ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post Reply
Trebam te

#201 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by Trebam te »

slobodni armirach wrote:
vaca wrote::-D

Ako ništa sretna jer me više neće gnjaviti polupismeni likovi po ambasadama!
Tacno, kakvi sve debili su zaposleni, a i nadam se da ce ostati bez posla.

Ova odluka je najvise pogodila dijasporu, valja sad primit goste u garsonjere iznajljene :):):)
Varas se, :mrgreen: valja vas nauciti kako se ponasati :run:
rika

#202 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by rika »

Moguce je da ce porasti broj razvoda medju dijasporom:
"Sada kada nam vize vise ne trebaju ,odoh ja mami,ne mogu ja vise ovog svoga trpiti" :-)

Ali je isto moguce da ce se i neke ljubavi rasplamsati,jer sada dragoj/dragom ne treba slati garantna pisma (sto ranije nije znacilo da ce i dobiti vizu ako nemaju stalnog zaposlenja ) i natezati se po 2 mjeseca oko datuma dolaska...
Sada Muji kada "na um padne draga" kupi joj online kartu i forwarduje na mail :D :D :D
Doduse draga treba valjda pitati mamu da je pusti na put,ali ako je u pitanju Zapad valjda nece puno zanovjetati :D
Last but not least....
Garderoba na ulicama sarajeva i drugih bh. gradova...
Iskreno se nadam da ce nase muske oci uskoro moci uzhivati u najnovijim modelima Zare,P&K etc. Kupljeno na snizhenjima i jos tax free :-) :-)
Baltazar_khan

#203 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by Baltazar_khan »

Tri mjeseca jelde :mrgreen:

To je dovoljno za jednog prosječnog lopova iz naše zemlje da pokrade jednu Njemačku uzduž i poprijeko :oops:
Desert Wind

#204 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by Desert Wind »

rika wrote:Moguce je da ce porasti broj razvoda medju dijasporom:
"Sada kada nam vize vise ne trebaju ,odoh ja mami,ne mogu ja vise ovog svoga trpiti" :-)

Ali je isto moguce da ce se i neke ljubavi rasplamsati,jer sada dragoj/dragom ne treba slati garantna pisma (sto ranije nije znacilo da ce i dobiti vizu ako nemaju stalnog zaposlenja ) i natezati se po 2 mjeseca oko datuma dolaska...
Sada Muji kada "na um padne draga" kupi joj online kartu i forwarduje na mail :D :D :D
Doduse draga treba valjda pitati mamu da je pusti na put,ali ako je u pitanju Zapad valjda nece puno zanovjetati :D
Last but not least....
Garderoba na ulicama sarajeva i drugih bh. gradova...
Iskreno se nadam da ce nase muske oci uskoro moci uzhivati u najnovijim modelima Zare,P&K etc. Kupljeno na snizhenjima i jos tax free :-) :-)
ma "uzivale" su muske oci u markiranim krivonogim staklenogiranim sponzorusama i prije ha ja...
ha vizno ha bezvizno :mrgreen:
sad se treba prifatit dobrih EU milfaca sa dobrom zaledjinom :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#205 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by alibaba_i_30_godina »

Topla voda wrote:sta treba za ovaj biometrijski,da ne hodam bezeze do mupa,nek neko napise,tanje mu fajon :D
Ja sam se iznenadio kada sam prije mjesec dana otisao da predam za pasos.

Potrebna ti je samo licna karta, stari pasos (ukoliko imas) i uplata od 40,00 KM koju mozes uraditi i onde na salteru odmah.

Znao sam da ce sad ljudi nagrnuti za pasosima, pa sam izvadio prije mjesec dana i nije bila guzva. Ali sada ... :mrgreen:
Alfons Kauders

#206 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by Alfons Kauders »

Desert Wind wrote: ma "uzivale" su muske oci u markiranim krivonogim staklenogiranim sponzorusama i prije ha ja...
ha vizno ha bezvizno :mrgreen:
sad se treba prifatit dobrih EU milfaca sa dobrom zaledjinom :mrgreen:
:thumbup: :mrgreen:
BiH-x

#207 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by BiH-x »

Super, idemo dalje :)
madner

#208 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by madner »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:a i ne sazna se...

pih... kud makar nisu zenama ostavili vize... bem ti empancipaciju...
Snalažljiv strijelac uvijek nađe način da se oslobodi čuvara :D
Igrac koji ne puca nikad nece dati gola. :D
Desert Wind

#209 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by Desert Wind »

DinoZe wrote:Na ovom forumu ce se covijek nacitati svasta pa se onda dobro zapitati.
Kada citam ove komentari i price od pojedinih idem ja tamo idem ovamo, covijek dobije osijecaj da su na ovom forumu svi dobro situirani, da imaju stalno zaposlenje, da imaju po 2-3 milje koje ce potrositi sada odmah za novu godinu po nekim velikim gradovima.
Kao svi su puni kesa i imaju silnu zelju da ga potrose ali nikako nisu moglu jer im je trebala viza.
Znaci ili je Bosna zemlja snova pa su svi puni kao brod ili je ovdije na forumu puno iskomplekisrane djece koja nisu nikada dalje otisla od Travnika odnosno ako stari da onda se ode i u Makarsku sa pastetom i paradajzom.
Ali valjda se tada stedilo da bi se moglo skoknuti do Minhena i potrositi koja milja na odjecu cim se ukinu vize :lol:
jaruga moj, ima podosta zajebancije na sve ovo.... nemoj sve priFatat serijski :mrgreen:
popajic

