Uhapsen Naser Keljmendi

vee-jay

#26 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by vee-jay »

potez za pozdraviti :thumbup:
Not My Idea

#27 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Not My Idea »

I dan danas dio mene umre kad procitam Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić
Banksy

#28 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Banksy »

Empire strikes back :mrgreen:
Creasy wrote:

Naser Keljmendi uhapšen na Kosovu

Direktor Asocijacije šefova policija zemalja jugoistočne Evrope Zlatko Miletić prije 12 dana je najavio novu akciju kojoj je cilj hapšenje Nasera Keljmendija. Miletić je tada izjavio da je Keljmendi lociran i da se čeka odobrenje zemlje u kojoj se nalazi za njegovo hapšenje.

Zato, između ostalog, u zadnje vrijeme SDP i Fahro pokušavaju kompromitirati Miletića ... 8-)

Napomena, potjernica je izdata dok je ministar bio Sadik Ahmetović. Biće zanimljivo posmatrati Radončićev odnos ...
Banksy

#29 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Banksy »

Not My Idea wrote: I dan danas dio mene umre kad procitam Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić
E, to ...
Banksy

#30 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Banksy »

Zlatko Miletić: Kreće hapšenje velikih igrača iz podzemlja

26. 04. 2013.

U akciji "Breša" za dvije i po godine uhapsili smo više od 440 osoba i oduzeli više od tone narkotika.

Tada je Keljmendi ostao kao cilj koji nije ostvaren.

Rekao je ovo u intervjuu za "Glas Srpske" direktor Asocijacije šefova policija zemalja jugoistočne Evrope Zlatko Miletić.

* GLAS: Najavili ste da bi uskoro mogao biti uhapšen jedan od najvećih narko-bosova na svijetu Naser Keljmendi?

MILETIĆ: Direktori policija jugoistočne Evrope su se dogovorili da u idućem periodu napravimo novi projekat koji će se zvati "Argos", a koji će imati cilj da budu pohvatani visokorangirani kriminalci sa područja jugoistočne Evrope, bez obzira na to gdje sprovode svoje aktivnosti.

* GLAS: Da li je među njima i Keljmendi?

MILETIĆ: On je jedna od meta koja nam je ostala iz akcije "Breša". U toj akciji za dvije i po godine uhapsili smo više od 440 osoba i oduzeli više od tone narkotika. Tada je Keljmendi ostao kao cilj koji nije ostvaren. Imamo neke neprovjerene operativne informacije o tome gdje se nalazi, ali o tome ne mogu govoriti.

* GLAS: Kakve pravne mogućnosti imate da privolite tu državu gdje se krije da ga izruči?

MILETIĆ: Ako govorimo da je eventualno na Kosovu ili da je tamo boravio, tu imamo formalno-pravni problem, jer Kosovo ne učestvuje u evropskim ni svjetskim integracijama. Imamo problem oko izručenja ne samo njega, nego bilo koga sa tog područja.

* GLAS: Keljmendi je pobjegao dan prije pokretanja akcije "Lutka" u kojoj je bio glavna meta hapšenja. Da li je u vrhu policijskih agencija imao nekog ko ga štiti?

MILETIĆ: Bilo bi neozbiljno da to potvrdim ili demantujem, ali je moguće. Korupcija je u velikoj mjeri rasprostranjena u svim zemljama jugoistočne Evrope, pa je moguće da ga je neko upozorio da mu se sprema hapšenje.

Alfons Kauders

#31 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Not My Idea wrote: I dan danas dio mene umre kad procitam Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić
E, to ...
Al dobro odigra Radon... svi ga prozivali zbog Keljmendija, a sad ce se moci prati i govoriti kako je uhapsen za vrijeme njegovog mandata - mada je sve odradjeno prije nego sto je dosao.

Vjerovatno najbezbolniji rasplet za Radoncica, jos ce hajrovat na hapsenju umjesto da najebe.
Banksy

#32 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
E, to ...
Al dobro odigra Radon... svi ga prozivali zbog Keljmendija, a sad ce se moci prati i govoriti kako je uhapsen za vrijeme njegovog mandata - mada je sve odradjeno prije nego sto je dosao.

