Ugledne sarajevske krvopije
- valterbranisarajevo
#1 Ugledne sarajevske krvopije
Otkud na listi povlaštenih Durmiš Serbezovski
Ministarstvo za stambena pitanja Kantona Sarajevo sastavilo je rang listu osoba kojima će biti omogućeno da pod povoljnim uslovima kupi stan. Koliko je bilo kandidata nije poznato, ali se zna da je na rang - listi 71 osoba i za njih se kaže da su ispunili sve kriterije.
Iznenađenje je što se na listi povlaštenih našao i Durmiš Serbezovski, sin pjevača Muharema Serbezovskog koji je ispred Stranke za BiH delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i poslanik Skupštine Kantona Sarajevo. Durmiš Serbezovski pokušava da nastavi očevim putem i izgradi pjevačku karijeru.
Odlukom Ministarstva za stambena pitanja, njemu će biti omogućeno da kupi stan u Vogošći po cijeni od svega 700 eura po kvadratnom metru. Čime je on dobio tu povlasticu, za sada je nepoznato, a pretpostavlja se da su najzaslužnije intervencije članova Vlade Kantona Sarajevo iz Stranke za BiH.
S.V.
Sidran traži da Vlada otplati njegov kredit za stan?
Prije osam godina, zahvaljujući preporukama i odlukama Vlade Federacije BiH i Vlade Kantona Sarajevo, i književnik Abdulah Sidran dobio je iznimno povoljan kredit za kupovinu stana.
Kako saznajemo iz naših izvora, Sidran je prošle sedmice od Besima Mehmedića, premijera Kantona Sarajevo i nekih članova kantonalne Vlade, zatražio da iz budžetskih sredstava otplate ostatak duga na ime kredita. Nezvanično saznajemo da se radi o sumi od oko 40.000 maraka koliko je on još dužan.
Šta će odlučiti premijer Mehmedić i Vlada, za sada je nepoznato, a priča se da je Abdulah Sidran zaprijetio i samospaljivanjem.
D.D.
San
Nedavno je i „borac“ Hanka Paldum tražila povoljan kredit od 50.000 KM za obnovu kuće na osnovu pripnosti ARBiH.. Pa oni „samostalni umjetnici“..
Kakve krvopije i pljačkaši. Kao ih nije stid?
Ministarstvo za stambena pitanja Kantona Sarajevo sastavilo je rang listu osoba kojima će biti omogućeno da pod povoljnim uslovima kupi stan. Koliko je bilo kandidata nije poznato, ali se zna da je na rang - listi 71 osoba i za njih se kaže da su ispunili sve kriterije.
Iznenađenje je što se na listi povlaštenih našao i Durmiš Serbezovski, sin pjevača Muharema Serbezovskog koji je ispred Stranke za BiH delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i poslanik Skupštine Kantona Sarajevo. Durmiš Serbezovski pokušava da nastavi očevim putem i izgradi pjevačku karijeru.
Odlukom Ministarstva za stambena pitanja, njemu će biti omogućeno da kupi stan u Vogošći po cijeni od svega 700 eura po kvadratnom metru. Čime je on dobio tu povlasticu, za sada je nepoznato, a pretpostavlja se da su najzaslužnije intervencije članova Vlade Kantona Sarajevo iz Stranke za BiH.
S.V.
Sidran traži da Vlada otplati njegov kredit za stan?
Prije osam godina, zahvaljujući preporukama i odlukama Vlade Federacije BiH i Vlade Kantona Sarajevo, i književnik Abdulah Sidran dobio je iznimno povoljan kredit za kupovinu stana.
Kako saznajemo iz naših izvora, Sidran je prošle sedmice od Besima Mehmedića, premijera Kantona Sarajevo i nekih članova kantonalne Vlade, zatražio da iz budžetskih sredstava otplate ostatak duga na ime kredita. Nezvanično saznajemo da se radi o sumi od oko 40.000 maraka koliko je on još dužan.
Šta će odlučiti premijer Mehmedić i Vlada, za sada je nepoznato, a priča se da je Abdulah Sidran zaprijetio i samospaljivanjem.
D.D.
San
Nedavno je i „borac“ Hanka Paldum tražila povoljan kredit od 50.000 KM za obnovu kuće na osnovu pripnosti ARBiH.. Pa oni „samostalni umjetnici“..
Kakve krvopije i pljačkaši. Kao ih nije stid?
-
ichliebedichtung
#2 Re: Ugledne sarajevske krvopije
a koji su kriteriji za ovakve pogodnosti
- amrica
#3 Re: Ugledne sarajevske krvopije
Sto ce ih biti stid, oni ce lovu u padze i prst u uho....
