Uhapsen Ilija Jurisic u Srbiji...
-
voajer
Eto pogledaj snimak ponovo pa mi reci koliko to ima veze sa njihovom pricom.
Kolona se kretala da napusti grad, odjednom dio kolone krece drugim putem prema centru koji nije dogovoren (vidi se na snimku), onda odatle pocnu pucati po stambenim zgradama i vatra im bude uzvracena.
Vozila koja su poslje gorila a bila puna "nenaoruzanih vojnika" su explodirala ko bombe jer su bila puna municije (isto se jasno vidi na snimku).
Poslje svega, JNA ugovori sljedeci konvoj koji izadje iz grada bez problema- ko bi to radio da je napadnut bez razloga.
A necu ni da govorim o tome da je prije toga JNA duboko zagazila u ratne zlocine sirom BiH, nije to bila nikakva neutralna vojna sila u povlacenju.
Kolona se kretala da napusti grad, odjednom dio kolone krece drugim putem prema centru koji nije dogovoren (vidi se na snimku), onda odatle pocnu pucati po stambenim zgradama i vatra im bude uzvracena.
Vozila koja su poslje gorila a bila puna "nenaoruzanih vojnika" su explodirala ko bombe jer su bila puna municije (isto se jasno vidi na snimku).
Poslje svega, JNA ugovori sljedeci konvoj koji izadje iz grada bez problema- ko bi to radio da je napadnut bez razloga.
A necu ni da govorim o tome da je prije toga JNA duboko zagazila u ratne zlocine sirom BiH, nije to bila nikakva neutralna vojna sila u povlacenju.
-
Sogan
Niko ovdje ne govori o gradjanima Sarajeva. Ne zamjenjuj teze a posebno se pri tom kani sentamentalne retorikevoajer wrote:Kakve su vam to suplje price?
Vama nije jasno kakav je zivot tamo bio u ratu. Nema porodice u gradu da nije izgubila bar jednog clana.
Dao bi sad komad, da ne kazem cega, da sam imo srece da se mediji bave nekim drugim gradom tako intenzivno ko sto su se bavili sa mojim. I da je to recimo bila Tuzla, ne bi me vatra natjerala da tako govorim o njenim gradjanima.
Ali od vas ne ocekujem da sagledate stvari i iz naseg ugla, samo da prihvatite cinjenicu da se rat odvijao na cijeloj teritoriji BiH ne samo u i oko Sa, odnosno doklen je bio domet Vrhovnog zapovjednika na kojeg ste opet vi sarajlije najvise kivite
- Alfons Kauders
care moj ne govorim ja protiv gradjana sarajeva, vec ove gamadi koja nam se nakacila na vrat, a sarajevo je zbog istih najebalo puno gore od tz... sarajlije postujem koliko i tuzlake, cak i puno vise kada su neke stvari u pitanju... pogledaj ko je ko sad u sarajevu i dje su ljudi koji su sacuvali ovaj grad u ratu...voajer wrote:Kakve su vam to suplje price?
Vama nije jasno kakav je zivot tamo bio u ratu. Nema porodice u gradu da nije izgubila bar jednog clana.
Dao bi sad komad, da ne kazem cega, da sam imo srece da se mediji bave nekim drugim gradom tako intenzivno ko sto su se bavili sa mojim. I da je to recimo bila Tuzla, ne bi me vatra natjerala da tako govorim o njenim gradjanima.
