Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

haubica_i_to_teshka

#2901 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by haubica_i_to_teshka »

zagazaga wrote:Mislila sam da su probosanski nebošnjaci na strani BiH a ne na strani Bošnjaka. Sigurna sam da je i Jovo i General Jovan D. na strani BiH. O SDP-u mozete na drugim temama ili otvorite novu!
Upravo tako.

U memoarima neka prozove sve one (imenom i prezimenom) koji su na bilo koji nacin bili protiv BiH .

@corto, onaj ko hoce, manje-vishe zna svu tu pricu. Ko nije skont’o Vash transparent , *ebat ga.. :dance: :sax: i ne mora nikada
pozz /podrshka i @pipiju i Tebi

Samo ne trebaju nam (i ovdje na forumu) oni koji nemaju rijeci osude za osudjenog ratnog zlocinca “majku bilju” koja je veci zlocinac i od jadovana i od jatka zajedno, drzati predavanje o moralu/etici i kvalitetu zivota u Sarajevu (prepoznace se taj).

pozz
Skijaš

#2902 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by Skijaš »

dibidus wrote:
Bori se za multietničko društvo ili nemoj, tvoja stvar. Nemoj mene opterećavati svojim defetizmom.
samoyu

#2903 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by samoyu »

SARAJEVO - Zahvaljujući Saneli, ja sam večeras u Sarajevu, izjavio je, među ostalim, odmah po povratku iz Beča, oficir i džentlmen, šarmer starog kova i umirovljeni general Armije BiH Jovan Divjak. Biće, nije ni slutio dobitnik francuskog Ordena Legije časti da bi, osim njegove supruge Vere, još neka žena mogla odigrati bitnu ulogu u njegovu životu.

Ta Sanela se, da prostite, pojavi kad bosanskohercegovački državni organi, unutarnji i vanjski, zakažu! Čast izuzecima poput Ministarstva vanjskih poslova BiH i nesebičnom angažmanu ministra Svena Alkalaja i dvojice mu ambasadora Harisa Hrle i Damira Arnauta. Ostali zakažu počesto.

Svojevremeno je Sarajka Sanela Ćatić - Jenkins položila i 300.000 funti jamčevine da Ejupa Ganića, člana ratnog Predsjedništva BiH, uhapšenog u Londonu po srbijanskoj tjeralici, spasi zatvora. Inače, u Bosni ona ima Fondaciju koja godinama pomaže bolesne, daruje bolnice, izbjeglice, povratnike..., a u Los Angelesu osnovala je i Kliniku za istraživanje ratnih zločina u BiH koja sarađuje sa Haškim tribunalom.

Također, uspješna je i poslovna žena sa vlastitim pićem NURO. Imala je Sanela brata Irnisa koji je 95. poginuo kao pripadnik Armije RBiH. Helem, šest dana prije nego je vojnik Jovan njenim privatnim avionom doletio u Sarajevo, Sanela se, generala radi, obrela u Beču i obećala mu:

- Vrijeme je da idete kući! Bez vas ne idemo, dići ćemo cijeli svijet na noge...

S riječi je prešla na djelo! Danima nije izlazila iz hotela lobirajući da se general Divjak vrati u BiH. Najprije je, također privatnim avionom, u Beč došao Vladimir Kličko, ukrajinski profesionalni boksač u teškoj kategoriji, rođen kao dijete doseljenika u sovjetskom Kirgistanu, prvak po WBC kategoriji. Kličko, naravno, nije došao da boksa s bosanskim generalom, no se slikao s njim. A slikati se s Kličkom nije isto što i slikati se s Barišom Čolakom, ministrom pravde BiH koji je baš zakazao u slučaju generala Divjaka.

U Viennu je, po pozivu Sanele Jenkins, trebalo da stigne i Bono Vox, irski glazbenik, aktivist, frontmen irske grupe U2. No, bio je Bono na svjetskoj turneji i nije mogao do Beča. Ali je, Divjaka radi, Bono Vox kontaktirao suprugu premijera Austrije. Šta je Bono rekao ženi koja pjevuši njegove pjesme, ptice znaju?!