Vjerovatno najbezbolniji rasplet za Radoncica, jos ce hajrovat na hapsenju umjesto da najebe.
Odigrao je Miletić.
A hoće li po Radončića biti bezbolno ... Ne bih se kladila ...
Gandalf

#33 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Gandalf »

ne znam koliko će hajrovat' ako Cassa Grande Senor počne pričati do sada nepoznate detalje o Ćeli, Džaferoviću,Turkoviću
miki.ba

#34 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by miki.ba »

MILETIĆ: Ako govorimo da je eventualno na Kosovu ili da je tamo boravio, tu imamo formalno-pravni problem, jer Kosovo ne učestvuje u evropskim ni svjetskim integracijama. Imamo problem oko izručenja ne samo njega, nego bilo koga sa tog područja.
Da li ce ovo biti problem?..vjerovatno hoce.
fantom slobode

#35 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by fantom slobode »

Izgleda radi se o novoj verziji starog filma: SDA uzvraca udarac...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... FU0Gf_BpVg#![/youtube]
samo umjesto ministarstva pravde, ici ce se do ministarstva (ne)sigurnosti...

nada ostaje da ce biti problem izrucenja...potrudice se da to nikako ne ide...
Alfons Kauders

#36 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:

Odigrao je Miletić.
Ja bi se kladio - ljigav je ko jegulja, garant se osiguro
mO k3

#37 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by mO k3 »

Not My Idea wrote:I dan danas dio mene umre kad procitam Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić
Nisi jedina ... Lopov da nas čuva od lopova ....
Not My Idea

#38 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Not My Idea »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:

Odigrao je Miletić.
Ja bi se kladio - ljigav je ko jegulja, garant se osiguro
Pa vjerovatno ne bi ni doslo do ovog hapsenja da nije dogovoreno da Keljmendi drzi jezik za zubima, naravno na obostranu korist.
Gandalf

#39 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Gandalf »

izručenje će biti problem ako se bude pitala samo BiH - imam osjećaj da se to neće desiti
Alfons Kauders

#40 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Alfons Kauders »

Not My Idea wrote: Pa vjerovatno ne bi ni doslo do ovog hapsenja da nije dogovoreno da Keljmendi drzi jezik za zubima, naravno na obostranu korist.
moguce... pitanje je sta sve zna keljmendi, tj. da li ga je moguce pustiti niz vodu a da ne povuce jos nekog...

i ne mislim samo na fahru - jednostavno nije mogao raditi to sto je radio bez podrske drugih igraca
miki.ba

#41 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by miki.ba »

Not My Idea wrote: Pa vjerovatno ne bi ni doslo do ovog hapsenja da nije dogovoreno da Keljmendi drzi jezik za zubima, naravno na obostranu korist.
Pa nije ni Keljmendi tolki majmun da pristane ici u zatvor 20-30 godina, što je vjerovatno doživotno, zarad nekog dogovora.
Šta oni mogu ponuditi coeku koji ima sve , a treba mu samo sloboda?
Banksy

#42 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Banksy »

Gandalf wrote:ne znam koliko će hajrovat' ako Cassa Grande Senor počne pričati do sada nepoznate detalje o Ćeli, Džaferoviću,Turkoviću
I o još ponekom ...
Ako uopće dođe do izručenja, trebalo bi mu doooobro osigurati i pripaziti glavu.
Not My Idea

#43 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Not My Idea »

miki.ba wrote:
Pa nije ni Keljmendi tolki majmun da pristane ici u zatvor 20-30 godina, što je vjerovatno doživotno, zarad nekog dogovora.
Manja kazna, zastita i povlastice u zatvoru?
Creasy

#44 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Creasy »

Ama, njemu je odzvonilo 01.06.2012.

PRIŠTINA - Kosovska policija uhapsila je kasno sinoć kontroverznog biznismena Nasera Keljemndija osumnjičenog za organizovanje narko-mreže u regionu i naručivanje ubistva Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007. godine.

Keljmendi se često u javnosti pominjao kao vođa albanske mafije u BiH, ali i kao jedan od najmoćnijih narko-barona na Balkanu. Prema policijskim informacijama, Keljmendi je glavni finansijer i organizator prometa heroina koji u Peć stiže autobusima iz Istanbula i Albanije, a zatim se preko Rožaja doprema u Novi Pazar, a odatle u zapadnu Evropu.

Koliko je Keljmendi bio opasan i koliku je opasnost predstavljao za region videlo se kada ga je predsednik SAD Barak Obama 1. juna prošle godine stavio, uz još jednog meksičkog i avganistanskog narko-dilera, na "crnu listu", kao "značajnog trgovca narkoticima u inostranstvu".

Nedavno je direktor Asocijacije šefova policija zemalja jugoistočne Evrope Zlatko Miletić saopštio da je u toku nova akciju kojoj je cilj hapšenje Nasera Keljmendija.

"Mi znamo gde se trenutno nalazi ta osoba i projekat Besa nastavlja se kroz projekt Argos, koji će trajati dve godine i koji će biti usmeren upravo na takve poput Nasera Keljmendija", kazao je Miletić 24. aprila.