Nego, ti me povoljni krediti interesiraju, da li su slicni kao "povoljni" krediti za stanove za mlade. Tu su kandidati morali ispunjavati milion nekih uslova, ali nebitno, cak i to ko je sve (cija sve djeca) bio na toj listi, bitno je da su uslovi kreditiranja bili katastrofa, kamata haos, veca nego bilo gdje na komercijalnoj osnovi, i najamnja rata je morala biti preko 1.000, mozda cak 1.200 KM. Bilo prije par godina, mozda se nesto promijenilo, ali cisto sumnjam.
A sad ne znam kako hodaju cijene stanova u Vogosci, ali na market.ba odmah nadjoh oglas prodaje se stan 1.400 KM/m2.
A sta ce Durmis na listi... paaaa valjda je jedino dijete ciji tatica sjedi u fotelji KS, a nema svoj stan, poslovni prostor, dzabalesku mr/dr obrazovanje....
Nego, ti me povoljni krediti interesiraju, da li su slicni kao "povoljni" krediti za stanove za mlade. Tu su kandidati morali ispunjavati milion nekih uslova, ali nebitno, cak i to ko je sve (cija sve djeca) bio na toj listi, bitno je da su uslovi kreditiranja bili katastrofa, kamata haos, veca nego bilo gdje na komercijalnoj osnovi, i najamnja rata je morala biti preko 1.000, mozda cak 1.200 KM. Bilo prije par godina, mozda se nesto promijenilo, ali cisto sumnjam.
A sad ne znam kako hodaju cijene stanova u Vogosci, ali na market.ba odmah nadjoh oglas prodaje se stan 1.400 KM/m2.
A sta ce Durmis na listi... paaaa valjda je jedino dijete ciji tatica sjedi u fotelji KS, a nema svoj stan, poslovni prostor, dzabalesku mr/dr obrazovanje....
- valterbranisarajevo
#4 Re: Ugledne sarajevske krvopije
Dobivaš određeni broj bodova na osnovu: godina starosti, stručne spreme, deficitarnosti zanimanja,učešća u OSBiH, posjedovanja nekog vojnog priznanja, stepena invalidnosti...
Inače Durmiš je jedini sa liste koji na osnovu stručne spreme nije dobio nijedan bod,
ali je za boravak na području BiH i učešću u ARBiH dobio 12 bodova..
Ima lista u današnjim novinama..
Inače Durmiš je jedini sa liste koji na osnovu stručne spreme nije dobio nijedan bod,
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5 Re: Ugledne sarajevske krvopije
ichliebedichtung wrote:a koji su kriteriji za ovakve pogodnosti
Prvobitno se ovaj konkurs, odnosno fond, zvao Fond za rješavanje stambenih pitanja mladih obrazovanih ili tako nekako.Javni poziv za rjesavanje stambenih pitanja putem kupovine stana pod povoljnijim uslovima wrote:
II-USLOVI ZA RJEŠAVANJE STAMBENIH PITANJA PUTEM KUPOVINE STANA POD POVOLJNIJIM USLOVIMA
Uslovi koje kandidat za rješavanje stambenog pitanja putem kupovine stana pod povoljnijim uslovima mora ispuniti su:
a) Da je starosne dobi od punoljetstva do 50 godina starosti.
Dokaz:
- Izvod iz matične knjige rođenih
.
.
.
.
.
.
.
III – KRITERIJI ZA UTVRĐIVANJE RANG LISTE
Red prvenstva kandidata na rang listi utvrđuje se na osnovu ukupnog broja bodova po kriterijima kako slijedi:
1. Starosna dob
a) do 35 godina starosti ----------------------------------------------------------------------------- 15 bodova
b) od 35 do 40 godina starosti -------------------------------------------------------------------- 10 bodova
c) od 40 do 50 godina starosti ------------------------------------------------------------------- 5 bodova
Dokaz:
- Izvod iz matične knjige rođenih
Omladina od 50 godina?! LoL!
Last edited by PipiDugaDevetka on 16/11/2009 19:17, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6 Re: Ugledne sarajevske krvopije
Ovu informaciju za Durmiševih 0 bodova po osnovu stručne spreme, provjeri!valterbranisarajevo wrote:Dobivaš određeni broj bodova na osnovu: godina starosti, stručne spreme, deficitarnosti zanimanja,učešća u OSBiH, posjedovanja nekog vojnog priznanja, stepena invalidnosti...
Inače Durmiš je jedini sa liste koji na osnovu stručne spreme nije dobio nijedan bod,ali je za boravak na području BiH i učešću u ARBiH dobio 12 bodova..
Ima lista u današnjim novinama..
U kriterijumima NSS=5 bodova, SSS=10 bodova. Vidi moj prethodni post, pa klikni na link.
- amrica
- karanana
#8 Re: Ugledne sarajevske krvopije
ma ljudi manjak im je kandidata. evo, znate li vi ijedan primjer gdje neko nije izasao na listu? ko da je lako dati 30% ucesca i ostatak platiti u 18 rata. ko da je jagma za tim pa da je i 700 maraka kvadrat a ne 1500
- PipiDugaDevetka
#9 Re: Ugledne sarajevske krvopije
Ako im je manjak kandidata, šta to znači?karanana wrote:ma ljudi manjak im je kandidata. evo, znate li vi ijedan primjer gdje neko nije izasao na listu? ko da je lako dati 30% ucesca i ostatak platiti u 18 rata. ko da je jagma za tim pa da je i 700 maraka kvadrat a ne 1500
Kome ja (Putem narodnog novca iz budžeta), onda, finansiram udomljavanje?
