Uhapsen Gotovina!

Post Reply
Prenj

Post by Prenj »

karanana wrote:
Prenj wrote:
karanana wrote:pa imam ja svoje izvore i spijune na murteru. sada moram pokupiti nagradu od del ponteove.

a ti si negdje u blizini? i nikad nista sumnjivo nisi vidjela? crna, zatamnjena auta koja furaju niz cestu? konobara koji lici na generala?
Ako se ne varam, ovaj racun se pojavio na hrvatskim patriotskim siteovima jos prije vise od godinu dana ...
e jebi ga prenj. taman da smuntam malu i da imam besplatno ljetovanje a ti uleti.

ma ja to sam je nekad od nekog dobio
Ti da smuntas @dalmatinku?
Nema teorije, ona je nasa ... crvena
gavrilo

Post by gavrilo »

:lol:
ahmed_dv

Post by ahmed_dv »

ringo wrote:Puno pozdrava,i boli vas briga,niti vam trebaju benzinci,niti dizelaši jer se prehodati može vaš teritorij. :lol:
Vidimo se na pelješkom mostu uskoro,dođite da vidite kako Hrvati prave europske mostove,nešto i vi naučite. :thumbup:
Ja mislio da Hidrogradnja pravi mostove u Hrvatskoj. :lol:
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Prenj wrote:
karanana wrote:
Prenj wrote: Ako se ne varam, ovaj racun se pojavio na hrvatskim patriotskim siteovima jos prije vise od godinu dana ...
e jebi ga prenj. taman da smuntam malu i da imam besplatno ljetovanje a ti uleti.

Crvena? :oops: Ma, ne, zelena :D
Fair Life

Post by Fair Life »

dalmatinka wrote:
Prenj wrote:
karanana wrote:e jebi ga prenj. taman da smuntam malu i da imam besplatno ljetovanje a ti uleti.

Crvena? :oops: Ma, ne, zelena :D
Dalmatinka svakog Prvog maja stavlja gariful na rever od jakete...

:-D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

="Fair Life
Dalmatinka svakog Prvog maja stavlja gariful na rever od jakete...

:-D
Hm, to nikad nisam radila, ali kako se ono kaže: zaželjeće drumovi Turaka... Možda i poćnem.
vsk

Post by vsk »

'aje de barem je bilo sa stilom na Kanarima za "hastalom" :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

MBA wrote:
Vodenjak wrote:
-=DoMaGoJ=- wrote:Zanimljivo, a ja mislio kako je čovijek nevin dok ga sud ne osudi. Vidim u Bosni vrijede druga pravila. :roll:
Vidis, u Bosni, kakvom je ti god dozivljavao, uvijek, u svim vremenima pa i ovim kokuznim, postoje i ljudi koji kad smrad namirisu, vrlo dobro znaju od kojeg djubreta dolazi!

A kamo li da im neko drugi jos mora izdati i potvrdu o tome o kakvom se djubretu radi!

To Bosnu i odvaja od istocnih i zapadnih komsija!

Jebi ga, los si covjek. Komentar ti je subjektivan. Tipicno--barbarski! Ti nisi u stanju racionalno rasudjivati. Zbog takvih umobolnih smradova (djubradi) nikad u zivotu necu zivjeti u tvom okruzenju, a ti i slicni cete desetljecima da zivite u izolaciji upravo kao posljedica vaseg karaktera i pristupa zivotu i ljudima. Uostalom, vidjet cemo kad ces ti i tvoji istocni susjedi u EU. Zivi bili pa vidjeli. Grehota normalnih ljudi.
O cemu ti?
Sta mislis, za koga sam govorio da je djubre?

