Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Red Wolf wrote:
Gdje je to iz VRS prebjegao Srdjan Aleksic?
nigdje,posto moram da crtam hajde de,to je poredjenje ak razmes,ako je Srdjanu Aleksicu to otezavajuca okolnost(ja smatram da nije) onda bi i ovom drugom(gnjidi) po toj logici to sto je bio u ARBiH u sudjenju bila olaksavajuca,jer eto malo ih je branio pa malo ih onda ubijao,los sam sa likovnim pa nadam se da shvatas crtez.
Poredjenje ti je glupo.
Jasta je,momak uradi stvar sa "mudima" ko lopata,99% ljudi u istoj situaciji nebi ni trepnuli a ne uradili isto al eto sad mu je otezavajuca okolnost sto je bio u sluzbi vrs bez neke teske "mrlje",pa po toj tvojoj matrici bi i ovaj drugi koji je skoro(do '94) bio u ARBiH mogao za sebe reci da je patriota sa mahanom,daj ba bezveze ti prica.
GandalfSivi wrote:Bas sam razmisljao kad ce se pacenici javiti. Jebiga, nije mala stvar kada u istom danu dok se u Bratuncu poziva na neke nove genocide, cijelo Sarajevo se klanja spomenu osobe koja je prvo i osnovno bila COVJEK, pa onda sta god bio po nacionalnosti ili koje god vojske bio pripadnik. Jebe vam to malo koncepciju o Teheranu, ha?
Mozes ga ti proglasavati i aktivistom lgbt populacije skidati mu uniformu VRS u svojoj glavi tvoja stvar ali u vrijeme rata kada se nesreca dogodila on je bio borac VRS-a,a to sto je dobio ulicu to je samo svijetlo na kraju tunela i nadam se pocetak promjene svijesti i prihvacanja da u BIH zive ljudi koji imaju drugaciji pogled na proslost sadasnjost i buducnost.
On je bio incident (kao primjer ljudskosti) u VRS, a ne neko generalno pravilo. Pricamo o vojsci koja je optuzena za planiranje i izvrsenje genocida. gdje on definitivno nije bio reprezent te vojske. I da se razumijemo, vecina nas ovdje na forumu zna nekoga ko je bio u toj vojsci, i da, bilo je casnih primjera, ili pak ljudi koji su jednostavno morali nositi oruzje, ali ni pod razno ne mozemo poistovjecivati te pojedince sa zlocinackom vojskom koja VRS jeste bila. Ti se ovdje malo lud pravis, pa izokreces stvari, pokusavajuci napraviti gore pomenuto poistovjecenje.
Da ti ponovim jos jednom, nisu svi pripadnici VRS bili zlocinci, ali VRS jeste bila zlocinacka...
Pa nesto ti je tu suplje ako je VRS bila zlocinacka kako se mogu okarakterisati osobe koje su svojevoljno obukli uniformu i ratovali u takoj vojsci? Srdjan jeste incident tu se mogu sloziti ali incident ukljucujuci sve strane u ratu nema toga ko je u ovom ratu skocio za nekoga i to platio svojom glavom na licu mjesta a mnogi su bili u prilici jer jer je mnogo zlocina bilo na svim stranam.Srdjanov slucaj dokazuje upravo suprotno od onoga sto si ti napisao jer da je VRS bila kakvu je ti karakterises on sa svojim ljudskim kvalitetima koje cak i ovdje na forumu niko ne spori sigurno u njoj ne bi proveo ni dana.Ljudi pogresno rezonuju stvari i misle da su dobri samo oni koji skoce u vatru,podmetnu grbacu ili plate glabom kao sto je to Srdjan ucinio,a ne vide sve one koji u ratu niti su klali niti ubijali niti su smjeli da reaguju u nekim situacijama jer su se plasili za svoj zivot,takvi su bili vecina u stilu nista nisam vidio nista nisam cuo i ljudima nije za zamjeriti takvo ponasanje a vi sve njih stavljate u kos sa zlocincima koji su bili ogromna manjina na svim stranama i tako stvarate pogresnu sliku.
delboy01 wrote:
Srdjan jeste incident tu se mogu sloziti ali incident ukljucujuci sve strane u ratu nema toga ko je u ovom ratu skocio za nekoga i to platio svojom glavom na licu mjesta.
Admir Hebib, Elvir Šovčić, Jasmin Čamdžija, Hamid Humić, Izet Karšić, Kemal Kojić, Dragan Miljanović, Slaven Markešić i Srđan Bosiljčić.
Da se ne raspravljamo dalje, nauci malo istorije, pa se vrati na forum...
delboy01 wrote:
Srdjan jeste incident tu se mogu sloziti ali incident ukljucujuci sve strane u ratu nema toga ko je u ovom ratu skocio za nekoga i to platio svojom glavom na licu mjesta.
