UFL-konkurencija FIFI i Pes-u

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
User avatar
doktornauke
Posts: 686
Joined: 14/01/2022 12:49
Location: Hospital

#1 UFL-konkurencija FIFI i Pes-u

Post by doktornauke »

Stiže nova igra, ambasador im je Ronaldo



UFL je napravio razvojni tim Strikerz koji je osnovan 2016. godine i koji ima 200-tinjak zaposlenika.

Nakon nekoliko najavnih trailera konačno su pokazali i gameplay. Doduše, tek nekoliko sekundi. No pripremili su i iznenađenje. Nakon četvorice ambasadora koji će u igri biti prikazani vjernije nego ostali, petog su ostavili za kraj – Cristiana Ronalda.

Kako su najavili iz Strikerza, UFL je simulacija nogometa okrenuta prema multiplayeru, potpuno besplatna. Napravljena je na Unreal Engineu, a developeri tvrde da će u njoj biti bitna samo vještina igrača. Ovo je prvi put da smo vidjeli nešto konkretno od igre, nakon najavnih trailera i modela nekolicine igrača koji će biti licencirani.Od licenciranih klubova svoje prisustvo u igri potvrdili su Bešiktaš, Šahtar, Borussia M., Sporting i West Ham.

Kao ambasadori nove igre, što znači da će dobiti poseban tretman u smislu vizuala, a vjerovatno i ocjena, najavljeni su De Bruyne i Zinčenko iz Manchester Cityja, Romelu Lukaku iz Chelseaja i Roberto Firmino iz Liverpoola.
I, naravno, Ronaldo.
Obećali su kako će ovo biti revolucija nogometnog gaminga. UFL je primarno online igra, iako ćete moći igrati i offline.
Iz Strikerza su objavili kako je igra u završnoj fazi i da će uskoro otkriti datum izlaska.
Post Reply