Ukraden Golf 4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

respo

#26 Re: Ukraden Golf 4

Post by respo »

ja idiotskog razmisljanja
bas ce ti neko reci kako se otvara auto i sve ostalo sto si pitao
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#27 Re: Ukraden Golf 4

Post by Admir_1984 »

respo wrote:ja idiotskog razmisljanja
bas ce ti neko reci kako se otvara auto i sve ostalo sto si pitao
sto si bukvalan :-)
respo

#28 Re: Ukraden Golf 4

Post by respo »

pa sto pitas onda ako znas
a ja ti rekoh gdje ces najbolje saznati
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#29 Re: Ukraden Golf 4

Post by Admir_1984 »

respo wrote:pa sto pitas onda ako znas
garant iz iskustva znas :-)

popusti sviju ti
braca

#30 Re: Ukraden Golf 4

Post by braca »

sanja8 wrote:Naravno da ga nisam nasla.. by the way , moj je izvedba karavana.. sta da ti kazem siva je moderna boja ove godine, pa tako eto i oni prate trendove. Na ove ..savjete tipa , sledeci put pazi gdje i sta ostavljas.. ne zelim ni se obazirem. Imao je i alarm i mult lock..uz to parking osvjetljen..nisam ga ostavila u zabiti, preko puta ciko strazar cuva onu vojsku ..sta vec. Nije ti jednostavno kad prilazis i vidis da ti auta nema. Nema nekih specificnih..oznaka. Ma naci ce ga...samo ne postoji taj lopov koji ce me natjerati da ne izlazim..ili da mjenjam ukus oko automobila:):P, ko je vozio jednom vozice i drugi put...zelim ti puno srece u pronalazenju.!
Uz duzno postovanje, ne mogu da vjerujem da ti je auto imao Mul-T-Lock i da su ga maznuli. Odnosno, vjerujem da ti je auto imao tu vrstu zastite, ali takodjer vjerujem da nisi "aplicirala" Mul-T-Lock, dakle pretpostavljam da si zaboravila ubosti onu iglu (ako ti je ta verzija Mul-T-Locka) ili si ga zaboravila zakljucati, ako ti je ova verzija.

Razgovarao sam sa rajom iz policije, ali i iz osiguravajucih drustava i nema bas auta da su maznuti sa Mul-T-Lockom, osim ako vlasnik nije zaboravio da ga postavi prije napustanja vozila, ili ako nisu odslepali auto.

By the way, mom jaranu maznuli Golfa (mislim da je 4) prije par dana, zvali ga, dao trecinu trzisne vrijednosti (cuj ovo, nisam znao da je ovo tarifa!!!), dakle 4000 KM i vratili mu auto. Kako je sve odradjeno, ne znam, nije mi pricao nista osim ovoga sto sam napisao. NIje imao nikakvu vrstu dodatne zastite, maznuli mu auto u centru grada (Sarajevo) oko 17h.
mandari

#31 Re: Ukraden Golf 4

Post by mandari »

braca wrote:
By the way, mom jaranu maznuli Golfa (mislim da je 4) prije par dana, zvali ga, dao trecinu trzisne vrijednosti (cuj ovo, nisam znao da je ovo tarifa!!!), dakle 4000 KM i vratili mu auto. Kako je sve odradjeno, ne znam, nije mi pricao nista osim ovoga sto sam napisao. NIje imao nikakvu vrstu dodatne zastite, maznuli mu auto u centru grada (Sarajevo) oko 17h.
!!!!!

Treba biti posebno oprezan kada se stupa u kontak s lopovima. Postoji mogućnost da nekome uzmu novac, kako bi taj koji im je dao novac, i nakon toga dobio natrag svoje vozilo, širio okolo sebe priču o tome - da je vratio auto nazad.

Time lopovi ''uljepšavaju svoje poslovanje'', ili ''da su od rječi''!
Kako provjeriti takve priče, posebna tema...

