Uhapsen Naser Keljmendi

Helikopter

#101 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Helikopter »

Sarajmen wrote:Ko mu jebe mater, konačno je iza rešetaka i to je jako bitno. Mada je za ovakve hajvane zatvor mjesto gdje je siguran i zaštićen, od braće mu po poslu .

Imam potrebu da kažem nešto, a vi to shvatite kako god hoćete . Sarajevsko tržište narkotika je teško preko 100 000 000 :-) konvertibilnih maraka , i to na godišnjem nivou. E sad' zamislite kolika je to količina moći u rukama zlih ljudi, i šta i kako mogu da sa tom ''moći'' rade i utiču na bilo koji politički sistemo u koji se involviraju. Pišem u množini , jer je u pitanju organizovani kriminal.

Ući u borbu sa tim i takvim ološem, je za svaku pohvalu. Da li će u toj borbi organizovani kriminal biti poražen , ne znam. Ali se iskreno nadam .

A korupcija je za neke posebna priča, iako je neraskidivo povezana sa ovim kriminalnim strukturama. Zakuri me bolac ko je omastio brkove njegovim parama. Znam ko nije i zato mu se još jednom najebem majke kroz majke 8-) . I to u ime onih nekoliko hiljada registrovanih ovvisnika u Sarajevu. A taj broj se obično množi sa nekoliko puta većim brojem , onih neregistrovanih...
Sarajmen,
Ti imas pravo na svoje misljenje ali nemas nikakvo pravo da jebes majku i familiju bilo kome. Sta mislis da neko drugi psuje tvoju majku i familiju? Drugo sto me intersuje posto kazes da je Kelemendi rasturao drogu po Sarajevu da li si ti to licno svojim ocima vidio kada je on licno rasturao drogu i druge stvari za koje se optuzuje ili si to cuo od rekla kazala?

Ja sam za bilo koga kome neutralni sud na osnovu dokaza dokaze djelo da se na osnovu toga i kazni bio to Kelmendi ili bilo ko drugi.

Meni su sve ovo cudne stvari jer se pocelo sa hapsenjem i opuzivanjem dokaznim Bosnjackim patriotima kao i onim koji su porjeklom Albanci. Ti izgleda jako mrzis Albance i zelis razdor izmedju Bosnjaka i Albanaca sto opet znaci da svjesno ili nesvjesno radis za intrese srpskih sluzbi u FBIH kao i Republici Srpskoj kao i Srbiji.
Cohers

#102 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Cohers »

Image

http://hrhb.blogger.ba/arhiva/2009/11/03/2350872
Gregorian je u razgovoru s urednikom i voditeljem «60 minuta» Bakirom Hadžiomerovićem govorio o navodima Dnevnog avaza i tjednika Global, koji su OHR optužili za montiranje shema navodnih kriminalnih bošnjačkih organizacija u BiH, progon bošnjačkih političara, islamofobiju, najavljenoj kaznenoj prijavi koju će protiv njega podnijeti kompanija Avaz uz zahtjev za odštetu od 50 milijuna…
Nisi li u stanju poraziti ga, pridruži mu se ... (i porazit će se sam)
akcid

#103 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by akcid »

Prema pisanju beogradske Politike, Keljmendi se ne nalazi u ekstradicionom pritvoru već u "običnom", što se tumači izostankom namjere kosovskih vlasti njegovom izručenju BiH pravosuđu.

Pritvor Naseru Keljmendiju u prištinskom zatvoru ističe 9. juna.
Creasy

#104 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Creasy »

Advokat: Kelmendi neće biti izručen BiH

Priština, Naser Kelmendi, Besnik Berisha, Suđenje, Kosovo, BiH, ubistvo, organizirani kriminal Kosovska policija uhapsila je Nasera Kelmendija početkom maja u Prištini, na osnovu Interpolove crvene potjernice [Anadolija]

Kosovski biznismen Naser Kelmendi neće biti izručen Bosni i Hercegovini, rekao je njegov branilac Besnik Berisha.

Kosovski sud je, prema riječima Berishe, odbacio navode Tužilaštva da je Kelmendi umiješan u organizirani kriminal i trgovinu narkoticima, prenose kosovski mediji.

Berisha tvrdi da Kelmendiju na Kosovu jedino može biti suđeno za učešće u ubistvu bosanskog državljanina 2007. godine, a izručenje BiH je "zatvoreno poglavlje", dodaje on.

Osnovni sud u Prištini je, navode kosovski mediji, uvažio zahtjev odbrane i odlučio da će protiv Kelmendija biti otvorena istraga za umiješanost u ubistvo Ramiza Delalića 2007. godine u BiH.

Optužbe SIPA-e
Na osnovu Interpolove potjernice koju je u septembru prošle godine raspisao Sud BiH na zahtjev Tužilaštva BiH, Kelmendija je uhapsila kosovska policija petog maja.

Sa njim je uhapšen i Fuad Nikqi, koji je u izvještaju Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) iz 2008. godine "Zločinačka organizacija Naser Kelmendi" opisan kao jedan od vojnika Kelmendijevog klana.