Helem, drugarica Jenkins je kontaktirala i princa Hamada, jednog od najpoznatijih reditelja Holivuda Jerrya Weintrauba, pjevača Jamesa Blunta... zatim predsjednika zemlje (ne možemo otkriti identitet) za kojeg Boris Tadić tvrdi da mu je prijatelj. Na Saneline telefonske pozive odgovorili su i američki generali Bloom i Wesley Clark, bivši komandant NATO-a za Evropu. Bila je i na vezi sa supermodelom Cindy Crawford. Sad, da li je to učinila na insistiranje bosanskog generala koji se poželio slikati s manekenkom, teško je znati.

Kako god, posvetivši se Divjaku, nije stigla na rođendan svoga sina. Sad, biće da je bitnu ulogu u spašavanju vojnika Jovana odigrala Sanelina majka. Ona je, naime, Saneli rekla da je Divjak jedan fini čovjek i da vrijedi spašavati ga. Nakon toga, kontakt sa čovjekom koji je svim raspoloživim kapacitetima, dok je bio član Predsjedništva BiH, spašavao i Ejupa Ganića, Harisom Silajdžićem, koji je dao finalno zeleno svjetlo da završnica akcije spašavanja vojnika može početi.

Moguće je, u dnevniku kojega je general Divjak vodio za boravka u Beču, a Oslobođenje će ga objaviti kao feljton, čitat ćemo više detalja o svemu ovome. Ali, ono što je sigurno, Sanela Jenkins (i tim kojem pripada) na slučajevima Ganić i Divjak, za razliku od većine sadašnjih političara, pokazala je kako se brani domovina. :thumbup: :bih:
popajic

#2904 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by popajic »

@dibidus
...Ali meni ni to nije problem, ja nisam bijesan sto kao nebosnjak na bosnjackoj strani nisam dovoljno nagradjen od bosnjaka, odnosno sto su danas bosnjacima drazi oni nebosnjaci od koje nije bilo neke koristi ali nisu ni "cackali mecku".
Malo brkas kruske i jabuke .
I za vrijeme rata i danas su postojale samo dvije strane : pro BIH i anti BIH.
Nikakve potrebe nema da ti , nebosnjak , budes na bosnjackoj strani , niti ima ko da te nagradjuje ili kudi za tu vrstu opredjeljenja.
Mene licno apsolutno ne interesuje ko kojem konstitutivnom narodu pripada.
Sve sto me interesuje je ko je za izvornu , multietnicku , nepodijeljenu BIH.
Iz TOG razloga je za mene Divjak moj general , moj sugradjanin...castan covjek.
Sve ostalo je balkanska trulez koju gledam da eskiviram koliko god mogu .
brucos7

#2905 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by brucos7 »

samoyu wrote:SARAJEVO - Zahvaljujući Saneli, ja sam večeras u Sarajevu, izjavio je, među ostalim, odmah po povratku iz Beča, oficir i džentlmen, šarmer starog kova i umirovljeni general Armije BiH Jovan Divjak. Biće, nije ni slutio dobitnik francuskog Ordena Legije časti da bi, osim njegove supruge Vere, još neka žena mogla odigrati bitnu ulogu u njegovu životu.

Ta Sanela se, da prostite, pojavi kad bosanskohercegovački državni organi, unutarnji i vanjski, zakažu! Čast izuzecima poput Ministarstva vanjskih poslova BiH i nesebičnom angažmanu ministra Svena Alkalaja i dvojice mu ambasadora Harisa Hrle i Damira Arnauta. Ostali zakažu počesto.

Svojevremeno je Sarajka Sanela Ćatić - Jenkins položila i 300.000 funti jamčevine da Ejupa Ganića, člana ratnog Predsjedništva BiH, uhapšenog u Londonu po srbijanskoj tjeralici, spasi zatvora. Inače, u Bosni ona ima Fondaciju koja godinama pomaže bolesne, daruje bolnice, izbjeglice, povratnike..., a u Los Angelesu osnovala je i Kliniku za istraživanje ratnih zločina u BiH koja sarađuje sa Haškim tribunalom.

