Ukinuti nacionalne stranke u BiH

Vodenjak

Post by Vodenjak »

wandy wrote:
SD-6 wrote:
Vodenjak wrote: Previse znam i previse sam vidio

Ziv bio!
:D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Znao sam ja da si i ti tu negdje i da viris... :D
Sta velis, je li ti babo kupio shekerica kad te je za rucicu vodio na referendum? :roll:

:D :lol: :lol:
Tariq_rambo

#77 Re: Ukinuti nacionalne stranke u BiH

Post by Tariq_rambo »

plavi9 wrote:Predlazem da pokrenemo aktivnos na ukidanju nacionalni (nacionalisticki ) stranaka u BiH.
Ocito je da sa njima nemozemo nigdje dalje od ponora.
Bosna i Hercegovina se nalazi u situaciji da postane izolovana od moderne Evrope jer nacionalne ( nacionalisticke ) stranke u BiH nevide nista dalje od nosa.
Pomozimo da se rijesimo okova i da vratimo Bosnu i Hercegovinu u Evropu.
Kad napišeš jednu stranku u BiH koja nije nacionalna (nacionalistička- kako navodiš, mada ima razlika između tih termina ali nebitno) ja ću opravdati ideju o ukidanju takvih.
plavi9

#78 Re: Ukinuti nacionalne stranke u BiH

Post by plavi9 »

Tariq_rambo wrote:
plavi9 wrote:Predlazem da pokrenemo aktivnos na ukidanju nacionalni (nacionalisticki ) stranaka u BiH.
Bosna i Hercegovina se nalazi u situaciji da postane izolovana od moderne Evrope jer nacionalne ( nacionalisticke ) stranke u BiH nevide nista dalje od nosa.
Kad napišeš jednu stranku u BiH koja nije nacionalna (nacionalistička- kako navodiš, mada ima razlika između tih termina ali nebitno) ja ću opravdati ideju o ukidanju takvih.
Vidim da se tema u dobrom vec razvukla jer pristalice SDA idu sa tim da su oni super a drugi (SDS) se trebaju mjenjati,Nenad 24 po obicaju da bi umanjio to destruktivno djelovanje druge strane prebacuje lopticu HDZ
I ponovo nas dovodi u zacarani lavirint.
Ne mogu ti napisati ni JEDNU jer su sve izgubile kredibilitet i povjerenje dali kod jedni,drugi ili treci naroda u BiH.
Zato mislim da je najbolje da ovaj poslanik lijepo zabrani rad svim politickim strankama za sledeci 10 godina dok se narod ne opameti a poslije toga dozvoli registraciju samo demokratski stranaka i to dvije najvise koje bi ponudile svoj program na cjelom teritoriju BiH.
Nikakvi nacionalni ili vjerski oblici stranaka nebi bili dozvoljeni i ja mislim da bi to BiH vratilo u normalan zivot.
Sta vi mislite o tom?
Fair Life

Post by Fair Life »

Mislim da se davno propustila sansa za "ukidanjem" (zabranom djelovanja) nacionalnih (nacionalistickih) stranaka na prostoru BiH.

Danas se samo na izborima moze 'ne pokloniti' povjerenje tim strankama, a svoj glas dati strankama koje zele i mogu djjelovati na prostoru cijele BiH.
plavi9

Post by plavi9 »

Fair Life wrote:Mislim da se davno propustila sansa za "ukidanjem" (zabranom djelovanja) nacionalnih (nacionalistickih) stranaka na prostoru BiH.

Danas se samo na izborima moze 'ne pokloniti' povjerenje tim strankama, a svoj glas dati strankama koje zele i mogu djjelovati na prostoru cijele BiH.
Zar ovaj visoki prestavnik ne moze sad reci DOSTA?
Zar on to ne moze uraditi?
Ja mislim da bi takva njegova odluka najvise obradovala sve stanovnike BiH.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Fair Life wrote:Mislim da se davno propustila sansa za "ukidanjem" (zabranom djelovanja) nacionalnih (nacionalistickih) stranaka na prostoru BiH.
Izgleda da to sad samo biologija može uraditi...
stidljiv

Post by stidljiv »

Ne treba ukidati nista sve dok se narod ne opameti... :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

plavi9 wrote:Zar ovaj visoki prestavnik ne moze sad reci DOSTA?
Objasni ti meni... kako pobjedjuju na izborima nacionalisticke stranke, ako bi se citav narod (kako ti tvrdis) veselio zabrani njihovog djelovanja.

Na slijedecim izborima "nek' taj sav narod" ne glasa za njih... i rjesen problem.

