Prvo sam mislio da je neka zajebancija sa Umjetnickom galerijom Bosne i Hercegovine kod Doma Armije...pa se zajebancija ponovila sa NARODNIM POZORISTEM....da bi juce vidio da se zajebancija ironicno ponavlja sa ZGRADOM OPCINE CENTAR kod Alipasine Dzamije. Slican nastavak se desio sa prelijepom zgradom na cosku preko puta Marijin Dvora. A onda jos slicnije rjesenje sa zgradom kod Katedrale u centru grada, i jos dosta zgrada u nizu u Titovoj i Ferhadija ulici.
Postoji li ikakvo obrazlozenje zasto se ovo radi i ko je nadlezan za odredjivanje boje fasada ovako znacajnih objekata??? Zasto se jednostavno ne vrati prvobitna boja tih zgrada kao u vrijeme kada su napravljene prije vise od 100 godine, ako se vec ne moze smisliti neko pametnije rijesenje?
Znam da je strasno glupo nervirati se oko ovakvih stvari, ali jednostavno ja ne mogu a da se ne nerviram kad vidim kako poslije rata ubijamo sami sebi ljepotu najznacajnih PRELIJEPIH GRADJEVINA na kojima postoji toliko detalja da se naglase.
Fakat sam iznerviran
p.s. recite mi da ono nije konacna verzija boje zgrade Opstine Centar, jer sam juce vidio da su na tom dijelu vec skinuli skelu:(