Svi ljudi koji se bore za ravnopravnost svih građana kao i svi stanovnici BiH koji se bore da na pošten način prežive ova vremena su borci i trebaju se zalagati za recipročne mjere prema svim zemljama.red label wrote:Koji borci ili borci za šta ?HORN1 wrote: Državljanima Bosne i Hercegovine prilikom putovanja u inostranstvo nije potrebna viza za sljedeće zemlje u slučaju ako posjeduju lični/osobni pasoš:
1. Crna Gora 11. Republika Sejšeli
2. Dominika ( boravak do 21 dan) 12. Republika Singapur
3. Ekvador (boravak do 90 dana) 13. Salomonski Otoci
4. Republika Hrvatska 14. Republika Srbija
5. Kuba 15. Kraljevina Svazilend
6. Makedonija 16. Sveta Lucija (boravak do 28 dana)
7. Republika Maldivi ( boravak do 30 dana) 17. Sv.Vincent i Grenadin
8. Malezija 18. Republika Trinidad i Tobago ( boravak do 30 dana)
9. Ruska Federacija 19. Republika Tunis
10. Samoa (boravak do 30 dana) 20. Republika Turska
U ovoj listi se mogu naći i zemlje koje nemaju pretenzija prema BiH teritoriju i koje bi se moglo svrstati u prijateljske nesebične zemlje.
BOrci i svi pošteni građani ove zemlje bi trebali zahtijevati od vlade da prvo ukine vize za stanovnike ovih zemalja a onda da uvede jednake uslove za sve kakve su oni nama uveli,
Što se tiče EU ko je ... nek nam ne ukidaju vize ali trebaju ukinuti bilo kakve prepreke za tranzit prema zemljama van EU. Nadam se u budućnosti da će stanovništvo BiH spoznati mogućnosti postizanja biznisa sa zemljama van EU pa će što će rezultirati dosta većoj želji za putovanjima prema zemljama van EU.
Pre rata sam svako petnestak dana putovao nu današnje zemlje EU ali sad bi mi bilo dosta draže da imam slobodan pristup prema zemljama van EU. Biznis treba tražiti van ovakve EU a i sve drugo.