Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
znanje
šta dobijete kad sastavite:
očerupano brdo s minimum 5 strana +
+ igru sjenki u sabah jal u akšam +
+ Ćenga-city muzej evolucije +
+ sanjalicu koji će nasjest kustosu gornjeg muzeja i spiskat lovu s kreditnih kartica koje će otplaćivat do kraja života +
+ državni fond za finansiranje Ćenginih propalih projekata
PIRAMIDU SUNCAAAAAAHAHAHAHAHAHAHA
očerupano brdo s minimum 5 strana +
+ igru sjenki u sabah jal u akšam +
+ Ćenga-city muzej evolucije +
+ sanjalicu koji će nasjest kustosu gornjeg muzeja i spiskat lovu s kreditnih kartica koje će otplaćivat do kraja života +
+ državni fond za finansiranje Ćenginih propalih projekata
PIRAMIDU SUNCAAAAAAHAHAHAHAHAHAHA
- kekec
Sve ovo samo dokazuje koliko su ljudi na ovim prostorima LAKOVJERNI.
90-tih povjerovase da su nacionalno ugrozeni i desi se rat, propade drzava
koja je , realno gledajuci, imala dobre sanse, za nesto sto se danas zove
"europske integracije".
Danas, kako se vidi iz reakcija i komentara, ljudi vjeruju u postojanje necega,
sto nema sanse da postoji. Ali, masta radi svasta. U glavama
pojedinaca, pojavi se piramida, razvi se turizam, procvjeta iznenada ova
napacena i opljackana zemlja. A svakodnevni problemi, kako obicnog covjeka,
tako i cijele drzave, ostadose u sjenci. Niko vise i ne spominje penzionere,
poljoprivrednike, uvoz mnogo cega bespotrebnog i jos hiljadu/tisucu problema i problemcica.
Sta li se to krupno iza brda valja, dok "piramida" odvlaci paznju na drugu stranu.
P.S.
Ako je vec neko i napravio piramidu, zasto je nije napravio na mjestu danasnjeg grada,
zasto je prislonio uz druga brda. Ipak je piramida nesto, sto mora imati centralno mjesto.
Faraon gore, a robovi dole i pokorno slusaju.
"europske integracije".
poljoprivrednike, uvoz mnogo cega bespotrebnog i jos hiljadu/tisucu problema i problemcica.
Sta li se to krupno iza brda valja, dok "piramida" odvlaci paznju na drugu stranu.
P.S.
Ako je vec neko i napravio piramidu, zasto je nije napravio na mjestu danasnjeg grada,
zasto je prislonio uz druga brda. Ipak je piramida nesto, sto mora imati centralno mjesto.
-
znanje
kekec wrote:Sve ovo samo dokazuje koliko su ljudi na ovim prostorima LAKOVJERNI.
"europske integracije".
P.S.
Da se valja - valja! Od svih zapadnih kuća jedino provjereni nam "prijatelji" Bosne, BBC i Reuters, revnosno izvještavaju o "bosanskoj piramidi". Koje li slučajnosti da ni jedna od tih dvaju kuća nikada ni do dan-danas nije nazvala Bošnjake - Bošnjacima, nego isključivo koristi Milošević-Tuđman terminologiju "Srbi, Hrvati i Muslimani" umjesto ili logične - pravoslavci, katolici i muslimani, ili nametnute - Srbi, Hrvati, i Bošnjaci.
Valja li nam se valja...
-
El-bosniaco
i ja sam gledao juce emisji gdje gostovo osmanagic i kujundzic , svaka cast osmanagic, covjek je haos, nije umisljen stvarno milina ga slusati
osmanagica za predsjednika
osmanagica za predsjednika
-
mačak u čizmama
Bandera wrote:Zilka Kujundzić. Da jeli bilo zestoko ili normalno ,imali nade za dalje radove
nije bilo zestoko
jedini moguc nastup Zilke Kujundzic je profesionalan i argumentovan 100%
kao strucnjaka u svojoj oblasti, veoma je cijenim
- wels
Ugledni njemacki list "Stern" takodje izvjestava o bosanskoj piramidi:http://shortnews.stern.de/shownews.cfm? ... _id=330694
-
cernica
Moze li ko od raje da napravi tilt teksta razgovora koji je bio na TV izmedju Osmanagica i Zilke Kujundžić-Vejzagić i da postavi na ovaj forum ili da da neki link? Da i mi brate u inostranstvu vidimo ko je koga i kako ispreskako?