Admir Hebib, Elvir Šovčić, Jasmin Čamdžija, Hamid Humić, Izet Karšić, Kemal Kojić, Dragan Miljanović, Slaven Markešić i Srđan Bosiljčić.
Provjerio sam kakva su to imena i stvarno sam iznenadjen sta ti uporedjujes i jos meni kazes da naucim istoriju pa da se vratim .Mislim da ti prvo trebas nuciti da pogadjas teme kad zelis ostaviti neki komentar jer ova imena koja si nabrojao neka im je laka crna zemlja ali nemaju veze sa ovom temom.
delboy01 wrote:
Одавно већу глупост нисам прочитао Јел се икад установило и јел одговарао онај који је ове несретнике послао Цаци као јагњад на клање?
Има Бошњак који је спасио Србина у рату! На начин који је десет пута већи него Срђанов!Има у улицу у Сарајеву.
Ја бих му дао и улицу у РС, чак бих и неки велики трг назвао по њему!
srđan jeste heroj, samim tim što je pružio otpor onome za šta su se njegovi saborci "borili" i zato je i ubijen, ja sam od onih koji gleda prvo na srđana kao čovjeka, a ne kao vojnika VRS što se ovdje potencira, a pominjanje zločinca mladića u samom naslovu teme je za mene pokušaj veličanja istog....što se tiče floskula o "zaraćenim stranama"...pričaću u svoje ime...tone željeza su padale po mom gradu i ja nisam nikoga izazvao da to radi, niti iko od branitelja, posebno djecu, redove za hljeb, porodilišta, bolnice, pijace itd...ne mogu tretirati kao zaraćene strane....
dalje,svi meni se čini pominjete VRS kao postojeću za vrijeme agresije, ja koliko znam tada nije bilo RS -a, pa nije moglo biti ni vojske te tvorevine koja je ustanovljena tek u dejtonu i tek od tada se ta vojska zove VRS..dotle to su bile jedinice SDS -a, arkanovci,šešeljovci, niški specijalci, škorpioni, beli orlovi i ostale jedinice formirane radi etničkog čiščenja, silovanja, pljački i inih stvari koji čine stvaranje velikodržavnog projekta...ove činjenice mi je dosadilo papagajski ponavljati, ali treba podsjećati na njih da se ne bi opet ponovilo..naivno se nadam da neće....
Zokipfc wrote:Tema je sasvim bezvezna Zasto bi imenovanje ulice vojnika VRS-a znacilo rehabilitacijom iste vojske ako je Srdjan bio tu protiv svoje volje?
Mozda cu neke od vas razocarati, ali vecina Srba u VRS nije zeljela biti tu. Vazno je bilo svoju glavu cuvat, i svoju porodicu.
Ma ja bolan, od ustasa i balija.... bice da je svih 50.000+ bilo silom u "VRS"...... koji supljak..... Valja su najgore zlocine pocinili bas komsije i ne Kinezi (Batkovic, Lukovic, Jelisic, itd, itd...). Svi svoje glave cuvali.
A zlocini? Do je do Kineza. Vec u pocetku rata su komsije pobile i protjerale vecinu neSrba.... Najgori zlocini su se desili kad nije bilo ni bosanske vojske ni mudzahedine... Cuj, cuvali kucu i cast
Jebote život, Jevreji pozvali visokog funkcionera Trećeg Rajha, Oscara Schindlera da posadi maslinu mira u Jeruzalem, a mi se koljemo oko ulice za jednu veličinu kakva je bio i bit će Srđan Aleksić.
Da smo normalna država, sve škole, a pogotovo one pod istim krovom, bi se zvale - Škole Srđana Aleksića, a Trebinje bi se odavno zvalo Srđanovo.
kisni indijanac wrote:srđan jeste heroj, samim tim što je pružio otpor onome za šta su se njegovi saborci "borili" i zato je i ubijen, ja sam od onih koji gleda prvo na srđana kao čovjeka, a ne kao vojnika VRS što se ovdje potencira, a pominjanje zločinca mladića u samom naslovu teme je za mene pokušaj veličanja istog....što se tiče floskula o "zaraćenim stranama"...pričaću u svoje ime...tone željeza su padale po mom gradu i ja nisam nikoga izazvao da to radi, niti iko od branitelja, posebno djecu, redove za hljeb, porodilišta, bolnice, pijace itd...ne mogu tretirati kao zaraćene strane....
dalje,svi meni se čini pominjete VRS kao postojeću za vrijeme agresije, ja koliko znam tada nije bilo RS -a, pa nije moglo biti ni vojske te tvorevine koja je ustanovljena tek u dejtonu i tek od tada se ta vojska zove VRS..dotle to su bile jedinice SDS -a, arkanovci,šešeljovci, niški specijalci, škorpioni, beli orlovi i ostale jedinice formirane radi etničkog čiščenja, silovanja, pljački i inih stvari koji čine stvaranje velikodržavnog projekta...ove činjenice mi je dosadilo papagajski ponavljati, ali treba podsjećati na njih da se ne bi opet ponovilo..naivno se nadam da neće....