Ako si mislio da govorim u Gotovini, u pravu si, a to ti mogu i argumentovati!
A ako si mislio da se tim rijecima obracam @DoMaGoJ-u, onda nisi ni procitao moj post!
Kick off

Post by Kick off »

Za sve vas koji branite Gotovinu:uparavu ste kada kazete da je svako nevin dok ga sud ne osudi ali ako se vec osjecao da je nevin zasto nije dobrovoljno otisao na sud ? Ja sam milsio da je to obaveza svih gradjana ili se mozda varam? Eto to je dovoljan razlog da ja posumnjam u njegovu nevinost i da ga okarakterisem kao zlocinca .
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kick off wrote:Za sve vas koji branite Gotovinu:uparavu ste kada kazete da je svako nevin dok ga sud ne osudi ali ako se vec osjecao da je nevin zasto nije dobrovoljno otisao na sud ? Ja sam milsio da je to obaveza svih gradjana ili se mozda varam? Eto to je dovoljan razlog da ja posumnjam u njegovu nevinost i da ga okarakterisem kao zlocinca .
Naravno "Kick off" za one koji razmisljaju svojom glavom, oni koji razmisljaju stranackom to je nenormalno. Po njima je normalno i to da budes clan predsjednistva te da po izricanju presude odes u drugu zemlju i tvrdis da si strani drzavljanin... :(
Tulipan

Post by Tulipan »

karanana wrote:
Prenj wrote:
karanana wrote:Meni kao Bosnjaku Gotovina nije smetao, da sam Srbin vjerovatno bi drugacije to gledao.
A meni kao ljudskom bicu svaki ratni zlocinac itekako smeta.
Ako je njegov zlocin bila brilijantno smisljenja operacija OSLOBADJANJA NJEGOVE ZEMLJE od onih koji su bombardovali i okupirali 1/3 njegove zemlje i ako je zlocin sto je pri tom pomogao i da se veliki dio Bosne oslobodi od Karadzicevih cetnika i Abdicevih izdajnika - onda je on najveci zlocinac na svijetu
Akcija je bila baš "brilijantna". Zanimljivo kako Kroati s onu stranu granice a domaći hercegovački su još gori odmah pokažu svoje pravo lice kada je u pitanju neki "njhov" zločinac. Međutim on nije zločinac nego heroj. "Svi smo mi Ante Gotovina baš kao i ranije svi smo mi Mirko Norac". Sjećate se toga? Pazi njemu se gadi(lik sa nickom zico) što se zločinac Gotovina svrstava u istu grupu sa Karadžićem i Mladićem samo zato što je njihov. Malo treba da pokažete svoje pravo fašističko lice.
Fair Life

Post by Fair Life »

Tulipan wrote:Akcija je bila baš "brilijantna". Zanimljivo kako Kroati s onu stranu granice a domaći hercegovački su još gori odmah pokažu svoje pravo lice kada je u pitanju neki "njhov" zločinac. Međutim on nije zločinac nego heroj. "Svi smo mi Ante Gotovina baš kao i ranije svi smo mi Mirko Norac". Sjećate se toga? Pazi njemu se gadi(lik sa nickom zico) što se zločinac Gotovina svrstava u istu grupu sa Karadžićem i Mladićem samo zato što je njihov. Malo treba da pokažete svoje pravo fašističko lice.
Postoji razlika Tulipan...

Gotovina je legionarska propalica u rangu sa Legijom, dok je Radovan doktor psihologije, a Mladic oficir sa zavrsenom vojnom akademijom i Komandno stabnom skolom.

Razlika je i u tome sto je Gotovina mozda vec u Hagu, a ova dvojica akademaca jos uvijek na slobodi.

Image
Last edited by Fair Life on 09/12/2005 22:45, edited 1 time in total.
vryzas

#163 Re: Uhapsen Gotovina!