Zamolio bih takodjer raju da sve nove detalje koje znaju o ovoj temi da postaju na forum.
Da karem jos nesto: Ja, vala, na proljece idem dole. Ko zna, mozda iz Holivuda dodju da film snimaju, pa me kakva karijera strefi. Zavucu se u pecinu ispod brda, pa kad oni dodju - ja iz nje izadjem i karem: jeli ljudi, koja je godina danas?
Zamolio bih takodjer raju da sve nove detalje koje znaju o ovoj temi da postaju na forum.
Da karem jos nesto: Ja, vala, na proljece idem dole. Ko zna, mozda iz Holivuda dodju da film snimaju, pa me kakva karijera strefi. Zavucu se u pecinu ispod brda, pa kad oni dodju - ja iz nje izadjem i karem: jeli ljudi, koja je godina danas?
-
El-bosniaco
zilka kujundzic , vidi se da je kulturna i obrazovana osoba, a isto tako i omsnagic, sto se tiche dokaza , covjek je poklopio ,svaka castMoze li ko od raje da napravi tilt teksta razgovora koji je bio na TV izmedju Osmanagica i Zilke Kujundžić-Vejzagić i da postavi na ovaj forum ili da da neki link? Da i mi brate u inostranstvu vidimo ko je koga i kako ispreskako?
zilka je dosla tu bez ikakvih dokaza protiv omsanagica samo je govorila svoje misljenje
http://www.ntvhayat.com/home/video/show.php?cid=1 ovdje imas centralni dnevink, debata izmedju osmanagica i kujundzic
-
*Unreal*
Malo sam gledao prikaz sireg reljefa oko visocice na Google Earth-u...istina je da planina se izdvaja od ostalog reljefa u okolini...ne kazem da je piramida..ali jeste nesto drugacije...a za ta brda na filipinima...to je zona gdje su uvijek bili veliki tektonski pokreti..na ovoj slici vidis podrucja koja su "naj ugrozenija" u tom smislu
kao sto vidis bosna je u zelenoj zoni kao i ostatak evrope...prema tome ne mozemo porediti filipine i bosnu

-
znanje
[quote="*Unreal*"]Malo sam gledao prikaz sireg reljefa oko visocice na Google Earth-u...istina je da planina se izdvaja od ostalog reljefa u okolini...ne kazem da je piramida..ali jeste nesto drugacije...a za ta brda na filipinima...to je zona gdje su uvijek bili veliki tektonski pokreti..na ovoj slici vidis podrucja koja su "naj ugrozenija" u tom smislu
kao sto vidis bosna je u zelenoj zoni kao i ostatak evrope...prema tome ne mozemo porediti filipine i bosnu
Ne provaljuj se tako, zezaće te raja...