- Alfons Kauders
krivi su svi jebiga... neko manje a neko vise... ponavljam, ne prozivam pojedince, ko sto reko, tuzla pamti, i dobro i lose... ali ako sagledamo situaciju, tuzla je donja, ne samo po imenu vec i u prenesenom znacenju...Liska wrote:Jebi ga Alfonse, Tuzla je stvarno zanemarena ali joj je za to Mostar najmanje kriv. Dalje, u Posavini je ratovalo skoro 400 pripadnika HOS-a iz Hercegovine u jesen 1992. godine. Dobar dio ih je izginuo. I ja sam dva puta bio u Posavini kao pripadnik HVO i sjecam se da je tamo bilo i Hercegovaca, i Bosanaca, i Rijecana i Splicana i mnogo drugih. A dusebriznika koje navodis imas ne samo u Sarajevu i Mostaru nego i u Tuzli.Alfons Kauders wrote:pa reko ja vama ljudi, tuzlaci su u BiH gradjani drugog reda... ma kurac drugog reda, tuzlaci su govna u ocima sarajeva, mostara, banjaluke i ostalih "gradova"... dovoljno je cuti voditelje na tv kad kazu kako je mostar "treci najveci grad u bih"... da ugode erama... a dje su ti hercegovci bili kad se branila hrvatska posavina i tuzla ? nidje, a tu ce biti i sad...krali nam protuoklopne rakete dok su je na gradaccu gorilo 70 tenkova JNA...ljudi rukama lijepili kumulativne mine na njih... dje su bile sarajlije ? prodavali nas ko polovnog golfa...zna tuzla i nikad nece ni zaboravit ni oprostit... i zna tuzla da nikad nista ne ocekuje od laznih balijsko/ustaskih dusebriznika iz sarajeva i mostara koji bi mater za marku prodali... aferim i jednim i drugim... i to ce proci...
Da se vratim na temu. Jos uvijek mi ostaju nejasne mnoge stvari oko ove tuzlanske kolone. Po onome snimku tesko mogu nesto skontati. Tuzlaci kazu da su napadnuti, JNA kaze da je napadnuta pri povlacenju. Na srprkim forumima sam citao svjedocenja ljudi koji su prezivjeli i ako je istina ono sto kazu, mogu reci da je bilo svacega i da su ubijani i zarobljeni vojnici. Tuzlanska verzija je suprotna ali ostaje cinjenica da je ubijeno mnogo vojnika i da su bas svi ubijeni u borbi, onda bi tuzlanska bitka bila upisana kao bitka u kojoj je JNA,nakon Vukovara imala najvise nastradalih vojnika, na jednom mjestu.
Isto tako veceras na srpskom forumu procitah da je nesretni Ilija vec jedno pedesetak puta bio u Srbiji i da je sada priveden zbog unutarnjopoliticke situacije u Srbiji, kojoj svi svjedocimo. Ilijin sin zivi u Beograd i Ilija do sada nije imao problema. Na srpskim forumima pretpostavljaju da ce ga brzo pustiti nazad.
- Alfons Kauders
i vazda ce biti, dure je svuda i sa svima, sem sa hajvanima bez obzira na porijeklo i ostale picke materine... a za njih... najvisa bandera i sajla za slepanje...voajer wrote:Ma u dure je
-
Unjustice
Toliko o tome da ce Ilija biti pusten.Nakon pritvaranja Ilije Jurišića u Beogradu
Zašto se ne hapse naredbodavci zločina počinjenih u Tuzli
Jučer ujutro predstavnici Ambasade BiH onemogućeni da posjete Iliju Jurišića u zatvoru
Beogradsko hapšenje Ilije Jurišića, bivšeg predsjednika Općinskog vijeća Tuzla i člana ratnog Kriznog štaba za odbranu Tuzle, jučer je u njegovom gradu izazvalo šok i nevjericu.
Krivična prijava
- Za dva dana trebamo obilježiti petnaestu godišnjicu napada JNA i VRS na Tuzlu i umjesto da smo do ovog 15. maja dobili odgovore pravosuđa ko je procesuiran od naredbodavaca napada na Tuzlu, mi u Beogradu dobivamo sramno hapšenje Ilije Jurišića. Tvrdim da je sve ovo dio kampanje koja treba preduprijediti aktivnosti na procesuiranju odgovornih za zločine počinjene nad civilima Tuzle u proteklom ratu - kaže u izjavi za naš list Salko Bukvarević, predsjednik OO SDA Tuzla i jedan od branilaca Tuzle iz maja 1992. godine.
Prema informacijama koje su dospjele u javnost, upravo je dan uoči predstojećegodišnjice napada na Tuzlu trebala biti podnesena krivična prijava protiv pripadnika Istočno-bosanskog korpusa koji su od 15. maja 1992. pa sve do kraja rata kršili Ženevsku konvenciju i činili ratne zločine protiv čovječnosti i humanitarnog prava nad građanima Tuzle.