Prvobitna namjena ovog Fonda je bilo da se podstaknu mladi, obrazovani,...na ostanak.
...
Rasformirati Fond (Čitaj, angažovanje operative građevinskih kriminalaca koji sebe pretenciozno zovu građevinska mafija)!
- karanana
#10 Re: Ugledne sarajevske krvopije
ovo je sada druga tema sa kojom se i ja slazem i koja je bitna. kakvi su to povoljni uslovi koje oni daju gdje mladi parovi i kandidati moraju izletiti 30% cijene unaprijed i ostatak dati u tako malom broju rata sto znaci da rate idu i do 1500-2000 mjesecno. ko to moze priustiti?PipiDugaDevetka wrote:Ako im je manjak kandidata, šta to znači?karanana wrote:ma ljudi manjak im je kandidata. evo, znate li vi ijedan primjer gdje neko nije izasao na listu? ko da je lako dati 30% ucesca i ostatak platiti u 18 rata. ko da je jagma za tim pa da je i 700 maraka kvadrat a ne 1500
Kome ja (Putem narodnog novca iz budžeta), onda, finansiram udomljavanje?
Prvobitna namjena ovog Fonda je bilo da se podstaknu mladi, obrazovani,...na ostanak.
...
Rasformirati Fond (Čitaj, angažovanje operative građevinskih kriminalaca koji sebe pretenciozno zovu građevinska mafija)!
ali da se vratimo na temu....upravo zbog ovih stvari i nemaju dovoljno kandidata tako da su konkurse objavljivali vise puta pa nije cudo da se i dervis nasao na listi. on ima pare, on ce ovo i kupiti. znam ljude koji su i ranije bili na ovim listama ali kad su culi uvjete kupovine, odustali su iste sekunde.
- starii
#11 Re: Ugledne sarajevske krvopije
masa moje raje (otprilike starosti oko 30 godina ) je odustajala od konkursa zbog nepovoljnih uslova...žalosno je da se omladincu od 50 godina rjesava preko ovog konkursa stambeno pitanje, ocigledno je da je konkurs napravljen da se legalno zloupotrebi al sta cemo sve je to bosna...
- PipiDugaDevetka
#12 Re: Ugledne sarajevske krvopije
Ne propuštam onih 15 minuta da odem do obližnje osnovne škole prilikom glasanja. Ja tada odlučujem, ja sam u centru pažnje, tih 15 minuta se istinski bavim politikom,....Samo mi je to preostalo.starii wrote:masa moje raje (otprilike starosti oko 30 godina ) je odustajala od konkursa zbog nepovoljnih uslova...žalosno je da se omladincu od 50 godina rjesava preko ovog konkursa stambeno pitanje, ocigledno je da je konkurs napravljen da se legalno zloupotrebi al sta cemo sve je to bosna...
CRVENI OKTOBAR/LISTOPAD!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13 Re: Ugledne sarajevske krvopije
ja ne vidim ovdje problem
patriote kupuju stanove
patriote kupuju stanove
-
samo malo
#14 Re: Ugledne sarajevske krvopije
Sukladno sa temom, svaki dan je sve vise prosjaka, ne roma i slicno, vec obicne raje koja prosi komad kruha.
Da ne govorim o humanitarnim akcijama za bolesne, jel ikada toga bilo, pokusajte se sjetiti, je li ikada u ovolikoj mjeri bilo poziva za pomoc oboljelima? ovoliko, ne, a i ranije su ljudi oboljevali. Samo sto je drzava finansirala bolesne koliko toliko, plus sto je klinickim centrima vladala struka a ne mladomuslimanska mafija kao danas.
Da ne govorim o humanitarnim akcijama za bolesne, jel ikada toga bilo, pokusajte se sjetiti, je li ikada u ovolikoj mjeri bilo poziva za pomoc oboljelima? ovoliko, ne, a i ranije su ljudi oboljevali. Samo sto je drzava finansirala bolesne koliko toliko, plus sto je klinickim centrima vladala struka a ne mladomuslimanska mafija kao danas.
- ja.neron
#15 Re: Ugledne sarajevske krvopije
amrica wrote:http://msp.ks.gov.ba/sites/msp.ks.gov.b ... iste_0.pdf
fakat neJma boba za strucnu spremu
kad pročitam koliko članova domaćinstava imaju pojedini na listi fakat svima treba organizovati humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za obezbjeđenje krova nad glavom
ovaj pod brojem tri moralić LAŽE nema šest članova domaćinstva jer živi u podstanarima sa ženom