Također, uspješna je i poslovna žena sa vlastitim pićem NURO. Imala je Sanela brata Irnisa koji je 95. poginuo kao pripadnik Armije RBiH. Helem, šest dana prije nego je vojnik Jovan njenim privatnim avionom doletio u Sarajevo, Sanela se, generala radi, obrela u Beču i obećala mu:

- Vrijeme je da idete kući! Bez vas ne idemo, dići ćemo cijeli svijet na noge...

S riječi je prešla na djelo! Danima nije izlazila iz hotela lobirajući da se general Divjak vrati u BiH. Najprije je, također privatnim avionom, u Beč došao Vladimir Kličko, ukrajinski profesionalni boksač u teškoj kategoriji, rođen kao dijete doseljenika u sovjetskom Kirgistanu, prvak po WBC kategoriji. Kličko, naravno, nije došao da boksa s bosanskim generalom, no se slikao s njim. A slikati se s Kličkom nije isto što i slikati se s Barišom Čolakom, ministrom pravde BiH koji je baš zakazao u slučaju generala Divjaka.

U Viennu je, po pozivu Sanele Jenkins, trebalo da stigne i Bono Vox, irski glazbenik, aktivist, frontmen irske grupe U2. No, bio je Bono na svjetskoj turneji i nije mogao do Beča. Ali je, Divjaka radi, Bono Vox kontaktirao suprugu premijera Austrije. Šta je Bono rekao ženi koja pjevuši njegove pjesme, ptice znaju?!

Helem, drugarica Jenkins je kontaktirala i princa Hamada, jednog od najpoznatijih reditelja Holivuda Jerrya Weintrauba, pjevača Jamesa Blunta... zatim predsjednika zemlje (ne možemo otkriti identitet) za kojeg Boris Tadić tvrdi da mu je prijatelj. Na Saneline telefonske pozive odgovorili su i američki generali Bloom i Wesley Clark, bivši komandant NATO-a za Evropu. Bila je i na vezi sa supermodelom Cindy Crawford. Sad, da li je to učinila na insistiranje bosanskog generala koji se poželio slikati s manekenkom, teško je znati.

Kako god, posvetivši se Divjaku, nije stigla na rođendan svoga sina. Sad, biće da je bitnu ulogu u spašavanju vojnika Jovana odigrala Sanelina majka. Ona je, naime, Saneli rekla da je Divjak jedan fini čovjek i da vrijedi spašavati ga. Nakon toga, kontakt sa čovjekom koji je svim raspoloživim kapacitetima, dok je bio član Predsjedništva BiH, spašavao i Ejupa Ganića, Harisom Silajdžićem, koji je dao finalno zeleno svjetlo da završnica akcije spašavanja vojnika može početi.

Moguće je, u dnevniku kojega je general Divjak vodio za boravka u Beču, a Oslobođenje će ga objaviti kao feljton, čitat ćemo više detalja o svemu ovome. Ali, ono što je sigurno, Sanela Jenkins (i tim kojem pripada) na slučajevima Ganić i Divjak, za razliku od većine sadašnjih političara, pokazala je kako se brani domovina. :thumbup: :bih:
SVAKA CAST SANELA!! :bih: :bih: :thumbup: :thumbup:
Skijaš

#2906 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by Skijaš »

samoyu wrote:šest dana prije nego je vojnik Jovan njenim privatnim avionom doletio u Sarajevo, Sanela se, generala radi, obrela u Beču i obećala mu:

:thumbup: Kako se može kad se hoće.
ahuseino

#2907 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by ahuseino »

samoyu wrote:SARAJEVO - Zahvaljujući Saneli, ja sam večeras u Sarajevu, izjavio je, među ostalim, odmah po povratku iz Beča, oficir i džentlmen, šarmer starog kova i umirovljeni general Armije BiH Jovan Divjak. Biće, nije ni slutio dobitnik francuskog Ordena Legije časti da bi, osim njegove supruge Vere, još neka žena mogla odigrati bitnu ulogu u njegovu životu.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Svaka joj cast.
exliberal

