AEGEE

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Bosanac sa dna kace

#1 AEGEE

Post by Bosanac sa dna kace »

European Students' Forum
Association des Etats Généraux des Etudiants de l'Europe (AEGEE)

http://www.karl.aegee.org
imal iko iz ove organizacije na ovom forumu?
znal iko o cemu se radi?
koje su prednosti biti njihov clan?
sta sve treba da se bude njihov clan?
jel ima ova organizacija u Bosni?
zeljeni_nadimak

Post by zeljeni_nadimak »

Ja sam bila na izvjestan nacin clan te organizacije dok jos nisu imali svoj pravi ogranak u Sarajevu. Nisu ni sad,koliko znam bas nesto posebno aktivni ali djevojka cija adresa ima na stranici AEGEE pod linkom Sarajevo je stvarno ljubazna i od pomoci. Inace, AEGEE je otprilike mreza evropskih univerziteta koja se bavi promocijom ideja vezanih za Evropu i u tom smislu razliciti univerziteti koji su clanice AEGEE mreye organizuju razlicite seminare i ljetne skole diljem Evrope. Meni su posebno bile zanimljive te ljetne skole o kojima mozes detaljnije procitati na njihovoj stranici pod "events" cini mi se. Ako si student, za nekih 100 eura mozes provesti 2 sedmice u nekom od evropskih gradova u kojem se organizje dogadjaj za koji si zainteresovan. U tu cijenu od 100 eura je ukljucen smjestaj, hrana i kurs koji ces pohadjati (bilo da se radi o skoli holandskog, biciklizma, alpinizma itd.). Ti snosis troskove puta do tog mjesta a univerzitet iz tog mjesta u koje zelis ici ti salje garantne papire, ukoliko su ti potrebni da bi dobio vizu. Tako je bilo dok sam ja bila student a putovala sam i prije dvije godine jer su s univerziteta u Leidenu bili pravo ljubazni pa su mi izasli u susret. Ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Aha, oke, ma ja tek sad poceo da idem kod nih , konacno se nakanio, ovdje u Istanbulu, imaju neke sastanke i brdo raznih projekata u kojima moze ucestvovat svako ko hoce ako ima vremena, malo su podaleko od mene, do sad sam iso tri puta, nisu bas nesto aktivni ni ovdje ali su jako jako ljubazni i susretljivi!
zeljeni_nadimak

Post by zeljeni_nadimak »

E pa eto. Mogu ti reci da ko stvarno zeli, moze iskoristiti milion nekih mogucnosti za putovanja i upoznavanje mnogo razlicitih ljudi za malo novca sto je posebno bitno studentima. Znam da je rok za prijavu za vecinu ljetnih univerziteta sad nekad u aprilu ili maju pa ako te privlaci ista od ponude pozuri. Oni su se nama u Sarajevu predstavili prije 5 ili 6 godina i od tada su organizovali mislim samo jedan dogadjaj u Sarajevu proslo ili pretproslo ljeto. Ne sjecam se vise tacno.Registrovani su i postoje u AEGEE mrezi ali nisu nesto posebno aktivni.
Post Reply