#210 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by popajic »

Francuzi i Holandjani se bunili ukidanju viza.Njihova medija preplavljena strahom da ce Albanci i BIH gradjani ufurati da rade na crno,da traze azil...ublehasi !
Putovat ce ko moze i ko hoce...stvar je u - mogucnosti,osjecaju slobode.
Za radnike na crno ( na kojim evropljani debelo zaradjuju ) postoje zakoni,za kriminalce isto tako.
Stara dama Evropa ne radi nista iz puke humanosti i jednakih ljudskih prava za sve,to smo valjda savladali !?
madner

#211 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by madner »

DinoZe wrote:
Znam jaro, znam ali eto opet covijek nekada konta da je pogresnom filmu :shock:

Kao neko gore upostu sto kaze ide u Budimpestu na kafu, kao jedva je cekao. Taj vjerovtano zivi jos kod roditelja i gleda ako je moguce gdje mu je kafa jeftinja, da nepredze 1,50KM. :D
Smijesna je raja postala, poceli su se prosipati.
Nemoj svoje komplekse na druge prenosit, ima nas dosta kojima nije misaona imenica skoknut do peste.
Mada za muzej Rocca moram jos vidjet, da li je pokriveno budzetom :D
Topla voda

#212 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by Topla voda »

idi ba,ne crnjaci,uhvati se minhena,a nas pusti da kontamo dje cemo kad nam se digne
The Silent Man

#213 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by The Silent Man »

Šta sad kukaju i što su nam ukinute vize ?

Što se mene tiče još da se uđe u NATO i može bit kapak integracijama ...

Inače ukidanje viza nema nikakvog značenja osim nekog psihološkog ,uklanjanjem tog osjećaja getoiziranosti.
U praksi većina raje će i dalje moći da dobaci maksimalno do Makarske ...
slobodni armirach

#214 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by slobodni armirach »

Pa EU ekonomiju i pokrece radna snaga na crno, niski troskovi itd,..

Ne pada mi na pamet da se metiljam po Evropi na crno, imao sam priliku da dobijem EU trajne dokumente, bez ikakvih shorcut-a, zenidba familija bla bla, ....postenih 5 godina rada legalno vani, poslije toga svojoj kuci
u moju najljepsu BOSNU I HERCEGOVINU.
poznanik

#215 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by poznanik »

Ja bih uveo vizni reciprocitet sa šengenskim državama, ali i sa svim drugim državama koje su prema BiH uspostavile vizni režim :oops:
Bosnolog

#216 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by Bosnolog »

Alfons Kauders wrote:
ultima_palabra wrote:
madner wrote:
Nema nista ljepse nego u gostima go zabit :D
Pika se dvostruko 8-)
a i ne sazna se...

pih... kud makar nisu zenama ostavili vize... bem ti empancipaciju...
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kiky

#217 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by kiky »

eto sad ...
od 15-tog navalite preko grane ...
:D
Control panel

#218 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by Control panel »

kiky wrote:eto sad ...
od 15-tog navalite preko grane ...
jastacu 8-)
tempora

#219 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by tempora »

Ne mogu da vjerujem sta citam......

Mozda bi ste trebali biti sretni da ne morate prolaziti degradirajuci rezim zivljenja u getu, cakanja u redovima, dokazivanja o ovome i onome kako bi ste imali slobodu kretanja. Mozda bi to bilo dovoljno da u danasnjem danu svi slavimo? No ocigledno da mnogi ne dijele to misljenje, jer se na ovaj ili onaj nacin ne radi o njima.... :oops:

Mnogi ljudi imaju clanove porodice vani koje svih ovih godina nisu mogli ili imali pravo vidjeti tek tako.
Mnogi ljudi su htjeli, zeljeli iz ovih ili onih razloga posjetiti EU a to im nije bilo dozvoljeno ili vec teskom mukom odobreno...

Ovi sto se ironicno kao toboz zabrinuto pitaju sta ce sada uposleni na salterima amabasada - neka sute, ako nemaju sto da kazu. Jer to su vam sugradjani, ljudi koji ce mozda ostati bez posla, a za njima i neka djecija usta, necije porodicne tragedije.

Ovi sto melju o tome da je s bezviznim rezimom i zapecaceno vrijeme zaposljavanja ili studiranja u EU vec je otvorena mogucnost samo i isljucivo turizmu i potrosnji, nemaju pojma o cemu pricaju.

I na koncu ovi sto kazu da je dijspora unesrecena ovom odlukom, neka ne palamude. Pricati iz zlobe, predrasude i gluposti izaziva stid pri zdravoj pameti.