#2908 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by exliberal »

popajic wrote:
@dibidus
...Ali meni ni to nije problem, ja nisam bijesan sto kao nebosnjak na bosnjackoj strani nisam dovoljno nagradjen od bosnjaka, odnosno sto su danas bosnjacima drazi oni nebosnjaci od koje nije bilo neke koristi ali nisu ni "cackali mecku".
Malo brkas kruske i jabuke .
Nikakve potrebe nema da ti , nebosnjak , budes na bosnjackoj strani , niti ima ko da te nagradjuje ili kudi za tu vrstu opredjeljenja.
Ok sad cu ja da pitam...kazes postojale su dvije strane pro i anti BiH....sto hoces da kazes jedni su bili protiv multietnicne ( Srbi i Hrvati ) a drugi su bili za ( Bosnjaci )....kako onda objasnjavas sta se desilo samom Divjaku koji je ostao da brani tu multietnicnost da bi nakraju bio izguran ko i mnogi drugi samo zato sto je nebosnjak?
Tebe licno neinteresuje isto ko sto pipi napisa mene briga sta misli Divjak o paroli....mislim trebalo bi da te interesuje sta tvoji sugradjani misle, trebao bi i pipi da se zamisli sta Divjak misli o toj paroli ( a nespomenu je u njegovim dnevnickim zapisima sto je i pipi primjetio sa nekom nevjericom) ili se ponavlja prica interesujete nas samo dok nam trebate...kasnije ko vas jebe?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2909 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by PipiDugaDevetka »

Evo groba rabina Moše Danona kojeg održava musliman iz Stoca:
http://www.slobodnaevropa.org/video/15695.html

4. Mašehvana (Oktobra) 1819.g. Sarajevo je skandiralo:
Mošo Jevreju, čaršija je uz tebe:

Oslobodiše rabi Mošu Danona i još jedanaest uglednih Jevreja iz zatvora Ruždi Paše!

#2910 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by Jara »

PipiDugaDevetka wrote:Evo groba rabina Moše Danona kojeg održava musliman iz Stoca:
http://www.slobodnaevropa.org/video/15695.html

4. Mašehvana (Oktobra) 1819.g. Sarajevo je skandiralo:
Mošo Jevreju, čaršija je uz tebe:

Oslobodiše rabi Mošu Danona i još jedanaest uglednih Jevreja iz zatvora Ruždi Paše!

#2911 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by popajic »

exliberal wrote:
popajic wrote: Malo brkas kruske i jabuke .
Ok sad cu ja da pitam...kazes postojale su dvije strane pro i anti BiH....sto hoces da kazes jedni su bili protiv multietnicne ( Srbi i Hrvati ) a drugi su bili za ( Bosnjaci )....kako onda objasnjavas sta se desilo samom Divjaku koji je ostao da brani tu multietnicnost da bi nakraju bio izguran ko i mnogi drugi samo zato sto je nebosnjak?
Tebe licno neinteresuje isto ko sto pipi napisa mene briga sta misli Divjak o paroli....mislim trebalo bi da te interesuje sta tvoji sugradjani misle, trebao bi i pipi da se zamisli sta Divjak misli o toj paroli ( a nespomenu je u njegovim
dnevnickim zapisima sto je i pipi primjetio sa nekom nevjericom) ili se ponavlja prica interesujete nas samo dok nam trebate...kasnije ko vas jebe?
Ne, ne ne...ne spomenuh ja nigdje ni Srbe ni Hrvate ni Bosnjake .Puna mi ih je kapa i sasvim uzgred , nisam konstitutivac , ali jesam istinski multietnicar .
Kao sto rekoh, bila je i danas je pro BIH i anti BIH strana. Strana na kojoj je bio Divjak je i moja strana , a pri tome su i njegova i moja krvna zrnca totalno nevazna.
exliberal

#2912 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by exliberal »

popajic wrote: Ne, ne ne...ne spomenuh ja nigdje ni Srbe ni Hrvate ni Bosnjake .Puna mi ih je kapa i sasvim uzgred , nisam konstitutivac , ali jesam istinski multietnicar .
Kao sto rekoh, bila je i danas je pro BIH i anti BIH strana. Strana na kojoj je bio Divjak je i moja strana , a pri tome su i njegova i moja krvna zrnca totalno nevazna.
Popajicu svaka cast ako si istinski multietnicar ....ali si onda u manjini ...i to bas jebenoj manjini....multietnicizam je iskoristen ne jednom od 92 pa zato i moja nevjerica.