Spisak ljudi
O razlozima hapšenja Ilije Jurišića u Beogradu još nema zvaničnih informacija.
Saznajemo da su jučer ujutro predstavnici Ambasade BiH onemogućeni da posjete Jurišića u zatvoru. Također, saznali smo da se na spisku ljudi s potjernice koje je izdalo Miloševićevo Vojno tužilaštvo u Srbiji, a na osnovu koje je uhapšen Ilija Jurišić, nalaze 42 građanina BiH, među kojima ima i onih koji odavno nisu među živima.
A. HADŽIĆ
Besmisleno je optuživati Jurišića
- Iz transkripta sa zasjedanja Skupštine srpskog naroda održane 12. maja 1992. godine u Banjoj Luci, odnosno dva dana prije napada na Tuzlu, vidi se da su prisutni obaviješteni o svim "uspjesima" srpske vojske u BiH iako se već tada znalo da su u mjestima koje su osvojili njihovi vojnici počinili najteže ratne zločine.
Transkript, koji je bio u posjedu Haškog tribunala, donosi jasno saopćene ciljeve tadašnje VRS pod komandom Ratka Mladića, među kojima je i onaj o potrebi osvajanja Tuzle te probijanja koridora od Semberije preko Majevice i Tuzle do takozvane srpske Krajine.
U to vrijeme Ilija Jurišić bio je samo radnik MUP-a koji je ispunjavao svoju zakonsku obavezu da od bilo kakvog napada štiti građane ovog grada. Sve drugo što se Jurišiću stavlja na teret je besmislica i to javnost mora znati - kazao nam je jučer načelnik općine Tuzla Jasmin Imamović.
Ima li jos onih koji su protiv hapsenja srbijanskog ambasadora?
-
Liska
Tuzla je donja, zaboravljena od sviju. Ali ne vidim da je ikome normalnom dobro u ovoj zemlji.
Voajer, po meni moras biti vrlo glup i na onakvoj cistini pokusati bilo kakav napadni manevar kad znas da si pod paskom i da je neprijatelj naoruzan protuoklopnim sredstvima. Dalje, bilo je puno kamiona u kojima je bila vojska i oni su totalno nezasticeni. S te strane ne mogu shvatiti da su stvarno kretali u napad jer to ne bi uradio ni zadnji amater. S obzirom da su se povlacili, u nekom dogovoru, normalno je da sa sobom nose naoruzanja koliko god mogu da ga ponesu. Ako je to stvarno bio napad treba ga proucavati na vojnim akademijama (ima i snimak) kao dokaz kako ne treba napadati. Ne znam, ja bih volio da se jednom odrzi sudjenje za taj dogadjaj pa da se razrijese sve nedoumice.
Sto se tice pustanja, naveo sam izvor s jednog vojnog foruma u Srbiji. Oni kazu da je Ilija dolazio barem pedeset puta u Beograd u posjetu sinu. Ako je ovako kako je navedeno, i ako je on na potjernici u Srbiji, malo se sta moze uraditi. Isto tako da sutra mi uhapsimo nekog Srbina na nasoj potjernici, malo je toga sto bi Srbija mogla uraditi. Iliju vjerojatno ceka sudjenje u Beogradu.
Voajer, po meni moras biti vrlo glup i na onakvoj cistini pokusati bilo kakav napadni manevar kad znas da si pod paskom i da je neprijatelj naoruzan protuoklopnim sredstvima. Dalje, bilo je puno kamiona u kojima je bila vojska i oni su totalno nezasticeni. S te strane ne mogu shvatiti da su stvarno kretali u napad jer to ne bi uradio ni zadnji amater. S obzirom da su se povlacili, u nekom dogovoru, normalno je da sa sobom nose naoruzanja koliko god mogu da ga ponesu. Ako je to stvarno bio napad treba ga proucavati na vojnim akademijama (ima i snimak) kao dokaz kako ne treba napadati. Ne znam, ja bih volio da se jednom odrzi sudjenje za taj dogadjaj pa da se razrijese sve nedoumice.