On je tada rekao da ne može reći u kojoj se zemlji Keljmendi nalazi, što je ponovio i kada je upitan da li se on nalazi na Kosovu.

Keljmendi je državljanin BiH, a nalazi se na crnoj listi američkog State Departmenta.
miki.ba

#45 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by miki.ba »

Not My Idea wrote:
miki.ba wrote:
Manja kazna, zastita i povlastice u zatvoru?
Ne vjerujem da bi na takvo što pristao, mislim da se ovo desilo na opce iznenađenje ministra nesigurnosti. :D
megaman4

#46 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by megaman4 »

Creasy wrote:Ama, njemu je odzvonilo 01.06.2012.

PRIŠTINA - Kosovska policija uhapsila je kasno sinoć kontroverznog biznismena Nasera Keljemndija osumnjičenog za organizovanje narko-mreže u regionu i naručivanje ubistva Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu 2007. godine.

Keljmendi se često u javnosti pominjao kao vođa albanske mafije u BiH, ali i kao jedan od najmoćnijih narko-barona na Balkanu. Prema policijskim informacijama, Keljmendi je glavni finansijer i organizator prometa heroina koji u Peć stiže autobusima iz Istanbula i Albanije, a zatim se preko Rožaja doprema u Novi Pazar, a odatle u zapadnu Evropu.

Koliko je Keljmendi bio opasan i koliku je opasnost predstavljao za region videlo se kada ga je predsednik SAD Barak Obama 1. juna prošle godine stavio, uz još jednog meksičkog i avganistanskog narko-dilera, na "crnu listu", kao "značajnog trgovca narkoticima u inostranstvu".

Nedavno je direktor Asocijacije šefova policija zemalja jugoistočne Evrope Zlatko Miletić saopštio da je u toku nova akciju kojoj je cilj hapšenje Nasera Keljmendija.

"Mi znamo gde se trenutno nalazi ta osoba i projekat Besa nastavlja se kroz projekt Argos, koji će trajati dve godine i koji će biti usmeren upravo na takve poput Nasera Keljmendija", kazao je Miletić 24. aprila.

On je tada rekao da ne može reći u kojoj se zemlji Keljmendi nalazi, što je ponovio i kada je upitan da li se on nalazi na Kosovu.

Keljmendi je državljanin BiH, a nalazi se na crnoj listi američkog State Departmenta.
upravo ovo gore boldirano je ključno protiv njega, jer kada te SAD i njihov predsjednik stave ma crnu listu, onda te nema nigdje, donji si...keljmendijeva era je ZAVRŠENA...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#47 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by PipiDugaDevetka »

Aaaa, budala komšiju mi iz Ulice Edhema Eke Džubura 20, u Pejtonu uhapsilo!
:D
Last edited by PipiDugaDevetka on 06/05/2013 12:08, edited 1 time in total.
blue033

#48 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by blue033 »

miki.ba wrote:
Da li ce ovo biti problem?..vjerovatno hoce.
Pa jedina nada je u tome što je dotični na crnoj listi SAD, pa oni mogu malo "pritisnuti" Kosovo da ga isporuči. Inače to što je uhapšen nikakve veze, jer kako su ga uhapsili tako ga mogu i pustiti. Mi čak nismo ni priznali Kosovo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#49 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Truba »

što je ovo na politici? :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#50 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by JoseMujica »

PipiDugaDevetka wrote:Aaaa, budala komšiju mi iz Ulice Edhema Eke Džubura 20, u Pejtonu uhapsilo!
:D
:lol: :lol: :lol: aj Pipi da se ne pojave i tvoji "susedski" razgovori :lol: :lol: :lol:

ps

a evo se Tornjak oglasio :shock:
MINISTAR SIGURNOSTI BIH FAHRUDIN RADONČIĆ ZA FTV

Keljmendi treba biti izručen BiH

Povodom hapšenja Nasera Keljmendija, u izjavi za FTV, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je izjavio:

- Ministarstvo sigurnosti sa svojim upravnim organizacijama čini sve da svako ko je optužen bude priveden pravdi. Mi smo sinoć preko naše Direkcije za koordinaciju u koju spada i Interpol, dobili jednu neslužbenu informaciju da je on uhapšen na Kosovu. A danas očekujemo službenu potvrdu koju treba da da UNMIK. Ja se iskreno nadam da ćemo danas dobiti i službenu potvrdu - rekao je Radončić i dodao:

- Zakon je vrlo jasan. On treba da bude izručen BiH na zahtjev našeg Državnog tužiteljstva. Nakon toga će biti stavljen u pritvor.
Post Reply