Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Locked
Timotije

#2426 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by Timotije »

Evo se nasa ambasadorica nalazi na aerodromu u Rotterdamu, cekaju ga oko 20. Ambasadorica ce mu ponuditi, naravno, svu mogucu pomoc, ako bude zelio :D .
Sezam

#2427 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by Sezam »

505sCrtom wrote:@Skijash:

O tome sam pisao ranije. Ni meni nije jasno. Trenutno je popularnost Republike Srpske (u zapadnim medijima) na najgorem mogucem nivou (od '95.) Ako su ikad trebali davati izjave i interviewe stranim medijima i promovirati pozitivnije politicke ideje (naspram ovih trenutnih srpskoksenofobicnih).
Kud se zurite ljudi? Pa sudjenje jos nije ni pocelo.

A svaki izvjestaj o mitinzima podrske Mladicu u svjetskoj javnosti, samo je dodatni plus za BiH. ;-) :bih:
spreca

#2428 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by spreca »

Timotije wrote:Evo se nasa ambasadorica nalazi na aerodromu u Rotterdamu, cekaju ga oko 20. Ambasadorica ce mu ponuditi, naravno, svu mogucu pomoc, ako bude zelio :D .
Zasto nasa ambasadorica,zar on nema drzavljanstvo Srbije?
Skijash

#2429 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by Skijash »

O tome sam pisao ranije. Ni meni nije jasno. Trenutno je popularnost Republike Srpske (u zapadnim medijima) na najgorem mogucem nivou (od '95.) Ako su ikad trebali davati izjave i interviewe stranim medijima i promovirati pozitivnije politicke ideje (naspram ovih trenutnih srpskoksenofobicnih).
I ne samo to, nego da se na primjer sad otvorilo pitanje posebnog statusa za Srebrenicu, sigurno je da bi se napravilo nekakav pomak po tom pitanju, ako ništa a ono dobijanjem još saveznika za taj projekat. Dodik je zauzet dobijanjem flaše u glavu i povlačenjem odluke o referendumu, sad je vrijeme za kontru.

@Sezam, i te se proteste može iskoristiti, odmah treba da ide inicijativa u Briselu i da jebemo mater svakom birokratskom spadalu koji nam kaže da sve zavisi od dogovora svih strana. Kakav jebeni dogovor, vidite li vi ove proteste, čujete li vi ove izjave sa govornica širom četniteta ? To treba da bude naš stav u Briselu i nekakvu inicijativu treba pokrenuti odmah, poseban status za Srebrenicu mi se čini kao logičan izbor.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#2430 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by pape »

spreca wrote:
Timotije wrote:Evo se nasa ambasadorica nalazi na aerodromu u Rotterdamu, cekaju ga oko 20. Ambasadorica ce mu ponuditi, naravno, svu mogucu pomoc, ako bude zelio :D .
Zasto nasa ambasadorica,zar on nema drzavljanstvo Srbije?
Zavera @spreca, ... zavera, ... :oops:
Nasa ambasadorica hoce da mu kao odvjetnika uvali Fahru Karkina, ... :oops: Samo ga on moze sacuvati od dozivotne robije, ... :D
Bosnolog

#2431 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by Bosnolog »

Sezam wrote:

A svaki izvjestaj o mitinzima podrske Mladicu u svjetskoj javnosti, samo je dodatni plus za BiH. ;-) :bih:
:thumbup:

Upravo tako oni su onim frustriranim cetomintigovanjem samo sebi nalijepili dodatni sloj sramote koja je medijski propracena na sve strane Svijeta,....Kako je nekada krvnik razvlacio pamet sarajlijama,nakon njegovog hapsenja slijedi dugi period razvlacenja pameti njenu i njegovim zombijima,..... ;-)

Sada imamao dodatni materijal kao oruzje i municiju koju su sami proizveli i poklonili nam je a koju ce mo koristit protiv njih,jer su dokazali da nisu odmakli korak od onog za sto mu se sudi i zasto ce biti presuden,........

Priprema za reviziju tuzbe protiv Srbije uz mnogo bolji tim i sa dodatnim dokazima i presudama Karadzicu i drugima je nesto na sto se treba fokusirati kao i druge lobisticko diplomatske i privredno politicke aktivnosti,....

Reforme i jacanje institucija BiH su dug proces a vrijeme radi za nas,.....
horion_bosona

#2432 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by horion_bosona »

Ovaj trenutak je bio gotovo idealan da bitniji srbijanski mediji stave u prvi plan "lik i djelo" Mladica, medjutim oni su se ponjeli kako to danas obicno i rade jeftini tabloidi... Pricama o "jagodama, televizoru, grobu cerke" ucinjena je trivijalizacija kompletnog slucaja... Masovne grobnice, pustoš, uplakane majke su potpuno ostale u zapećku...

