ljuta sam i tuzna
asocijacija studenata na FPN...
Moderator: Chloe
- Lace
#1 asocijacija studenata na FPN...
...suvise sam ljuta da bih mogla napisati smislen post...ali danas saznah da je nakon nekog prigovora od strane onih u naslovu odluceno da se svi ispiti na FPN polazu samo u usmenoj formi...sta da radi student koji nije naucio za 9 ili 10 pa ga moze izvuci neko od ponudjenih 5-6 pitanja (a pismeni je svakako eliminatorni pa onaj ko je ucio stice uslov za usmeni na kojem moze pokazat svoje znanje kako treba ili popuniti praznine koje su ostale u pismenom) koje treba napisati u esejskoj formi...nista...moze ga popusit...jer kad izadjes na usmeni, nema veze koliko si ucio ako ne znas "definiciju" ili ako imas nesrecu da te zakaci definicija nekog autora koji cak i nema svoju definiciju vec smatra najboljom definicijom tamo nekog svedjanina i ne mozes se sjetiti odmah toga...automatski padas...profesori nemaju vremena izvuci znanje iz studenta...vec naci ono sto ne znas i to ekspresno rade...valjda ljeto, valja prosetat malo dok je sunca...a glede ucenja definicija...pa ja sam prestala napamet uciti stvari u II osnovne cim smo s pjesmica presli na ozbiljnije stvari...a nesto se ne mogu vratiti na stadij od prije 20 godina
ljuta sam i tuzna
ljuta sam i tuzna
-
BigusDickus
Nije valjda da mjerilo "znanja", opet postaje ono: "koliko si u stanju napamet nauciti?" 
I onda mi spominju neke Bolonjske deklaracije i slicna cuda... Sumnjam da su ovi nasi u stanju i postene bolognese spagete napraviti...
I onda mi spominju neke Bolonjske deklaracije i slicna cuda... Sumnjam da su ovi nasi u stanju i postene bolognese spagete napraviti...
-
BigusDickus
Ma, razumijem ja tebe... al' hebi ga, ja se sve nadam da cemo im nekako dohakat'... prije ili kasnije... 
- Alfons Kauders
Ne daj da te iznerviraju, mene odavno ne mogu, pomirio sam se s nasim "fakultetom", nek rade sta hoce, jos godina i gotovooo...Lace wrote:ne znam...ovo je jedan od dana kada zelim emigrirati da se nikad ne vratim u ovu polu-drzavu u kojoj se sve radi po vlastitom nahodjenju...
- Lace
ma nemam ja vremena da se zajebavam...ja sam zijanila puno godina...a mene sa skoro 30 godina tretiraju ko kakvo dijete...valjda me pokusavaju necem nauciti...mislim glede odgovornosti i ozbiljnosti u pristupanju ispitima...
smijesno s obzirom da sam davno naucila ono sto me zele nauciti 
- Alfons Kauders
Jebiga, nema niko od nas vremena, a nasi profesori tretiraju svakog "ko dijete", najgora kombinacija - das primitivcu moc, pa se osili...Lace wrote:ma nemam ja vremena da se zajebavam...ja sam zijanila puno godina...a mene sa skoro 30 godina tretiraju ko kakvo dijete...valjda me pokusavaju necem nauciti...mislim glede odgovornosti i ozbiljnosti u pristupanju ispitima...smijesno s obzirom da sam davno naucila ono sto me zele nauciti
- Lace
Alfons Kauders wrote:Jebiga, nema niko od nas vremena, a nasi profesori tretiraju svakog "ko dijete", najgora kombinacija - das primitivcu moc, pa se osili...Lace wrote:ma nemam ja vremena da se zajebavam...ja sam zijanila puno godina...a mene sa skoro 30 godina tretiraju ko kakvo dijete...valjda me pokusavaju necem nauciti...mislim glede odgovornosti i ozbiljnosti u pristupanju ispitima...smijesno s obzirom da sam davno naucila ono sto me zele nauciti
Stoga ko ih jebe, izdrzi jos malo (valjda je jos malo, pretpostavljam da nisi u tim godinama brucos...)
ma nisam...imam jos 12 ispita do kraja...treca sam godina
- Bumbar
i onda isti kaze...oni su bire bili kidisali na nas smajserom...Alfons Kauders wrote:[
Jebiga, nema niko od nas vremena, a nasi profesori tretiraju svakog "ko dijete", najgora kombinacija - das primitivcu moc, pa se osili...Stoga ko ih jebe, izdrzi jos malo (valjda je jos malo, pretpostavljam da nisi u tim godinama brucos...)