Sto se tice pustanja, naveo sam izvor s jednog vojnog foruma u Srbiji. Oni kazu da je Ilija dolazio barem pedeset puta u Beograd u posjetu sinu. Ako je ovako kako je navedeno, i ako je on na potjernici u Srbiji, malo se sta moze uraditi. Isto tako da sutra mi uhapsimo nekog Srbina na nasoj potjernici, malo je toga sto bi Srbija mogla uraditi. Iliju vjerojatno ceka sudjenje u Beogradu.
-
Unjustice
Esss zasto ce ti potjernica? Sta im se jos treba pravdati sto smo ih bubali na nasoj zemlji dok su krali nase oruzje. Zasto nisu izasli iz kasarni pjeske u gacama i sa dignutim rukama iznad glave i onda im se nista dogodilo ne bi. Sta ce oni u bosanskim vojnim kamionima i sa bosanskim oruzjem u pola bosanskog grada?Liska wrote: Sto se tice pustanja, naveo sam izvor s jednog vojnog foruma u Srbiji. Oni kazu da je Ilija dolazio barem pedeset puta u Beograd u posjetu sinu. Ako je ovako kako je navedeno, i ako je on na potjernici u Srbiji, malo se sta moze uraditi. Isto tako da sutra mi uhapsimo nekog Srbina na nasoj potjernici, malo je toga sto bi Srbija mogla uraditi. Iliju vjerojatno ceka sudjenje u Beogradu.
Sta je trebalo, pustiti da i to ukradu, dodju iznad Tuzle i onda udri Misko? Odbrana Tuzle je uradjena maestralno u tom periodu i jedina kako treba u BiH. Nije ni cudo kad su komunjare bile na vlasti. Da je SDA bila na vlasti bilo bi zbjegova. Zato nema se tu sta agresoru pravdati.
Mi trebamo kao odgovor zlocinackoj vrhuski Kostunice i Tadica, uhapsiti bilo koga pod bilo kojim izgovorom.
I ovo za BiH drzavu treba biti kidnapovanje BiH gradjana i funkcionera BiH od strane drzave Srbije.
BiH treba uzvratiti istom mjerom i uhapsiti funkcionera Srbije, zato sto je Srbija uhapsila funkcionera BIH. E sad ako je ikako moguce uhapsiti Kostunicu, ja sam za, ako ne, idemo hapsiti ambasadora u Sarajevu, idemo hapsiti Miskovica ako nam je pri ruci, bilo koga.
-
voajer
Slazem se da u takvoj situaciji moras biti glup, ili arogantan.
1. Cinjenica je a to se vidi i na video zapisu, da se dio kolone odvaja i krece u pravcu centra Tuzle- tu prestaje snaziti bilo koji dogovor, jer on podrazumjeva zacrtanu rutu povlacenja.
Koji su razlozi za takvo njihovo ponasanje? Cuo sam neka obrazlozenja, ali naravno da ti ne mogu odgovoriti na to pitanje.
2. Druga cinjenica je da se nije radilo o nenaoruzanoj koloni kako se to u optuznici i Milosevicevoj verziji navodi da bi se probudio osjecaj saucesca sa JNA i osjecaj mrznje prema mrskim napadacima.
3. Treca cinjenica je da su se JNA i TO odnosno oruzane snage BiH nalazile u ratnom sukobu zbog agresije te vojske na nasu zemlju. Nema te Zenevske konvencije koja zabranjuje ubijanje naoruzanog neprijatelja u odbrambenom ratu. JNA je prekrsila dogovor kada se dio kolone odvojio i u tom su trenutku postali legitimna meta. Sto su otvorili paljbu po zgradama je dodatna motivacija da ih sprzis.
Ne moze se u takvoj situaciji niti se treba razmisljati o tome ukojem su vozilu rezervisti koji traze kavgu a u kojem mladi vojnici. TO je imala obavezu prema gradjanima Tuzle da ih zastiti a o mladoj vojsci neka brine njihov starjesina koji ih je doveo u tu situaciju i neka njemu sude koliko god hoce.
