Uhapšen V. V. Batko!
-
klixober
#326 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Ovaj cetnik Slavko Aleksic normalno zivi u istocnoj Hercegovini..
- Bosnolog
#327 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Osobe sa Intervjua:komeba wrote:Ovaj cetnik Slavko Aleksic normalno zivi u istocnoj Hercegovini..
Maggie O'Kane talking to New York-Chetnik Zack Novkovic in Sarajevo's suburb of Grbavica. Next to Vojislav Seselj's "Vojovoda" Slavko Aleksic. 1993
Treba ovog cetnika Zack-a Novkovica iz New York-a prijaviti americkim policijskim odnosno FBI institucijama kao sto je uradeno za velikim brojem zlikovaca koje je FBI uhapsila u Americi,neke je osudila a neke isporucila Sarajevu da se sudi i ovom Novakovicu za ucesce u zlocinima Grbavice ili da mu se sudi u Americi,....,Nadam se da ce sud BiH podici optuznicu a SIPA uhapsiti ovog "prikaz Vojvodu Slavka Aleksica " sto zivi u Hercegovini nakon sto je egzekutor Batko isporucen i da ce slijediti hapsenje i drugih Batkovih pomagaca i naredbodavaca,.....
Last edited by Bosnolog on 29/08/2010 00:48, edited 1 time in total.
-
klixober
#328 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Tog cetnika iz New York-a su predstavili imenom Zack Novkovic.Eh sad....igrao sam se malo Simon Wiesenthal-a neki dan i trazio na google o njemu,a pokusao sam i na fejsbuku.Ukucavsi njegovo ime na fejs,izbacilo mi je trojicu,od kojih se jedan preziva Ninkovic,ali facom mi dosta lici...
- Bosnolog
#329 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Hvala ti na informacijama ,u meduvremenu sam i ja nasao te informacije,.......FBI ce ga jako lako locirati,.......
http://www.google.com/search?q=zack+nov ... =firefox-a
-
freebih
- muha_sa
#331 Re: Uhapšen V. V. Batko!
freebih wrote:
-
JBL
#332 Re: Uhapšen V. V. Batko!
On je bio njihov agent (americki) tako da ga FBI sigurno nece traziti. A Slavko Aleksic boluje negdje u Hercegovini?Bosnolog wrote:Hvala ti na informacijama ,u meduvremenu sam i ja nasao te informacije,.......FBI ce ga jako lako locirati,.......
- O'zone
- Globalni moderator
#333 Re: Uhapšen V. V. Batko!
@freebih Grbavica je pala i prije tog famoznog 2. Maja 1992 godine još negdje početkom Marta mjeseca kad su se moje komšije srbi skupljali svako veče po stanovima i dogovarali o djelovanjima te dijelili oružije između sebe a da mi nismo uradili ništa povodom toga, šta ćeš ljudi kontali neće rat kod nas skupa smo jeli i pili a onda krajem '92 mojoj majci komšinica srpkinja koja je živjela vrata do naših vrata slavili skupa i Božiće i Bajrame kaže ne možemo mi više skupa ja neću s tobom ni da razgovaram, drugi komšija pripadnik rezervnog sastava milicije poveo sve muškarce muslimane i hrvate iz moje zgrade među njima i mog oca da ih pobiju u garažama Šopinga na Grbavici srećom pa ih je nekih komadant Rogatičkog bataljona Furtula vratio nazad jer je znao šta će biti, dosta je zla bilo na Grbavci dosta je ljudi izgubilo živote i srba i hrvata i muslimana od raznih zlikovaca i zločinaca koji su hodali njom za neke se još ne zna ni gdje su jer su bacani na deponiju u Miljevićima i zatrpavani smećem neki odvoženi dalje neke su opet ostavljali na među liniji i govorili da su pokušali da pređu na drugu stranu pa su ih ubili muslimani.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#334 Re: Uhapšen V. V. Batko!
ja se nadam da će ovaj luđak zbog zlobe pokušati povući sve ostale koje zna da su radili zločine sa sobom
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#335 Re: Uhapšen V. V. Batko!
freebih i ostali, prestani spamati temu dnevnom politikom!
