Uhapšen Lipovača

DrugaGimnazija

#101 Re: Uhapšen Lipovača

Post by DrugaGimnazija »

It_is_a_Leclerc wrote:Au, sjetim se kad se ovaj golobradi socijaldemokrata pojavio, te silne euforije. Kaže - Selam Alejkum Krajiškinje i Krajišnici, a mi se izvrnemo. Hej, selameći socijaldemokrata. Mi to dotad vidjeli nismo. Pa kaže - ja idem na džumu, ja vjerujem u Boga i ja bih radije sebi ruku odgrizao nego ukrao od svojih Krajišnika, a mi se izvrnemo.
Podsjeca me na obrnutu situaciju u Krajini od prije 60-ak godina:

— Majko, - svečano započinje Nikoletina i udara dlanom po stolu - otsada da znaš: nema boga! Starica se zaprepašćeno ispravlja s mašicama u ruci. Sve ne vjeruje da je dobro čula.
— Ma šta ti to reče?
— Nema boga, jesi li čula?
— Pa otkad to, moj sinko? Šta ti bi?
— Od večeras, da znaš...
Stara se krsti i uzdiše:
— Ma od koga si to čuo, jadna ti sam?
— Čuo sam u četi, od komesara. Kaz'o nam neki dan. Starica niječe glavom i cokće jezikom kao nad nekom go­lemom nevoljom.
— Pa ko će nam onda dati dragu kišu, kad boga nema?
— Neće niko. Šta će nam kiša? — nabusito odgovara mom­čina. — Kad se slobodimo, njive će se orati karakterom. Neće kiše ni trebati.

:lol:
kamen spoticanja

#102 Re: Uhapšen Lipovača

Post by kamen spoticanja »

Neradin wrote:Hapsenja ovakvog tipa se inace izvode u ranim jutarnjim satima ne znam zašto se Lipovaču hapsi u 10 sati. Jos mu je i fb profil nestao nakon par sati hapsenja,bice da moze i internet koristiti. sareno je ovo sve
Odkud ba hamdo kuci radni dan u 10h uspavan kao lav
PapakizSarajeva

#103 Re: Uhapšen Lipovača

Post by PapakizSarajeva »

Banksy wrote:
Drinski wrote:
Upotreba fizičke sile, vezivanja, specijalne jedinice i sl., a da ovaj ne pruža otpor, je čista zloupotreba prava i pozerstvo postupajućeg tuzioca kome padaju predmeti na sudu.
Tačno. Sad im to prelazi u naviku i pravilo. Neprimjeren cirkus kojem je jedina svrha poniziti uhapšenog koji će sutra svakako biti na slobodi i demonstrirati tobožnju ozbiljnost suda i policije.
Bučno, dramatično, pompezno hapšenje i za deset dana tiho, neprimjetno puštanje.
I jedini efekat koji su postigli ovakvim "dramaticnim" hapsenjem jeste da su u meni probudili inat protiv ovakve vlasti sa ovakvim postupcima. Zbog ovih kadrova hapsenja, da su sutra izbori, ja bih odmah, trceci zaokruzio SDP. Makar mu Zlaja bio predsjednik jos 22 godine ...
VjecitiStudent

#104 Re: Uhapšen Lipovača

Post by VjecitiStudent »

kamen spoticanja wrote:
Neradin wrote:Hapsenja ovakvog tipa se inace izvode u ranim jutarnjim satima ne znam zašto se Lipovaču hapsi u 10 sati. Jos mu je i fb profil nestao nakon par sati hapsenja,bice da moze i internet koristiti. sareno je ovo sve
Tvito cijelu noć.
Helena2014

#105 Re: Uhapšen Lipovača

Post by Helena2014 »

VjecitiStudent wrote:
kamen spoticanja wrote:
Tvito cijelu noć.

Image
zeleni xy

#106 Re: Uhapšen Lipovača

Post by zeleni xy »

:mrgreen:
Image
Zeljoooo

#107 Re: Uhapšen Lipovača

Post by Zeljoooo »

Nek bar ponizese lopuzu ako nista drugo.