Uopste je toliko degutantno da se nakon jasnog video zapisa jos uvjek moramo opravdavati zbog ubijanja neprijateljskih vojnika u odbrambenom ratu da sam pravo ljut na sve nase politicare i istoricare sto nisu prije 7 godina jasno istarzili i objavili sve detalje ovog i drugih slicnh dogadjaja.
A sto se tice eventualnog sudjenja, napisao sam jos na pocetku da je ovo odlicna prilika da im jednom za uvjek zacepimo usta, bandi poganoj. E sad, sto ce Ilija u tom slucaju malo duze provesti u Beogradu to je druga stvar.
Samo ja stvarno mislim da oni nisu normalni ako ovo stave na sud, provalice se pravo. Ne znam koliko je njihovim srbovanjima u interesu da sami gase traceve koji im daju iluziju ravnoteze zlocina u ratovima koje su vodili na Balkanu.
1. Cinjenica je a to se vidi i na video zapisu, da se dio kolone odvaja i krece u pravcu centra Tuzle- tu prestaje snaziti bilo koji dogovor, jer on podrazumjeva zacrtanu rutu povlacenja.
Koji su razlozi za takvo njihovo ponasanje? Cuo sam neka obrazlozenja, ali naravno da ti ne mogu odgovoriti na to pitanje.
2. Druga cinjenica je da se nije radilo o nenaoruzanoj koloni kako se to u optuznici i Milosevicevoj verziji navodi da bi se probudio osjecaj saucesca sa JNA i osjecaj mrznje prema mrskim napadacima.
3. Treca cinjenica je da su se JNA i TO odnosno oruzane snage BiH nalazile u ratnom sukobu zbog agresije te vojske na nasu zemlju. Nema te Zenevske konvencije koja zabranjuje ubijanje naoruzanog neprijatelja u odbrambenom ratu. JNA je prekrsila dogovor kada se dio kolone odvojio i u tom su trenutku postali legitimna meta. Sto su otvorili paljbu po zgradama je dodatna motivacija da ih sprzis.
Ne moze se u takvoj situaciji niti se treba razmisljati o tome ukojem su vozilu rezervisti koji traze kavgu a u kojem mladi vojnici. TO je imala obavezu prema gradjanima Tuzle da ih zastiti a o mladoj vojsci neka brine njihov starjesina koji ih je doveo u tu situaciju i neka njemu sude koliko god hoce.
Uopste je toliko degutantno da se nakon jasnog video zapisa jos uvjek moramo opravdavati zbog ubijanja neprijateljskih vojnika u odbrambenom ratu da sam pravo ljut na sve nase politicare i istoricare sto nisu prije 7 godina jasno istarzili i objavili sve detalje ovog i drugih slicnh dogadjaja.
A sto se tice eventualnog sudjenja, napisao sam jos na pocetku da je ovo odlicna prilika da im jednom za uvjek zacepimo usta, bandi poganoj. E sad, sto ce Ilija u tom slucaju malo duze provesti u Beogradu to je druga stvar.
Samo ja stvarno mislim da oni nisu normalni ako ovo stave na sud, provalice se pravo. Ne znam koliko je njihovim srbovanjima u interesu da sami gase traceve koji im daju iluziju ravnoteze zlocina u ratovima koje su vodili na Balkanu.
-
voajer
Osim toga evo ti servirano, u 30 sec. videa vozila koja napustaju kolonu i odlaze u drugom pravcu.
http://www.youtube.com/watch?v=bo-ODd-i-MA
- kekec
Zna li neko od vas Tuzlaka, zasto nisu napadnuta vozila kojavoajer wrote:Osim toga evo ti servirano, u 30 sec. videa vozila koja napustaju kolonu i odlaze u drugom pravcu.
su otisla u drugom pravcu, nego su napadnuta ona koja su ostala
na dogovorenom pravcu povlacenja?