Kosovska policija je Kelmedija pustila poslije 48 sati policijskog zadržavanja, ali ga je odmah nakon toga uhapsila EULEX policija, na osnovu naloga koji je izdao tužilac EULEX-a iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova.

SIPA je u spomenutom izvještaju navela da se Kelmendi nalazi na čelu jedne od najbolje organiziranih zločinačkih organizacija, ne samo u BiH već i u cijeloj regiji.

Kelmendijeva organizacija je, prema ovom izvještaju, umiješana u krijumčarenje droge i cigareta, trgovinu ljudima, pranje novca i lihvarenje.
_Sarajevka_

#105 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by _Sarajevka_ »

Helikopter wrote: Sarajmen,
Ti imas pravo na svoje misljenje ali nemas nikakvo pravo da jebes majku i familiju bilo kome. Sta mislis da neko drugi psuje tvoju majku i familiju? Drugo sto me intersuje posto kazes da je Kelemendi rasturao drogu po Sarajevu da li si ti to licno svojim ocima vidio kada je on licno rasturao drogu i druge stvari za koje se optuzuje ili si to cuo od rekla kazala?

Ja sam za bilo koga kome neutralni sud na osnovu dokaza dokaze djelo da se na osnovu toga i kazni bio to Kelmendi ili bilo ko drugi.

Meni su sve ovo cudne stvari jer se pocelo sa hapsenjem i opuzivanjem dokaznim Bosnjackim patriotima kao i onim koji su porjeklom Albanci. Ti izgleda jako mrzis Albance i zelis razdor izmedju Bosnjaka i Albanaca sto opet znaci da svjesno ili nesvjesno radis za intrese srpskih sluzbi u FBIH kao i Republici Srpskoj kao i Srbiji.
Dakle ko ne voli Keljmendija i misli da je krimos taj mrzi Albance? :-) Shvatas li koliko je glupo kad stavis znak jednakosti izmedju Keljmendija i albanskog naroda?
Chisum

#106 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Chisum »

Evo i ja mu jebem i mater i oca!

I njemu i onome ko ga je dovukao ovdje iz te kosovske vukojebine, da na muci ovog naroda - dovoljni su nam ovi nasi dzeparosi koji nam dinstaju mozak na laganoj vatri vec dvadeset kuka - i on ubije koju paru... i to kako... :-)

Da je drzave k'o sto nije, to govedo ne bi moglo nikada ni uci u ovu zemlju, a ne graditi vile, slagati gudru i narucivati ubistva po Sarajevu.

Cuj, "ili si cuo rekla-kazala..."

Nije frajer uk'ro teglu dzema i kolazh papir, pa da se pitamo je li, ili nije.... Radi se o organizovanom kriminalu na medjunarodnom nivou, sa obrnutim milionima i mrtvim glavma, lancu kojim se bavi ne samo nasa murija - nego pola svijeta.

I sta ovo sad treba da nam kaze?! Kave veze ovo govedo ima sa bosanskim patriotama i, na kraju krajeva - sa Bosnom uopste?
Meni su sve ovo cudne stvari jer se pocelo sa hapsenjem i opuzivanjem dokaznim Bosnjackim patriotima kao i onim koji su porjeklom Albanci.
Ako cemo o "uhapsenim patriotama"... patriote kojima sam ja bio okruzen - kada je patriota jos nesto i znacilo, posto to danas vise nema nikakvog znacenja, jer se danas tim imenom kite uglavnom picketine i podrumasi sa politicke scene - na pamet mi padaju Muran I Sljivo kao pojedinci koji su zaglavili na mardelju, ali ni jedan od njih vrteci milione maraka od gudre i narucujuci ubistva po gradu i zemlji u koju je dosao nepozvan da pravi sranja... ustvari, nepozvan, ali aminovan... zna se i od koga.
Last edited by Chisum on 03/08/2013 16:45, edited 3 times in total.
Svitanje

#107 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Svitanje »

_Sarajevka_ wrote:
Helikopter wrote: Sarajmen,

Dakle ko ne voli Keljmendija i misli da je krimos taj mrzi Albance? :-) Shvatas li koliko je glupo kad stavis znak jednakosti izmedju Keljmendija i albanskog naroda?
Ja Volim Albanke i Turkinje ali nikako do njih da dodjem jer po mome iskustvu,a imam ga puno,Albanci i Turci bi i pticu u letu ali svoje kriju ko zmija noge.
Dakako da mi Bosanci volimo Keljmendija i zato smo ga i poslali na Kosovo da se ne pati u stranoj državi.Što se mene tiče,ja bih za njim poslao i Radončića,Tihića,Lagumdžiju i Izetbegovića i njihove sljedbenike da se svi vole na Kosovu.U ljubavi im moze pomoci i Davutoglu :thumbup: :zoka:
_Sarajevka_

#108 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by _Sarajevka_ »

Svitanje wrote: Ja Volim Albanke i Turkinje ali nikako do njih da dodjem jer po mome iskustvu,a imam ga puno,Albanci i Turci bi i pticu u letu ali svoje kriju ko zmija noge.
Prvi put cujem da se nekom svidjaju Turkinje :zjev:
Svitanje

#109 Re: Uhapsen Naser Keljmendi

Post by Svitanje »

:mrgreen:
Post Reply