Ukidanje entiteta??

JBT

Post by JBT »

To su jednostrani dokumenti,haskog tuzilastva i oni ne znace nista...
Cudilo bi me da ti nesto znace. Mozda bi mi bilo i krivo da ti nesto znace. U tom bi slucaju jeftino prosao..... i jeftino do pameti dosao. A to nisi zasluzio.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

gora wrote: Unitarna BiH je mucak...neostvareni mucak Alijinih militanata...
Jesu li to oni isti militanti koji su gađali civile na Markalama i Tuzlanskoj kapiji, isti oni koji koji su pobili ili protjerali sve nesrpsko, koji su klali i ubijali po logorima ,.............. :x :x :x
gora wrote: Niko vas nije tjerao da prolijevate krv i zapocinjete rat zbog Srpske...

Sve se moglo bez rata,zrtava i prolijevanja krvi...
Demokratija ala CCCC
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

gora wrote:
Prenj wrote:
gora wrote: Za tebe je i ta izjava verbalni delikt...to se desalva u totalitarnim drustvima!

Ili je taj"verbalni delikt" agresija i genocid ?!
Gora, a da se ti malo priberes prvo, pa sam sa sobom skontas, sta ovdje zelis da napadas, sta branis, ...
Sto se Seselja tice, evo ti ovdje cijele haske optuznice http://www.un.org/icty/indictment/engli ... 50715e.pdf

Tuzilasto je samo jedna strana u procesu!

´ajde mmmmmmmmmmmmrrrrrrrshhhhhhh na serbiancafe :D
gora

Post by gora »

Kurt_Kombajn wrote:
gora wrote:
Jesam li ja tako i 1992.godine iz BL izvrsio agresiju na BL?!!! [/b]

:lol:
ma kakvi. Banjalucki nesrbi su otisli iz turistickih razloga. A dzamije su se same srusile...
Ovdje raja stvarno lupa gluposti...

Pa BL je bila i ostala veciniski srpski grad kroz vijekove...

Muslimani su manjina,pa onda kako si ti razumio agresiju Srba na muslimane u BL?!

Ipak bilo je protjerivanja iz BL i to osudjujem...ali nismo imali nijedan koncentracioni logor u BL,kao sto ste vi za Srbe imali u Sarajevu...
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

gora wrote:
Kurt_Kombajn wrote:...zaboravio sam dodati...od Armije Republike BiH ocekujem da zastiti svoj narod :D :D
Neka ga stiti tamo gdje mu prijeti opasnost...

I u okvirima sopstvene bosanske drzave!
Upravo tako, bravo... Ti okviri su od Une do Drine... Ako mi ne vjerujes, pogledaj atlase za osnovnu skolu
gora

Post by gora »

sarajevac wrote:
gora wrote:
To je kao da ja u BL zelim da "ukinem" Hrvatsku!?
Republike Srpska nije drzava (neralno je ocekivati da ikada to postane) pa usporedba sa Hrvatskom ne stoji.
Pa o cemu ja pricam nego o nezavisnoj Republici Srpskoj!?

Pa zato ovakva tvrdnja stoji...
gora

Post by gora »

Kurt_Kombajn wrote:
gora wrote:
Kurt_Kombajn wrote:...zaboravio sam dodati...od Armije Republike BiH ocekujem da zastiti svoj narod :D :D
Neka ga stiti tamo gdje mu prijeti opasnost...

I u okvirima sopstvene bosanske drzave!
Upravo tako, bravo... Ti okviri su od Une do Drine... Ako mi ne vjerujes, pogledaj atlase za osnovnu skolu
Ima tu i Hercegovine...i REPUBLIKE SRPSKE...
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

gora wrote:
Kurt_Kombajn wrote:
gora wrote:

:lol:
ma kakvi. Banjalucki nesrbi su otisli iz turistickih razloga. A dzamije su se same srusile...
Ovdje raja stvarno lupa gluposti...