-
liberal
stvarno je smijesno vidjet kako se razvijaju teme na ovom forumu. ako srbi ili hrvati nisu krivi za sve onda je krivica u sarajevu naspram ostatka bih.
sto se tice tog prepucavanja ko je vise najebao u ratu...ma najeballi smo ga svi na svoj nacin i netreba da se sad podjebavamo i omalozavamo.....
sad sto se tice tog tipa koji je uhapsen, postoje diplomatski kanali pa se onda sa njima moze dogovorit svasta a da javnost nezna za te razgovore (sto je skoro pa standardna procedura u svijetu diplomatije).
prijedlozi od unjustice su tako malumni da o njima netreba ni raspravljat....pitam se samo koliko godina junacina ima.
pozdrav od jednog bivseg saraj
lije
sto se tice tog prepucavanja ko je vise najebao u ratu...ma najeballi smo ga svi na svoj nacin i netreba da se sad podjebavamo i omalozavamo.....
sad sto se tice tog tipa koji je uhapsen, postoje diplomatski kanali pa se onda sa njima moze dogovorit svasta a da javnost nezna za te razgovore (sto je skoro pa standardna procedura u svijetu diplomatije).
prijedlozi od unjustice su tako malumni da o njima netreba ni raspravljat....pitam se samo koliko godina junacina ima.
pozdrav od jednog bivseg saraj
- Fair Life
Pomislio sam da ce predloziti formiranje konc. logora... pa onako trpati kakoliberal wrote:...
...
ko ulicom naidje.
Zatim razmjena... svi za jednoga... i mirna savjest.
-
zlatan01
Link vodi do komentara koji odrazava, sasvim sam siguran u to, misljenje vecine tuzlaka ali i drugih koji vole Tuzlu i bore se za istinu i pravdu...
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=16556
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=16556
-
Unjustice
E bivsi Sarajlija? Jesi prilikom izlaska iz Sarajeva "kampovao" neko vrijeme na brdima?liberal wrote:stvarno je smijesno vidjet kako se razvijaju teme na ovom forumu. ako srbi ili hrvati nisu krivi za sve onda je krivica u sarajevu naspram ostatka bih.
pozdrav od jednog bivseg sarajlije
Hapsenje jednog ambasadora nije neubicajeno u danasnjem svijetu. Sjetimo se da su Ameri uhapsili iranskog ambasadora u Iraku koji je takodjer imao diplomatski imunitet. Ne vidim u tome nista ekstremno. Srbija uhapsila naseg funkcionera, mi im uzvracamo istom mjerom i hapsimo joj njenog funkcionera. Sta je tu maloumno? To sto ne zelis da se Srbija povrijedi i da se zajbavaju sa BiH koliko zele. Znam da je nemoguce to sprovesti na nivou BiH zbog petokolonasa iz Bluke, medjutim na nivou FBiH to je izvodivo. I ne vjerujem da se to treba raditi diplomatskim tajnim kanalima, cak naprotiv, treba biti glasniji sto se glasniji moze biti, da se zna. Ako vec nasi politicari ne stite narod, neka stite svoje dupe kad je u opasnosti. Nadam se da shvataju da Ilija nece biti zadnji koji ce biti uhapsen od Srbije, ako se ne napravi rez. Hapsenje srbijanskog ambasadora u BIH je taj rez i to vrlo ostar.
-
voajer
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070514068
Ide se u drugu cetvrtinu.
Moram reci da sam razocaran koliko domaci mediji zaobilaze ovu temu. Jedva nadjes nesto o Jurisicu, kao da se nista neobicno desilo nije.
Zna li neko dali je ambasada do sad uspjela stupiti s njim u kontakt.
Ide se u drugu cetvrtinu.
Moram reci da sam razocaran koliko domaci mediji zaobilaze ovu temu. Jedva nadjes nesto o Jurisicu, kao da se nista neobicno desilo nije.
Zna li neko dali je ambasada do sad uspjela stupiti s njim u kontakt.
-
RPM
Zasto "organi" tuzlanske vlasti ne pocnu hapsiti chetnike koji su preplavili tuzlanske ulice da se barem mogu razmjeniti s postenim gradjanima BH ... CHETNICI razumiju jedino jezik sile i terora. ... krajnje je vrijeme da nasi politicari prestanu ljubiti u guzicoo genocidnu zemlju u kojoj 30% glasova nose koljaci, ubice i balkanski kasapini.
