Ulazak u Hrvatsku
- mO k3
#776 Re: Ulazak u Hrvatsku
Sada mi jedan drug kaže sto se tiče korone i hrvatske da ova lokalna oboljenje u Zagrebu i Slavoniji nije istina nego da se u tim brojkama zapravo nalaze i brojke sa Jadrana ....
Žele da spase sezonu kroz “ pomjeranjem” brojeva u drugi region....
Žele da spase sezonu kroz “ pomjeranjem” brojeva u drugi region....
- Ajatolah_
#777 Re: Ulazak u Hrvatsku
Otkud ovolika histerija vezano za ovo ograničenje? Svaka država pozitivno diskriminiše svoje državljane u odnosu na nedržavljane, je l', pa tako i mi...
Evo recimo u konkretnom slučaju, i BiH diskriminiše stanovnike Njemačke, nesmetan ulazak je omogućen samo onima koji dolaze iz Njemačke s bh. pasošem i njihovim porodicama, domicilni Nijemci bez naših papira ne.
Evo recimo u konkretnom slučaju, i BiH diskriminiše stanovnike Njemačke, nesmetan ulazak je omogućen samo onima koji dolaze iz Njemačke s bh. pasošem i njihovim porodicama, domicilni Nijemci bez naših papira ne.
-
AmirBaa
#778 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ali kad njemac dodje u BiH i kad se vrati ide 14 dana u izolaciju tamo, dzaba mu sto je njihov drzavljanin ako je bio u rizicnoj drzaviAjatolah_ wrote: ↑13/07/2020 17:29 Otkud ovolika histerija vezano za ovo ograničenje? Svaka država pozitivno diskriminiše svoje državljane u odnosu na nedržavljane, je l', pa tako i mi...
- dječak sa šibicama
#779 Re: Ulazak u Hrvatsku
Uz sve to, nasa drzava zestoko kaznjava svoje drzavljane koji zive vani, imaju dvojno drzavljanstvo, i nisu produzavali pasos, licnu kartu na vrijeme.
Pustili su ih da udju, pa im opale po 100 km kazne zbog istekle licne karte. Ljudi to cesto ne gledaju jer zive vani i u BiH su po dvije sedmice godisnje, kontaju nikad im nece trebati.
Pustili su ih da udju, pa im opale po 100 km kazne zbog istekle licne karte. Ljudi to cesto ne gledaju jer zive vani i u BiH su po dvije sedmice godisnje, kontaju nikad im nece trebati.
- dječak sa šibicama
#780 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ne moze, kao prvo HDZ nikada nece dici ruke za to, kao drugo tranzitno proputovanje ne mozes zabraniti.sumirprimus wrote: ↑13/07/2020 10:38 jbo portal, treba uvest reciprocitet na granici.
svi sa putovnicama ulaz u bosnu 14 dana izolacije na granici. pa kad se oni stite od virusa trebamo i mi.
A samo bi to imalo logike, vezano za Neum i Dubrovnik.
Ne postoji izolacija na granici, samo na mjestu boravka, privremenog ili trajnog.
- Ajatolah_
#781 Re: Ulazak u Hrvatsku
... Što je njihova interna stvar. Mada eto ni mi to ne tražimo našim ljudima kad dođu.AmirBaa wrote: ↑13/07/2020 17:33Ali kad njemac dodje u BiH i kad se vrati ide 14 dana u izolaciju tamo, dzaba mu sto je njihov drzavljanin ako je bio u rizicnoj drzaviAjatolah_ wrote: ↑13/07/2020 17:29 Otkud ovolika histerija vezano za ovo ograničenje? Svaka država pozitivno diskriminiše svoje državljane u odnosu na nedržavljane, je l', pa tako i mi...
Evo recimo u konkretnom slučaju, i BiH diskriminiše stanovnike Njemačke, nesmetan ulazak je omogućen samo onima koji dolaze iz Njemačke s bh. pasošem i njihovim porodicama, domicilni Nijemci bez naših papira ne.![]()
Niti je Hrvatska prva i jedina koja nam uvodi neka ograničenja, niti su prvi i jedini koji na toj odluci imaju fusnotu za izuzetak kad su u pitanju njihovi državljani. Evo sad od ove srijede se s bh. pasošem ne može u Mađarsku, no oni nisu toliko zanimljivi za bh. medije.
- Banksy
#782 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ništa vjenčani. Za ulazak su, za vikend, na Doljanima, supružnicima tražili covid test.zlo zlo wrote: ↑12/07/2020 19:31da vjenčani..napisah jučer sa mora odmah situaciju s Doljana i kako jadni bili što morali pustiti mog muža u HRdječak sa šibicama wrote: ↑12/07/2020 19:04 Naprimjer rodni list, je samo jedan primjer.
Supruznik nosi vjencani list, logicno, ne rodni. Rodni list nosi dijete.![]()
Stoka samo takva radi na granici..