Tako da je na kraju dobiven takav efekat da se s njim suosjećaju i oni ljudi u Srbiji, koji ga nisu glorificirali nego su ga vidjeli (samo) kao kočnicu europskom putu Srbije... Gledati ovu gomilu po gradovima Srbije i RS-a, upozorava nas po kozna koji put da proces denacifikacije u regionu nije ni zapoceo, a danas pricati o katarzi je izlišno...

ove dvije naslovnice od dva sedmičnjaka donekle odskaču...

Image Image
BASS

#2433 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by BASS »

Sezam wrote:

misliš?
ljude van bivse juge (pa manje više i one u) apsolutno zaboli ona stvar što je uhapšen nekakav general nekakve vojske iz nekakvog rata u nekakvoj državi na balkanu.realno.
zvaničnici eu-a očito šute,svi čekaju da se četnici povuku sa ovih mitinga i da za dvije sedmice se ponovo počnemo svi praviti kao da i ne postoje i pričati kako ostvarujemo vidan napredak (ali se ima još posla uraditi).naravno.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2434 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by prljavi Hare »

Treba poslati Sakiba Softića da ga brani!!! :D
argyle

#2435 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by argyle »

slijece avion
Haettenschweiler

#2436 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by Haettenschweiler »

Sezam wrote:

Ma puca zapadu blanja za genocidom nad Bošnjacima. Pa ljudi moji mi još uvijek nemamo muzej agresije na BiH.
Imamo sijaset nakaradnih džamija ali nemamo muzej gdje možemo djeci pokazati tok rata u BiH.
Od Ravnog do Dejtona. Gdje im možemo pokazati lokacije masovnih grobnica, koncentacionh logora, slike BH gradova prije i nakon razaranja, zvučne zapise Mladića i Karadžića kako naređuju razaranje gradova, masovne egzekucije civila...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2437 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by pici »

argyle wrote:slijece avion
....BuJrum,Bujrum.... :mrgreen:
pape

#2438 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by pape »

Evo, ... upravo gledao slijetanje na rotterdamski aerodrom. Slijedi helikoptersko prebacivanje u gevangenis, ... :oops:
Last edited by pape on 31/05/2011 19:49, edited 2 times in total.
Timotije

#2439 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by Timotije »

Evo ga upravo je sletio, sa dobro poznatim avionom vlade Srbije :D :bih:
Edin H.

#2440 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by Edin H. »

pici wrote:
....BuJrum,Bujrum.... :mrgreen:
Evo i ja sada vidjeh :dance:
pape

#2441 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by pape »

Izvinjavam se za neprikladnu sliku. Kopirao sam link sa slikom zatvora, a ispalo je nesto sasvim nerprikladno.
Jos jednom se izvinjavam svima.
Bosnolog

#2442 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by Bosnolog »

BHTV prikazuje uzivo prenos !
Timotije

#2443 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by Timotije »

Naravno, uvukose avion u hangar, da kamere ne vide kad izlazi iz aviona :(
muha_sa

#2444 Re: Dešavanja u bh. entitetu Republika srpska

Post by muha_sa »

samo se pitam sta bi danas u Sarajevu bilo da ne poslusase Krajisnika i ne napustise okiprane SA opstine.
rogoz

#2445 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by rogoz »

Pravda nikada nece stici krme a vi udarili sa segom.
Srbija je pustanjem Mladica na grob njegove cerke udarila jos jedan samar Bosnjackim zrtvama.Kako ligavo ponasanje tuzilastva,samo sto neplacu za njim.Zivi fasizam u Srbiji,jedni ga isticu jarkim bojama,dok, drugi kao Tadic,debelo umotavaju u celofan,valjda menje zaudara...al'tukne,zestoko.Nama ovo sve sega!
BHCluster

#2446 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by BHCluster »

Timotije wrote:Evo ga upravo je sletio, sa dobro poznatim avionom vlade Srbije :D :bih:
A nije avijon entitetske vlade rs-a
Vares City

#2447 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by Vares City »

Jedvaaa,..sav se preznojih :shock: praavo se zaljulj'o :roll: al se na vakat ispravi :)
Vares City

#2448 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by Vares City »

Ovo je bio Sratkov zadnji let UZIVO 8-) :bih: :bih:
argyle

#2449 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by argyle »

Image
guoanbu

#2450 Re: Uhapšen Ratko Mladić - potvrđeno!!!

Post by guoanbu »

rogoz wrote:Pravda nikada nece stici krme a vi udarili sa segom.
Srbija je pustanjem Mladica na grob njegove cerke udarila jos jedan samar Bosnjackim zrtvama.Kako ligavo ponasanje tuzilastva,samo sto neplacu za njim.Zivi fasizam u Srbiji,jedni ga isticu jarkim bojama,dok, drugi kao Tadic,debelo umotavaju u celofan,valjda menje zaudara...al'tukne,zestoko.Nama ovo sve sega!
Ne kontam ni ja svu ovu zajebanciju :roll:
Locked