PS
A volio bih da znam na kojoj je strani sad Divjak.....
popajic

#2913 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by popajic »

exliberal wrote:
popajic wrote: Ne, ne ne...ne spomenuh ja nigdje ni Srbe ni Hrvate ni Bosnjake .Puna mi ih je kapa i sasvim uzgred , nisam konstitutivac , ali jesam istinski multietnicar .
Popajicu svaka cast ako si istinski multietnicar ....ali si onda u manjini ...i to bas jebenoj manjini....multietnicizam je iskoristen ne jednom od 92 pa zato i moja nevjerica.
Pravo da ti kazem u ovakvom politickom ludilu mi dodje gotovo kao kompliment sto sam manjina :D ( mada ne popustam sa nadom da cu nekad , ikad , postati vecina )
Multieticnost nam je jednostavno sudbina - nekome ogavna , nekome bogatstvo...sve je u glavama ljudi i neljudi , a pripadnost etnosu je najcesce kamuflazna odora balkanskom primitivizmu.
Zato i jeste jedan obican , normalan covo kao Divjak postao " slucaj " :roll:
popajic

#2914 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by popajic »

@ exliberal
Ne vidjeh ovo !
Pa, nesumnjivo na strani pravde i istine kao i do sada 8)
Skijaš

#2915 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by Skijaš »

exliberal wrote:
Popajicu svaka cast ako si istinski multietnicar ....ali si onda u manjini ...i to bas jebenoj manjini....
Popraviće se to, bitno je da postoji taj pravni okvir za ravnopravnost naroda, tu je glavna bitka dobijena, ovo sada je samo sužavanje terena mrziteljima.
exliberal

#2916 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by exliberal »

popajic wrote:
@ exliberal
Ne vidjeh ovo !
Sta je pravda i istina...e to je filozofsko pitanje ali ja sam se uvjerio da pravde nema i da je istina fleksibilna.....nevjerujem ni u jedno ni u drugo
vee-jay

#2917 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by vee-jay »

Skijaš wrote:
dibidus wrote:Ova prica sa Jovom zapravo tek sad poprima novu dimenziju jer otvara jednu veoma bitnu temu - sudbinu PROBOSANSKIH NEBOSNJAKA NA BOSNJACKOJ STRANI.
Nismo mi na bošnjačkoj strani, nego na strani suživota i tolerancije. Da su strane obrnute, da većina Srba podržava suživot a većina Bošnjaka zidove među narodima, mi bi se našli na strani u kojoj su Srbi većina. I sve dok je to tako, boli me uho za to ko na mene gleda kao na izdajnika. Mislim da i general Divjak ima sličan stav.
potpis.
popajic

#2918 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by popajic »

exliberal wrote:
popajic wrote:
@ exliberal
Ne vidjeh ovo !
Sta je pravda i istina...e to je filozofsko pitanje ali ja sam se uvjerio da pravde nema i da je istina fleksibilna.....nevjerujem ni u jedno ni u drugo
Danas je u opticaju BIH Rashomon - 3 verzije jedne i samo jedne istine.
Siguran sam da nas general , jer o njemu rijec , nema nikakvih nedoumica o istini ovih nasih dogadjanja. Ao ti je u glavi sve cisto i nezatrovano - istina se sama ponudi.
Ima pravde ! Za strpljive :wink:
hamza_sa

#2919 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by hamza_sa »

dibidus wrote: Lijepo si to rekao prijatelju, ali upravo to je ona utopija o kojoj govorim. I molim te shvati da ovim ne zelim da te provociram jer time provociram i sebe.
Da i ja sam u toj kategoriji nebosnjaka na bosnjackoj strani. Namjerno kazem bosnjackoj a ne bosanskoj, jer je upravo to izjednacavanje jedna od posljedica ovog "zajednistva".

JA SE SMATRAM POTPUNO IZIGRANIM.