Do naroda je...
plavi9

Post by plavi9 »

Fair Life wrote:
plavi9 wrote:Zar ovaj visoki prestavnik ne moze sad reci DOSTA?
Objasni ti meni... kako pobjedjuju na izborima nacionalisticke stranke, ako bi se citav narod (kako ti tvrdis) veselio zabrani njihovog djelovanja.

Na slijedecim izborima "nek' taj sav narod" ne glasa za njih... i rjesen problem.

Do naroda je...
Ne znam dali si pratio do sad sta sam pisao na tu temu.
Problem (po meni) je strah od onoga :"ako Ti ne glasas za svoje oni ce za svoje onda si ti najeb.."
Dali me razumijes.
Ako nema stranaka sa tim (nacionalnim ili nacionalistickim) opredjeljenjima morace se pojaviti dvije stranke (mislim jace stranke kao u USA republikanci i demokrate) koje ce ponuditi program za sve na teritoriji BiH.
Vidis onda ce i Banja Luka i Sarajevo i Mostar misliti sta ce ponuditi narodu osim nacionalizma.
Ovako uvjek imamo spremnu "hapicu" za sledece izbore.
Nebi sunce sjalo ko sto sija....
De ba nezaje....
Tariq_rambo

#85 Re: Ukinuti nacionalne stranke u BiH

Post by Tariq_rambo »

plavi9 wrote:
Tariq_rambo wrote:
Vidim da se tema u dobrom vec razvukla jer pristalice SDA idu sa tim da su oni super a drugi (SDS) se trebaju mjenjati,Nenad 24 po obicaju da bi umanjio to destruktivno djelovanje druge strane prebacuje lopticu HDZ
Ne mogu ti napisati ni JEDNU jer su sve izgubile kredibilitet i povjerenje dali kod jedni,drugi ili treci naroda u BiH.
Zato mislim da je najbolje da ovaj poslanik lijepo zabrani rad svim politickim strankama za sledeci 10 godina dok se narod ne opameti a poslije toga dozvoli registraciju samo demokratski stranaka i to dvije najvise koje bi ponudile svoj program na cjelom teritoriju BiH.
Nikakvi nacionalni ili vjerski oblici stranaka nebi bili dozvoljeni i ja mislim da bi to BiH vratilo u normalan zivot.
Sta vi mislite o tom?
NEMA U BOSNI BAR U NAREDNIH 20 GODINA DEMOKRATSKIH STRANAKA, jer kako može biti sad demokratska stranka kad svi današnji političari su bivvše komunjare koje su se u jednoj partiji odgajali, naučili samo na taj način da razmišljaju i ismijavali se čitav život demokratiji što i danas rade. NPR: u bivšoj jugi vršeni su izbori na kojima je bila samo jedna STRANKA-zar to nije ismijavanje.
TEK KAD SE PROMJENI GARNITURA BIVŠIH JEDNOPARTIJSKIH MOZGOVA I KAD MI MLAĐA RAJA POČNEMO VODITI OVU DRŽAVU ONDA MOŽDA I BUDE NAPRETKA, OVAKO POTEŠKO,
nije uopšte problem što ima više partija, problem je što su sve nacionalne i što opozicija ne radi onako kako se to radi na zapadu. IMAŠ PRIMJER ITALIJE KOJA IMA ISTO HRPU STRANAKA:
a mi nismo zreli za klasični parlamentarizam sa dvije ili tri stranke (jedna koalicija, i slično) jer bi apsolutizam opet došao do izražaja.
SD-6

Post by SD-6 »

...moze li jedna prica s fronta :D ...ali u prvom licu :oops: kad ti je bilo najteze?...
...jel' to onaj da kad je ugrijalo u swe :-? pa se snjesko titić istopio :( :D
SD-6

Post by SD-6 »

...ovo je za vodenjaka...poznatijieg kao Nikoletina Bursac :D ...
Tariq_rambo

#88 Re: Ukinuti nacionalne stranke u BiH

Post by Tariq_rambo »

John_Doe25 wrote:
Tariq_rambo wrote:
plavi9 wrote: Vidim da se tema u dobrom vec razvukla jer pristalice SDA idu sa tim da su oni super a drugi (SDS) se trebaju mjenjati,Nenad 24 po obicaju da bi umanjio to destruktivno djelovanje druge strane prebacuje lopticu HDZ
Sta vi mislite o tom?
NEMA U BOSNI BAR U NAREDNIH 20 GODINA DEMOKRATSKIH STRANAKA, jer kako može biti sad demokratska stranka kad svi današnji političari su bivvše komunjare koje su se u jednoj partiji odgajali, naučili samo na taj način da razmišljaju i ismijavali se čitav život demokratiji što i danas rade. NPR: u bivšoj jugi vršeni su izbori na kojima je bila samo jedna STRANKA-zar to nije ismijavanje.
TEK KAD SE PROMJENI GARNITURA BIVŠIH JEDNOPARTIJSKIH MOZGOVA I KAD MI MLAĐA RAJA POČNEMO VODITI OVU DRŽAVU ONDA MOŽDA I BUDE NAPRETKA, OVAKO POTEŠKO,
nije uopšte problem što ima više partija, problem je što su sve nacionalne i što opozicija ne radi onako kako se to radi na zapadu. IMAŠ PRIMJER ITALIJE KOJA IMA ISTO HRPU STRANAKA:
a mi nismo zreli za klasični parlamentarizam sa dvije ili tri stranke (jedna koalicija, i slično) jer bi apsolutizam opet došao do izražaja.
Pa naravno da neće jer su samo promijenili dres. Od socijalista postali su nacional socijalisti.

