Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zdravoo
Imam samo 2 dana vremena da pročitam Anu Karenjinu(2 djela )
Dakako,to smatram nemogucim,a ustvari i ne zelim da pročitam,jer sam jednom to već pročitala,samo što sam zaboravila ,a i btw nemam knjige kod sebe ne da mi se ići u gradsku biblioteku
Pa bih da zamolim vrijedne forumaše,ako neko zna neki link gdje je dobro obrađena tematika dotične knjige
ANA KARENJINA
Ana Karenjina je neka žešće dobra riba, ali udata za matorca duplo
starijeg od sebe. Pošto njemu nije mogao da se digne, ona se smorila, pa na nekoj žurci upozna mladog, zgodnog frajera i počnu da se vidjaju. Medjutim, ona upadne u trip sama sa sobom da to nije u redu, iako se ceo grad kara medjusobno i na kraju padne u bedak i rokne se, a ovaj njen švaler crk'o od muke i ode na front, pa i on pogine.
Za to vreme neki tamo mamlaz muva neku ribu, al' tip je smotan, pa na
soma strana žvaće nešto i na kraju knjige je zaprosi...
Samo zato sto sam fin
Imas 4. po redu knjiga, download desno i otpakujes (posto je u .zip) i imas ono osnovno, o djelu, radnja, i analiza likova u prva dva dokumenta..U 3. i 4. imas puno vise o djelu, piscu,bla bla.... mozda i previsee )
btw. nikad je nisam procitao a vec sam i fax zavrsio
Sramota
Jesi l' ovo ti na slici?
Ni meni see ne dopada ova knjiga jer Ana ispadne zrtva drustva, a u sustini je obicna kurva, kao i Ema Bovari(valjda se ovako pise)
Ja sam neke paralele izmdu njih vukao i mislim da me zbog toga profesorica i nije nesto gotivila.Kuzis?
@diler
Ko je bio Fru-Fru?
Jos nesto.
Najupecatljivija recenica mi je ona kad onaj mator dobije dijete pa ga nesto gleda sa gadenjem pa
pisac zakljuci da otac ne moze voljeti dijete kao majka.
Tu se takoder nisam slagao sa rajom, zato je Zolin "Zerminal" majka i Stepski je rega.
AnonimnA17 wrote:Zdravoo
Imam samo 2 dana vremena da pročitam Anu Karenjinu(2 djela )
Dakako,to smatram nemogucim,a ustvari i ne zelim da pročitam,jer sam jednom to već pročitala,samo što sam zaboravila ,a i btw nemam knjige kod sebe ne da mi se ići u gradsku biblioteku
Pa bih da zamolim vrijedne forumaše,ako neko zna neki link gdje je dobro obrađena tematika dotične knjige
hvala puno
Najbolje ti je da je procitas, no s obzirom da imas dva dana na raspolaganju...nema sansone Sad se posluzi linkom...ali, ako je nisi prije citala jednom nadji vremena i docitaj to...Neces se plaho obogatiti, ali...ipak vrijedi
Ana možda jeste kurva, ali je i dalje moralno veća od mnogih samozvanih moralnih veličina koji se istresaju po njoj. Na kraju krajeva, ni "kurva" nije najnemoralnije zanimanje na svijetu.
Svejedno, mislim da ne može ni prismrditi Nori, niti se može pronaći neka čvrsta veza između njih jer su autori pucali na dvije različite poente, ali to je samo moje mišljenje...
A za originalnog postera, čitanje sažetaka umjesto "kompletne stvari" je velika nepravda prema samom sebi, uskraćuješ sebi neke stvarno dobre stvari. "Karenjinu" sam čitao u ratu pod granatama i ne žalim niti jedne minute. Kao dio vrijedan čitanja izdvojio bih njen tok misli neposredno prije - hmmm mislim da neću ništa odati jer to valjda svi znaju - samoubistva, pa ako ne stigneš da pročitaš sve, preporučujem barem taj dio.