Tokom i neposredno poslije rata sam uzivao u prepucavanju sa vlastitom familijom koja je ostala na "svojoj strani", jer sam imao obilje argumenata kojima sam dokazivao da je moj izbor pravi izbor (multietnicka Bosna, bosanski jezik, SDP...).
Danas me je sramota! Njihovi argumenti su danas jaci od mojih!

Kako da im danas objasnim da sam ja na antifasistickoj strani kada danas ta "moja" antifasisticka strana pravi pakt sa ustasama?!
Naravno, taj prljavi pakt ne smeta "pragmaticnom" bosnjaku ali itekako boli nas nebosnjake koji su cijeli svoj zivot osudjeni da dokazuju da nisu ustase i cetnici a da istovremeno gledaju ovo slizavanje svojih suboraca antifasista sa okorjelim fasistima!!!

Danas smo mi, "nebosnjacki probosanci" u cistom ofsajdu. Nigdje se nismo maknuli ali su se svi ostali povukli.
Cak nam se i ovi, ciji dres jos uvijek nosimo, otvoreno smiju!

Ja za sebe priznajem - ispao sam budala.
A vrijeme ce tek pokazati gdje ce zavrsiti ovi "multietnicki bosanci" koji vole Jovu, a ne bi se odrekli Cace!
Znao sam, da ce jednog dana, kad tad, neko napisati ovo.

Druze, prijatelju dragi!

Najradje, ovo sto cu ti napisati, bih ti rekao oci u oci, ali nazalost ne znamo se.

Medjutim, necu sebi uskratiti to da ti barem napisem sto mislim.

Agresija na Bosnu i Hercegovinu nije zavrsena. Pogledaj malo bolje oko sebe. Znam, ne cujes pucnjavu, ali se ipak puca. Samo ovih godina iz drugih oruzja i orudza. Ova zemlja, moja jedina domovina, kako za vrijeme agresije, tako po zaustavljanju iste uvijek je imala i vanjske unutarnje neprijatelje.

Svi ti neprijatelji nikada nisu u istoj uniformi, ali cesto znaju biti za istim stolom.

Znas, meni kao jednom malom, obicnom covjeku za vrijeme agresije je tesko bilo voditi bilo kakvu politiku. Gledao sam da spasim zivu glavu. Pored mene je prolazilo mnogo toga. Od totalno multieticne Armije RBiH, pa do pokusja i donekle uspjeha u njenoj islamizaciji. Pa, ko me je za sta pitao?!?!?

A, i da me je pitao nisam ja imao vremena se baviti sa tim.

Znao sam samo da sa jedne strane imam cetnike i ustase koji kidisu na mene, moju porodicu i moju domovinu, ali isto tako sa druge strane imam minderase, babine sinove, ratne profitere i dezertere.

Nisam se nizasta pitao, a i da jesam nisam imao vremena da se bavim takvim stvarima.

Poslije zaustavljanja agresije, ostalo je skoro sve isto. Mislim na aktere. Ali moja se je borba nastavila. Sada imam vremena da se bavim takvim stvarima.

Mozda mi nekada to izgleda kao borba sa vjetrenjacama, ali znam ako prestanem da se borim nestace Bosne i Hercegovine, a sa njom i mene i moje porodice i mojih prijatelja.

Vjerovatno, moja borba se u globalnom pogledu i ne osjeti, ali vjeruj mi sve dok se borimo za nju kao zemlju normalnih ljudi ona ce to i biti.

Zao mi je da, ako kroz jednu izgubljenu bitku, se smatras IZIGRANIM i prihvatas da tvoji rodjaci koji su bili na "svojoj strani" imaju vise argumenata od tebe.

Shvatam sve sto si napisao o politici danasnjice i koaliranju SDP-a sa pro-ustaskim strankama i znam kako se osjecas, ali vjeruj da su rekli da ce to da urade, mozda ne bi ni dobili ovoliki broj glasova (nisam simpatizer SDP-a).

Ipak, ako je to razlog da kazes da priznajes da si ispao budala, predlazem ti da odes kod svojih rodjaka i vidis kako bi se tamo osjecao.

Ja sebi nikada necu dozvoliti da mi politika i politiziranje utice na razum.