-
*Unreal*
Gdje sam se to provalio bogatiznanje wrote:*Unreal* wrote:Malo sam gledao prikaz sireg reljefa oko visocice na Google Earth-u...istina je da planina se izdvaja od ostalog reljefa u okolini...ne kazem da je piramida..ali jeste nesto drugacije...a za ta brda na filipinima...to je zona gdje su uvijek bili veliki tektonski pokreti..na ovoj slici vidis podrucja koja su "naj ugrozenija" u tom smislukao sto vidis bosna je u zelenoj zoni kao i ostatak evrope...prema tome ne mozemo porediti filipine i bosnu
ja ne vjerujem da je piramida....pa pod pretpostavkom da se radi o planini sam htjeo reci da su drugaciji bili utjecaji faktora kod stvaranja reljefa u razlicitmi dijelovima svijeta....a naravno ima Mnogo faktora koji utjecu na nastanak planina (erozija, vulkansa aktivnost, kretanje tektonskih ploca..i tako dalje)....i naravno da sam laik u ovoj temi...samo dajem svoje skromno misljenje
-
znanje
*Unreal* wrote:znanje wrote:Gdje sam se to provalio bogati*Unreal* wrote:Malo sam gledao prikaz sireg reljefa oko visocice na Google Earth-u...istina je da planina se izdvaja od ostalog reljefa u okolini...ne kazem da je piramida..ali jeste nesto drugacije...a za ta brda na filipinima...to je zona gdje su uvijek bili veliki tektonski pokreti..na ovoj slici vidis podrucja koja su "naj ugrozenija" u tom smislukao sto vidis bosna je u zelenoj zoni kao i ostatak evrope...prema tome ne mozemo porediti filipine i bosnu
Ne provaljuj se tako, zezaće te raja...samo dajem svoje misljenje...(mozda i to vise ne smijem)
mozda je ova tema rezervisana za tebe...
![]()
ja ne vjerujem da je piramida....pa pod pretpostavkom da se radi o planini sam htjeo reci da su drugaciji bili utjecaji faktora kod stvaranja reljefa u razlicitmi dijelovima svijeta....a naravno ima Mnogo faktora koji utjecu na nastanak planina (erozija, vulkansa aktivnost, kretanje tektonskih ploca..i tako dalje)....i naravno da sam laik u ovoj temi...samo dajem svoje skromno misljenje
Ma nije tema rezervirana za mene, gluho bilo. Ali kakve života ti veze ima ko je kakvom bojom ofarbo koju tektonsku ploču na nekoj karti? I kakve uopšte veze ima tektonika s kusavim brdom koje izgleda uvijek drugačije zavisno s koje ga strane i u koje doba dana pogledaš? Samo ovo hoću da kažem: neznanje se ne pobija neznanjem.
-
znanje
SuperM wrote:Draga gospodo,
suta ujutro ću Vam proslijediti zadnje saopćenje gospodina Osmanagića kao i sve dokaze koje je pronašao a uvezi postojanja piramide.
Pozdrav.
Daj poštedi nas, svega ti. Usput, pošto si mu ti portparol - šta bi sa onim ljudskim kosturom kojeg ste isčeprkali iz nekropole u podnožju brda, i misli li piradimalalalalalog to vratiti gdje pripada? Znamo da visočani imaju običaj držati ljudske ostatke na smetljištu kao npr. pobijene srebreničane koji su tamo stajali pet godina, pa rekoh da pitam...
-
B@snj@
znanje nemanje stvarno si pesimista covjece.Dali si takav pesimista i u svemu ostalom hebote.Ti se toliko trudis da ubjedis nekoga da piramida ne postoji neznam zasto pa ako i ne postoji napravicemo je ako bude trebalo pa cemo je zatrpati i neka je jedno 10 000 godina pa neka je onda neko otkopa i eto piramide hebote.Zatrpacemo u nju jos koju kilu sudzuke i visocke pecenice uhh kako bi se do tad osusila
.
-
znanje
bosmen wrote:Kao prvo nije bitno ima li gospodin para ili ne,bitno je da ih ne traži ni od koga a pogotovo ,ne daj Bože, od takvih kao ti,
Drugo,pomenuti profesor Imamović apsolutno je nebitan u čitavoj ovoj priči kao i njegova kolegica koja je ostala i nasmijana i ismijana na CD-u u subotu navečer a sve to nakon silnih napisa i dokaza prethodno u štampi.
Ne znači da tu nema ništa ako tu nije učestvovao profesor Imamović i njegova uvažena kolegica i ini retrogradni i zastarjeli arheolozi a koji ruku na srce i nemaju šta da traže po ovom pitanju jer to nije u njihovom domenu.