Neka se navedu od trenutno zvaničnih policijskih ustanova podaci - gdje je došlo do otuđenja vozila - koliko se istih vratilo svojim vlasnicima! Mislim da nakon tog podatka, ova gore citirana priča gubi smisao da bude pokazatelj, kako postupati ako vam se obrate oni koji su vam ukrali vaše auto!
respo

#32 Re: Ukraden Golf 4

Post by respo »

Admir_1984 wrote:
respo wrote:pa sto pitas onda ako znas
garant iz iskustva znas :-)

popusti sviju ti
znam iz iskustva hos da ti sredim posao?
samo_ovaj_put

#33 Re: Ukraden Golf 4

Post by samo_ovaj_put »

hos admire kupit golfa polovnog :D
sanja8

#34 Re: Ukraden Golf 4

Post by sanja8 »

braca wrote:
sanja8 wrote:Naravno da ga nisam nasla.. by the way , moj je izvedba karavana.. sta da ti kazem siva je moderna boja ove godine, pa tako eto i oni prate trendove. Na ove ..savjete tipa , sledeci put pazi gdje i sta ostavljas.. ne zelim ni se obazirem. Imao je i alarm i mult lock..uz to parking osvjetljen..nisam ga ostavila u zabiti, preko puta ciko strazar cuva onu vojsku ..sta vec. Nije ti jednostavno kad prilazis i vidis da ti auta nema. Nema nekih specificnih..oznaka. Ma naci ce ga...samo ne postoji taj lopov koji ce me natjerati da ne izlazim..ili da mjenjam ukus oko automobila:):P, ko je vozio jednom vozice i drugi put...zelim ti puno srece u pronalazenju.!
Uz duzno postovanje, ne mogu da vjerujem da ti je auto imao Mul-T-Lock i da su ga maznuli. Odnosno, vjerujem da ti je auto imao tu vrstu zastite, ali takodjer vjerujem da nisi "aplicirala" Mul-T-Lock, dakle pretpostavljam da si zaboravila ubosti onu iglu (ako ti je ta verzija Mul-T-Locka) ili si ga zaboravila zakljucati, ako ti je ova verzija.

Razgovarao sam sa rajom iz policije, ali i iz osiguravajucih drustava i nema bas auta da su maznuti sa Mul-T-Lockom, osim ako vlasnik nije zaboravio da ga postavi prije napustanja vozila, ili ako nisu odslepali auto.

Nemam se sta s tobom ovdje raspravljati, do tebe je vjerujes li ili ne vjerujes. Multlok se zakljucava kljucem, a ja ni ispred granapa kad kupujem cigare ne zabroravljam da ga zakljucam, dodatni motiv mi je bio sto su ***************************************************** brisano zbog neprimjerenog rjecnika. drugi put ce cijeli post biti brisanpa sam nekoliko puta obisla oko auta i sve provjerila dva puta...prozore..multlok...bla bla bla. Mozda je bitno za raju spomenuti..ne znam, da sam nekoliko dana prije kopirala kljuc u hudiniju, pa eto cisto da vi ostali kojima jos nije ukradeno pripazite:) I nisu odslepali auto neko se odvezli autom. Kazem ti covjek je vidio , pa me je poslije pitao..da nemam brata ili nekog od rodbine ko je mozda preparkirao auto..jer se nisu zadrzali..nista lomili nista na silu radili..usli upalili i otisli.
Trebam te