- kiky
#336 Re: Uhapšen V. V. Batko!
samo nek je uhvačen ...
nadam se da če iznijet u javnost istinu o počinjenim zločinima ...
vjerujem da če dobit zasluženu kaznu ...
nadam se da če iznijet u javnost istinu o počinjenim zločinima ...
vjerujem da če dobit zasluženu kaznu ...
-
freebih
#337 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Moderatoru, zasto ste izbrisali moj post u kojem sam postavi tekstove o Momcilu Mandicu koji je Batkov mentor i kog je Tuzilastvo BiH pustilo na slobodu u feruaru ove godine?
Takodjer ste obrisali moj post u kom se dokazuje da su ordenja koja je Karadzic dodijelio ubicama legalizovana.
Takodjer ste obrisali moj post u kom se dokazuje da su ordenja koja je Karadzic dodijelio ubicama legalizovana.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#338 Re: Uhapšen V. V. Batko!
zato što si toliko zaspamao temu da sam SVE redom počistio. pa ti nastavi opet o Aliji i o izdajama... idući put ti je ban.freebih wrote:Moderatoru, zasto ste izbrisali moj post u kojem sam postavi tekstove o Momcilu Mandicu koji je Batkov mentor i kog je Tuzilastvo BiH pustilo na slobodu u feruaru ove godine?
-
_majevica_
#339 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Samo da se ne razvuce zlocincu sudjenje...Vise puta zazelim se kineskog suda i sudija u BiH...brz i efikasan 
- kreco hakija
#340 Re: Uhapšen V. V. Batko!
dolijo nitkov.
sad samo da ih hoće još desetak uhapsit što su bili saučesnici i naredbodavci na osnovu dokaza sa njegovog suđenja.
sad samo da ih hoće još desetak uhapsit što su bili saučesnici i naredbodavci na osnovu dokaza sa njegovog suđenja.
-
freebih
#341 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Da li ste svjesni da on nece dobiti ni pet godina zatvora? Ubice sa koricanskih stijena su dobijali po 5 d 7 godina na osnovu sporazuma. Jedina pravedna kazna bi bilo pustiti porodicama zrtava da mu presude ili smrtna kazna koje nema.
-
mr.gugl
#342 Re: Uhapšen V. V. Batko!
da, svjesni smo, ali ne mozemo nista tu uciniti. ako bude normalan sudija, da ga osudi na 3.5 godine i da ga onda vrate u spaniju u kojoj bi mogao robijati do kraja zivota. :spanija:freebih wrote:Da li ste svjesni da on nece dobiti ni pet godina zatvora? Ubice sa koricanskih stijena su dobijali po 5 d 7 godina na osnovu sporazuma. Jedina pravedna kazna bi bilo pustiti porodicama zrtava da mu presude ili smrtna kazna koje nema.
-
freebih
#343 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Zbog cega bi mu Spanija sudila? Nije on ubijao ljude po Barceloni vec po Sarajevu. Radi se o nakaradno postavljenim optuznicama. Zasto se recimo Batko ne tuzi za ucestvovanje u vojnom drzavnom udaru na RBiH? To je lako dokazati.mr.gugl wrote: da, svjesni smo, ali ne mozemo nista tu uciniti. ako bude normalan sudija, da ga osudi na 3.5 godine i da ga onda vrate u spaniju u kojoj bi mogao robijati do kraja zivota. :spanija:
Takodjer nisam upucen ali da li je neko recimo dao prijedlog da se otkupe garaze i trgovine gdje je ovaj monstrum prolio ljudsku krv i da se to pretvori u trajni spomenik tako da mlade generacije znaju sta im se moze ponoviti u komsiluku?
-
Eborg
#344 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Navodno ima intervju s njim u magazinu Soldier of Fortune u aprilskom izdanju 1994. god.Bosnolog wrote:Hvala ti na informacijama ,u meduvremenu sam i ja nasao te informacije,.......FBI ce ga jako lako locirati,.......
