Ne iscudjavam se ja otkud pravilo, cudim se koliko je retardirano. Kolika je uopste vjerovatnoca da ce iko ista i slicno pokusati izvesti i sebi stvoriti na taj nacin prednost, ukoliko ju je i moguce stvoriti na taj nacin?ultima_palabra wrote: ↑13/03/2025 03:17Pa to je jedno od prvih pravila u fudbalu otkako postoji, da ne smijes dvaput loptu dodirnuti kad izvodis bilo sta, slobodnjak, korner, penal… vidio sam ovakvih penala nekoliko u toku igre, sudija svirne indirekt i niko se ne buni.BHF_Manijak wrote: ↑13/03/2025 00:47 Ma ovo pravilo je meni retardirano kako god, posebno jer se frajer okliznuo. Da je neka finta, pa hajde, nego onim sebi vise odmogao nego pomogao, mogao vrlo lahko promasit, ali ne kaze, ponisti ga.
Ne kontam generalno pravilo, kakvu konkretno korist je sebi izvodjac s ovakvim potezom napravio?
Hajde sto neke fore zele sprijecit, ali brate ako se covjek oklizne... Ne kontam Boga mi.
Ma ko da je u pitanju isto bih pisao
Nidje veze pravilo.
Ne znam, meni je ovo idiotsko pravilo totalno, prvo jer je odsustvo bilo kakva namjere, a drugo sto je skoro nemoguce prednost steci. Posteno bi bilo ponavljanje penala, kao i kad golmane izadje s linije s obje noge.
Cak se se slazem i s onim sto je neko od golmana predlozio, da u igri ako golman odbrani penal, zavrsava se akcija i gol aut se dodjeljuje, sto je posteno. Sta su puta golmani odbranili, pa popusili gol nakon toga...