Anaaaaaaaa smorr :r

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
AnonimnA17

#1 Anaaaaaaaa smorr :r

Post by AnonimnA17 »

Zdravoo :-D
Imam samo 2 dana vremena da pročitam Anu Karenjinu(2 djela :roll: )
Dakako,to smatram nemogucim,a ustvari i ne zelim da pročitam,jer sam jednom to već pročitala,samo što sam zaboravila :D ,a i btw nemam knjige kod sebe ne da mi se ići u gradsku biblioteku :-)
Pa bih da zamolim vrijedne forumaše,ako neko zna neki link gdje je dobro obrađena tematika dotične knjige :razz:

hvala puno :D 8)
diler

#2 Re: Anaaaaaaaa smorr :r

Post by diler »

ANA KARENJINA
Ana Karenjina je neka žešće dobra riba, ali udata za matorca duplo
starijeg od sebe. Pošto njemu nije mogao da se digne, ona se smorila, pa na nekoj žurci upozna mladog, zgodnog frajera i počnu da se vidjaju. Medjutim, ona upadne u trip sama sa sobom da to nije u redu, iako se ceo grad kara medjusobno i na kraju padne u bedak i rokne se, a ovaj njen švaler crk'o od muke i ode na front, pa i on pogine.
Za to vreme neki tamo mamlaz muva neku ribu, al' tip je smotan, pa na
soma strana žvaće nešto i na kraju knjige je zaprosi...
_tulumba_

#3 Re: Anaaaaaaaa smorr :r

Post by _tulumba_ »

http://www.lektire.org/

Samo zato sto sam fin :D
Imas 4. po redu knjiga, download desno i otpakujes (posto je u .zip) i imas ono osnovno, o djelu, radnja, i analiza likova u prva dva dokumenta..U 3. i 4. imas puno vise o djelu, piscu,bla bla.... mozda i previsee :lol: )
btw. nikad je nisam procitao a vec sam i fax zavrsio :D
Sramota :run:
cikular

#4 Re: Anaaaaaaaa smorr :r

Post by cikular »

@AnonimnA17

Jesi l' ovo ti na slici? :thumbup:
Ni meni see ne dopada ova knjiga jer Ana ispadne zrtva drustva, a u sustini je obicna kurva, kao i Ema Bovari(valjda se ovako pise)

Ja sam neke paralele izmdu njih vukao i mislim da me zbog toga profesorica i nije nesto gotivila.Kuzis?

@diler

Ko je bio Fru-Fru?
:wink: :lol:

Jos nesto.
Najupecatljivija recenica mi je ona kad onaj mator dobije dijete pa ga nesto gleda sa gadenjem pa
pisac zakljuci da otac ne moze voljeti dijete kao majka.
Tu se takoder nisam slagao sa rajom, zato je Zolin "Zerminal" majka i Stepski je rega.
nellington

#5 Re: Anaaaaaaaa smorr :r

Post by nellington »

cikular wrote: Ni meni see ne dopada ova knjiga jer Ana ispadne zrtva drustva, a u sustini je obicna kurva, kao i Ema Bovari(valjda se ovako pise)

Ja sam neke paralele izmdu njih vukao i mislim da me zbog toga profesorica i nije nesto gotivila.Kuzis?
Hmmm, da ne znam bolje pomislio bih da je kolega hidrant išao sa mnom u srednju :lol:
Eborg

#6 Re: Anaaaaaaaa smorr :r

Post by Eborg »

nellington wrote:
cikular wrote: Ni meni see ne dopada ova knjiga jer Ana ispadne zrtva drustva, a u sustini je obicna kurva, kao i Ema Bovari(valjda se ovako pise)

Hmmm, da ne znam bolje pomislio bih da je kolega hidrant išao sa mnom u srednju :lol:
"Sve sretne porodice su nalik jedna na drugu..." itd. :-)

Uglavnom,Ana ne zna shta hoce,sve neshto pametuje a daje k'o da je humanitarna,podsjeca me na onu trebu iz "Lutkine kuce" po gluposti. :D
al_akhisari

#7 Re: Anaaaaaaaa smorr :r

Post by al_akhisari »

AnonimnA17 wrote:Zdravoo :-D
Imam samo 2 dana vremena da pročitam Anu Karenjinu(2 djela :roll: )
Dakako,to smatram nemogucim,a ustvari i ne zelim da pročitam,jer sam jednom to već pročitala,samo što sam zaboravila :D ,a i btw nemam knjige kod sebe ne da mi se ići u gradsku biblioteku :-)
Pa bih da zamolim vrijedne forumaše,ako neko zna neki link gdje je dobro obrađena tematika dotične knjige :razz:

hvala puno :D 8)
Najbolje ti je da je procitas, no s obzirom da imas dva dana na raspolaganju...nema sansone :-) Sad se posluzi linkom...ali, ako je nisi prije citala :mrgreen: jednom nadji vremena i docitaj to...Neces se plaho obogatiti, ali...ipak vrijedi :dance:
tranquil

#8 Re: Anaaaaaaaa smorr :r

Post by tranquil »

Ana možda jeste kurva, ali je i dalje moralno veća od mnogih samozvanih moralnih veličina koji se istresaju po njoj. Na kraju krajeva, ni "kurva" nije najnemoralnije zanimanje na svijetu.

Svejedno, mislim da ne može ni prismrditi Nori, niti se može pronaći neka čvrsta veza između njih jer su autori pucali na dvije različite poente, ali to je samo moje mišljenje...

A za originalnog postera, čitanje sažetaka umjesto "kompletne stvari" je velika nepravda prema samom sebi, uskraćuješ sebi neke stvarno dobre stvari. "Karenjinu" sam čitao u ratu pod granatama i ne žalim niti jedne minute. Kao dio vrijedan čitanja izdvojio bih njen tok misli neposredno prije - hmmm mislim da neću ništa odati jer to valjda svi znaju - samoubistva, pa ako ne stigneš da pročitaš sve, preporučujem barem taj dio.
Globus

#9 Re: Anaaaaaaaa smorr :r

Post by Globus »

cikular wrote:@AnonimnA17

Jesi l' ovo ti na slici? :thumbup:
idolu moj :D :D :D :D
GandalfSivi

#10 Re: Anaaaaaaaa smorr :r

Post by GandalfSivi »

Pros'o voz...

U potpisu: Ana Karenjina :-) :-) :-)
bierkof