Image

A divi ovih sa sacmarama :lol: :lol: :lol:

Image
jao_situacije

#108 Re: Uhapšen Lipovača

Post by jao_situacije »

Zeljoooo wrote:Nek bar ponizese lopuzu ako nista drugo.

Image

A divi ovih sa sacmarama :lol: :lol: :lol:

Image
Dobre im uniforme, nekako profesionalnije izgledaju od sipe.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#109 Re: Uhapšen Lipovača

Post by japin_mutapi »

hamdija je gotov
lav krajine postade mali miš
Drinski

#110 Re: Uhapšen Lipovača

Post by Drinski »

O'zone wrote:Pa svako hapšenje je postalo zabava za šire narodne mase- reality show.

Narodu ko drago što se eto dokazalo ono što oni već godinama tabire po kahvama, svršavanje na "nek su ga svezali" i "ahaaaaa došli mu glave"

Malo nam je potrebno da budemo sretni i zaboravni.
:thumbup:
ZPP

#111 Re: Uhapšen Lipovača

Post by ZPP »

Rijetko iritantan lik :roll:
sinuhe

#112 Re: Uhapšen Lipovača

Post by sinuhe »

Samo zadnji cakijas bez prebijene pare zavrsi u zatvoru a opet kazu puni zatvori. Nema toliko cakijasa u drzavi ili ima :?
JThomas

#113 Re: Uhapšen Lipovača

Post by JThomas »

zatvori jesu puni k'o šipak, i dominantno najsitnije ribe, to nije laž.
dustaban

#114 Re: Uhapšen Lipovača

Post by dustaban »

Sreca njegova pa ne proviri kroz prozor :-)

Image
JThomas

#115 Re: Uhapšen Lipovača

Post by JThomas »

cs_mansion :D
jao_situacije

#116 Re: Uhapšen Lipovača

Post by jao_situacije »

JThomas wrote:cs_mansion :D
:thumbup:
Helena2014

#117 Re: Uhapšen Lipovača

Post by Helena2014 »

O HAPŠENJU LIPOVAČE

Lagumdžija: Bolje pustiti deset krivih nego osuduti jednog nevinog...

Image

Doskorašnji predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija, komentirajući hapšenje premijera Unsko-sanskog kantona Hamdije Lipovače, inače predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a USK-a i člana Predsjedništva SDP-a, izjavio je da svako treba da radi svoj posao, ali i da svako treba da odgovara za svoje neuspjehe.

- Mislim da je najbolji komentar dao njegov kolega s kojim se često slagao, ali često i ne slagao, Albin Muslić, koji je jasno rekao da je Hamdija kao bilo ko ko se nađe u takvoj situaciji nevin dok nadležne institucije ne dokažu suprotno. Mislim da je svaki drugi komentar nešto na što niko razuman ne bi bio ponosan - rekao je Lagumdžija novinarima u Sarajevu.

Iznoseći svoj stav dodao je da su na nedavnom kongresu SDPBiH donesene odluke prema kojima je član SDP-a taj koji će donositi ključne odluke, uključujući izbor predsjednika stranke.

- Dakle, član postaje najvažnija osoba u SDP-u i kao "najvažnija" osoba u SDP-u, odnosno član SDP-a mogu samo reći da svako treba da radi svoj posao, da sve državne institucije trebaju da rade svoj posao. Ali, ima nešto što ostavlja "gorak ukus". Ne radi se samo o ovom slučaju, nego i drugima u kojima se nepotrebno ponižavaju ljudi i "trenira strogoća" na potpuno besmislen način - rekao je Lagumdžija.

Zato misli da svako treba da radi svoj posao, ali i da svako treba da odgovara za svoje neuspjehe. Pozvao je pritom da se napravi analiza o broju ljudi koji su hapšeni "sa sačmaricama", a koliko ih je zaista pravosnažno osuđeno.