Da ne bi pomislio da navijam za nekoga u čitavoj ovoj priči reći reći ću ti da nemam veze sa arheologijom niti čime sličnim a pogotovo ne sa Osmanagićem.
Živim u Visokom i bio sam na tom lokalitetu barem stotinu puta dok vjerovatno ti nisi dobro ni na TV-u vidio taj lokalitet.O tom mjestu bih imao reći mnogo više nego što može stati u jedan obični post.Bio sam i prije ali i poslije ove priče o piramidi i ovdje sve to zrači jednom pozitivnom energijom s nadom da će se ipak to i dokazati ali i s nevjericom jer nakon svih loših stvari koje nam se dešavaju malo ko vjeruje da se može desiti i neka dobra.U svakom slučaju,ovdje svi podržavaju Osmanagića a sve to s razlogom što čovjek pokušava otvoriti jednu novu stranicu ove zemlje(ne samo Visokog)ali mnogi mu izgleda pokušavaju odmoći u tome jer njih nema nigdje u čitavoj toj priči(takvi kao ti)a to su uglavnom ljudi od struke(kako sebe nazivaju).Imao sam priliku pročitati knjigu koju je izdao na tu temu i vjeruj da me je impresionirala,kako sa stručne strane tako i sa samim iskustvom autora upravo o piramidama.Nije piramidu otkrio ni Munib Ušanović niti Nikola Špirić i slični ublehaši, niti je to učinio neki mesar iz Visokog da bi meso bolje išlo.To je učinio neko ko će zasigurno imati manje koristi i od mene i od tebe koji si sebi čak dao za pravo da sebi daš nick"znanje".Po ko zna koji put se ponavlja ona da se ovdje može sve oprostiti osim uspjeha.
Vjerovatno da si živio nekad u nekom dobu pa da ti je neko rekao da ćemo danas ovako komunicirati(mislim na internet) mislim da bi ga ti i takvi kao ti spalili na lomači.Ti kao "znanje"ćeš shvatiti šta sam ti htio reći.Još ti samo fali onaj prefiks "i imanje".
Budi pozdravljen i želim ti da i ti otkriješ neki skelet u životu jer to je izgleda vaš domet.
I još da ti kažem da si jadan ti kad se moraš dotaći i ubijenih ljudi iz Srebrenice da bi nešto kao dokazao.Kao pojedinci pred izbore.
Provaljeno je to davno kod nas
ZA "ZNANJE"
Prvo, nije tačno da dotični ne traži pare - on traži milione kroz osnivanje državne fondacije za njegov san. Ali, ja nisam ni tvrdio da je on tu centralna ličnost. U centru su oni koji su mu dali sve dozvole za ono komično čeprkanje, zatim veliki prostor svaki dan u Avazu i Oslobođenju, te udarne termine za gostovanja na FTV i Hayatu. Ja bih na primjer počeo s kustosom visočkog muzeja, osobom koja je i zarazila piramidalalalaloga svojim ludim idejama.
Nažalost, baš kao i u slučaju svih nenauč(e)nih ubleha bilo gdje da su u svijetu, tvoj tekst dobar je samo u jednom - zamjeni teza i teoretisanju zavjera. Eto, baš smo mi jadni jelde, i svi su protiv nas. Međutim mi umjesto da se borimo znanjem i imanjem, mi skontali prečicu do imanja al bez znanja. Znaš, sve bi vam tu štimalo da nije onoga što se pokušava iskoristiti kao dokaz za piramidalnu ublehu - znanja i naučne metodologije!
Dakle, da je ova bulumenta umišljenih znalaca okupljena oko lista Arka (od sutra imaš feljton Ahmeda Bosnića u Oslobođenju - pa uživaj) kidnapovala religiju, ja i druge kolege se ne bi uopšte bunili - uvaženi Reis možda i bi. Međutim, osjetivši da je Reis jedan od najjačih ljudi u Bosni, oni se okomiše na zanat i pos'o zapuštenih nam i marginalizovanih naučnika... Jel'te, to je odlika svih gazija - udri na najslabijeg. Tako da su se dograbili znanja i naučne metodologije, a potom i nekolicine svjetionika nauke u nas. Na njihovu (tvoju) žalost, nauku ste izučavali u visočkoj uzaludnoj školi, sa vježbama na terenu (ulici). Žao mi je ako tebe i slične tebi ova novost boli ali ipak nas vi poreski obveznici plaćate da vam saopštimo: ama sve i jedan "naučni dokaz" koji nenaučno lice Osmanagich Sam nudi jesu i ostaju - smeće.
