Uklanjanje IĆ iz prezimena
- Danguba
#51 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Mi vec odavno na zapadu nemamo 'ić...prekrstise nas zli kršćani. 
-
kakavdanakneiskustvu
#52 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
LieToMe wrote:
E tacno treba ova voda da spere ove gluposti
- snaga_znanja
#53 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
A kakvih budala na dunjaluku ima. 
- Better Man
#54 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Ovaj lik je teški retard i ne treba ga uzimati zaozbiljno. Treba ga ignorisati.Država wrote:Šta mislite o ovome?
Džudžević: Bošnjaci će iz prezimena ukloniti "ić" i "vić"
Tanjug | 14. 05. 2014. - 14:15h | Foto: FoNet | Komentara: 6
Novi Pazar: Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u tehničkom mandatu Esad Džudžević najavio je da će prpadnici bošnjačkog naroda iz svojih prezimena odstraniti nametnute im dodatke vić i ić.
Džudžević je za novopazarske Sandžačke novine rekao da su bošnjačkim prezimenima nasilno prirodavani ti dodaci u poslednjih stotinu godina, od 1912, od kada je, kako je rekao, Sandžak u sastavu Srbjie i Crne Gore.
On je napomenuo da je reč o dugoročnom nacionalom projektu od izuzetnog značaja.
Džudžević je to izjavio povodom obeležavanja 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave, u obraćanju po završetku javne tribine pod nazivom Sistem vrednosti Bošnjaka - dosadašnja iskustva u nastavi na bosanskome jeziku u Sandžaku.
On je tom prilikom, kako se navodi, sumirao sve događaje kojim je obeležen ovaj praznik rekavši i da je u završnoj fazi izrada sveobuhvatnog programa Bošnjačkog nacionalnog veća 2014-2020.
Džudžević je naglasio da je 2014. godina izborna godina u kojoj će biti održani izbori za 4. saziv Bošnjačkog nacionalnog veća i da će bez obzira ko će voditi ubuduće Veće, imati kompletan studiozno uradjen program, čime će biti olakšano realizacija osnovnog plemenitog cilja da Bošnjaci 2018. ravnopravno i zajedno sa drugima u ovoj zemlji udju u Evropsku uniju kao stari evropski narod.
Inače, Bošnjaci u Srbiji imaju dva Nacioalna veća - jedno kojim je predsedavao Džudžević, koje je jednopartijsko i postoji gotovo dve decenije i drugo, blisko sandžačkom muftiji Muameru Zukorliću, kojim rukovodi Sami Tandir.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Edin H.
#55 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Sta kaze Esad Džudžević, hocemo li mjenjati prezimena u bogumilska (bugarska) ili da puknemo arapska prezimena?
Ja kontam da promjenim prezime u Mansour, onda da zovem Seik Mansoura i uzmem ga lopatom
Ja kontam da promjenim prezime u Mansour, onda da zovem Seik Mansoura i uzmem ga lopatom
- Kal El
#57 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Zuko?neki wrote:I kako ce se onda zukorlic prezivati?
- Tesla10
#58 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Kakav sam ja ? Jesam li ja podoban
? Hahaahahaha.
- mayab
#59 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Hajde drago mi je da je nadjen uzrok , ali i rjesenje za sve probleme Bošnjaka

- Tesla10
#60 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Ovaj Džudžević je u rangu Deretića, a tko zna Deretića zna onda o kakvim se budalama radi.
- madFlava
#61 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
nismo vise srbi sad smo albanci.
-
padaodozdo
#62 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Ti ga pretjera...Tesla10 wrote:Ovaj Džudžević je u rangu Deretića, a tko zna Deretića zna onda o kakvim se budalama radi.
Ako su njegovoj porodici prije 100 godina dodali "ovic" I on zeli da danas ispravi to u cemu je problem?
- Tesla10
#63 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Hahahahahahah pa ti izgleda nisi shvatio o čemu se ovdje radi
.
- MrBega
#64 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Ma jebes monty pyton sta je ovo