![]()
![]()
- BrziGonzales
#783 Re: Ulazak u Hrvatsku
Otpade i AustrijaAjatolah_ wrote: ↑13/07/2020 17:40
Niti je Hrvatska prva i jedina koja nam uvodi neka ograničenja, niti su prvi i jedini koji na toj odluci imaju fusnotu za izuzetak kad su u pitanju njihovi državljani. Evo sad od ove srijede se s bh. pasošem ne može u Mađarsku, no oni nisu toliko zanimljivi za bh. medije.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/za-n ... 200713096
- dječak sa šibicama
#784 Re: Ulazak u Hrvatsku
Vjencani je dovoljan, jutros pitao HR granicare na Doljanima.
- zlo zlo
#785 Re: Ulazak u Hrvatsku
glupost,ja sam za vikend išla na doljanima i nakon pogleda u vjenčani list, jedan graničar je rekao drugome za mog muža, "Sto ćeš, ne možeš mu ništa"Banksy wrote: ↑13/07/2020 17:51Ništa vjenčani. Za ulazak su, za vikend, na Doljanima, supružnicima tražili covid test.zlo zlo wrote: ↑12/07/2020 19:31da vjenčani..napisah jučer sa mora odmah situaciju s Doljana i kako jadni bili što morali pustiti mog muža u HRdječak sa šibicama wrote: ↑12/07/2020 19:04 Naprimjer rodni list, je samo jedan primjer.
Supruznik nosi vjencani list, logicno, ne rodni. Rodni list nosi dijete.![]()
Stoka samo takva radi na granici..
![]()
![]()
- Banksy
#786 Re: Ulazak u Hrvatsku
Nije glupost jer se desilo, i nema nikakvog razloga da lažem, niti da mene lažu.zlo zlo wrote: ↑13/07/2020 18:04glupost,ja sam za vikend išla na doljanima i nakon pogleda u vjenčani list, jedan graničar je rekao drugome za mog muža, "Sto ćeš, ne možeš mu ništa"i išli fino dalje.. isto ti fino piše u pravilima prva stavka, državljani hrvatske i njihova obitelj mogu bez problema. E sad ako taj tvoj netko nije imao dokaz da u braku..možda ga zezali.
Naravno da ne mogu bez problema.
Istina, putovnicu je imao Mujo, ne Ante.
- zlo zlo
#787 Re: Ulazak u Hrvatsku
ne znam što je mujo na granici ali evo..
Odlukom o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske zabranjuje se odnosno ograničava prelazak osobama preko graničnih prijelaza od čega su izuzeti:
1. Državljani EU (bez obzira na mjesto prebivališta), Schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, kao i članova njihovih obitelji te državljani trećih zemalja koji su osobe s dugotrajnim boravištem (u Hrvatskoj) na temelju Direktive Vijeća 2003/109/EZ od 25. studenoga 2003. o statusu državljana trećih zemalja s dugotrajnim boravištem i osobama koje imaju pravo boravka temeljem drugih direktiva EU ili nacionalnog prava ili koje imaju nacionalne dugoročne vize.
Tako da pravila su jasna..isto kažem znam ljude žena mu ono dvojno što imaju ali nema hr putovnicu, nego samo domovnicu, zvali graničnu policiju jučer, pričali s načelnikom i kaže da može uz bih papire+ domovnica + vjenčani za muža preci granicu.
Odlukom o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske zabranjuje se odnosno ograničava prelazak osobama preko graničnih prijelaza od čega su izuzeti:
1. Državljani EU (bez obzira na mjesto prebivališta), Schengenskog prostora i država pridruženih schengenskom prostoru, kao i članova njihovih obitelji te državljani trećih zemalja koji su osobe s dugotrajnim boravištem (u Hrvatskoj) na temelju Direktive Vijeća 2003/109/EZ od 25. studenoga 2003. o statusu državljana trećih zemalja s dugotrajnim boravištem i osobama koje imaju pravo boravka temeljem drugih direktiva EU ili nacionalnog prava ili koje imaju nacionalne dugoročne vize.
Tako da pravila su jasna..isto kažem znam ljude žena mu ono dvojno što imaju ali nema hr putovnicu, nego samo domovnicu, zvali graničnu policiju jučer, pričali s načelnikom i kaže da može uz bih papire+ domovnica + vjenčani za muža preci granicu.
- Banksy
#788 Re: Ulazak u Hrvatsku
Nema potrebe da raspravljamo,
Pišem ono što se desilo, zbog nekih koji bi možda krenuli,
Supružnicima (Bošnjaka?) s hrv. putovnicom tražili su covid test, i to je to,
Pozdrav
Pišem ono što se desilo, zbog nekih koji bi možda krenuli,
Supružnicima (Bošnjaka?) s hrv. putovnicom tražili su covid test, i to je to,
Pozdrav
- zlo zlo
#789 Re: Ulazak u Hrvatsku
evo ja iz prve ruke kažem da je meni bilo obrnuto, granični policajci skoro u suzama gledaju moje dokumente, gledaju muževe, gledaju vjenčani list i u jadu na rubu suza jedan kaže drugome:
"Što ćeš, ne možeš mu ništa" .....i gube vjeru u život i ndh
Uglavnom ne znam za tvojeg Muju što je bilo, jel imao sve papire ili što ali čak ni ne mora imati neki razlog za ulazak U Hr, ide bez uvjeta. Bez obzira na ime, jel bošnjak itd ili što ako ima Hr putovnicu on je na graničnom prelazu Hrvat i ništa drugo, isto vrijedi za mene rodom iz Hr kao i sa ovima kao što je tvoj Mujo s dvojnim državljanstvom,ako imaš papire neke zemlje u njoj si isključivo njen državljanin.