#35 Re: Ukraden Golf 4

Post by Trebam te »

babyline wrote:
sanja8 wrote: Nemam se sta s tobom ovdje raspravljati, do tebe je vjerujes li ili ne vjerujes. Multlok se zakljucava kljucem, a ja ni ispred granapa kad kupujem cigare ne zabroravljam da ga zakljucam, dodatni motiv mi je bio sto su na parkingu bila dva firgosa( a cula sam od dosta ljudi da i oni pripomazu i rade za procenat.dojavljuju o eventualno otkljucanom autu..zaboravljenim otvorenim prozorima..i slicno...)pa sam nekoliko puta obisla oko auta i sve provjerila dva puta...prozore..multlok...bla bla bla. Mozda je bitno za raju spomenuti..ne znam, da sam nekoliko dana prije kopirala kljuc u hudiniju, pa eto cisto da vi ostali kojima jos nije ukradeno pripazite:) I nisu odslepali auto neko se odvezli autom. Kazem ti covjek je vidio , pa me je poslije pitao..da nemam brata ili nekog od rodbine ko je mozda preparkirao auto..jer se nisu zadrzali..nista lomili nista na silu radili..usli upalili i otisli.
:shock:
Veoma moguce da kopiranje kljuca je dio uvezanog kriminala u kradji auta :shock: :dance:
Tranquilizer

#36 Re: Ukraden Golf 4

Post by Tranquilizer »

babyline wrote:
sanja8 wrote: Nemam se sta s tobom ovdje raspravljati, do tebe je vjerujes li ili ne vjerujes. Multlok se zakljucava kljucem, a ja ni ispred granapa kad kupujem cigare ne zabroravljam da ga zakljucam, dodatni motiv mi je bio sto su na parkingu bila dva firgosa( a cula sam od dosta ljudi da i oni pripomazu i rade za procenat.dojavljuju o eventualno otkljucanom autu..zaboravljenim otvorenim prozorima..i slicno...)pa sam nekoliko puta obisla oko auta i sve provjerila dva puta...prozore..multlok...bla bla bla. Mozda je bitno za raju spomenuti..ne znam, da sam nekoliko dana prije kopirala kljuc u hudiniju, pa eto cisto da vi ostali kojima jos nije ukradeno pripazite:) I nisu odslepali auto neko se odvezli autom. Kazem ti covjek je vidio , pa me je poslije pitao..da nemam brata ili nekog od rodbine ko je mozda preparkirao auto..jer se nisu zadrzali..nista lomili nista na silu radili..usli upalili i otisli.
:shock:

Pa ako si ostavila neke podatke prilikom kopiranja kljuca veoma moguce :roll:
braca

#37 Re: Ukraden Golf 4

Post by braca »

Ja i dalje tvrdim da je Mul-T-Lock tesko, gotovo nemoguce u kratkom vremesnkom roku skinuti ili razvaliti, slomiti, a pri ovome naglasavam da nemam nikakve veze sa ugradjivacima Mul-T-Locka, da ne biste pomislili da branim neciji business, samo se, ustvari tjesim - jer i ja imam Mul-T-Lock - da je to tesko za uraditi, a na osnovu mojih rapistivanja kod policije i osiguravajucih drustava.

U ovome slucaju - pa majka mu stara, da je James Bond u pitanju, ne moze bas tako uci u vozilo, upaliti ga, skinuti Mul-T-Lock i odvesti auto - cini mi se da se radi o unaprijed iskopiranim kljucevima, ne bih rekao da se je to dogodilo u Hudiniju, nije realno, prije bih rekao da ti je neko nekako dosao do kljuceva na kratak vremenski period, iskopirao ih i to je to. Veoma cest je slucaj da upadaju u kuce i stanove samo iz razloga da se docepaju kljuceva auta, garaze, Mul-T-Locka i sl.

Dakle, ne raspravljamo se niti ubjedjujemo, samo diskutujemo i razmatramo konkretnu situaciju, sa ciljem da utvrdimo - ukoliko je to uopste moguce - sta se je tacno dogodilo, da bismo mi ostali bili na povecanom i posebnom oprezu.

