Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑18/08/2026 16:12
Nisu se gradjani samoinicijativno okupili vec opcina organizuje "skup gradjana" i predstavnici opcine iznesu svoje prijedloge, gradjani daju svoje misljenje, svi su pozvani.
A parkinga, nema. I tako vec godinama.
Ali da, referendum bi promijenio sve.
Pa to što građani iznesu mišljenje je fino. Ne znam šta se očekuje?
Kod referenduma ide već malo drugačije. Šta ja znam. Onaj 1992.jeste promjenio sve.
Postoji svake 4 godine redovni referendum. Zove se direktni izbori za načelnika. Pa, ako većini odgovara što nema parkinga - prihvatiti volju većine. I, ne kriviti nikoga osim naroda te općine koje ne možeš da ubjediš u svoje ideje. Da prevedem - da većina želi parking - bio bi parking.
Nisam ja protiv referenduma, Svicarci ga imaju za svaku glupost i to je pametno neka gradjani odluce. Nego nece nista promijeniti, jer mi imamo odluke koje se ne postuju, pa sto bi i referendum bio postovan. Ovdje govorim o lokalnim pitanjima.
dječak sa šibicama wrote: ↑18/08/2026 17:05
Nisam ja protiv referenduma, Svicarci ga imaju za svaku glupost i to je pametno neka gradjani odluce. Nego nece nista promijeniti, jer mi imamo odluke koje se ne postuju, pa sto bi i referendum bio postovan. Ovdje govorim o lokalnim pitanjima.
Niti smo mi drustvo visoke demokratske svijesti.
Zato što kad se referendum ne poštuje - onda narod smijeni one koji ne sprovedu odluke. Veoma jednostavno.
Nije stvar da nemamo demokratske svijesti. Već, većina ima druge prioritete.
Poenta je da smjene na izborima se dešavaju. Imali smo smjenu u općini NS. Iako je mislim prijašnji načelnik jedini koji jeste napravio parking.
Logovan wrote: ↑18/08/2026 17:06
neće da budu dio grada.
Pa,ko želi dobrovoljno da bude dio Grada?
4 općine koje imaju delegate u gradskom vijeću po broju nevezane sa brojem stanovnika.
Daš nadležnosti, a ništa u suštini ne dobijaš pozitivno za to. Osim, eto brojiš se da si u gradu.
treba sve opcine ukinuti i da bude grad - kanton, sa svojim zonama. Premalo je ovo stanovnika da se parca, i previse lokalnih serifa koji gledaju samo svoju opcinu (citaj svoje glasace da ne mrdaju sa stolice) i redovno rade projekte koje stete gradu kao cjelini.
BadBoy wrote: ↑18/08/2026 13:53
Primjer guranja glumice od strane obezbjeđenaj nekog načelnika je loš primjer.
Carev most je ekstra primjer.
Sarajevske gradske opštine treba ukinuti u sublimirati u gradsku administraciju. Izuzev Lukavice (privremeno nazvane Istično Sarajevo), ne postoji drugi primjer grada u BiH sa više gradskih opština. Jednostavno na ovaj broj stanovnika to nije racionalna organizacija.
k4mi wrote: ↑18/08/2026 18:09
treba sve opcine ukinuti i da bude grad - kanton, sa svojim zonama. Premalo je ovo stanovnika da se parca, i previse lokalnih serifa koji gledaju samo svoju opcinu (citaj svoje glasace da ne mrdaju sa stolice) i redovno rade projekte koje stete gradu kao cjelini.
Treba dogovoriti s Dodikom formiranje Distrikta Sarajevo
Didier wrote: ↑29/08/2026 11:02
Može li mi neko reći ko je načelnik čije su gorile sklanjale ljude s crvenog tepiha?
Možda i piše, ali da ne tražim... Ima li kakav dokaz o tome?
Pusti Alispahićku, uvrijeđena nevjesta. Čengić ima pratnju, ali nije im on rekao da miču uvažene glumice, a bio je i crnogorski predsjednik Jakov sa svojom pratnjom i ja sam čuo da je riječ o njegovim ličnim pratiocima. Bili skupa, pa je ona mislila da su od načelnika pratnja.