Post by vryzas »

samvan wrote:Evo upravo cuo da je Reuters javio da su uhvatili Gotovinu u Španiji!
pa sta?????? :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :?
Mr_M

Post by Mr_M »

Cuo sam da se sdasnjin optuzenici u Hagu svi dobro slazu. Gotovina ce brzo ukolopiti. :D
A kazu i da Vojo Seselj dobro kuva, cini mi se neki corbanac, pa se ne treba brinuti za hranu. Hag je, sto nalazim velikom nepravdom, na nekin nacin hotel za optuzene. Pa sigurniji su u Hagu nego u nekoj zemlji na brdovitom Balkanu, jer u tim zemljama njih 99% ima puno "prijatelja" (citaj:mafijasa) sa kojima su petljali proteklih godina, a koji bi ih vjeroavatno ubili.
Mr_M

Post by Mr_M »

Fair Life wrote: Gotovina je legionarska propalica u rangu sa Legijom, dok je Radovan doktor psihologije, a Mladic oficir sa zavrsenom vojnom akademijom i Komandno stabnom skolom.
Slazem se. :thumbup:
nidll

Post by nidll »

Mr_M wrote:
Fair Life wrote: Gotovina je legionarska propalica u rangu sa Legijom, dok je Radovan doktor psihologije, a Mladic oficir sa zavrsenom vojnom akademijom i Komandno stabnom skolom.
Slazem se. :thumbup:
Ah...tako mi njegove vojne akademije...ima(o) veoma bogat rijecnik.
Svi koji misle ovako neka procitaju knjigu od Senada Hadzifejzovica : Rat Uzivo.
Znao je samo reci "Pali ...180°C" i "Ubii turčina" -> to su mu bile rijeci tokom rata.Zalosno !
Sarafcina

Post by Sarafcina »

dalmatinka wrote:
karanana wrote:Evo sad sam dobio super ekskluzivnu sliku koja nam govori da se ovaj chiko skrivao u malom mjestu Kapeli-Tisnoj u Hrvatskoj prije Spanije a da ga hrvatske vlasi nisu htjele uhapsiti u zemlji nego su ga poslale u Spaniju i tamo otkucale. SUPEREKSKLUZIVNO:

Image
Tisno = mjesto na otoku Murteru
Kapela = kri¾anje jadranske magistrale s cestom za otok Murter

Kapela Tisna - ne postoji

Hm, restoran je novi, izvrsno ureðen, nalazi se na kri¾anju Kapela

Hej, otkud ti kopija tog raèuna?
[/quote]

Ja se samo sjecam diskoteke ;)
ali mi je nekako najfinije bilo kod Kole :D ... jel se ono zvao Morrison :) ...
pa onda Andrija ... :) a jest i to bilo vrijeme :) ;)
da pamtis

Post by da pamtis »

Image
muha_sa

Post by muha_sa »

Evo gledam na Novoj Tv miting europljana koji se održava u Splitu,miting podrške jednom bjelosvjetskom kriminalcu-----razlika je između nas balkanaca,primitivnih bosančerosa i njih europljana, mi za kriminalce nikad mitingovali nismo niti smo dočekali svog oslobođenog generala iz Haga a evropljani dočekaše svog osuđenog (Blaškića ) i to kakav mu doček prirediše..
Do nas je----Evropo snimaš li ti ovo ???
savjest

Post by savjest »

MOSTAR, 11.decembar (FENA) – Oko dvije stotine predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata okupilo se danas u Mostaru na skupu potpore hrvatskom generalu Anti Gotovinu.

"Ovo je jedan mirni skup potpore generalnu Anti Gotovini. General Gotovina konačno će u Haagu obraniti istinu o Domovinskom ratu", kazao je predsjednik Udruge veterana i dobrovoljaca Domovinskog rata Hercegovačko-neretvanskog kantona Stjepan Matić.

Predsjednik Udruge logoraša Domovinskog rata u BiH Mirko Zelenika kazao je da je cilj ovog skupa potpora nepravednu optuženom generalu Gotovini te potpora hrvatskoj borbi za pravednu stvar.

On je također izrazio protest zbog toga što se Gotovina stavlja u istu razinu sa nekim, kako je kazao, vođama agresorske vojske u prvom redu Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem.

Zelenika je naglasio da je ovo prosvjed i zbog Haaškog tribunala koji je sve manje mjesto "gdje se treba dogoditi pravda".