Sad, možete izabrati dvije stvari: da sebi fino izmislite novu gospu u islamskom izdanju (tj. ako imate muda da prkosite efendiji Ceriću), il da se kanete ćorava posla što se tiče jahanja na naučnom ćilimu, naprosto zato što osnovnih racionalnih predznanja za takvo nešto - nemate. U suprotnom, ostaće nam visočaci zapamćeni u naučnim krugovima kao ona žaba što onomad, vidjevši gdje konje potkivaju, podiže svoj batak da i nju potkuju.
Na ostale tvoje iracionalne besmislice neću trošiti svoju (racionalnu) pozitivnu energiju. Na kraju, volio bih da si nekako možete utupiti u te svoje glavurde za šišanje i ovo: naciju vam ne može ojačati beskonačno jaka vjera (čitaj: zasljepljenost) onoliko koliko je može oslabiti slaba nauka. Pa bujrum, udrite - skoro pa ni na kakav otpor nećete naići!
-
A-ZO
bosmen, kazes da si iz visokog i da odlicno poznajes visocicu. pa dobro, mozes li nam potvrditi cinjenicu koju nam ilustruje google, da brdasce ima 5 ravnih i nejednakih stranica koje se sjedinjuju u spic na vrhu. normalno bi bilo da je brdo "na 4 vode" kao krov neke kockaste kucice, ali ako je istina da je brdo "na 5 voda" onda je situacija jos neizvjesnija 
-
civico
apsolutno.nobody wrote: Gospodi iz zemaljskog muzeja bi bilo pametnije da progovori o Radimlji i spomeniku zrtvama Bleiburga koji je tamo nedavno postavljen, bespravno i nelegalno, tik do stecaka.
A sto se Osmanagica tice, ko je citao njegova dijela i inace prati otkrivanja moze prepoznat da je euforicni revlucionar historije koji zbog toga u svojim dijelima tu i tamo donosi prehrabre zakljucke. No, samo istrazivanje na tom naucnom polju je itekako nuzno zbog svjezih otkrica sirom svijeta i da, zvanicna historija nema adekvatne odgovore na ta otkrica - sto i dalje ne opravdava pojedine prehrabre zakljucke.
Sve u svemu imam pozitivno misljenje o Osmanagicu jer ko radi taj i grijesi,a zadnji koji ga imaju pravo kritikovati su uredski heroji na kojima je vec podebel sloj prasine.
-
znanje
civico wrote:nobody wrote: ...Sve u svemu imam pozitivno misljenje o Osmanagicu jer ko radi taj i grijesi,a zadnji koji ga imaju pravo kritikovati su uredski heroji na kojima je vec podebel sloj prasine.
Još jedna u niski iracionalnih bisera. A evo ti naučnim postupkom i zašto:
- Koja je to naučna osnova tvog polaznog 'sve u svemu'na kom gradiš kategorično zaključke?
- Šta to amater-putopisac radi da se može podvest pod ozbiljan naučni (pretendovani) rad?
- Kakve su tvoje naučne kvalifikacije pa da ti kategoriziraš ko ima a ko nema pravo kritikovati amatera-putopisca sa očito ogromnim medijskim uticajem?
- S kojim autoritetom ti ocjenjuješ kvalitete nečijeg naučnog rada, pa se još usuđuješ i dijeliti packe naučnicima o kojima, očito, ne znaš a niti pokušavaš saznati ama baš ništa?
Kad se školuješ u pravoj školi (ona ba, od cigle), javi se.