Dobro možete više izlaziti na izbore. Meni više ne pada na pamet. Pa kud puklo da puklo.
Nisam nikad se ni registroava da glasam,
sve su to ista govna samo pod drugim nazivama,
SDA -nigdje demokratije
SDP -nigdje socijal-demokratije, čak ni onog s.
itd, sve redom stranke,
lopvi, kriminalci, foteljaši, a narod nek ga puši.
NA KRAJU NIKOME NE MOŽE UBJEDITI DA OVAJ PRETHODNI RAT NIJE BIO ČISTO PLJAČKAŠKI, A NACIONALIZAM JE BILA SAMO FORA DA SE KRAĐA OPRAVDA KAO INTERES NARODA.pa čitave su fabrike i postrojenja premještana u druge države i gradove,
KONAČNI ISHOD JE DA GA JE NAROD ISPUŠIO, POGOTOVO RADNIČKA KLASA,
a mi ćemo i dalje gledati jel ovaj ide u džamiju, crkvu, jel osunećen ili nije, ??????????
jebi ga, POREMEĆENI SMO,
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

John_Doe25 wrote:Tačnije još dosta godina ćemo ga pušiti a kada uđemo u EU i tada ćemo ga pušiti.
Ne ne, ulaskom u EU nećemo ga pušiti, nipošto.
Samo vidim da je većini problem jer ulaskom u EU,SRBI I HRVATI iz BiH potpuno bi se odvojili od svojih nesuđenih matrica, pa im to malo smeta, a EU je blago.
plavi9

Post by plavi9 »

SD-6 wrote:...moze li jedna prica s fronta :D ...ali u prvom licu :oops: kad ti je bilo najteze?...
Hej jarane rat je odavno zavrsio.
21 vjek.
Hallo.....
Vodenjak

Post by Vodenjak »

plavi9 wrote:
SD-6 wrote:...moze li jedna prica s fronta :D ...ali u prvom licu :oops: kad ti je bilo najteze?...
Hej jarane rat je odavno zavrsio.
21 vjek.
Hallo.....
Ne brini plavi9, on to meni... :zzzz: :zzzz:

Balo se malko raspomamio... Procito malo u Avazu, malo u Glasniku IVZ-a, malo slusao bajke iz centrale pa sad sve zna! :roll: :D
Maximilijan Pegasus

Post by Maximilijan Pegasus »

Jovo mi nije ispunio ocekivanja sa svojim odgovorom. Ipak, daleko je sve to od cojstva.
Maximilijan Pegasus

Post by Maximilijan Pegasus »

:) :)
plavi9

Post by plavi9 »

:) :) [/quote]
Sudija Simon

#95 Zasto mi je poruka izbrisana

Post by Sudija Simon »

Ne mogu da vjerujem svojim ocima.

Tek sam se uclanio i napisao kako je besmisleno da mi trazimo ikakav drugi Ustav i kantone kada Bosna i Hercegovina ima svoje prirodne i Ustavne regije kao sto su Hercegovina, Krajina, Posavina itd, koje su postojale vijekovima dok se Alija nije upustio da exsperimentise sa nasom drzavom i da on mijenja nase funkcionalne, prirodne, geografske regije i uvodi nam kantone, kad ono vec me izbrisalo.

Tamo sam i objasnio da sam Bosnjak, i da sam sebi nadio ime po Sudiji Simonu koji uvijek govori istinu, i nikada ne podilazi raji.

Da li sam ja to mozda nesto pobrkao buduci da sam nieskusan na forumu? NISAM NISTA OPSOVAO, NITI BIO NEPRISTOJAN. Da li ovdje neki mozda odmah skidaju nepodobna misljenja? Cini mi se da se druge poruke kisele danima. Da li se poruke novih clanova odmah brisu, dok se ne naucimo pisati, ili sta je u pitanju? Fino sam vidio da su mi ljudi i odgovorili na poruku. Kazao mi jedan koji se potpisao kao Reaktor, da ce mi on odgovoriti kada god misli da ne govorim istinu. Bujrum.