I, nemoj molim te nikada u jednom tekstu spajati gospodina generala Jovana Divjaka i C..u. Moze se desiti da ti eksplodira monitor.
dibidus

#2920 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by dibidus »

@hamza prijatelju....

procitao sam te ali jos nisam spreman da ti odgovorim kako treba.

U svakom slucaju jedno veliko HVALA i divljenje na tvojoj upornosti. Pogledao sam nakratko kroz sta si prosao i mogu samo reci - zbog tebe i takvih sam jos tu.

I ostat cu, ne brini.
hamza_sa

#2921 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by hamza_sa »

dibidus wrote:@hamza prijatelju....

U svakom slucaju jedno veliko HVALA i divljenje na tvojoj upornosti. Pogledao sam nakratko kroz sta si prosao i mogu samo reci - zbog tebe i takvih sam jos tu.

I ostat cu, ne brini.
Nestrpljivo ocekujem tvoj odgovor.

U medjuvremenu, zelim da ti napisem sljedece. Ne ostaj i ne bori se ti radi mene i meni slicnih. Ostani radi sebe. Ovo je tvoja domovina. Ovo je tvoj grad. Bori se za to.

Tvoja zelja da zivis kao covjek ce tek tada da upotpuni moju borbu i upornost. A, sve sto je iskreno i dobronamjerno ne moze da zavrsi porazom. Mozda izgubimo koju bitku, u ratu je to normalno, ali ishod rata je jasan. Pobjeda je nama zagarantovana.

Ukoliko klones i ranjen padnes na koljena, ja necu stati. Samo ces me usporiti, jer cu htjeti da te nosim i ne ostavljam ranjenog. Ali, borbu cu nastaviti!

Nastaviti zarad svih onih koji nas mrze, koji nam podmecu noge, onih koji nas zele napraviti ljudima koji ce zivjeti po njihovoj matrici. Matrici zla i mracnjastva.

I vjeruj mi, ma ko god oni bili, oni nas se boje i bojace se sve dok smo zajedno.
Skijaš

#2922 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by Skijaš »

hamza_sa wrote:
dibidus wrote:@hamza prijatelju....

I ostat cu, ne brini.
Nestrpljivo ocekujem tvoj odgovor.

U medjuvremenu, zelim da ti napisem sljedece. Ne ostaj i ne bori se ti radi mene i meni slicnih. Ostani radi sebe. Ovo je tvoja domovina. Ovo je tvoj grad. Bori se za to.

Tvoja zelja da zivis kao covjek ce tek tada da upotpuni moju borbu i upornost. A, sve sto je iskreno i dobronamjerno ne moze da zavrsi porazom. Mozda izgubimo koju bitku, u ratu je to normalno, ali ishod rata je jasan. Pobjeda je nama zagarantovana.

Ukoliko klones i ranjen padnes na koljena, ja necu stati. Samo ces me usporiti, jer cu htjeti da te nosim i ne ostavljam ranjenog. Ali, borbu cu nastaviti!

Nastaviti zarad svih onih koji nas mrze, koji nam podmecu noge, onih koji nas zele napraviti ljudima koji ce zivjeti po njihovoj matrici. Matrici zla i mracnjastva.

I vjeruj mi, ma ko god oni bili, oni nas se boje i bojace se sve dok smo zajedno.
:thumbup: borimo se jer bi se osjećali loše ako popustimo pred silama mraka. Ovo je naš Staljingrad, naš trenutak u kojem pokazujemo jesmo li ljudi spremni žrtvovati svoje vrijeme, lovu i dijelove tijela za sve one plemenite ideale o kojima se djecu uči u školama i snima filmove ili smo tetkice kojima je bitno samo kad počinje omiljena serija. Boriti se za suživot i toleranciju, zar ima vrijednijeg cilja ?
haubica_i_to_teshka

#2923 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by haubica_i_to_teshka »

Josh jedna predstava je zavrshena !