Skupovi potpore generalu Gotovini, koji je prije pet dana uhapsen u Španiji , organizirani su danas u svim gradovima u BiH s hrvatskom većinom. Ipak, skupovi nisu imali veliki odaziv, što organizatori okupljanja, udruge proistekle iz Domovinskog rata, objašnjavaju činjenicom da je veliki broj bh. Hrvata otišao na središnji skup potpore u Split.

Današnjem skupu u Mostaru nije prisustvovao niko od visokih dužnosnika hrvatskog naroda u BiH.
MBA

Post by MBA »

muha_sa wrote:Evo gledam na Novoj Tv miting europljana koji se održava u Splitu,miting podrške jednom bjelosvjetskom kriminalcu-----razlika je između nas balkanaca,primitivnih bosančerosa i njih europljana, mi za kriminalce nikad mitingovali nismo niti smo dočekali svog oslobođenog generala iz Haga a evropljani dočekaše svog osuđenog (Blaškića ) i to kakav mu doček prirediše..

Da li je neko ubio nekoga? Naravno, odgovor je "Ne"! "Europljani" su upravo demonstrirali da se mogu okupiti na jednom mjestu, u velikom broja, a da ne naprave revoluciju.

Da li je Gotovina bjelosvjetski kriminalac? Nemam pojma, a sumnjam da bilo ko to moze ustvrditi sa sigurnoscu; naravno, osim onih sa kojima je bio u "poslu."

Ti kao tipican primjer primitivnog, rudimentalnog Balkanca moras da se uzdignes na slijedeci nivo u svojoj socijalnoj evoluciji i shvatis da je vrijeme revolucija proslo. Vidis kako je Sefer oslobodjen, a--siguran sam--puno je Srba, Hrvata, a i Bosnjaka (zna se kako i ko mu je "napakovao") mislilo da je kriv. Dakle, neka sud zakljuci da li je Gotovina kriv i za sto. Ti smiri svoje emocije i pocni da koristis glavu za razmisljanje.
muha_sa

Post by muha_sa »

Europljani,europljani,nagledasmo se mi krajem osamdesetih "događanja naroda"i mitingašenja po ulicama, moja je preporuka da se okupite pred tribunalom u Hagu te tužiocima i isljednicima fino ,civilizovano, ukažete na strašnu grešku i nepravdu koju učiniše vašem heroju.
O onom što je bilo dok ste civilizovano otvarali raznorazne sabirne centre (konc-logore ) ne bih sada.
danas

Post by danas »

MBA wrote:
muha_sa wrote:Evo gledam na Novoj Tv miting europljana koji se održava u Splitu,miting podrške jednom bjelosvjetskom kriminalcu-----razlika je između nas balkanaca,primitivnih bosančerosa i njih europljana, mi za kriminalce nikad mitingovali nismo niti smo dočekali svog oslobođenog generala iz Haga a evropljani dočekaše svog osuđenog (Blaškića ) i to kakav mu doček prirediše..

Da li je neko ubio nekoga? Naravno, odgovor je "Ne"! "Europljani" su upravo demonstrirali da se mogu okupiti na jednom mjestu, u velikom broja, a da ne naprave revoluciju.

Da li je Gotovina bjelosvjetski kriminalac? Nemam pojma, a sumnjam da bilo ko to moze ustvrditi sa sigurnoscu; naravno, osim onih sa kojima je bio u "poslu."