Nadsam se da ce ova poruka biti malo bolje srece i da nece odmah biti izbrisana.
Toozla

Post by Toozla »

...prvi se macici u vodu bacaju... :D

ps- poruka ti je jos uvijek tamo gdje si je postavio....da nisi teme pobrkao???
Sudija Simon

Post by Sudija Simon »

Toozla wrote:...prvi se macici u vodu bacaju... :D

ps- poruka ti je jos uvijek tamo gdje si je postavio....da nisi teme pobrkao???

Nisam bas vjest na novom kompjuteru. Ne umijem prste koristiti umjesto misa, pa sam se izgubio. Fala na odgovoru Tuzlak.
halo

#98 Re: Ukinuti nacionalne stranke u BiH

Post by halo »

Dirty Sanchez wrote:
kub lajkan wrote:
Dirty Sanchez wrote:sve stranke u bosni su nacionalno-vjerske stranke. cak i sdp cestita vjerske praznike i ima vjernike medju svojim redovima. znaci da nema normalne sekularne stranke u zemlji
Sekularnost ne znači da nećeš imati vjernike u stranci nego da stranka neće staviti vjerske zakone ispred pozitivnog prava, što će rijet da kler neće zabadati nos gdje mu nije mjesto...
ne, ne... to su formalnosti, smoke screan.

prava sekularna stranka dozivjece religiju kao zlo i sebe limitirati samo u tome da fizicki ne progoni vjernike jer ce im dati prava da u kuci prakticiraju svoje sranje.

posto imamo jake fanatisticko-klerikalne stranke, ciji lideri i clanstvo religiju dozivljavaju kao nacin zivota, umjesto kao zaostalost i nazadnost, onda nam treba jedna nereligiozna stranka koja ce svojim duhom parirati religiznima i uopce religioznom vidjenju svijeta.

a ne samo laprdati o nepostojecoj toleranciji i multikulturalnosti, to je bezvezno fraziranje - treba nam antiteoloski pokret a ne samo formalno prihvatanje odvajanje crkve od drzave.

treba da bude moderno i popularno ismijavati i omalovazavati religiju isto kao sto je danas normalno i popularno biti religiozan.

teko onda cemo donekle doci.
Bravo potpisujem samo sto je to nemoguca misija jedino ako se pojave vanzemaljci. Moras svatit samo jednu stvar da je religija najbolje oruzije koje vlast iskoristava za svoje potrebe a osim toga kao sto jedan poznati filozof rece SVE DA BOG NE POSTOJI TREBALO BI GA IZMISLITI jer bez religije bi nastao haos ljudi od kojih skoro 60% na planeti nisu obrazovani
nebi znali kuda kako Zato u svakoj diktaturi imas super disciplinu i strahopostovanje jer kad bi pustio ljudima na volju tj kad bi postojala prava demokratija ili bi se poubijali ili bi bila Anarhija do bola jer niko nikome nebi imao pravo ukazati na neke moralne norme koje su osim zakonskih vrlo bitne.Samo jedno resenje bi bilo moguce kad bi uveli jedinstvenu tj jednu religiju za sve ali to ne odgovara vlastodrzcima
danas

#99 Re: Ukinuti nacionalne stranke u BiH

Post by danas »

Dirty Sanchez wrote:
a ne samo laprdati o nepostojecoj toleranciji i multikulturalnosti, to je bezvezno fraziranje - treba nam antiteoloski pokret a ne samo formalno prihvatanje odvajanje crkve od drzave.

pa hajde, osnivaj stranku Sanchez, evo vidis da nas ima da bi se uclanili odmah :)
plavi9

#100 Re: Ukinuti nacionalne stranke u BiH

Post by plavi9 »

danas wrote:
Dirty Sanchez wrote:

pa hajde, osnivaj stranku Sanchez, evo vidis da nas ima da bi se uclanili odmah :)
Bilo kakav pokusaj u stvaranju novi stranaka u ovom momentu bi bio pogresan.Sve napredne snage ove zemlje trebaju se boriti da se ukinu postojece stranke i da se da vrijeme da se nove stranke (samo dvije)formiraju na cjelokupnom teritoriju BiH.
Vidis kad bi imali republikance vidjeli bi kako bi SDA,SDS i HDZ clanovi vrlo brzo okupirali ovu stranku.To bi bila stranka bogati.
Nazalost ovi nasi bogati su to postali pljackom nase imovine i nasi dobara ali sta ces od neceg se mora poceti.
Demokrate bi bili ostali i onda bi volio vidjeti kako ce reci ako nebudes glasao za mene nece biti tvoje nacije ili tvog naroda.
Post Reply