Baščaršijski suveniri:Nagradni konkurs/natječaj

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 Baščaršijski suveniri:Nagradni konkurs/natječaj

Post by PipiDugaDevetka »

Baščaršijski suveniri:Nagradni konkurs/natječaj:
http://www.starigrad.ba/bs/txt.php?id=165
1. Nagrada 5 tisuća!

Kao legalni turistički vodič Sarajevo [email protected] veoma sam zainteresovan da ovo uspije jer,....Da-te-bog-dragi-sačuva šta tamo na Baščaršiji imamo od suvenira.

Da nije Zemaljskog muzeja sa replikama bosanskog prastarog nakita, ja ne bih imao šta Slovencima preporučiti osim Zlatarne Celje,...
upravnik

#2 Re: Baščaršijski suveniri:Nagradni konkurs/natječaj

Post by upravnik »

vidio sam oglas u novinama
imam namjeru uraditi nešto na tom planu
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: Baščaršijski suveniri:Nagradni konkurs/natječaj

Post by PipiDugaDevetka »

To, @upravniče,
Svi smo mi u katangi i to je sto posto tačno jer sam bio blizu, a i upoznao ljude iz te uranom bogate provincije Democratic Republic of Fucking Congo.
Pošto sam ja neobični turistički vodič koji istovremeno prodaje suvenire, mape,...sve što se utaliti može (Osim Vijećnice/Izdajem račune sa pečatom :D ), nadam se da ću imati popusta u nabavnoj cijeni!
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#4 Re: Baščaršijski suveniri:Nagradni konkurs/natječaj

Post by Toto »

Dobra stvar. Ovo je potreban ali ne i dovoljan korak. Ne bi trebalo zavrsiti na idejnom rjesenju. Ako se ne obezbjedi rentabilna proizvodnja i plasman bit ce slaba fajda.
Suvenir je znacajan dio turisticke ponude i na bazi njega se moze razviti ozbiljna industrija.
black

#5 Re: Baščaršijski suveniri:Nagradni konkurs/natječaj

Post by black »

pokushacu i ja neshto..
sevrez

#6 Re: Baščaršijski suveniri:Nagradni konkurs/natječaj

Post by sevrez »

upravnik wrote:vidio sam oglas u novinama
imam namjeru uraditi nešto na tom planu
i ja sam ga vidjela u novinama. Želim sreću svima koji će se okušati u natječaju.

(moram spomenuti nešto što mi je baš zapalo u oko vezano za ova konkurs: ZAŠTO za ovaj konkurs treba oglas veličine cijela stranica u dnevnim novinama? Svako ko je vidio oglas shvatio je da font je ogroman i mogao se komotno oglas plasirati na nekih 1/2 stranice max :/
Ja ovo shvatam na način da i ja plaćam taj oglas, a znamo da je 1/1 oglas u dnevnim novinama haman 1000KM :/ ... znači ne štedi se iako je kriza već se rasipa gdje je god to moguće..
jedina dobra stvar u svemu je što je crno-bijeli pa je jeftiniji :) )
upravnik

#7 Re: Baščaršijski suveniri:Nagradni konkurs/natječaj

Post by upravnik »

sevrez wrote:moram spomenuti nešto što mi je baš zapalo u oko vezano za ova konkurs: ZAŠTO za ovaj konkurs treba oglas veličine cijela stranica u dnevnim novinama?
da, i mene je začudilo! potpuno bespotrebno rasipništvo :(
Post Reply