- kekec
Zar stvarno cetnici hodaju tuzlanskim ulicama ?RPM wrote:Zasto "organi" tuzlanske vlasti ne pocnu hapsiti chetnike koji su preplavili tuzlanske ulice da se barem mogu razmjeniti s postenim gradjanima BH ... CHETNICI razumiju jedino jezik sile i terora. ... krajnje je vrijeme da nasi politicari prestanu ljubiti u guzicoo genocidnu zemlju u kojoj 30% glasova nose koljaci, ubice i balkanski kasapini.
-
liberal
ovo dokazuje samo koliko si plitak.......takvi kao ti su mi radili cijeli rat o glavi a samo za tvoj info izasao sam 98 citav rat sam bio u sarajevu kao svjedok i ucesnik mnogih dogadjanja zato NELUPETAJ GLUPANEUnjustice wrote:E bivsi Sarajlija? Jesi prilikom izlaska iz Sarajeva "kampovao" neko vrijeme na brdima?liberal wrote:stvarno je smijesno vidjet kako se razvijaju teme na ovom forumu. ako srbi ili hrvati nisu krivi za sve onda je krivica u sarajevu naspram ostatka bih.
pozdrav od jednog bivseg sarajlije
Hapsenje jednog ambasadora nije neubicajeno u danasnjem svijetu. Sjetimo se da su Ameri uhapsili iranskog ambasadora u Iraku koji je takodjer imao diplomatski imunitet. Ne vidim u tome nista ekstremno. Srbija uhapsila naseg funkcionera, mi im uzvracamo istom mjerom i hapsimo joj njenog funkcionera. Sta je tu maloumno? To sto ne zelis da se Srbija povrijedi i da se zajbavaju sa BiH koliko zele. Znam da je nemoguce to sprovesti na nivou BiH zbog petokolonasa iz Bluke, medjutim na nivou FBiH to je izvodivo. I ne vjerujem da se to treba raditi diplomatskim tajnim kanalima, cak naprotiv, treba biti glasniji sto se glasniji moze biti, da se zna. Ako vec nasi politicari ne stite narod, neka stite svoje dupe kad je u opasnosti. Nadam se da shvataju da Ilija nece biti zadnji koji ce biti uhapsen od Srbije, ako se ne napravi rez. Hapsenje srbijanskog ambasadora u BIH je taj rez i to vrlo ostar.
nerece mi koliko imas godina junacino...gdje si bio kad je grmilo i sijevalo ..
i dalje smatram sve te tvoje ideje maloumne ....nije vrijedno tipkanja po tastaturi
-
neshto
a ko ti je onda spasio glavu? takvi "liberali" kao ti sigurno ne!liberal wrote: ovo dokazuje samo koliko si plitak.......takvi kao ti su mi radili cijeli rat o glavi...
i dalje smatram sve te tvoje ideje maloumne ....nije vrijedno tipkanja po tastaturi
-
liberal
ako zelis da znas ko mi je spasio glavu mozemo o tome da pricamo ali ova tema je u vezi neceg drugog .neshto wrote:a ko ti je onda spasio glavu? takvi "liberali" kao ti sigurno ne!liberal wrote: ovo dokazuje samo koliko si plitak.......takvi kao ti su mi radili cijeli rat o glavi...
moje reagovanje je bilo na komentar od unjustice ok?
na pasus da sam logorovao oko sarajeva da budem precizan
-
RPM
vojvode, hej, vojvode.kekec wrote:Zar stvarno cetnici hodaju tuzlanskim ulicama ?RPM wrote:Zasto "organi" tuzlanske vlasti ne pocnu hapsiti chetnike koji su preplavili tuzlanske ulice da se barem mogu razmjeniti s postenim gradjanima BH ... CHETNICI razumiju jedino jezik sile i terora. ... krajnje je vrijeme da nasi politicari prestanu ljubiti u guzicoo genocidnu zemlju u kojoj 30% glasova nose koljaci, ubice i balkanski kasapini.
-
kub lajkan
Valjda preventivno...kekec wrote:zasto nisu napadnuta vozila koja
su otisla u drugom pravcu, nego su napadnuta ona koja su ostala
na dogovorenom pravcu povlacenja?