- Alfons Kauders
Ma nije strasno, meni je malo manje ostalo, zacas ima da to proleti...Lace wrote:Alfons Kauders wrote:Jebiga, nema niko od nas vremena, a nasi profesori tretiraju svakog "ko dijete", najgora kombinacija - das primitivcu moc, pa se osili...Lace wrote:ma nemam ja vremena da se zajebavam...ja sam zijanila puno godina...a mene sa skoro 30 godina tretiraju ko kakvo dijete...valjda me pokusavaju necem nauciti...mislim glede odgovornosti i ozbiljnosti u pristupanju ispitima...smijesno s obzirom da sam davno naucila ono sto me zele nauciti
Stoga ko ih jebe, izdrzi jos malo (valjda je jos malo, pretpostavljam da nisi u tim godinama brucos...)
ma nisam...imam jos 12 ispita do kraja...treca sam godinaodradila 2/3 studija
- Pooll
Kod mene se svakako na FF svi ispiti polazu i pis i usm.. mada je pis cisto onako... usmeni je glavni dio ispita... nema ispita tipa pismeni , i nadjes se na spisku...
polako lace, pregurala si najgore... a profesori ko profesori.. i njima uzavrelo hoce sto prije da se kutarisu raje
polako lace, pregurala si najgore... a profesori ko profesori.. i njima uzavrelo hoce sto prije da se kutarisu raje
- Lace
ma znas bila sam tuzna...a sad sam malo odspavala i probudila sam se nadrkana...sto znaci da ce najebat prvi koji mi podleti...a imam ideju trazenja mozgova iz asocijacije...dal da ih napravim velikim invalidima il malim?...hajd ionako ce zavrsiti fakultet drustvenih nauka...ne treba im velika fizicka pokretljivost...
znas pool..mene je naljutilo to sto sam ja s usmenim imala sansu koja je trajala citavih 45 sekundi
znas pool..mene je naljutilo to sto sam ja s usmenim imala sansu koja je trajala citavih 45 sekundi
-
nendertalac
vidis to je smislila studentska asocijacija. znaci nisu profesori - nego studenti.
zasto? sta je bilo obrazlozenje takve odluke? koji se to problem pokusao rjesiti time?
gdje si ti bila kad se to odlucivalo? jesi li clan te asocijacije? imas li pravo glasa?
zasto? sta je bilo obrazlozenje takve odluke? koji se to problem pokusao rjesiti time?
gdje si ti bila kad se to odlucivalo? jesi li clan te asocijacije? imas li pravo glasa?
- Lace
navodno: ne svidja se asocijaciji sto je prolaznost velika na pismenim...u smislu da svi prepisuju
nisam ja clan asocijacije, ja sam gradsko celjade koje na fakultet ide samo da polaze ispite i u medjuvremenu zaradjuje za zivot...a asocijacija sacinjena od djece koje je babo s njive poslao da se skoluju pa osim spremanja ispita nemaju drugog posla...koja ce cura seljaka...koji jos nije ni diplomirao...pa onda jadni moraju drkat po ostalima
ok ako asocijacija misli pomoci da s fakulteta izadje kvalitet a ne da svako dobije diplomu...ali ja trazim vise od 45 sekundi za ispit i ocjenjivanje znanja zahvaljujuci relevantnim pitanjima iz odnosnog predmeta!!!!
a vidis ta ljeva asocijacija nema cak ni svoju web stranicu da im propisno izlozim sta mislim o njihovom prijedlogu ili da im neakademski jebem mater
jedino sto nadjoh srodno je http://zapromjene.blogger.ba/
nisam ja clan asocijacije, ja sam gradsko celjade koje na fakultet ide samo da polaze ispite i u medjuvremenu zaradjuje za zivot...a asocijacija sacinjena od djece koje je babo s njive poslao da se skoluju pa osim spremanja ispita nemaju drugog posla...koja ce cura seljaka...koji jos nije ni diplomirao...pa onda jadni moraju drkat po ostalima
ok ako asocijacija misli pomoci da s fakulteta izadje kvalitet a ne da svako dobije diplomu...ali ja trazim vise od 45 sekundi za ispit i ocjenjivanje znanja zahvaljujuci relevantnim pitanjima iz odnosnog predmeta!!!!
a vidis ta ljeva asocijacija nema cak ni svoju web stranicu da im propisno izlozim sta mislim o njihovom prijedlogu ili da im neakademski jebem mater
jedino sto nadjoh srodno je http://zapromjene.blogger.ba/
-
nendertalac
nemoj mi zamjeriti - vjerovatno si previse uznemirena ali stvarno pretjerano psujes. jako je tesko shvatiti ozbiljno zamjerke nekoga sa takvim rjecnikom. i - tvoji komentari, u ovoj formi, su za sve ozbiljne svrhe - potpuno neupotrebljivi.Lace wrote:navodno: ne svidja se asocijaciji sto je prolaznost velika na pismenim...u smislu da svi prepisuju
ako je asocijacija i seljacka kako kazes - to ne znaci da treba da je ignorises. jer kao sto vidis - kad te nema - nema ko da glasa, nema ko da se buni, nema ko da zahtjeva. onda ti je uzaludno vristati na zakone koji su se donjeli jer ti nisi imala volje, vremena da zaustavis losu politiku organizacije koja figurira kao predstavnik studentskih zahtjeva - TEBE.