Svjetla su ugashena, zavjesa spushtena, maske su pale sa lica pojedinih politicara i forumasha :razz: koji uporno pokushavaju da izjednace ARBiH sa "anamo-onim '(valja s’ tim zivjeti, a san nece na oci :zzzz: ) “tugo moja pregolema "

“Do novog susreta sa vama ...do-vi-dje-nja !!! “
hercegovac_pravi

#2924 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by hercegovac_pravi »

zonbirile wrote:
moraš pročitati sve postove,a ne s neba pa u rebra.Priča nije o generalu,nego o zločinu.Što četalji pucaju visoko,jer ih njihove žrtve i ne interesuju, i što bi preko ekscesa i par nabobanih patriota van kontrole tog dana u Dobrovoljačkoj promjenuli početak i sadržaj rata, to je druga stvar.Sud se očitovao o J.D. ne o slućaju,koje BH tužilaštvo vodi i na žalost ga trebalo davno završiti.
Pročitao sam i bar bi ti trebao znati da ja ne igram na "sa neba pa u rebra" kartu...

Mislim (nisam skroz uvjeren ali mi se čini da sam pročitao fakscimil vezan za ovaj slučaj, u svakom slučaju pročeprkat ću opet) da se Haag već izjasnio o kompletnom slučaju Dobrovoljačka ulica. Kompletan ovaj proces koji se trenutno vodi pred Tužilaštvom BiH je samo truhli politički kompromis koji ne može uroditi adekvatnim procesom a samim tim i presudom.
Pokretanje ovog slučaja (kao i par drugih) je ustvari odobrovoljavanje četnikoč fakotra a sa krajnjim ciljem ukidanja međunarodnih potjernica koje je Srbijankso tužilaštvo pokrenulo još davnih dana. Svima je poznata srž tih potjernica, osobito nakon slučaja Ganić i Divljak.

Dakle šta imamo na terenu?
Imamo

1) Srbijansko Tužilaštvo izdaje politički motivirane potjernice (presuda Suda u Londonu u slučaju Ganić)
2) odgovor BiH institucija koji je od prilike ovaj .."mi ćemo procesuirati ove slučajeve a vi povucite potjernice"...
Dakle, pokretanje postojećeg procesa u slučaju Dobrovoljačka je iznuđeni a ni u kome slučaju proces koji je baziran na adekvatnoj evidenciji i dokazima. O tome se radi !
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2925 Re: Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post by PipiDugaDevetka »

TUZILAŠTVO BIH
http://www.tuzilastvobih.gov.ba/?id=922&jezik=b

Vijesti
PODNESEN PRIJEDLOG ZA DONOŠENJE MOLBE ZA IZRUČENJE
(07.03.2011. 15:52)

Nakon lišenja slobode Jovana Divjaka u Austriji, s obzirom da je Tužilaštvo BiH nadležno za procesuiranje krivičnih djela ratnih zločina počinjenih na teritoriji BiH, za koja su osumnjičeni državljani BiH, želimo informisati javnost da je Tužilaštvo BiH, putem Ministarstva pravde BiH, uputilo prijedlog za donošenje molbe za izručenje Divjak Jovana pravosuđu BiH.
Ovaj zahtjev zasniva se na činjenicama da je u Tužilaštvu BiH, u Posebnom odjelu za ratne zločine, u radu predmet koji se odnosi na događaje u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, da je u tom predmetu donesena naredba o sprovođenju istrage protiv više osumnjičenih, te da su predmeti ratnih zločina koji su se desili u BiH i gdje su osumnjičeni državljani BiH, u nadležnosti pravosuđa Bosne i Hercegovine.

Glavni tužilac, Milorad Barašin, danas oko 13 sati, telefonski je razgovarao sa Nj.E. Harisom Hrleom, ambasadorom BiH u Austriji, te se interesovao za detalje u vezi sinoćnjeg događaja. Tužilaštvo BiH pažljivo prati sva dešavanja koja se odnose na ovaj događaj, s obzirom da se radi o predmetu koji je u radu u Tužilaštvu BiH.

*napomena o načelu presumpcije nevinosti

Poštovani predstavnici medija, molimo vas da prilikom prenošenja vijesti imate u vidu da osobe, na koje se odnose vijesti i informacije iz Tužilaštva BiH, imaju status osumnjičenih ili optuženih osoba. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.

Arhiva vijesti