wrote:
Ako vec neznas engleski, zamoli nekog da ti prevede, posto je ocigledno da ga ne kontas.
Zasto sve ove diskusije moraju zavrsiti uvredama?
ludvig

Post by ludvig »

Prenj wrote:
ludvig wrote:
Ne kontam cemu cudjenje, jer ova vijest u NG je izasla 20.4., citirani post je napisan 7.4.
Gdje ti vidis cudjenje? :-)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Prenj wrote:
DaysleepeR wrote:
Zasto sve ove diskusije moraju zavrsiti uvredama?
Nisu uvrede, ali nemogu da vjerujem da ne vidis kako je tekst pozitivan.

Ja sam ga procitao bar 5 puta da probam naci negativni kontekst i stvarno ga nisam nasao.

Hajmo racionalno razmisljati.

Zar nije iz tvoje pozicije pametnije zagovarati da je i National Georaphic nasjeo na pricu, nego zagovarati da se National Geographic ismijava, distancira ili samo prenosi vijest?

National Geographic zna biti veoma ostar kad su laici i ublehe u pitanju, ali u ovom tekstu to nije slucaj.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Prenj

Post by Prenj »

ludvig wrote:
Prenj wrote: Ne kontam cemu cudjenje, jer ova vijest u NG je izasla 20.4., citirani post je napisan 7.4.
Gdje ti vidis cudjenje? :-)
Ako mislis da je svrha boravka na forumu u igranju djecijih igara, sto se mene tice, mozes nastaviti i sam.
ludvig

Post by ludvig »

seljak_cojek wrote:Evo još "ublehaša"
http://www.livescience.com/history/0604 ... ramid.html
:-) A nigdje informacije da je Imamovicevo djelo prevedeno na inglis. :-) Kako je samo magazin Dani to fino popratio sa tri zvjezdice. :-)

E Dani, Dani, sreca da postoji strana stampa... :-)
shin

Post by shin »

Spomenimo da je piramida zavjera, i najveca prevara do sada Image
ludvig

Post by ludvig »

Prenj wrote: Ako mislis da je svrha boravka na forumu u igranju djecijih igara, sto se mene tice, mozes nastaviti i sam.
Nemoj nam sad i ti otici, taman si u pilani :-)

Pospanko

Post by Pospanko »

Pa zasto mi @Prenja dirate. Nemoj da budete takvi. Covjek rekao da nije objavio, evo oni objavili. @Prenj kaze da nema piramide a onim gore sto kopaju je da dokazu da ima. Ako dokazu @Prenj ce malo da bude tuzan, a onda ce da nosa maicu AMON.BA.
Propast1

Post by Propast1 »

Evo malo semirovih komentara iz njegovih best selera u BiH:

'Izgradio je prostorije unutar piramide'

Ludvig kad ces ici da vidis te prosorije unutar piramide?

'Zapravo, meni je ipak najinteresantnije pitanje ko je zapravo podigao ovu piramidu? I, ponovo, moj osjećaj je da nije ista civilizacija izgradila piramidu i zatim je duže vremena upotrebljavala. Kada je riječ o graditeljima, vjerovatno je riječ o utjecaju sa Zapada (iz Atlantika), koji se može naći na nizu primjera u Sredozemlju i obje Amerike'

evo jos malo semira

A to znači:

superiorni graditelji su bili malobrojni (!)

Grad im nije služio za stanovanje već za “energetsko napajanje” (!)

bili su pretežno spiritualna bića

objekti im nisu imali krovne konstrukcije radi nesmetanog prijema Sunčeve energije

Evo kako vas vidi vas Sem

Šest milijardi ljudi je ogromna energetska masa: mentalna, duhovna, materijalna. Svako od nas je, u suštini, samo energetska lopta. Kojoj treba energetski podsticaj, "hrana", da bi se održala i razvijala. Većina ljudi osnovne energetske potrebe zadovoljava hranom i pićem, zatim iskustvima različitog naboja: seksom, ljubavlju, moći, vladanjem nad drugima itd.

Oni pri i na vrhu piramide smišljeno i usmjereno dobivaju potrebnu (negativno nabijenu) energiju za vlastiti opstanak.

Sedam hiljada godina je stara ova naša (poslednja u nizu) zemaljska civilizacija. Dosadašnja historija je tipičan primjer manipuliranja masom energetskih lopti (ili "ljudi", kako mi sebe volimo nazivati). A da toga nismo svjesni.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

I oni su namirisali lovu
http://www.msnbc.msn.com/id/12402157/
ludvig

Post by ludvig »

Propast1 wrote:Evo malo semirovih komentara iz njegovih best selera u BiH
Ako ne mozes nista njegovom uspjehu i rezultatima, pokusaj ga diskreditirati kao osobu.

Samo ti lose ide, sebe najvise provaljujes :-)
Locked