Muslimani su manjina,pa onda kako si ti razumio agresiju Srba na muslimane u BL?!

Ipak bilo je protjerivanja iz BL i to osudjujem...ali nismo imali nijedan koncentracioni logor u BL,kao sto ste vi za Srbe imali u Sarajevu...

heee mr CCCC mrrshhh sam ti reko´ :D :D :D :oops:
gora

Post by gora »

AjvazDedo wrote:
gora wrote:
Prenj wrote: Gora, a da se ti malo priberes prvo, pa sam sa sobom skontas, sta ovdje zelis da napadas, sta branis, ...
Sto se Seselja tice, evo ti ovdje cijele haske optuznice http://www.un.org/icty/indictment/engli ... 50715e.pdf

:lol: :lol:

Obzirom da sam ja jedini Srbin na forumu,ovo mogu da razumijem kao antisrpsku propaganu i pokusaj etnickog ciscenja Srba sa Sa-X foruma...

Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

gora wrote: Pa BL je bila i ostala veciniski srpski grad kroz vijekove...

Aha, to znam, vijekovi su ti omiljena rijec, priznaj... otkako je Mojsije doveo Srbe iz Egipta, ama ih namah naselio u Banjaluku...Postiraj raspored stanovnistva u Banjaluci 92.ge, haj budi vrijedan pa potkrijepi ove tvrdnje...

A trebam li i spominjati da su i Jevreji bili manjina u Njemackoj '38... Znaci sve legalno, sve ok?

gora wrote:Ipak bilo je protjerivanja iz BL i to osudjujem...ali nismo imali nijedan koncentracioni logor u BL,kao sto ste vi za Srbe imali u Sarajevu...
Pa nije bilo ni potrebe, pored Omarske, Trnopolja, Manjace itd... Sto bi prljali ulice u samom gradu, gospoda ste vi...
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

gora wrote:
...Cega se pametan stidi, tim se budala ponosi
JBT

Post by JBT »

Ili svjesno lazes ili si budala zatucana.
Vjerovatno kao etnicko ciscenje , ubijanje i zatiranje svega sto nije u sluzbi velikosrpskih ideala.
Logori su bili u krugu od 20-30 kilometara. Najveci u istoriji covjecanstva poslije onih u drugom svjetskom ratu.
Definisi sta je za tebe konc. logor i nabroj sve logore u Sarajevu.
Pazi, slusaju te ljudi koji su cijeli rat proveli u Sarajevu. Dakle, ako lazes onda lazes samo sebe.
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

gora wrote:
AjvazDedo wrote:
gora wrote: To su jednostrani dokumenti,haskog tuzilastva i oni ne znace nista...

Obzirom da sam ja jedini Srbin na forumu,ovo mogu da razumijem kao antisrpsku propaganu i pokusaj etnickog ciscenja Srba sa Sa-X foruma...

zar nisi vidjeo : cHetniks not allowed :D :D :oops:
ajde sad mrrshhhh :oops:
JBT

Post by JBT »

U sastavu BiH.
Neznalico.
JBT

Post by JBT »

Nisi jedini, neznalico. Mozda si jedini cetnik. Mozda.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

gora wrote:
Ti si bio samo ispomoc braci preko Drine. Dakle i ti si sudjelovao, pomagao i davao svaku vrstu potpore agresiji. Fraza po kojoj ako si rodjen u jednoj drzavi i gradu ne mozes izvrsiti agresiju sam na sebe je samo floskula za naivne.