ok od danas ja sam Beg, vratite mi zemlju sto su mi turci dali i sve ostalo
hoocu da imam nevine srpkinje redovno i jos hocu da ima srpkinje nevine redovno
ok od danas ja sam Beg, vratite mi zemlju sto su mi turci dali i sve ostalo
hoocu da imam nevine srpkinje redovno i jos hocu da ima srpkinje nevine redovno
-
baglama
#65 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
ma mogu ti oni dati Srpkinje , ali ne mozes imati nevine svaki put
- Seoskivaralica
#66 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Dosla demokratija , kuku komunistima i jednoumnicima....ha ha ha ha.....dosli bosnjaci do slobode,.....ne znaju sta bi prije....heeeej kuku nama s nama.....
Pa eno na popisu ima eskima , vanzemaljaca , crnaca , indijanaca , misli li iko da se tako pisu srbi i hrvati , uglavnom i mjesanci se pisu kao srbi il hrvati , ....na proslom je bilo shega kako srbi pisu svoje prababe i pradjedove , a nasi se smiju kazu nije popis groblja , al eto to je bila njihova mainstream politika....
Sad kad je doslo do slobode , vala nek slobodno mijenja svako prezime kako hoce.....to jeste najpostenije.....
Nema vise moras ovako il ovako......bujrum nek svak smislja svoje.....ako ce se u sandzaku osjecati slobodnije nek svi promijene u Bosnjak.....
Pa eno na popisu ima eskima , vanzemaljaca , crnaca , indijanaca , misli li iko da se tako pisu srbi i hrvati , uglavnom i mjesanci se pisu kao srbi il hrvati , ....na proslom je bilo shega kako srbi pisu svoje prababe i pradjedove , a nasi se smiju kazu nije popis groblja , al eto to je bila njihova mainstream politika....
Sad kad je doslo do slobode , vala nek slobodno mijenja svako prezime kako hoce.....to jeste najpostenije.....
Nema vise moras ovako il ovako......bujrum nek svak smislja svoje.....ako ce se u sandzaku osjecati slobodnije nek svi promijene u Bosnjak.....
- petunija
#67 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Kad sam vidjela sliku ucinilo mi se da je onaj Torabi ili kako se već zove 
- Altsa
#68 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
covjek ima pravo da svoje prezime mijenja kako hoce i niko mu to ne moze zabraniti ali drugom da namece, e to vec ne moze
-
Heller
#69 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Šta ćemo mi koji nemamo ić, dodat?v

- Arata
#70 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Sulejman Tih 
Šalu na stranu, mislim da je sve to praktički neizvodivo. Promjeniće prezime možda par imućnih ljudi u cilju sticanja glasova i to je to. Da je tako jednostavno promijeniti ime i prezime ja bih prvi promijenio u neko švedsko, pa ako se zakuva ovdje da me ne ubije neki napaćeni lik radi imena.
Šalu na stranu, mislim da je sve to praktički neizvodivo. Promjeniće prezime možda par imućnih ljudi u cilju sticanja glasova i to je to. Da je tako jednostavno promijeniti ime i prezime ja bih prvi promijenio u neko švedsko, pa ako se zakuva ovdje da me ne ubije neki napaćeni lik radi imena.
- Edin H.
#71 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Joj dzeke cara, ne mora prezime mijenjati 
- Queen_of_hearts
#72 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
- dormeo
#73 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Najbolje bi bilo da ove ideologe, ljudsko smeće, ukine poplava! Da ovaj ima išta u glavi znao bi da su KontromanIĆI bosanska kraljevska dinastija, da su GradašćeVIĆI familija našeg ZMAJA, da su IzetbegoVIĆI begovi od kojih je i Alija.Država wrote:Šta mislite o ovome?
Džudžević: Bošnjaci će iz prezimena ukloniti "ić" i "vić"
-
dječak sa šibicama
#74 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
Sulejman Silence.Arata wrote:Sulejman Tih
-
Cybernetic
#75 Re: Uklanjanje IĆ iz prezimena
.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 23:52, edited 1 time in total.