"Što ćeš, ne možeš mu ništa" .....i gube vjeru u život i ndh
Uglavnom ne znam za tvojeg Muju što je bilo, jel imao sve papire ili što ali čak ni ne mora imati neki razlog za ulazak U Hr, ide bez uvjeta. Bez obzira na ime, jel bošnjak itd ili što ako ima Hr putovnicu on je na graničnom prelazu Hrvat i ništa drugo, isto vrijedi za mene rodom iz Hr kao i sa ovima kao što je tvoj Mujo s dvojnim državljanstvom,ako imaš papire neke zemlje u njoj si isključivo njen državljanin.
-
RtrnOfSalisbury
#790 Re: Ulazak u Hrvatsku
kad ides sa supruznicima (na more) mores ocekivat samo nevolje, daklem ... 
- dalmatinka
#791 Re: Ulazak u Hrvatsku
-
al-em
#792 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ja sam trenutno u hrvatskoj, uletio prije zabrane. Ovdje maske ne postoje, bukvalo sam vidio par konobara i radnika u soping centrima koji je drze na vratu ili nabiju do nosa. Distanca, ogranicenja, nista. Festivali, koncerti, utakmice. Al nek su oni nama zabranili ulaz majku jebli.
- zlo zlo
#793 Re: Ulazak u Hrvatsku
ja evo mj i po idem svako malo, ljudi me blijedo gledali jer smo nosili maske u trgovinamaal-em wrote: ↑13/07/2020 19:11 Ja sam trenutno u hrvatskoj, uletio prije zabrane. Ovdje maske ne postoje, bukvalo sam vidio par konobara i radnika u soping centrima koji je drze na vratu ili nabiju do nosa. Distanca, ogranicenja, nista. Festivali, koncerti, utakmice. Al nek su oni nama zabranili ulaz majku jebli.
- mO k3
#794 Re: Ulazak u Hrvatsku
U svakoj priči ima nešto , vidjecemo kroz 2-3 sedmice koliko će u ZG biti novih slučajeva
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#795 Re: Ulazak u Hrvatsku
Ujke nas jebu kako hoce, a mi nijemo gledamo i primamo ga.
- mO k3
#796 Re: Ulazak u Hrvatsku
Pokušavaju na svaki moguć način da spase sezonu
- dalmatinka
#797 Re: Ulazak u Hrvatsku
@mO k3 - svi gradovi na moru su malo veća sela - u prijevodu svak svakoga zna i sve se zna. Za sada je situacija dobra, ali
sve se to može promijeniti preko noći. Ali što ja znam koja živim i radim ovdje pored tebe iz Njemačke i uz to
nadasve poznatog kao velikog simpatizera Hrvatske i Hrvata.

sve se to može promijeniti preko noći. Ali što ja znam koja živim i radim ovdje pored tebe iz Njemačke i uz to
nadasve poznatog kao velikog simpatizera Hrvatske i Hrvata.
- mO k3
#798 Re: Ulazak u Hrvatsku
Upratilq si me , klap klap odma u startu da ti kažem ja protiv Hrvata i hrvatske nemam ništa , ali imam protiv HDZ hrvatske i HDZ bih e sada ako si se našla prozvata sada znaš moj stav ne gotivim HDZovce nikakodalmatinka wrote: ↑13/07/2020 19:27 @mO k3 - svi gradovi na moru su malo veća sela - u prijevodu svak svakoga zna i sve se zna. Za sada je situacija dobra, ali
nadasve poznatog kao velikog simpatizera Hrvatske i Hrvata.![]()
![]()
![]()
Imas problem sa tim ?
- zlo zlo
#799 Re: Ulazak u Hrvatsku
znaci mene jojiš..ja sam crvenamO k3 wrote: ↑13/07/2020 19:30Upratilq si me , klap klap odma u startu da ti kažem ja protiv Hrvata i hrvatske nemam ništa , ali imam protiv HDZ hrvatske i HDZ bih e sada ako si se našla prozvata sada znaš moj stav ne gotivim HDZovce nikakodalmatinka wrote: ↑13/07/2020 19:27 @mO k3 - svi gradovi na moru su malo veća sela - u prijevodu svak svakoga zna i sve se zna. Za sada je situacija dobra, ali
nadasve poznatog kao velikog simpatizera Hrvatske i Hrvata.![]()
![]()
![]()
Imas problem sa tim ?
- dalmatinka