Daj jos detalja, ako ih imas, prije svega sa osvrtiom na mogucnost kopiranja kljuceva - na poslu, na fakultetu, "posudjivanju" iz stana (ko je to mogao uraditi, kako, kada....)....razmisljaj......negdje se nalazi odgovor....
Tranquilizer

#38 Re: Ukraden Golf 4

Post by Tranquilizer »

braca wrote:Ja i dalje tvrdim da je Mul-T-Lock tesko, gotovo nemoguce u kratkom vremesnkom roku skinuti ili razvaliti, slomiti, a pri ovome naglasavam da nemam nikakve veze sa ugradjivacima Mul-T-Locka, da ne biste pomislili da branim neciji business, samo se, ustvari tjesim - jer i ja imam Mul-T-Lock - da je to tesko za uraditi, a na osnovu mojih rapistivanja kod policije i osiguravajucih drustava.

U ovome slucaju - pa majka mu stara, da je James Bond u pitanju, ne moze bas tako uci u vozilo, upaliti ga, skinuti Mul-T-Lock i odvesti auto - cini mi se da se radi o unaprijed iskopiranim kljucevima, ne bih rekao da se je to dogodilo u Hudiniju, nije realno, prije bih rekao da ti je neko nekako dosao do kljuceva na kratak vremenski period, iskopirao ih i to je to. Veoma cest je slucaj da upadaju u kuce i stanove samo iz razloga da se docepaju kljuceva auta, garaze, Mul-T-Locka i sl.

Dakle, ne raspravljamo se niti ubjedjujemo, samo diskutujemo i razmatramo konkretnu situaciju, sa ciljem da utvrdimo - ukoliko je to uopste moguce - sta se je tacno dogodilo, da bismo mi ostali bili na povecanom i posebnom oprezu.

Daj jos detalja, ako ih imas, prije svega sa osvrtiom na mogucnost kopiranja kljuceva - na poslu, na fakultetu, "posudjivanju" iz stana (ko je to mogao uraditi, kako, kada....)....razmisljaj......negdje se nalazi odgovor....

Ne znaš šta pricaš, taj lock se skida za 2 minuta, a znam jer sam prisustvovao kada je lik jedan skidao lock kada su nam se zagubili kljucevi...eh i da momak nije lopov vec se bavi tim da otvara brave i blokade ljudima koji izgube kljuceve, **************** :roll:
jalijas74

#39 Re: Ukraden Golf 4

Post by jalijas74 »

jel fakat nema zastite taj Multi lock ?
braca

#40 Re: Ukraden Golf 4

Post by braca »

opomena pred ban.
Tranquilizer

#41 Re: Ukraden Golf 4

Post by Tranquilizer »

Šefe ne znam šta te ujedam ali mi nije bila namjera stvarno, i ne znam šta sam ti tako loše napisao pa se naljuti, u svakom slucaju nisam ništa loše mislio stvarno :)
braca

#42 Re: Ukraden Golf 4

Post by braca »

Tranquilizer wrote:Šefe ne znam šta te ujedam ali mi nije bila namjera stvarno, i ne znam šta sam ti tako loše napisao pa se naljuti, u svakom slucaju nisam ništa loše mislio stvarno :)

OK, peace with you, brother!
sirocco

#43 Re: Ukraden Golf 4

Post by sirocco »

jalijas74 wrote:jel fakat nema zastite taj Multi lock ?

ma jarane , mul-t-lock , lavlja kandza , alarmi i ostalo ti je cisto sviranje k***u , to ce zaustavit ove sitne sanere i narkomane , ali vjeruj mi kad dodju pravi lopovi , da ga u bunker parkiras oni ce ti ga ukrast , tako da ako hoces da si miran uplati kasko i spavaj ko covjek , a evo navest cu ti primjer jednog sarajevskog taksiste , opklada je bila u 50 eura da ce touarega otvorit za 30 sec i upalit ga i naravno da je dobio cak sta vise to je uradio za manlo vise od 20 sec , pa ti sad skontaj kakav je to problem profesionalnim lopovima

:mrgreen: :dance:
Tranquilizer

#44 Re: Ukraden Golf 4

Post by Tranquilizer »