Na 29. sjednici Generalne skupštine UN data definicija u obliku Rezolucije 3314, 14. decembra 1974. godine, a ona glasi:

”Upotreba oružane sile jedne države (Srbije) protiv suvereniteta, teritorijalnog integriteta (BiH) i političke nezavisnosti druge države ili na bilo koji drugi način protivno Povelji organizacije UN.”
gora

Post by gora »

Općina Ukupno Hrvati Bošnjaci Srbi Jugosloveni Ostali

Banja Luka 195.692 29.026 28.558 106.826 23.656 7.626
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

gora wrote: :lol: :lol:

Srba ne, gluposti da...
smatrajte ovo upozorenjem.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

...
Last edited by zavrzlama on 21/02/2006 16:17, edited 1 time in total.
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

gora wrote:Općina Ukupno Hrvati Bošnjaci Srbi Jugosloveni Ostali

Ne, ne, ne... Ne opcina, nego grad, navedi podatke za grad, mani kmetova... :D
JBT

Post by JBT »

Općina Ukupno Hrvati Bošnjaci Srbi Jugosloveni Ostali

Sad ce tebi jedan od nasih revnosnih, priznatih statisticara iznijeti pravo stanje na terenu kroz vijekove.
Drugo, nisi naveo populaciju cetnika.
Oni su najbitniji u ovoj prici. Nisu svi Srbi cetnici.
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ti si bio samo ispomoc braci preko Drine. Dakle i ti si sudjelovao, pomagao i davao svaku vrstu potpore agresiji. Fraza po kojoj ako si rodjen u jednoj drzavi i gradu ne mozes izvrsiti agresiju sam na sebe je samo floskula za naivne.

To se ispravno zove domaci izdajnici, drugovi i drugarice :D
JBT

Post by JBT »

Peta kolona.
Propast1

Post by Propast1 »

Gora

predlazes da se Grahovo u F BiH mijenja za opcine u RS.

Moze.

Pitaj svoje da to Grahovo zamjenimo za Visegrad?

Grahovo - vecinski srpsko - Visegrad Vecinski BOSNJACKO

Ali ti si jedno obicno djubre. To ti nikad ne bi palo na pamet. Jer gdje bi mjenjali Visegrad kad ste na hiljade ljudi poklali dole (Vojska RS). Valjda da vam trud nije uzalud.
koop

Post by koop »

mentalni sklop ljudi kao ti gora je stvarno vrijedan opseznog studiranja, pa mislim stvaaaarno.
Ugrozeni srbi, od hrvatske, BiH, sloveniju si nekim cudom izostavio, hiljade islamista koji su izvrsili "agresiju" na srbe, zelja za islamskom drzavom...Pa covjece boziji, procitas li ti svoje postove prije nego kliknes potvrdi?

Uvijek mi je bilo tesko za shvatiti, kako njemac koji je zivio u blizini nekog' od konc logora, moze "straight faced" da kaze kako se tu nista nije dogadjalo, kako su cistke Jevreja bile mjere predostroznosti (jerbo bi ih Jevreji zaveli, upropastili, porobili,...)
Al' onda se pojavi bser poput tebe (a nazalost, znam da nisi sam po tom pitanju), sa ovakvim izjavama.
Ugrozeni ste u tri p*** materine, vas se svijet urotio protiv vas, od vatikana, preko amerike, silnih islamskih elementa, vanzemaljaca,...

Ti rece da ne zelite (valjda Srbi iz entiteta) da zivite sa nama (valjda svima bosnjacima, hrvatima, domacim "izdajnicima", jevrejima, kinezima,..). I opet tu ne vidis nista pogresno?
Klali ste i ubijali toliko da i dan danas na svakom koraku tog "demokratskog" entiteta na svakom koraku vire kosti onih koji se ne slagase s vama. I opet tu ne vidis nista pogresno?
Kao sto neko rece, samo jos i zrak niste preimenovali u srpski zrak (al' zato sve ostalo jeste, cisto nek' znaju drugi, srpsko je to), i opet tu ne vidis nista pogresno?

Ako te nesto istorija trebala nauciti, a ocigledno ti to nije bas jaca strana, onda je to da su takve vrste apartheidnih tvorevina ne mogu da prezive.
Post Reply