It_is_a_Leclerc wrote:Jebote život, Jevreji pozvali visokog funkcionera Trećeg Rajha, Oscara Schindlera da posadi maslinu mira u Jeruzalem, a mi se koljemo oko ulice za jednu veličinu kakva je bio i bit će Srđan Aleksić.
Da smo normalna država, sve škole, a pogotovo one pod istim krovom, bi se zvale - Škole Srđana Aleksića, a Trebinje bi se odavno zvalo Srđanovo.
Polako... neka Srdjan stane u red. Ima mnogo precih Bosnjaka i ostalih koji su takodje svoje zivote zrtvovali za druge i koji zasluzuju da ulice i ustanove nose njihova imena,
Koga briga za to sta neko misli u Sarajevu,Zenici,Tuzli,Bihacu o VRS?
Pola BIH je RS, uvjek ce u vlasti BIH biti pripadnika VRS i njihovih potomaka, na zalost ovakve teme pokazuju da neki nece da vide realnost
Chmoljo wrote:VRS je rehabilitovana onog trenutka kada je Momčilo Krajišnik sjeo u predsjedništvo.
ta rehabilitacija nije zbog toga što je VRS nepravedno optužena, nego uglavnom zbog neumješnosti politike koja je predstavljala legalne organe BiH.
drugacije ne bi bilo BIH, zato sto sukob Bosnjaka i Srba u BIH nije bio jedini u periodu 92-95,bilo je tu i sukoba Hrvata i Bosnjaka i sukob u Zapadnoj BIH.
On da je bio istinski sratkov vojnik i privrzen idealima za koje se ta usrana vojska borila pridruzio bi se smradovima
koji su tukli onog nesretnika a ne bi ga branio. Zasluzio je on i puno vise od naziva ulice, a provokator i otvarac teme
samo dobar samar i nogu u dupe.
cindrlimindrli wrote:On da je bio istinski sratkov vojnik i privrzen idealima za koje se ta usrana vojska borila pridruzio bi se smradovima
koji su tukli onog nesretnika a ne bi ga branio. Zasluzio je on i puno vise od naziva ulice, a provokator i otvarac teme
It_is_a_Leclerc wrote:Jebote život, Jevreji pozvali visokog funkcionera Trećeg Rajha, Oscara Schindlera da posadi maslinu mira u Jeruzalem, a mi se koljemo oko ulice za jednu veličinu kakva je bio i bit će Srđan Aleksić.
Polako... neka Srdjan stane u red. Ima mnogo precih Bosnjaka i ostalih koji su takodje svoje zivote zrtvovali za druge i koji zasluzuju da ulice i ustanove nose njihova imena,
Da ali ti preci su Bosnjaci oni su manje vrijednih od ostali.Cuj skole bi se zvale po Srdji Jadna majko .Zvale su se do 91 po izmisljenim herojima iz 41-e.Dugo nam je trebalo da zaboravimo
cindrlimindrli wrote:On da je bio istinski sratkov vojnik i privrzen idealima za koje se ta usrana vojska borila pridruzio bi se smradovima
Da ali ti preci su Bosnjaci oni su manje vrijednih od ostali.Cuj skole bi se zvale po Srdji Jadna majko .Zvale su se do 91 po izmisljenim herojima iz 41-e.Dugo nam je trebalo da zaboravimo
Umjesto što izmišljate i donosite ho-ruk zaključke koji dovde smrde na ksenofobiju i otvoreni fašizam, mogli biste pročitati šta drugi i ja pišemo, i naći mi konkretno - gdje sam ja ili neko drugi rekao da su Bošnjaci koji su u ratu pokazali ljudskost i čovječnost, manje vrijedni ?!
U najkraćem i da se ne zahebavamo previše na ovoj temi, zaključit ćemo kako pojedinci nikako ne mogu oprostiti Srđanu što se nije priključio batinjanju i ubio boga u Alenu Glavoviću. Onda bi to bio njihov Srbin "po mjeri", s kojim bi mogli ratovati na facebooku i forumima.
Srđan je jedini, odnosno jedini poznati slučaj čoveka koji je izgubio život od ''svojih'', braneći elementarno pravo na život onih ''tuđih'', i u tome vrhunska vrednost tog dela. Po crnogorskom shvatanju i čojstvo, ali i junaštvo u jednom