Ma ko ne vjeruje neka upiše defend lock bump na youtube pa sam pogleda...osim što ovo možda nije bilo pametno reci zbog same prodaje multilocka... :D

a sve se da otvoriti, i možda maloprije to nekako grubo rekoh @braca ali to je više bilo iz iznenadjenja jer se uvjek iznenadim kada vidim da ljudi još vjeruju bravama i multilocko-vima :D
jalijas74

#45 Re: Ukraden Golf 4

Post by jalijas74 »

Pregledao sam otvaraju momci kao svoje i to razumijem ali

kako se zastiti onda ako nemas para za kasko ?
Qler

#46 Re: Ukraden Golf 4

Post by Qler »

braca

#47 Re: Ukraden Golf 4

Post by braca »

Oznojio sam se u sekundi. Moram provjeriti sa jaranom koji je profesionalac za trezore da li je to bas tako/ovako, ali sve mi se cini da jeste.............skidaj onaj link..............
mavcs

#48 Re: Ukraden Golf 4

Post by mavcs »

jalijas74 wrote:Pregledao sam otvaraju momci kao svoje i to razumijem ali

kako se zastiti onda ako nemas para za kasko ?
Zeder
Haris.ba

#49 Re: Ukraden Golf 4

Post by Haris.ba »

http://81.95.146.36/forum/viewtopic.php ... 4&start=50

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0&start=75

Ima još puno ovih tema po forumu. Uglavnom, ne kažem da ne treba ugrađivati multilok, hudini i zeder(i slične mehaničke blokade), ali to nije zaštita od lopova koju očekiva većina ljudi kad ugrađuje takve stvari u auto. Svakome preporučujem ko ima vrednije auto da ugradi neku mehanički blokadu baš zbog odbijanja kokošara. Mala pomoć je da zalijepi naljepnicu zedera, a ima hudini npr. Ništa ne preostaje nego nadograditi sistem paljenja kod električara. Ali valja šutiti među rajom, a ne da čitava mahala zna gdje je puljka.
sanja8

#50 Re: Ukraden Golf 4

Post by sanja8 »

braca wrote:Ja i dalje tvrdim da je Mul-T-Lock tesko, gotovo nemoguce u kratkom vremesnkom roku skinuti ili razvaliti, slomiti, a pri ovome naglasavam da nemam nikakve veze sa ugradjivacima Mul-T-Locka, da ne biste pomislili da branim neciji business, samo se, ustvari tjesim - jer i ja imam Mul-T-Lock - da je to tesko za uraditi, a na osnovu mojih rapistivanja kod policije i osiguravajucih drustava.

Daj jos detalja, ako ih imas, prije svega sa osvrtiom na mogucnost kopiranja kljuceva - a poslu, na fakultetu, "posudjivanju" iz stana (ko je to mogao uraditi, kako, kada....)....razmisljaj......negdje se nalazi odgovor....
Jos detalja je da ga vozim 4 godine i da nikad i nigjde niko ne moze doci u posjed mog kljuca, vezan mi je sa tasnom i novcanikom.Uglavnom u tasnama imam ono..nesto sto se veze za novcanik , malo je reci da sam preoprezna i preosjetljiva na te stvari. Nemam sta da razmisljam , da razbijam glavu , jedino sto mi pada na pamet kazem ti je to da mi se u voznji slomila brava , stalo mi auto, dosli Bihamk , uputili me na hudini, tamo dala "svezak tih mojih kljuceva", mult i kljuc od brave. Tamo negdje odnijeli , kopirali naplatili mi masala... i nakon 6 dana nemam vise auto. Jesi sad skontao?:) , dakle , ako kopiras kljuc pazi da ne dajes makar i taj od multloka...Meni nije palo na pamet da ih razdvojim..Ipak nije neko s ulice...vec eto malo bolja firma!
Locked