-
mr.gugl
#345 Re: Uhapšen V. V. Batko!
pa zato sto su nasi nesposobni. treba mu nakamarati 400 optuznica i pod hitno traziti promjenu zakona u njegovom slucaju. ispod 30 godina ako ga osude, bolje je da ga puste. valjda i ti nasi predsjednici jadni imaju neku ovlast da donesu neku odluku kao sto mogu i pomilovati, makar da zahtjevaju duzi boravak u zatvoru. dobro bi bilo da sudjenje bude javno i da se cuje sve sta je i kako radjeno. nece li se i ovi srbi vishe postidjeti jednom u zivotu, ne mogu da vjerujem nikako da su svi zarazeni tom mrznjom i da nasjedaju na price o patriotama koji djevojke siluju i kolju. fuj...povraca mi se opet.freebih wrote:Zbog cega bi mu Spanija sudila? Nije on ubijao ljude po Barceloni vec po Sarajevu. Radi se o nakaradno postavljenim optuznicama. Zasto se recimo Batko ne tuzi za ucestvovanje u vojnom drzavnom udaru na RBiH? To je lako dokazati.mr.gugl wrote: da, svjesni smo, ali ne mozemo nista tu uciniti. ako bude normalan sudija, da ga osudi na 3.5 godine i da ga onda vrate u spaniju u kojoj bi mogao robijati do kraja zivota. :spanija:
Takodjer nisam upucen ali da li je neko recimo dao prijedlog da se otkupe garaze i trgovine gdje je ovaj monstrum prolio ljudsku krv i da se to pretvori u trajni spomenik tako da mlade generacije znaju sta im se moze ponoviti u komsiluku?
-
Eborg
#346 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Na ovaj slučaj je postavljen vrlo neiskusan tužilac. 
-
freebih
#347 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Treba razmisliti da li je u pitanju neiskustvo i ako jeste, zasto je ta osoba postavljena. Dakle ostaje u zraku pitanje: zasto se zlocincima ne sudi po Ustavu i zakonu koji su bili na snazi u vrijeme izvrsenja zlocina?Eborg wrote:Na ovaj slučaj je postavljen vrlo neiskusan tužilac.
Jeste li vidjeli onu sliku sa pancirom? Koje on to pravo ima nositi pancir a svjedoci kad dodju u Tuzilastvo nemaju pravo ni na anonimnost jos su u jednom slucaju objavili na ekranu interne TV ime svjedoka. Zasto svjedoci ne mogu dobiti pancir i obezbjedjenje pa bi ih mozda vise islo svjedociti?
Ova moja pitanja su cisto retoricka. Odgovor na sve njih je Dejton '95
-
Eborg
#348 Re: Uhapšen V. V. Batko!
To je standardna procedura.
-
joeaziz
#349 Re: Uhapšen V. V. Batko!
freebih wrote:Treba razmisliti da li je u pitanju neiskustvo i ako jeste, zasto je ta osoba postavljena. Dakle ostaje u zraku pitanje: zasto se zlocincima ne sudi po Ustavu i zakonu koji su bili na snazi u vrijeme izvrsenja zlocina?Eborg wrote:Na ovaj slučaj je postavljen vrlo neiskusan tužilac.
Jeste li vidjeli onu sliku sa pancirom? Koje on to pravo ima nositi pancir a svjedoci kad dodju u Tuzilastvo nemaju pravo ni na anonimnost jos su u jednom slucaju objavili na ekranu interne TV ime svjedoka. Zasto svjedoci ne mogu dobiti pancir i obezbjedjenje pa bi ih mozda vise islo svjedociti?
Ova moja pitanja su cisto retoricka. Odgovor na sve njih je Dejton '95
freebihe, odmori malo tite ti.... pravis budalu od sebe i razvodjnavas ovu vaznu i zanimljivu temu.
cuj ko je on da nosi pancir... pa jel ga neko treba ubiti da pas izbjegne sudjenje?
cuj da se sudi po ustavu... sudi se po krivicnom zakonu i po tom istom krivicnom zakonu batko moze dobiti 40 godina.
haj sad...
-
joeaziz
#350 Re: Uhapšen V. V. Batko!
kakav neiskusan tuzilac?Eborg wrote:Na ovaj slučaj je postavljen vrlo neiskusan tužilac.
drzo kafic, pa sad promjenio poso i posto tuzilac?
haj prestanite se zajebavat.