Bh. društvo NIJE ni multi-multi, a ni multi-kulti, nego je to jedna kultura bosanska. Kao kada sabiraš vektore, pa dobiješ rezultantu.exliberal wrote: I o cemu mi ovdje pricamo pipi?.....o generalu i carsij?....mozes pricu o generalu i carsij prodavat djeci iz srbije ali sta je realnost....pricamo o covjeku koji je ostao iz ubjedjenja da se bori za multi-multi drustvo....i sta bi sa tim generalom?....nogirase ga iz vojske jer je bio "anamo onaj" iako su ga vodali ko cuku po pregovorima ( ne samo njega )...pa onda tu istu multi-multi vojsku pretvorise u jednonacionalnu....sta bi sa generalom poslije rata...odlucio da se bavi humanitarnim radom i da zivi normalno...pa kad ga uhapsise podize se ta "carsija" da ga brani....."jovo srbine carsija je uz tebe".....ta ista carsija sto je iznjedrila cacu i kojem je na djenazu doslo desetine puta vise ljudi nego sto je doslo na divjakov povratak....ajde da zazmirimo na jedno oko jer kako Alija rece Caco je bio malo dobar pa onda malo los (zamisli da Bota tako nesto izjavi samo da ubaci nekog srbina....)....pa i to da zaboravimo ali gdje je bio Bakir da ga doceka ?...jebiga Jovo srbin je taj dan bio na barikadama i spasavao mu babu...mozda je sezona godisnjih odmora pa nije mogao da dodje?..... ali gdje nestade zlatni ljiljan kojem je taj isti general komandovao?...nigdje ga nije bilo ali je bio u privm redovima na "vip mufte hamburger party" par dana prije...mozda je i on odmarao negdje poslije konzumiranja vrhunske hrane.....ali nigdje nevidjoh ni SDP ni njhove perjanice koje non stop pricaju da prave drustvo za covjeka...pa gdje ti je veci covjek od Jove?.....o cemu mi ovdje pricamo pipi?.....kome prodajes muda za bubrege ?....ajde zapamtite moje rijeci...kaze Divjak da ce da izda knjigu u kojoj ce mnoge stvari da prikaze iz njegovog ugla...od 92 do danasnjih dana....da se kladimo da ce ga popljuvat ko sto su i sefera.....da ce biti komentari ma posenilio pojelo ga vrijeme isto ko sto je pojelo vrijeme "leptir masnu i lulu" kad je opleo neki dan....da nespominjem Vesovica koji je bio cijenjen od "carsije" dok je jebavao majku srbima i crnogorcima ali cim je opleo po carsij....cetnik....
Prvi Predsjednik je taj koji je izdao sopstveni narod. Kasnije se vješto kamuflirao dok nije preselio.
Sjeti se da je usred rata smijenio k-danta ARBiH, pokušao atentat na nj. Doveo KOS-ovca Fikreta Muslimovića za bezbjednjaka, koji je praktično sve kontrolisao...
Bakir Izetbegović ima preča posla trenutno jer, izgleda da je Sulji Tihiću metastaziralo, a Ljiljan Zlatni, Željko Komšić nema opravdanja što nije ništa učinio da se General ''izvadi iz vanaGo''. Dobro je to @Skijaš definisao za stranačkog mu šefa: Pi3da!
Ta knjiga čiji dijelovi izlaze u nastavcima na http://www.slobodnaevropa.org/section/j ... /1818.html će, ustvari biti, sasipanje istine u oči svima koji još ne vjeruju ko je bio i šta je radio Prvi Predsjednik.
Nemam ja šta kome ''prodavati daMu za bubrege'', ja sam obični mali čovjek, potpuno nebitan, a koji ne može i ne zna riješiti ni upraviteljsko pitanje u vezi sa održavanjem svoje zgrade, a kamoli neka državna pitanja.
@Corto,
Javljaj se, i ti si koautor parole!