- Lace
neandertalac...moja psovka je izraz moje bespomocnosti...i shvatanja da se ne moze promjeniti nista u ovoj polu drzavi u kojoj se zakoni/propisi/odluke donose kako vjetar puse...i razumijem svakoga koji ode odavdje...ja sam vanredni student i od mene se ne ocekuje da ucestvujem u zivotu fakulteta...niko me ne pita za misljenje cak ni putem ankete...od mene se ocekuje da im svake godine ostavim 1000KM
-
nendertalac
taj drugi svijet koji je toliko bolji - jedva ceka 30-to godisnje diplomce sa fakulteta politickih nauka u Sarajevu. I kad bi zavrsila zadnju godinu negdje drugo - biraj London? Pariz? sta mislis sta bi se desilo? usla bi u konkurenciju sa NEISFRUSTRIRANIM 23-godisnjima LONDONKINJMA ili PARIZANKAMA - koje na tebe gledaju odprilike isto kao sto ti gledas na te kako kazes seljake. Ali da ti vise ne djelim savjete koje ne trazis...Lace wrote:neandertalac...moja psovka je izraz moje bespomocnosti...i shvatanja da se ne moze promjeniti nista u ovoj polu drzavi u kojoj se zakoni/propisi/odluke donose kako vjetar puse...i razumijem svakoga koji ode odavdje...ja sam vanredni student i od mene se ne ocekuje da ucestvujem u zivotu fakulteta...niko me ne pita za misljenje cak ni putem ankete...od mene se ocekuje da im svake godine ostavim 1000KM
Ako mislis da nisi sama i da si sasvim u pravu, i da to mozes i smisleno obrazloziti - napisi poziv studentima, iskopiraj onoliko stranica koliko mozes, zakazi sastanak da se to raspravi, polijepi taj proglas po fakultetu, nastoja da uganjas jos vanrednih studenata i - nadaj se da ce te podrzati. extra savjet - uvrede izbaci, fokusiraj se na konkretne probleme i ponudi konkretnu soluciju. zastupaj, obrazlozi, objasni, dokazi, pozovi.
tako se mozes necemu nadati.
- Lace
aha...a na poslu da uzmem jedno mjesec neplaceno i da se nadam da cu zadrzati posao...dok se ja malo igram revolucija...pa nisam u americi...gdje ti zivis??? i ovo o odlasku nije znacilo da ja mastam o tome...boli me neka stvar i za london i za pariz...bila, vidjela i nisam odusevljena...ja sam i do sada radila i zivjela sa srednjom skolom i imala srecu da su mi nudili poslove na osnovu sposobnosti a ne diploma...elem ja cu ostati ovdje i dalje cu zivjeti svoj zivot i lajati na smrdljivi sistem
uostalom ja nisam ambiciozna i nemam takve ideje u glavi...da ja sad pokrecem neke revolucije...ja samo trazim uslugu za novac koji dajem...ako je godina 1000KM onda trazim vise od 45 sekundi za ispit...a ako je to nekom cudno onda ne znam vise sta je normalno...i nemoj mi vise davati ideje...koje su nerealne i neizvodive na ovom podrucju (za mene i moje raspolozivo vrijeme, mentalne sposobnosti itd.)...ja nisam otvorila temu da trazim savjet vec da podjelim svoju frustraciju s nekim ko je mozda pogodjen odlukom...a ti to ocito nisi, samo se osjecas kompetentnom da mi dajes savjet...koji nisam trazila
uostalom ja nisam ambiciozna i nemam takve ideje u glavi...da ja sad pokrecem neke revolucije...ja samo trazim uslugu za novac koji dajem...ako je godina 1000KM onda trazim vise od 45 sekundi za ispit...a ako je to nekom cudno onda ne znam vise sta je normalno...i nemoj mi vise davati ideje...koje su nerealne i neizvodive na ovom podrucju (za mene i moje raspolozivo vrijeme, mentalne sposobnosti itd.)...ja nisam otvorila temu da trazim savjet vec da podjelim svoju frustraciju s nekim ko je mozda pogodjen odlukom...a ti to ocito nisi, samo se osjecas kompetentnom da mi dajes savjet...koji nisam trazila
-
nendertalac
pa dobro. puno srece u buducem skolovanju i lajanjuLace wrote:aha...a na poslu da uzmem jedno mjesec neplaceno i da se nadam da cu zadrzati posao...dok se ja malo igram revolucija...pa nisam u americi...gdje ti zivis??? i ovo o odlasku nije znacilo da ja mastam o tome...boli me neka stvar i za london i za pariz...bila, vidjela i nisam odusevljena...ja sam i do sada radila i zivjela sa srednjom skolom i imala srecu da su mi nudili poslove na osnovu sposobnosti a ne diploma...elem ja cu ostati ovdje i dalje cu zivjeti svoj zivot i lajati na smrdljivi sistem
sta ces biti kad porastes?
-
nendertalac
iz kog perioda?Lace wrote:nadam se homo sapiens...a ti se potrudi da kada porastes, ne dajes savjete onima koji ih ne traze...to je malo iritirajuce