Ti kao tipican primjer primitivnog, rudimentalnog Balkanca moras da se uzdignes na slijedeci nivo u svojoj socijalnoj evoluciji i shvatis da je vrijeme revolucija proslo. Vidis kako je Sefer oslobodjen, a--siguran sam--puno je Srba, Hrvata, a i Bosnjaka (zna se kako i ko mu je "napakovao") mislilo da je kriv. Dakle, neka sud zakljuci da li je Gotovina kriv i za sto. Ti smiri svoje emocije i pocni da koristis glavu za razmisljanje.
pa hajde, koristi i ti malo glavu, pa nam onda reci sto je se Gotovina krio a Sefer ne? pa mogao je i tvoj civilizovani europejac Gotovina dobrovoljno otici u Hag i braniti se kako treba, legalnim putem... ako je vec neduzan i ako je do suda da utvrdi krivicu...
Sarafcina

Post by Sarafcina »

savjest wrote:MOSTAR, 11.decembar (FENA) – Oko dvije stotine predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata okupilo se danas u Mostaru na skupu potpore hrvatskom generalu Anti Gotovinu.

"Ovo je jedan mirni skup potpore generalnu Anti Gotovini. General Gotovina konaèno æe u Haagu obraniti istinu o Domovinskom ratu", kazao je predsjednik Udruge veterana i dobrovoljaca Domovinskog rata Hercegovaèko-neretvanskog kantona Stjepan Matiæ.

Predsjednik Udruge logora¹a Domovinskog rata u BiH Mirko Zelenika kazao je da je cilj ovog skupa potpora nepravednu optu¾enom generalu Gotovini te potpora hrvatskoj borbi za pravednu stvar.

On je takoðer izrazio protest zbog toga ¹to se Gotovina stavlja u istu razinu sa nekim, kako je kazao, voðama agresorske vojske u prvom redu Radovanom Karad¾iæem i Ratkom Mladiæem.

Zelenika je naglasio da je ovo prosvjed i zbog Haa¹kog tribunala koji je sve manje mjesto "gdje se treba dogoditi pravda".

Skupovi potpore generalu Gotovini, koji je prije pet dana uhapsen u ©paniji , organizirani su danas u svim gradovima u BiH s hrvatskom veæinom. Ipak, skupovi nisu imali veliki odaziv, ¹to organizatori okupljanja, udruge proistekle iz Domovinskog rata, obja¹njavaju èinjenicom da je veliki broj bh. Hrvata oti¹ao na sredi¹nji skup potpore u Split.

Dana¹njem skupu u Mostaru nije prisustvovao niko od visokih du¾nosnika hrvatskog naroda u BiH.

Steta sto niko od prezivjelih iz Grabovice nije rekao koju toplu rijec na tom skupu ... zivo me zanima kako bi se ostatak skupa ponio..
Tulipan

Post by Tulipan »

Fair Life wrote:
Tulipan wrote:Akcija je bila baš "brilijantna". Zanimljivo kako Kroati s onu stranu granice a domaći hercegovački su još gori odmah pokažu svoje pravo lice kada je u pitanju neki "njhov" zločinac. Međutim on nije zločinac nego heroj. "Svi smo mi Ante Gotovina baš kao i ranije svi smo mi Mirko Norac". Sjećate se toga? Pazi njemu se gadi(lik sa nickom zico) što se zločinac Gotovina svrstava u istu grupu sa Karadžićem i Mladićem samo zato što je njihov. Malo treba da pokažete svoje pravo fašističko lice.
Postoji razlika Tulipan...

Gotovina je legionarska propalica u rangu sa Legijom, dok je Radovan doktor psihologije, a Mladic oficir sa zavrsenom vojnom akademijom i Komandno stabnom skolom.

Razlika je i u tome sto je Gotovina mozda vec u Hagu, a ova dvojica akademaca jos uvijek na slobodi.

Image

Kamo lijepe srece da je Srbija tu dvojicu isporucila jos u julu ali nije. Srbi(kao sto sam rekao na jednom drugom forumu) uvijek cekaju minut do 12. Nakon toga nema vise "Srbija se saginjati nece" jer hoce i spustice gace sto je moguce vise bas kao i Hrvatska do sada i pita ce ima li jos.

Ja bih najvise volio da je Srbija vec isporucila Ratka a BiH i Crna Gora Karadzica i to prije nego je Gotovina uhapsen.
Post Reply