- Velikom broju tih ljudi su uništeni životi. Moj princip je vrlo jednostavan: Bolje pustiti deset krivih nego osuduti jednog nevinog. A sve što sud dosudi je nešto što je svaki čovjek u ovoj zemlji zaslužio - zaključio je Lagumdžija.
McMoy

#118 Re: Uhapšen Lipovača

Post by McMoy »

PapakizSarajeva wrote:
Banksy wrote:
Drinski wrote:
Upotreba fizičke sile, vezivanja, specijalne jedinice i sl., a da ovaj ne pruža otpor, je čista zloupotreba prava i pozerstvo postupajućeg tuzioca kome padaju predmeti na sudu.
Tačno. Sad im to prelazi u naviku i pravilo. Neprimjeren cirkus kojem je jedina svrha poniziti uhapšenog koji će sutra svakako biti na slobodi i demonstrirati tobožnju ozbiljnost suda i policije.
Bučno, dramatično, pompezno hapšenje i za deset dana tiho, neprimjetno puštanje.
I jedini efekat koji su postigli ovakvim "dramaticnim" hapsenjem jeste da su u meni probudili inat protiv ovakve vlasti sa ovakvim postupcima. Zbog ovih kadrova hapsenja, da su sutra izbori, ja bih odmah, trceci zaokruzio SDP. Makar mu Zlaja bio predsjednik jos 22 godine ...

Pa, 'apsili su ovako pompezno i u ZlOjino vrijeme.
Slučaj Budimir, npr.
seln

#119 Re: Uhapšen Lipovača

Post by seln »

Zeljoooo wrote:
Image

Image
joooj kenjanja, Tito dragi....
u zlatni Titin vakat su po tipove kalibra Turkovic isla dvojica plavaca...bez sacmarica, bez sljemova i maski i bez sunjanja po avliji.
Voli Balkanac napravit dramu, neg' hljeba se najesti....
It_is_a_Leclerc

#120 Re: Uhapšen Lipovača

Post by It_is_a_Leclerc »

Ovakve "spektakularne" akcije osim što nas koštaju crno ispod nokata, nemaju nikakvog smisla, uporišta ni u zakonu, ni u zdravom razumu. Pa šta oni misle da će mdoHa otvoriti vatru iz kalaša na njih ?!
Banksy

#121 Re: Uhapšen Lipovača

Post by Banksy »

McMoy wrote:
PapakizSarajeva wrote:
Banksy wrote:
Pa, 'apsili su ovako pompezno i u ZlOjino vrijeme.
Slučaj Budimir, npr.
Tačno, i to je bilo cirkusko hapšenje koje je za efekat imalo samo saosjećanje javnosti prema uhapšenom, kakvo se danas javlja i prema Lipovači dok gledamo ove slike. Ovako brutalno, sve pod punom ratnom opremom, ne hapse ni narkodilere.

U stvari, ovi i ne hapse narkodilere. Izvući Hamdu Lipovaču u gaćama iz kreveta je njihov maksimum.
O'zone
Globalni moderator

#122 Re: Uhapšen Lipovača

Post by O'zone »

Začuđujuće nisu ga pustili nego ga predali na dalje potupanje nadležnom tužiocu.

Haj nema veze pustit će ga tužioc :oops:
razonoda

#123 Re: Uhapšen Lipovača

Post by razonoda »

seln wrote:
Zeljoooo wrote:
Image

Image
joooj kenjanja, Tito dragi....
u zlatni Titin vakat su po tipove kalibra Turkovic isla dvojica plavaca...bez sacmarica, bez sljemova i maski i bez sunjanja po avliji.
Voli Balkanac napravit dramu, neg' hljeba se najesti....
:-) Dali ce imati snage ove''debelondje''popeti se na Fahrin 'toranj' ili ce ga zamoliti da sidje. Ako dodje vrijeme za to. :-)
O'zone
Globalni moderator

#124 Re: Uhapšen Lipovača

Post by O'zone »

razonoda wrote: Dali ce imati snage ove''debelondje''popeti se na Fahrin 'toranj' ili ce ga zamoliti da sidje. Ako dodje vrijeme za to. :-)
Ide se liftom i to panoramskim :thumbup:
razonoda

#125 Re: Uhapšen Lipovača

Post by razonoda »

O'zone wrote:
razonoda wrote: Dali ce imati snage ove''debelondje''popeti se na Fahrin 'toranj' ili ce ga zamoliti da sidje. Ako dodje vrijeme za to. :-)
Ide se liftom i to panoramskim :thumbup:
:lol: nemogu svi , stati unutra ,jedino da ostave puske u prizemlju. :-)
Post Reply