Danasnji dan sam ocekivala s ushicenjem nadajuci se da ce ovaj dan omoguciti lakse kretanje mojim sugradjanima i imam razloga da mu klicem. Ova odluka EU zasigurno mnogima u zemlji nece donijeti nista - nikakve promjene u njihovim zivotnim pitanjima niti je za ocekivati da ce "horde" nagrnuti ( kako to strepi Holandija ) preko grane kako bi potrazile srecu u uniji. Ali ipak, ipak je ovo jedan od sretnijih dana za BiH.
Ako nista, neko ce vidjeti nekoga svog, jednostavno sjesti u bus, auto ili sta vec i krenuti a da ne mora proci milion i jednu proceduru i peripetiju kako bi dokazao da nema namjera biti prijetnja za opstu sigurnost neke drzave i da u njoj nece potrazivati azil.

Ako ce barem jedan gradjanin ovom odlukom dobiti, onda smo svi dobili. A dobili smo zasigurno i time sto je po o ovom pitanju - ukinut gradjanin drugog reda, onaj koji nema drugog pasosa osim bosanskog.

Sretan van put Bosanci i Hercegovci ! :)
ultima_palabra

#220 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by ultima_palabra »

tempora wrote:Ne mogu da vjerujem sta citam......

Mozda bi ste trebali biti sretni da ne morate prolaziti degradirajuci rezim zivljenja u getu, cakanja u redovima, dokazivanja o ovome i onome kako bi ste imali slobodu kretanja. Mozda bi to bilo dovoljno da u danasnjem danu svi slavimo? No ocigledno da mnogi ne dijele to misljenje, jer se na ovaj ili onaj nacin ne radi o njima.... :oops:

Mnogi ljudi imaju clanove porodice vani koje svih ovih godina nisu mogli ili imali pravo vidjeti tek tako.
Mnogi ljudi su htjeli, zeljeli iz ovih ili onih razloga posjetiti EU a to im nije bilo dozvoljeno ili vec teskom mukom odobreno...

Ovi sto se ironicno kao toboz zabrinuto pitaju sta ce sada uposleni na salterima amabasada - neka sute, ako nemaju sto da kazu. Jer to su vam sugradjani, ljudi koji ce mozda ostati bez posla, a za njima i neka djecija usta, necije porodicne tragedije.

Ovi sto melju o tome da je s bezviznim rezimom i zapecaceno vrijeme zaposljavanja ili studiranja u EU vec je otvorena mogucnost samo i isljucivo turizmu i potrosnji, nemaju pojma o cemu pricaju.

I na koncu ovi sto kazu da je dijspora unesrecena ovom odlukom, neka ne palamude. Pricati iz zlobe, predrasude i gluposti izaziva stid pri zdravoj pameti.

Danasnji dan sam ocekivala s ushicenjem nadajuci se da ce ovaj dan omoguciti lakse kretanje mojim sugradjanima i imam razloga da mu klicem. Ova odluka EU zasigurno mnogima u zemlji nece donijeti nista - nikakve promjene u njihovim zivotnim pitanjima niti je za ocekivati da ce "horde" nagrnuti ( kako to strepi Holandija ) preko grane kako bi potrazile srecu u uniji. Ali ipak, ipak je ovo jedan od sretnijih dana za BiH.
Ako nista, neko ce vidjeti nekoga svog, jednostavno sjesti u bus, auto ili sta vec i krenuti a da ne mora proci milion i jednu proceduru i peripetiju kako bi dokazao da nema namjera biti prijetnja za opstu sigurnost neke drzave i da u njoj nece potrazivati azil.

Ako ce barem jedan gradjanin ovom odlukom dobiti, onda smo svi dobili. A dobili smo zasigurno i time sto je po o ovom pitanju - ukinut gradjanin drugog reda, onaj koji nema drugog pasosa osim bosanskog.

Sretan van put Bosanci i Hercegovci ! :)
:thumbup:
kiky

#221 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by kiky »

amsterdam ....
Nogatrans

#222 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by Nogatrans »

Topla voda wrote:idi ba,ne crnjaci,uhvati se minhena,a nas pusti da kontamo dje cemo kad nam se digne

Dobra ti je ova !! :thumbup: :thumbup: :bih:
Nekako s proljeća

#223 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by Nekako s proljeća »

:lol:

Govori nana svom unuku: '' moj Nedime sve nam ukidaju...evo sad' nam i ove vize ukinuše...''

:lol: :lol:
Chivas1

#224 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by Chivas1 »

Jebli majku bolje da su sredili sta da nam ne trebaju vize za Veliku Britaniju a ne za ostatak Europe :D
Sunrise00

#225 Re: ukidanje viza od 19 decembra (SADA VEC JESENI)

Post by Sunrise00 »

Chivas1 wrote:Jebli majku bolje da su sredili sta da nam ne trebaju vize za Veliku Britaniju a ne za ostatak Europe :D
ja sam osigurana do novembra 2012 sto se toga tice :lol: :lol: :lol: :evil:
Post Reply